کد خبر: ۶۳۹۹۳
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۲

فیلترینگ به استفاده از فیلترشکن‌های جاسوسی ختم شد

فیروزآبادی درباره فیلترینگ گفت: «قطعاً فیلترینگ منجر به گسترش استفاده از فیلترشکن‌های جاسوسی در شبکه می‌شود. در شرایط عادی، باید کمترین سطح فیلترینگ در ارتباط اینترنتی مردم با شبکه ملی وجود داشته باشد.»
فیلترینگ به استفاده از فیلترشکن‌های جاسوسی ختم شد

به گزارش مخاطب ۲۴: اگر چه پیش از آغاز جنگ ایران و اسرائیل، بار‌ها مسئولان درباره فیلترینگ هشدار داده بودند و دولت هم بر وعده رفع محدودیت‌های شبکه‌های اجتماعی تاکید دارد، اما این امر تاکنون رخ نداده است. حتی قطع شدن اینترنت به دلیل سوءاستفاده دشمن بار دیگر، انتقادات را به سمت فیلترینگ برده است.

در همین راستا، سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «قطعاً قطع ارتباطات اینترنتی منجر به ایجاد محدودیت‌هایی برای مردم می‌شود و آنها را از بسیاری از مزایا و خدمات قابل‌دریافت از طریق اینترنت محروم می‌کند. استفاده از این روش باید محدود باشد و در اولین فرصت ممکن، باید شرایط بازگشت اینترنت به حالت عادی برای مردم فراهم شود.»

وی درباره فیلترینگ تاکید کرد: «قطعاً فیلترینگ منجر به گسترش استفاده از فیلترشکن‌های جاسوسی در شبکه می‌شود. در شرایط عادی، باید کمترین سطح فیلترینگ در ارتباط اینترنتی مردم با شبکه ملی وجود داشته باشد.»

مشروح گفت و گوی سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی را در ادامه می‌خوانید؛

* آقای فیروزآبادی! در جنگ ۱۲ روزه که شاهد قطعی یا اختلال در اینترنت بودیم، برخی معتقدند با وجود انسجام و همبستگی داخلی، این قطعی اینترنت باعث شد مسیر تبلیغات رسانه‌ای یک‌طرفه‌ای از سوی دشمن شکل بگیرد. آیا این قطعی اینترنت درست بود و با چه استدلالی انجام شد؟

به‌طور کلی در بحران‌هایی از قبیل جنگ، در حوزه‌ی شبکه‌های ارتباطی و اطلاعاتی همواره سیاست‌های خاصی اتخاذ می‌شود. این موضوع امری متداول است؛ چنان‌که در جریان جنگ ایران و عراق نیز، زمانی که موشک‌باران آغاز می‌شد، ارتباطات بین‌المللی در کشور محدود شده و به حالت اپراتوری درمی‌آمد و از حالت اتوماتیک خارج می‌شد.

در رابطه با جنگ اخیر نیز، به دلیل بحث جدی از سوءاستفاده دشمن از شبکه اینترنت کشور، مسئولان سیاست‌هایی خاص بر این بستر اعمال کردند؛ که اکنون از آن با تعابیری مانند قطع ارتباط با خارج یا فعال شدن شبکه ملی اطلاعات یاد می‌شود. قطعاً قطع ارتباطات اینترنتی منجر به ایجاد محدودیت‌هایی برای مردم می‌شود و آنها را از بسیاری از مزایا و خدمات قابل‌دریافت از طریق اینترنت محروم می‌کند. استفاده از این روش باید محدود باشد و در اولین فرصت ممکن، باید شرایط بازگشت اینترنت به حالت عادی برای مردم فراهم شود. شایسته است در بحران‌هایی همچون جنگ، کمتر به چنین روشی متوسل شویم.

از حمله با بانک‌ها تا شبکه توزیع سوخت

* استفاده‌ی دشمن از اینترنت به چه صورت بوده است؟

به‌هرحال، حملات متعددی از سوی دشمن به زیرساخت‌های خدماتی کشور صورت گرفته است. حداقل به دو بانک حمله شده و احتمالاً به سامانه‌هایی که خدمات رمز ارز ارائه می‌دادند نیز حملاتی انجام شده است. بسیاری از این حملات، از جمله حملات "منع سرویس" که به «دیداس» (DDoS) معروف‌اند، دفع شده‌اند. این حملات به شبکه کشور، و همچنین برخی دیگر از زیرساخت‌ها مانند شبکه توزیع سوخت نیز وارد شده است.

در مجموع، بهتر است که مسئولان ذی‌ربط درباره جزئیات صحبت کنند. اما آنچه مسلم است این‌که در پی ارزیابی تهدیدات، به این نتیجه رسیدند که اعمال برخی محدودیت‌ها بر شبکه ضروری بوده است.

"ملی شدن اینترنت"، اساساً معنا ندارد

* آیا ممکن است به سمت ملی شدن اینترنت برویم؟

"ملی شدن اینترنت"، اساساً معنا ندارد. آنچه وجود دارد "شبکه ملی اطلاعات" است که همواره در کشور فعال بوده است. تمام مردم ایران از این شبکه استفاده می‌کنند. این شبکه، به شبکه جهانی نیز متصل است، اما گاهی در اتصال به آن، سیاست‌ها و محدودیت‌های خاصی اعمال می‌شود.

بنابراین، شبکه ملی اطلاعات همیشه وجود دارد. اگر سوال این‌گونه مطرح شود که آیا ممکن است ارتباط با خارج به‌کلی قطع شود، باید گفت که این موضوع اساساً ممکن نیست. کشوری که سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار صادرات دارد، دارای میلیون‌ها شهروند خارج‌نشین است و تولید علمی و صنعتی سطح بالا دارد، نمی‌تواند ارتباط خود را با خارج از کشور قطع کند.

مردم نباید نگران باشند، چرا که ما هیچ‌گاه به نقطه‌ای نخواهیم رسید که ارتباطات کشور با جهان خارج به‌طور کامل قطع شود.

فیلترینگ باید کاهش پیدا کند

* یکی از نکاتی که در جنگ دوازده‌روزه بیشتر به چشم می‌آید بحث فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی بود. یکی از دلایل این اقدامات، احتمال سوءاستفاده از فیلترشکن‌ها عنوان شد. برخی معتقدند اگر فیلترینگ برداشته می‌شد، خسارات کمتری در این زمینه به کشور وارد می‌شد. تحلیل شما چیست؟

قطعاً فیلترینگ منجر به گسترش استفاده از فیلترشکن‌های جاسوسی در شبکه می‌شود. در شرایط عادی، باید کمترین سطح فیلترینگ در ارتباط اینترنتی مردم با شبکه ملی وجود داشته باشد. این‌که تصور شود با فیلترینگ می‌توان امنیت کشور را تأمین کرد، تصوری نادرست است.

* اگر شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر که به‌عنوان تریبون شخصی افراد شناخته می‌شوند فیلتر نمی‌شدند، آیا در جنگ روایت‌ها و جنگ روانی تأثیر متفاوتی ایجاد می‌شد؟

در روز‌های ابتدایی جنگ، زمانی که کیفیت دسترسی به شبکه بهتر بود، روایت‌سازی در اختیار طرفداران ایران و ایران‌دوستان قرار گرفت. این مسئله نشان داد که باید در خصوص کاهش فیلترینگ در شبکه‌های ملی کشور، تدابیری اساسی اندیشیده شود و در مجموع، فیلترینگ کاهش یابد.

منبع: خبر آنلاین

برچسب ها: فیلترینگ جاسوسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ماجرای فروش سیاسی تیک تاک ماجرای فروش سیاسی تیک تاک
ترامپ گفت: ایالات متحده تقریبا به توافقی در مورد فروش برنامه ویدیوی کوتاه تیک‌تاک رسیده است. وی در هواپیمای ایر فورس وان به خبرنگاران گفت: تصور می‌کنم دوشنبه یا سه‌شنبه شروع خواهیم کرد. با چین، شاید رئیس‌جمهور شی یا یکی از نمایندگانش صحبت خواهیم کرد، اما تقریبا به توافق خواهیم رسید.
مصرف این ویتامین ریزش مو را قطع می‌کند مصرف این ویتامین ریزش مو را قطع می‌کند
برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که به رشد مو کمک می‌کنند.
چرا بعد از جنگ زلزله می آید؟ چرا بعد از جنگ زلزله می آید؟
گسل‌های تهران و تبریز به اندازه میزان استرس جمع شده در اثر تغییر شکل پوسته در این نواحی لرزه‌زا هستند و فعلاً گسل‌های اصلی در هر دو شهر در سکوت لرزه‌ای و قطعاتی از آنها در مرحله قفل‌شدگی و نبود لرزه‌ای هستند. از این نظر خطر زمین‌لرزه در این دو شهر باید حتماً مورد توجه قرار گیرد.
Bitchat پیام‌رسانی بدون نیاز به اینترنت Bitchat پیام‌رسانی بدون نیاز به اینترنت
«جک دورسی»، هم‌بنیان‌گذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیام‌رسان با استفاده از شبکه‌های مش بلوتوث به کاربران امکان می‌دهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
پرسپولیس به سبک اتلتیکو و منچستریونایتد بازی می‌کند پرسپولیس به سبک اتلتیکو و منچستریونایتد بازی می‌کند
با تغییرات در کادر فنی پرسپولیس و با نظر سرمربی تیم، امیلیو آلوارز اسپانیایی به جمع مربیان پرسپولیس پیوست.
کنترل پرخاشگری با کپسول ماهی کنترل پرخاشگری با کپسول ماهی
کپسول‌های روغن ماهی مدت‌هاست برای سلامت قلب و مفاصل مصرف می‌شوند، اما شواهد علمی جدید نشان می‌دهد که این کپسول‌ها ممکن است خلق وخوی و پرخاشگری را نیز کنترل کنند.
تکلیف روسیه با ما روشن نیست! چرا سوخو-۳۵ و اس- ۴۰۰ را به ایران نداد؟! تکلیف روسیه با ما روشن نیست! چرا سوخو-۳۵ و اس- ۴۰۰ را به ایران نداد؟!
عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده ایران در واکنش به عدم همکاری مسکو در ارائه جنگنده‌های پیشرفته به ایران در اثنای جنگ با رژیم صهیونیستی و آمریکا نوشت: «شاید این حقیقت کمک کند تا تهران درک بهتری از «واقعیت‌های روابط بین‌الملل» و «ضرورت‌های منافع ملی»، پیدا کند.»
برگزیده
گام‌های بعدی در مورد ایران، موضوع اصلی گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو گام‌های بعدی در مورد ایران، موضوع اصلی گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو
همزمان با سفر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن، منابع نزدیک به وی صبح امروز (دوشنبه) به روزنامه اسرائیل‌هیوم گفتند که موضوع اصلی گفت‌وگوی بین نتانیاهو و «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا تدوین گام‌های بعدی در خصوص مسئله ایران است.
اسرائیل می‌خواست من را ترور کند اسرائیل می‌خواست من را ترور کند
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما با مذاکره مشکلی نداریم، اما فجایعی که رژیم صهیونیستی در منطقه و کشور ما رقم زده وضعیت را بحرانی کرده است، گفت: امیدواریم پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت، البته این نیازمند یک شرط و آن اعتماد به روند گفت‌و‌گو است. نباید در میانه گفت‌و‌گو، مجدداً به رژیم صهیونیستی اجازه حمله داده شود.
این زن ترامپ را تحقیر کرد + فیلم این زن ترامپ را تحقیر کرد + فیلم
چندی پیش ماکسیما، ملکه هلند،در نشست ناتو دونالد ترامپ را مسخره کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر