کد خبر: ۶۳۸۶۹
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۲

مصرف برق را کاهش دهید تا برق‌ها قطع نشوند!

هم‌زمان با افزایش دمای هوا و رشد مصرف برق در روز‌های اخیر، هشدار‌ها درباره ناترازی تولید و مصرف دوباره جدی شده است. طبق اعلام مسئولان صنعت برق، با عبور تقاضا از مرز ۷۶ هزار مگاوات و تداوم فشار بر شبکه، خاموشی‌های دو ساعته در برخی مناطق خانگی و عمومی ادامه خواهد داشت.
مصرف برق را کاهش دهید تا برق‌ها قطع نشوند!

مخاطب۲۴- گزارش‌ها نشان می‌دهد با وجود تلاش‌ها برای کاهش خاموشی‌ها، مصرف برق در برخی استان‌ها همچنان از ظرفیت تولید فراتر رفته است. در عین حال، برخی دیگر از استان‌ها با رعایت الگوی مصرف، توانسته‌اند از اعمال خاموشی مصون بمانند؛ به‌عنوان نمونه، تهران با کاهش ۱۶ درصدی مصرف در هفته‌های گذشته، خاموشی چندانی تجربه نکرده، اما در مازندران به‌دلیل افزایش ۱۱ درصدی مصرف، قطعی برق اجتناب‌ناپذیر بوده است.

بیشتر بخوانید

افزایش مصرف برق در تابستان امری طبیعی تلقی می‌شود؛ رشد سالانه یک میلیون مشترک جدید و نصب کولرهای گازی در مناطق مختلف، سالانه حدود ۱۵۰۰ مگاوات به تقاضای برق می‌افزاید. با این حال، توانیر از موفقیت در مهار روند افزایشی مصرف نسبت به سال گذشته خبر داده و اعلام کرده است که ناترازی برق با اقدامات مدیریت مصرف، از ۲۰ هزار مگاوات به حدود ۱۴ هزار مگاوات کاهش یافته است.

در کنار این اقدامات، توسعه ظرفیت تولید نیز در دستور کار قرار دارد. طبق اعلام مسئولان صنعت برق، تا یک ماه آینده حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و مقدار مشابهی نیروگاه حرارتی وارد مدار خواهند شد. نیروگاه حرارتی رودشور در تهران با ظرفیت ۳۴۵ مگاوات نیز از جمله پروژه‌هایی است که به‌زودی به شبکه متصل می‌شود.

در همین حال، معاون راهبری شبکه برق کشور با اشاره به حساسیت روزهای آینده، بر ضرورت مشارکت همگانی در کاهش مصرف تأکید کرده و ساعات اوج بار را از ساعت ۱۱ تا ۱۸ و نیز ۲۰ تا ۲۳ عنوان کرده است. به گفته او، رعایت دمای ۲۵ درجه برای کولرها، به‌ویژه در ادارات، بانک‌ها و مراکز مذهبی، می‌تواند نقش مؤثری در پایداری شبکه داشته باشد.

استان‌های تهران، خوزستان و فارس به‌عنوان پرمصرف‌ترین مناطق کشور، در روزهای اخیر بیشترین سهم را در مدیریت بار شبکه ایفا کرده‌اند. بر اساس ارزیابی تهران و استان تهران رتبه‌های اول و دوم در رعایت الگوی مصرف در بخش‌های غیرخانگی را به خود اختصاص داده‌اند.

با وجود این اقدامات، تأمین برق پایدار در تابستان گرم پیش‌رو همچنان نیازمند همراهی بیشتر مشترکان در بخش‌های مختلف به‌ویژه در ساعات اوج بار است؛ موضوعی که به گفته مدیرعامل توانیر، کلید کاهش خاموشی‌ها و بازگرداندن توازن به شبکه برق کشور خواهد بود.

برچسب ها: مصرف برق
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی به خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا، وقوع سانحه تلخ قطار و جان‌باختن شماری از افراد را تسلیت گفت.
لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش! لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش!
آمار‌ها از فروکش کردن تب‌وتاب استخدام‌های گسترده در مقایسه با چند سال گذشته حکایت دارد.
درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه! درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه!
مقام‌های وزارت جنگ آمریکا در هفته‌های اخیر از چند کشور عضو ناتو خواسته‌اند لحن اظهارات عمومی خود درباره تهدید روسیه را تعدیل کنند؛ درخواستی که به گفته منابع آگاه، با این استدلال مطرح شده است که برخی مواضع مقام‌های اروپایی می‌تواند امنیت قاره را تضعیف کند.
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
برگزیده
لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش! لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش!
آمار‌ها از فروکش کردن تب‌وتاب استخدام‌های گسترده در مقایسه با چند سال گذشته حکایت دارد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه! کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه!
میلیاردر سوئدی ۷۶ میلیون دلار برای ساخت ۴۰۰ مدرسه و یک پرورشگاه در غزه اختصاص داد