کد خبر: ۶۳۹۴
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۹

تاثیر چهره ها در فروش آثار سینمایی

جهانگیر کوثری یکی از تهیه کنندگان با سابقه و قدیمی سینمای ایران درخصوص تاثیر چهره ها در فروش آثار سینمایی و ستاره سازی در سینما با خبرنگار فرهنگی برنا گفت و گویی کرده است که در ذیل می خوانید.
تاثیر چهره ها در فروش آثار سینمایی

به گزارش مخاطب۲۴ _ جهانگیر کوثری تهیه کننده سینما که ساخت آثاری، چون "فراری"، "پل خواب"، "خون بازی" و... را به عنوان تهیه‌کننده در کارنامه خود دارد درخصوص تاثیر حضور چهره‌های مطرح و ستاره در فروش آثار سینمایی به خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: یک تعریف کلان داریم که سینما بدون ستاره هیچ معنایی ندارد و این در تمام دوره‌های تاریخی سینما چه در داخل و چه در خارج صدق می‌کند.

تاثیر چهره ها در فروش آثار سینمایی

سینما از زاویه و نگاه یک اثر هنری می‌تواند تعریف‌هایی غیر از این داشته باشد، اما به عنوان یک صنعت و تجارت که سرمایه نقش اول را در آن دارد طبیعتا وابسته به ستاره هایش است و به بعضی پدیده‌های دیگر شباهت‌هایی دارد که بدون ستاره نمی‌تواند جذب تماشاگر کند و در واقع فیلم را موفق و سرمایه را برگرداند.

 

تعریفی در اقتصاد سینما داریم، که برای شروع یک فیلم به پول و زمان نیاز داریم یعنی اگر پول نباشد اصلا سینمایی وجود نخواهد داشت. در سینمای امروز حتی بزرگان سینمای جهان مانند اسپیلبرگ، جرج لوکاس، اسکورسیزی و... هم در فیلم هایشان از ستارگان هالیوودی استفاده می‌کنند یعنی کمپانی‌ها و سرمایه گذاران این فیلم‌ها از قبل این مسئله را تعیین می‌کنند. از دهه شصت به بعد در ایران فیلم‌ها و کارگردانان عامل فروش و گیشه بودند در دهه ۲۰-۳۰ شوروی هم اینگونه بود، اما بعد از اینکه فیلم هایشان با شکست مواجه شد متوجه شدند که فیلم‌ها به ستاره احتیاج دارند.

وی افزود: در حال حاضر هم فیلم‌ها با ستاره ها، فروش‌های میلیاردی دارند؛ واقعیت سینما همین است یعنی زیربنای آن اقتصاد است و این اقتصاد وابسته به ستاره‌ها است. اگر فیلمی حتی با حضور ستاره‌ها نمی‌فروشد یعنی فیلم از پایه و اساس دچار اشکال است و باید دید در کدام یک از ارکان اثر، مانند فیلمنامه، کارگردانی و... ضعف وجود دارد، اما این موردی جزئی است و در اکثریت فیلم‌ها می‌بینیم که حضور ستاره‌ها در گیشه موفق عمل می‌کند. ستاره‌ها فروش سینما را تضمین می‌کنند و طبیعتا سینما به آن‌ها احتیاج دارد؛ در واقع جوهر و ذات سینما اینگونه است، اما باید قالب‌ها و چارچوب‌های درست در آن رعایت شود و همانطور که پیش‌تر گفتم زیربنای سینما اقتصاد است و ستاره عنصری برای حفظ اقتصاد سینما است.

تهیه کننده فیلم "فراری" درباره‌ی فاصله گرفتن از ستاره سازی در سینما اظهار داشت: این مسئله گرایش اجتماعی و سیاسی دارد. جامعه وقتی که خالی از قهرمانان بزرگ می‌شود و قهرمانان سیاسی ندارد به سراغ دیگر قهرمانان می‌رود.

به فرض مثال روزی "تختی" یکی از قهرمانانمان بود روزی "حسین رضا زاده" و حالا "حسن یزدانی"؛ بنابراین وقتی قهرمان سیاسی نداشته باشیم دیگر قهرمانان از حوزه‌های دیگر پدیدار می‌شوند و این اتفاق فقط مختص ایران نیست در همه جای دنیا همین گونه است. اگر بخواهم مثال جهانی بزنم، رئیس جمهور اوکراین یک کمدین بوده است که به دلیل محبوبیت‌هایی که داشت رأی آورده و در حال حاضر به یکی از چهره‌های سیاسی و بین المللی تبدیل شده است. در سینمای ایران هم چنین مواردی وجود دارد و تعدادی از افراد محبوب را داشته ایم که به عنوان نماینده به مجلس راه پیدا کرده‌اند.

این تهیه کننده اظهارات خود را با مثالی به انتها رساند و گفت: حضور ستاره‌ها در سینما حائز اهمیت است و مخاطب اگر به فرض مثال شهاب حسینی و نوید محمد زاده را در کنار هم در یک فیلم ببیند صد در صد فروش این فیلم بالا خواهد بود به این دلیل که این افراد در انتخاب نقش‌ها و قصه‌ها وسواس به خرج می‌دهند و قطعا آن فیلم اثر قابل توجهی خواهد بود. در واقع ارتباط ستاره هم می‌تواند موفقیت گیشه را تأمین کند و هم نشان از کیفیت یک اثر باشد.

منبع : برنا 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها
زهران ممدانی، شهردار جدید نیویورک، با پیشینه مهاجرتی و برنامه‌های عدالت‌محور، مقابله با بحران مسکن و اصلاح مدارس را اولویت خود قرار داده است.
امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان
ترامپ و عربستان در چارچوب توافق راهبردی، بسته بزرگی از تسلیحات شامل جنگنده‌های اف‌۳۵ را تصویب کردند. ولیعهد سعودی وعده سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری داد.
نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد
در یک نزاع خانوادگی در محله خزانه تهران، آرش ۲۲ ساله با ضربات چاقو مادربزرگ ۶۵ ساله خود را کشت و عمویش را مجروح کرد.
فرزند کاظم صدیقی درگذشت فرزند کاظم صدیقی درگذشت
محمدمهدی صدیقی، فرزند حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه سابق تهران، به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
بازگشایی مثبت بورس تهران؛ شاخص‌ها روند صعودی گرفتند بازگشایی مثبت بورس تهران؛ شاخص‌ها روند صعودی گرفتند
بورس تهران امروز با بازگشایی مثبت همراه شد و شاخص کل روند صعودی گرفت. نماد‌های بزرگ بازار پیشتاز رشد قیمت‌ها در ساعات اولیه معاملات بودند.
حراج سنگین اوراق دولتی؛ فشار بر بازار بدهی و نقدینگی بانک‌ها حراج سنگین اوراق دولتی؛ فشار بر بازار بدهی و نقدینگی بانک‌ها
دولت در ماه‌های پایانی سال با عرضه سنگین اوراق و نرخ سود بالا، بازار بدهی و شبکه بانکی را تحت فشار قرار داده و جذابیت بازدهی بدون ریسک رشد کرده است.
خرازی شرط مذاکره با آمریکا را اعلام کرد خرازی شرط مذاکره با آمریکا را اعلام کرد
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران تأکید کرد مذاکره با آمریکا تنها در صورت رعایت اصل برابری، احترام متقابل و توافق پیش از دستور کار ممکن است.
برگزیده
پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه
پژمان جمشیدی بازیگر سینما که پس از آزادی از زندان به قید وثقیه دو هفته قبل برای دیدار با خانواده به کانادا سفر کرده بود ساعتی قبل به تهران بازگشت
ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس
ملیکا پارسا دوست، شاکی پرونده حواشی اخیر پژمان جمشیدی توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد.
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
صفحه خبر بالای تصاویر