مخاطب ۲۴- کاترین پرز شکدم (Catherine Perez-Shakdam) تحلیلگر سیاسی و روزنامهنگاری با تابعیت بریتانیایی و اصالت فرانسوی است که سالها در حوزه خاورمیانه فعالیت رسانهای داشته است. او در خانوادهای یهودی سکولار در فرانسه متولد شد و دارای تحصیلات در رشتههای روانشناسی، امور مالی و ارتباطات از دانشگاههای بریتانیا است. به علاوه او مشاور سازمان ملل متحد در مورد یمن نیز بوده است.
شکدم که مدتی با یک مرد مسلمان یمنی ازدواج کرده بود، در سالهای گذشته با هویتی مذهبی و با ادعای گرایش به اسلام، به ایران وارد شد. طبق ادعای شکدم، او در رسانههای داخلی همچون خبرگزاریهای اصولگرا، مقالاتی عمدتاً در حوزه ضدصهیونیسم، سیاست منطقهای و دفاع از مقاومت منتشر کرده است.
ورود به ایران
کاترین شکدم در بازهای از دهه ۱۳۹۰، به عنوان خبرنگار فعالیت خود را در ایران آغاز کرد. او در کارنامه خود هفت سال نیز مشاور و تحلیلگر مؤسسه امنیتی و ژئو استراتژیک اسرائیلی با نام ویکی استرت بوده است.
کاترین پرز شکدم، سالها بهعنوان تحلیلگر سیاسی در حوزه خاورمیانه فعالیت داشت. همانطور که اشاره شد او مدتی با یک مرد مسلمان یمنی ازدواج کرده بود، در آن سالیها و چندی بعد با ظاهری مذهبی و گفتمان ضدصهیونیستی وارد فضای رسانهای و سیاسی ایران نیز شد.
پس از خروج او از ایران، خبرگزاریها از یادداشتهای او در تایمز اسرائیل صحبت کردند که منجر به واکنشهای امنیتی شد. در این خصوص او در مصاحبهای با بیبیسی فارسی اظهار کرد: «نه جاسوس بودم و نه با کسی از مقامات ایرانی رابطهای داشتم» و افزود که نوشتههایش فقط تحلیل شخصی بر مبنای اطلاعات عمومی اینترنتی بوده است.
در گزارشی از ایسکانیوز آمده است که شکدم در سال ۱۳۹۶ توانست مصاحبهای با شهید رئیسی انجام دهد. بعدها او در یادداشتی در تایمز اسرائیل مدعی شد که این مصاحبه با واسطه یکی از چهرههای انقلابی تحصیلکرده آمریکا انجام شد.
طبق گزارش ایسکانیوز، کاترین شکدم چند ماه پس از آن مصاحبه، در کنفرانس «افق نو» شرکت کرد و در برنامههای رسانهای مانند «پرستیوی» نیز همراه با نادر طالبزاده در کربلا دیده شد. ایسکانیوز در همین زمینه نوشت که شکدم از طریق چنین ارتباطاتی، به برخی حلقههای فکری و رسانهای ایران نزدیک شد و توانست مطالبی را در خبرگزاریهای اصولگرا منتشر کند.
با افشای مواضع شکدم در خارج از کشور، برخی از نهادها با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که شکدم هیچ ارتباط مستقیمی با این آنها نداشته و تنها برخی یادداشتهایش از طریق فعالان رسانهای بین سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ دریافت و منتشر شده است. پس از تغییر مواضع وی، تمام آثار او از سایت حذف شدهاند.