کد خبر: ۶۴۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰

استان‌هایی که بیشترین مصرف آب را دارند!

با گرم‌تر شدن هوا در روز‌های اخیر، مصرف آب در بسیاری از مناطق کشور افزایش یافته؛ موضوعی که ممکن است در برخی شهر‌ها به کاهش فشار آب منجر شود. هر چند قطع برنامه‌ریزی‌شده آب در دستور کار نیست، اما تداوم روند فعلی مصرف، فشار قابل‌توجهی بر شبکه‌های توزیع وارد می‌کند
استان‌هایی که بیشترین مصرف آب را دارند!

مخاطب۲۴- مطابق داده‌های شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، میانگین مصرف آب شرب در ایران حدود ۱۹۵ لیتر به ازای هر نفر در شبانه‌روز است؛ رقمی که نسبت به الگوی تعیین‌شده (۱۳۰ لیتر) فاصله قابل‌توجهی دارد. در این میان، برخی استان‌ها با مصرف بالاتر از میانگین ملی، سهم بیشتری در فشار بر منابع آبی دارند.

بیشتر بخوانید

بر اساس اعلام رسمی، استان‌های خوزستان، البرز، لرستان، زنجان، فارس و تهران در فهرست پرمصرف‌ترین مناطق کشور قرار دارند. در پایتخت نیز میانگین مصرف روزانه به ۱۹۰ لیتر برای هر نفر می‌رسد؛ این در حالی است که کاهش حدود ۴۸ درصدی بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت، شرایط منابع آبی تهران را با چالش جدی مواجه کرده است.

از سوی دیگر، برخی استان‌ها با نزدیک‌شدن به الگوی مصرف، نمونه‌ای از مدیریت صحیح منابع آبی را نشان می‌دهند. استان‌هایی مانند خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و مرکزی و همچنین شهر مشهد جزو کم‌مصرف‌ترین مناطق به شمار می‌آیند. برای مثال، مشهد با مصرفی حدود ۱۳۰ لیتر، دقیقاً مطابق با الگوی ملی حرکت می‌کند.

کارشناسان معتقدند که عواملی نظیر فشار شبکه توزیع، رفتار مصرف‌کنندگان، تجهیزات مورد استفاده در منازل و فرهنگ عمومی مصرف، نقش مهمی در تفاوت مصرف آب میان استان‌ها ایفا می‌کنند. برای نمونه، تنها یک دقیقه باز بودن دوش حمام می‌تواند بین ۱۵ تا ۲۰ لیتر آب مصرف کند و کولر‌های آبی در روز‌های گرم تا ۶۰۰ لیتر در روز مصرف دارند؛ اما استفاده از سایه‌بان یا تجهیزات کاهنده می‌تواند این رقم را تا حدی کاهش دهد.

در کنار مصرف خانگی، مسئله هدررفت آب در شبکه‌ها نیز مطرح است؛ به‌طوری‌که حدود ۱۵ درصد آب در کشور به صورت فیزیکی هدر می‌رود که بخش عمده‌ای از آن ناشی از فرسودگی لوله‌هاست. در مجموع، تداوم مصرف بالاتر از الگو، به‌ویژه در استان‌های دارای منابع محدود، می‌تواند در آینده نزدیک منجر به اختلال در تأمین آب شود. شاید بازنگری در عادات روزمره و بهره‌گیری از تجهیزات کم‌مصرف، گامی مؤثر برای عبور از تابستانی کم‌بارش باشد.

برچسب ها: آب و فاضلاب
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار:
محمدرضا
|
France
|
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۲
0
0
comments icon چه جالب! استان اصفهان با این همه مراکز تفریحی و تجاری و کارخانه‌‌های متعدد وسط بیابان، هیچ وقت توی لیست پرمصرف‌ها نیست!
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.