کد خبر: ۶۴۱۹۱
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۲

از اسراییل و توسط چه کسی به رهبری نامه نوشته شده است؟

در طول جنگ تحمیلی اسرائیل به ایران و پس از آن، بنا به شواهد بسیار که گاه بسیار بیش از حد آشکار بود؛ ضربه به اعتبار رهبری و مردمی آیت‌الله خامنه‌ای مهم‌ترین سرفصل پیوست عملیات نظامی و روانی رژیم بود.
از اسراییل و توسط چه کسی به رهبری نامه نوشته شده است؟

مخاطب ۲۴- این هدف مهم، برای رژیم نه‌تنها محقق نشد بلکه اینک یکی از مهم‌ترین دلایلی که در اسرائیل درباره اشتباه بودن ورود به جنگ با ایران گفته می‌شود همین گزاره است که نتانیاهو نه‌تنها به اعتبار آیت‌الله خامنه‌ای آسیبی وارد نکرده بلکه سبب، جهش بیشتر اعتبار و مقبولیت تاریخی ایشان در داخل و خارج از ایران شده است؛ بنابراین هر نوع خطابه و پیام مستقیمی که از طرف رژیم و یا مقامات آن و یا حتی آمریکایی‌ها نسبت به رهبر انقلاب صادر می‌شود را همچنان باید در همان سرفصل‌های جنگ ۱۲ روزه دید. اخیراً ژنرال یوآو گالانت، وزیر پیشین دفاع اسرائیل نامه‌ای به رهبر انقلاب نوشته که گرچه امتداد همان سیاست‌های عملیات روانی رژیم است ولی در فرامتن این نامه نکات قابل‌توجهی وجود دارد. گالانت برداشت‌های خود را پس از سه دهه مطالعه نزدیک آیت‌الله خامنه‌ای به شرح ذیل اعلام می‌کند.

بیشتر بخوانید

یک: آیت‌الله خامنه‌ای سه دهه تلاش کرد «ایران» قدرت برتر در منطقه باشد و برای رسیدن به آن طرح و تلاش مستمر داشته است. این روز‌ها آن دستور عاشقانه رهبری در شب عاشورا به محمود کریمی برای خواندن «ای ایران» را یکبار از دریچه ارزیابی اطلاعاتی و نظامی سی‌ساله گالانت بینید. آیت‌الله خامنه‌ای سی‌سال است که برای «ایران قوی» و عزیز شدن وطنش در حال تلاش بوده است.

دو: بر اساس نامه وزیر پیشین دفاع اسرائیل، آیت‌الله خامنه‌ای درباره یکی از کینه‌توزترین و خبیث‌ترین دشمنان ملت ایران، یعنی رژیم صهیونیستی، سه دهه مشغول مبارزه مدبرانه و فرسایشی بوده و لحظه‌ای از این دشمن غفلت نکرده است. گالانت این تدبیر کلان نظامی رهبری این‌گونه توصیف کرده؛ ایجاد حلقه‌ای از آتش در دور رژیم صهیونیستی که شامل حماس در جنوب، حزب‌الله در شمال، سوریه و عراق در شرق و حوثی‌ها در جنوب شرق می‌شود.

سه: گالانت گرچه می‌خواهد نشان بدهد که این حلقه الان تضعیف شده است ولی مبانی واقعی حلقه آتش را درک نکرده است. حلقه آتشی که آیت‌الله خامنه‌ای ایجاد کرده ریشه در گفتمانی دارد که علی‌رغم ضربات سنگین نظامی، همانند آتش زیر خاکستر است که برای دستگاه محاسباتی مادی رژیم چندان قابل‌فهم نیست و همواره باید منتظر شعله‌ورتر شدن بیشتر آن باید باشند و اساساً ازبین‌رفتنی نیست و همواره می‌تواند نوسازی شود.

چهار: درباره هدف‌گذاری نابودی اسرائیل با راهبرد فرسایشی کردن مبارزه در ابعاد مختلف با رژیم که گالانت معتقد است توسط آیت‌الله خامنه‌ای طراحی و اجرایی شده، نکته قابل‌توجه، حفظ استمرار این راهبرد بوده است. راهبرد فرسایشی شدن هم در طول چند دهه گذشته دیده می‌شود و هم در جنگ نزدیک به دو سال اخیر اسرائیل با غزه و دیگر اضلاع مقاومت از لبنان تا یمن و هم در جنگ ۱۲ روزه با ایران قابل‌مشاهده است.

پنج: یک فرامتن که از ابتدای نامه گالانت قابل‌مشاهده است و هر چه به انتها نزدیک‌تر می‌شود، بیشتر خود را نشان می‌دهد، تردید‌ها و ناامیدی وزیر دفاع سابق اسرائیل از عدم عقب نشینی آیت‌الله خامنه‌ای از برنامه‌های منطقه‌ای، هسته و نظامی ایران هست و بدین ترتیب پیشاپیش عدم امید به تأثیر روانی نامه خود را هم اعلام کرده است. به‌هرحال گالانت خود اشاره کرده که سه دهه است آیت‌الله خامنه‌ای را می‌شناسد و طبیعی است که این نگرانی‌ها و متزلزل بودن‌ها در سرتاسر نامه او دیده شود. البته او تصریح هم دارد که ایران قادر به نوسازی محور مقاومت و سرعت‌بخشیدن به برنامه هسته‌ای و گسترش زرادخانه موشکی خود هست و به دلیل همین ناتوانی است که راهی جز تهدید و تکرار آن ندارد.

شش: پیشنهاد مسیر مذاکره توسط یک ژنرال نظامی در بخش‌های انتهای نامه هم فرامتنی جز این نیست که همه ادعا‌ها و تهدیدات قبلی این ژنرال در نامه بی‌اعتبار هست و توان نظامی قبلی به نتایج نهایی خود نرسیده است. خلاصه آنکه جمع‌بندی بزرگ این نامه یک چیز است، گالانت در تلاش است که ایران از گزینه وضعیت جنگ با اسرائیل عقب‌نشینی کند و به تعبیر دقیق‌تر تلاشی است برای اینکه رژیم اسرائیل، جنگ مجددی با ایران را تجربه نکنند.

برچسب ها: اسرائیل
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
مجرم شدن زینب موسوی مجرم شدن زینب موسوی
دادستانی عمومی و انقلاب تهران پس از انتشار برنامه یک فعال فضای مجازی که موجب جریحه‌دار شدن عفت عمومی شد، علیه وی اعلام جرم کرد.
برد کوپر جایگزین کوریلا در فرماندهی سنتکام شد برد کوپر جایگزین کوریلا در فرماندهی سنتکام شد
اریک کوریلا از فرماندهی ستاد مرکزی آمریکا کنار رفت و مسئولیت سنتکام به برد کوپر واگذار شد؛ تغییری مهم در راهبرد نظامی واشنگتن در منطقه.
اخراج سفیر ایران از استرالیا و قطع روابط دیپلماتیک اخراج سفیر ایران از استرالیا و قطع روابط دیپلماتیک
دولت استرالیا با متهم کردن ایران به دخالت در دو حمله ضدیهودی، سفیر ایران را اخراج و اعلام کرد روابط دیپلماتیک با ایران را قطع می‌کند.
اشغال ایران توسط متفقین؛ درسی که دیپلماسی ایران آموخت اشغال ایران توسط متفقین؛ درسی که دیپلماسی ایران آموخت
سحرگاه سوم شهریور ۱۳۲۰، چکمه‌های سربازان بریتانیایی و روسی با زیر پا گذاشتن بی‌طرفی ایران، فصلی تاریک از وابستگی و تحقیر را در تاریخ معاصر کشور با اشغال ایران در جنگ جهانی دوم رقم زدند.
امامعلی حبیبی اسطوره کشتی ایران درگذشت امامعلی حبیبی اسطوره کشتی ایران درگذشت
امامعلی حبیبی فوق ستاره کشتی ایران در سال‌های دور در سن ۹۴ سالگی درگذشت
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر