کد خبر: ۶۳۳۸۵
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۲

پایگاه‌های آمریکایی در منطقه هم امنیت نخواهند داشت

سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه ایران و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی، اعلام کرد که کشورش حق دارد به حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای خود به هر شکلی که مناسب می‌داند، پاسخ دهد.
پایگاه‌های آمریکایی در منطقه هم امنیت نخواهند داشت

مخاطب ۲۴- خطیب‌زاده در گفت‌و‌گو با الجزیره، احتمال حمله ایران به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را رد نکرد.

بیشتر بخوانید

«ایران در مورد چگونگی، زمان و سطح پاسخ به آمریکایی‌ها تصمیم خواهد گرفت.»

این مقام ایرانی بمباران تأسیسات هسته‌ای تهران توسط واشنگتن را «اشتباهی بزرگ» توصیف کرد که مصادق بارز نقض قوانین بین‌المللی است.

وی اعلام کرد که ایران آماده است تا هر زمان که لازم باشد به مبارزه ادامه دهد.

او در گفت‌و‌گو با الجزیره گفت ایران برای توقف «اقدامات شنیع، بی‌محابا و رذالت‌بار» اسرائیل اقدام کرده است.

خطیب‌زاده افزود ایران «مصمم است تا حملات ناعادلانه و بی‌دلیل» رژیم صهیونیستی را که از ۱۳ ژوئن آغاز شده و منجر به شهادت بیش از چهارصد نفر شده است را دفع کند.

او با اشاره به جنگ تحمیلی عراق علیه ایران مابین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ به عنوان نمونه‌ای از عزم تهران برای دفاع از خود، گفت: ما ادامه خواهیم داد. آماده هستیم تا به آخر خط برویم.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، بامداد یکشنبه اعلام کرد که نیرو‌های آمریکایی حملات «بسیار موفقی» به تأسیسات هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان انجام داده‌اند. او همچنین نسبت به هرگونه اقدام تلافی‌جویانه تهران هشدار داد.

تجاوز نظامی آمریکا به سایت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی در حالی صورت گرفته است که اسرائیل از جمعه هفته پیش حملات گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کرده و این اقدام کاخ سفید به مثابه پیوستن به کمپین نظامی رژیم صهیونیستی علیه تهران است.

ارتش اسرائیل جمعه گذشته حمله‌ای گسترده به ایران انجام داد و مناطق مسکونی، تأسیسات هسته‌ای و پایگاه‌های نظامی در سراسر کشور را هدف قرار داد. رژیم صهیونیستی همچنین ترور‌هایی هدفمند انجام داد که منجر به شهادت چندین فرمانده ارشد نظامی و دانشمندان برجسته هسته‌ای شد. شماری از غیرنظامیان نیز در این تجاوزات به شهادت رسیده‌اند. رژیم صهیونیستی کماکان به حملات خود علیه شهر‌های مختلف ایران ادامه داده و مناطق مسکونی و زیرساخت‌ها را به شدت مورد هدف قرار می‌دهد.

ساعاتی پس از تجاوز اسرائیل، ایران حملات گسترده‌ای با موشک‌های بالستیک و پهپاد‌ها علیه مراکز حساس و استراتژیک صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی انجام داده و اعلام کرد که تا زمانی که لازم بداند، به این حملات ادامه خواهد داد.

تهران هشدار داده بودند که ورود آمریکا به این درگیری‌ها صددرصد به‌ضرر واشنگتن خواهد بود و ضربه خواهد خورد؛ ضربه‌ای که صدمه آن به‌مراتب بیشتر از صدمه‌ای است که ایران خواهد خورد.

ایران تجاوز آمریکا به تأسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان را تکان‌دهنده و ننگ‌آور خوانده و هشدار داده که «تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد».

پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه کجا هستند؟

ایالات متحده آمریکا برای چندین دهه در خاورمیانه پایگاه‌های نظامی داشته است.

بر اساس گزارش شورای روابط خارجی، آمریکا شبکه‌ای گسترده از پایگاه‌های نظامی—دائمی و چه موقت—در دست‌کم ۱۹ منطقه در خاورمیانه را اداره می‌کند.

از این میان، هشت پایگاه دائمی در کشور‌های بحرین، مصر، عراق، اردن، کویت، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی قرار دارند.

چند نیروی نظامی آمریکایی در خاورمیانه حضور دارند؟

اولین استقرار نیرو‌های آمریکایی در خاورمیانه در ژوئیه سال ۱۹۵۸ اتفاق افتاد، زمانی که نیرو‌های رزمی به منظور مقابله با بحران لبنان به بیروت اعزام شدند. در اوج این عملیات، تقریباً ۱۵٬۰۰۰ نیروی دریایی و زمینی ارتش در لبنان مستقر بودند.

تا اواسط سال ۲۰۲۵، حدود ۴۰٬۰۰۰ تا ۵۰٬۰۰۰ نیروی نظامی آمریکایی در خاورمیانه حضور دارند که در پایگاه‌های بزرگ دائمی و همچنین سایت‌های کوچک‌تر در سراسر منطقه مستقر شده‌اند.

کشور‌هایی که بیشترین شمار نیرو‌های آمریکایی را در خود جای داده‌اند شامل قطر، بحرین، کویت، امارات متحده عربی و عربستان سعودی هستند. این پایگاه‌ها به عنوان مراکز کلیدی برای عملیات‌های هوایی و دریایی، لجستیک منطقه‌ای، جمع‌آوری اطلاعات و نمایش قدرت نظامی ایالات متحده عمل می‌کنند.

در ادامه به برخی پایگاه‌های شاخص در منطقه اشاره شده است:

پایگاه هوایی العدید (قطر) – بزرگ‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه که در سال ۱۹۹۶ تأسیس شد. این پایگاه با مساحت ۲۴ هکتار، ظرفیت پذیرش تقریباً ۱۰۰ هواپیما و پهپاد را دارد. حدود ۱۰٬۰۰۰ نیروی نظامی در این پایگاه مستقر هستند. این پایگاه مقر فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (CENTCOM) است و نقشی محوری در عملیات‌های واشنگتن در عراق، سوریه و افغانستان داشته است.

پایگاه پشتیبانی دریایی (NSA) – بحرین – پایگاه کنونی نیروی دریایی ایالات متحده در مکانی ساخته شده که پیش‌تر محل استقرار پایگاه نیروی دریایی بریتانیا با نام HMS Jufair بوده است. این پایگاه حدود ۹٬۰۰۰ نفر از کارکنان وزارت دفاع آمریکا از جمله نظامیان و غیرنظامیان را در خود جای داده و محل استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکاست و وظیفه تأمین امنیت کشتی‌ها، هواپیماها، یگان‌ها و پایگاه‌های دورافتاده در منطقه را بر عهده دارد.

اردوگاه عریفجان (کویت) – این اردوگاه یک پایگاه مهم ارتش آمریکا است که در ۵۵ کیلومتری (۳۴ مایل) جنوب شرقی شهر کویت قرار دارد. این پایگاه در سال ۱۹۹۹ ساخته شد و به عنوان مرکز اصلی فرماندهی، تدارکات و لجستیک عملیات‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه، به‌ویژه در محدوده مسئولیت سنتکام، خدمت می‌کند.

پایگاه هوایی الظفره (امارات متحده عربی) – یک پایگاه استراتژیک که بر عملیات شناسایی، جمع‌آوری اطلاعات و پشتیبانی از مأموریت‌های هوایی رزمی تمرکز دارد. در این پایگاه هواپیما‌های پیشرفته‌ای مانند جنگنده‌های رادارگریز F-۲۲ Raptor و همچنین هواپیما‌های نظارتی، از جمله پهپاد‌ها و سامانه‌های AWACS، مستقر هستند.

پایگاه هوایی اربیل (عراق) – این پایگاه توسط نیرو‌های آمریکایی برای عملیات‌های هوایی، به‌ویژه در شمال عراق و سوریه استفاده می‌شود. در این منطقه، نیرو‌های آمریکایی به ارائه مشاوره به نیرو‌های کرد و ارتش عراق می‌پردازند.

برچسب ها: خطیب زاده
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فاضل میبدی: اپوزیسیون یا در حصرند و یا در تبعید فاضل میبدی: اپوزیسیون یا در حصرند و یا در تبعید
عضو مجمع محققین گفت: غالب افرادی که به عنوان اپوزیسیون از آنها یاد می‌شود، یا در زندان و حصرند و یا تبعید در خارج از کشور.
سیمکارت استاد حقوق اساسی به دلیل انتشار مطلب انتقادی قطع شد! سیمکارت استاد حقوق اساسی به دلیل انتشار مطلب انتقادی قطع شد!
سیمکارت استاد برجسته حقوق اساسی دانشگاه شهید بهشتی به دلیل طرح مطالب انتقادی در شبکه‌های اجتماعی، قطع شد
شهریه مدارس غیردولتی ۲۰ تا ۱۴۵ میلیون تومان شهریه مدارس غیردولتی ۲۰ تا ۱۴۵ میلیون تومان
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با بیان اینکه میزان شهریه مدارس غیردولتی از ۲۰ تا ۱۴۵ میلیون تومان است گفت: شهریه بالای ۱۰۰ میلیون تومان مربوط به دو درصد از مدارس غیر دولتی تهران است و در استان‌های دیگر این عدد‌ها را نداریم.
دیدار رییس جمهور با آیت‌الله اعرافی دیدار رییس جمهور با آیت‌الله اعرافی
رئیس‌جمهور در جریان سفر سرزده به قم با مدیر حوزه‌های علمیه کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
خواب ناکافی و نور موبایل شبانه، تهدید سلامتی جوانان خواب ناکافی و نور موبایل شبانه، تهدید سلامتی جوانان
برای سال‌ها، فشار خون بالا یا «پرفشاری خون» بیماری‌ای بود که معمولاً با بالا رفتن سن بروز می‌کرد. اما این باور دیگر چندان معتبر نیست. در مناطق شهری هند، تعداد بیشتری از بزرگسالان جوان در دهه‌های ۲۰ و ۳۰ زندگی‌شان به‌طور غیرمنتظره‌ای در معاینات عمومی یا هنگام بررسی مشکلاتی کاملاً بی‌ارتباط، دچار فشار خون بالا تشخیص داده می‌شوند.
هر سال ۱۴۰ هزار ایرانی دچار سکته مغزی می شوند هر سال ۱۴۰ هزار ایرانی دچار سکته مغزی می شوند
تقریبا ۵۰ درصد کسانی که از سکته مغزی جان به‌درمی‌برند دچار مشکلات و اختلالات حرکتی دائمی در زمینه حفظ تعادل در حالات و وضعیت‌های مختلف وعدم توانایی جهت ایستادن و راه رفتن به تنهایی و بدون‌کمک گرفتن از دیگران و همچنین عدم توانایی جهت انجام فعالیت‌های روزمره زندگی از قبیل لباس پوشیدن، غذا خوردن، حمام رفتن و… هستند.
آب استخر‌های تهران از روز پنجشنبه قطع می‌شود آب استخر‌های تهران از روز پنجشنبه قطع می‌شود
شرکت آب و فاضلاب استان تهران با صدور اطلاعیه‌ای از قطعی آب استخر‌های عمومی و خصوصی شهر تهران از روز پنجشنبه دوم مردادماه جاری تا اطلاع ثانوی خبر داد.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر