بامداد شنبه ۱۱ تیر وقوع زمینلرزههایی با قدرت ۶.۳ و ۶.۱ در استان هرمزگان، خسارات نسبتا شدیدی به بخشهای مختلف این استان وارد کرد.
برابر اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زلزلهای به بزرگی ۶.۱ ریشتر در ساعت ۲:۰۲ بامداد امروز حوالی بندر خمیر در مرز خلیج فارس و هرمزگان را لرزاند. این زمین لرزه در عمق ۱۰ کیلومتری از سطح زمین رخ داده است.
بامداد امروز زلزلهای با قدرت 6.1 ریشتر هرمزگان و مناطق غربی و مرکزی استان را لرزاند.
این زمین لرزه شدید سبب شد منازل بسیاری از مردم تخریب شود و گزارشات ابتدایی نیز حاکی از آن است که این زلزله احتمالا خسارت جانی نیز داشته است، مختار سلحشور مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان در گفتوگو با تسنیم از آمادگی کامل نیروهای امدادی و اعزام به مناطق زلزله خبرداد.
وی افزود: کانون اصلی این زلزله روستای سایه خوش از توابع شهرستان بندرلنگه است و 5 تیم ارزیاب نیز به مناطق متاثر از زلزله اعزام شدهاند.
این خبر تکمیل میشود ...
تعداد تلفات زلزله بندرخمیر تا این لحظه پنج نفر اعلام شده که مراحل معاینه و صدور جواز دفن آنها توسط تیم بحران پزشکی قانونی هرمزگان انجام و پیکرها تحویل بستگان شد.
پزشکی قانونی اسامی قربانیان این حادثه به این شرح اعلام کرد است: مریم دهنوکوشکی، امیر محمدی، صابر رحیمی، عبدالله صحراگرد و آسیه بشوش
مهرداد حسنزاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اظهار کرد: در پی وقوع زمین لرزه شدید بامداد امروز محور مواصلاتی بندرخمیر به بندرلنگه دچار مشکل شده بود که بازگشایی این مسیر مهم در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: این مسیر هم اکنون بازگشایی شده و مشکلی برای تردد هموطنان وجود ندارد؛ پل غار نیز ترمیم شده و در این زمینه هم رفع مشکل صورت پذیرفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان همچنین از تلاش برای ترمیم چند پل در مناطق زلزلهزده خبرداد و گفت: تا زمان ترمیم این پلها هموطنان میتوانند از مسیر جایگزین استفاده کنند.
حسنزاده از مردم خواست از هرگونه تردد غیرضروری در این مسیرها برای تسریع عملیات امدادرسانی به مردم زلزله زده خودداری کنند.
برابر گزارشی که موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران منتشر کرده تا کنون ۱۹ پس لزره هرمزگان را لرزانده است که بزرگترین آنها ۶.۱ و ۵.۹ ریشتر بزرگی داشتند اما عمق وقوع آنها به ترتیب در ۲۶ و ۲۸ کیلومتری از عمق زمین بوده است.
تمام ادارات دولتی و دستگاههای اجرایی استان هرمزگان با اعلام استانداری امروز شنبه 11 تیر تعطیل اعلام شد. در اطلاعیه ستاد بحران استانداری عنوان شده که امتحانات و آزمونهای کنکور برگزار خواهد شد اما ادارات تعطیل هستند.
استاندار هرمزگان همچنین از برپایی کمپهای اسکان موقت در بندرعباس و مناطق متاثر از زلزله خبرداد.
مهدی دوستی استاندار هرمزگان اظهار داشت: با توجه به تعداد زلزلهها از دیشب اقدامات لازم برای برپایی کمپهای اضطراری در بندرعباس و سایر مناطق زلزلهزده انجام شده است.
وی افزود: این کمپها با کمک هلال احمر دایر میشود و مکان آنها به زودی اطلاع رسانی میشود.
استاندار هرمزگان از مردم درخواست کرد ضمن حفظ آرامش خود، از تردد در مسیر مناطق زلزله زده پرهیز کنند و فعلا به این مناطق سفر نکنند.
مهدی دوستی، استاندار هرمزگان که در مناطق زلزلهزده غرب هرمزگان حضور دارد، گفت: وقوع ۳ زلزله بالای ۶ ریشتر خسارات زیادی به روستای سایه خوش که کانون این زلزله بوده، وارد کرده است.
وی افزود: بحمدالله با تلاش عموم مردم و امدادگران، کسی دیگر زیر آوار نیست و اکنون کار توزیع اقلام امدادی در منطقه آغاز شده است.
دوستی همچنین بیان کرد: برای اسکان اضطراری نیز چادر به منطقه رسیده و کولرهای مدارس و ادارات دولتی را آزاد میکنیم تا بتوانیم کولر در چادرها وصل کنیم و مردم شرایط اسکان مناسب را داشته باشند.
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس گفت: شمار فوت شدگان ناشی از این زلزله به پنج نفر رسیده است و تعداد مصدومان نیز تا این لحظه ۴۴ نفر است. از میان جانباختگان سه تن در محل و دو تن در بیمارستان جان خود را از دست دادهاند. همچنین ١٧ مصدوم نیز به صورت سرپایی درمان شده و ٢٢ نفر نیز بستری شدهاند.
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور در تشریح خدمت رسانی در زلزله بامداد امروز گفت: به محض دریافت خبر این زمین لرزه، سازمان اورژانس کشور 7 دستگاه آمبولانس به روستای سایه خوش اعزام کرد. همچنین، یک فروند بالگرد از بندرعباس، سه دستگاه آمبولانس از بوشهر، سه دستگاه آمبولانس از شیراز و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز از جهرم اعزام شدند.
وی افزود: در همان لحظات اولیه وقوع زلزله دانشگاه علوم پزشکی در استان هرمزگان در آماده باش قرار گرفت و به همه بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی نیز اعلام آماده باش شد. تیم درمانی نیز از بوشهر، شیراز و دانشگاه شهید بهشتی آماده اعزام هستند.
خالدی تاکید کرد: درمانگاه سایه خوش و بیمارستان های بندر خمیر و بندر لنگه نیز در حال خدمت رسانی به زلزله زدگان هستند و مشکلی از لحاظ خون و فرآورده های خونی نیز وجود ندارد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تماس تلفنی با رییس اورژانس کشور و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، خواستار رسیدگی فوری و آمادگی مراکز درمانی بیمارستان های این استان و بسیج همه امکانات برای پذیرش مصدومان حادثه زلزله شب گذشته هرمزگان شد.
دکتر بهرام عین اللهی همچنین از دکتر جعفر میعاد فر، رییس سازمان اورژانس کشور خواست جهت پیگیری وضعیت مصدومین زلزله به این استان سفر کند.
در این تماس تلفنی همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به حضور فعال اورژانس پیش بیمارستانی و کادر تخصصی درمان برای ارائه خدمات به مصدومان ، گزارشی از اقدامات انجام شده توسط اورژانس، اقدامات تشخیصی و رسیدگیهای درمانی به آسیب دیدگان زلزله، به وزیر بهداشت ارائه کرد و از آمادگی کامل بیمارستانهای هرمزگان برای اقدامات درمانی آنان خبر داد.
به گزارش فارس، از مناطق زلزله زده خبر میرسد که ریزش کوه در مناطق مختلفی از محور بندرخمیر به بندرلنگه رخ داده است.
همچنین گزارش شده که زلزله بدلیل شدت بالا باعث خساراتی به منازل مردم روستایی شده اما ارزیابی دقیق میزان خسارات نیازمند زمان بیشتری است.