کد خبر: ۶۲۸۴۸
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۸

مقصران باخت به قطر معرفی شدند

تیم‌ملی در شرایطی مغلوب قطر شد که با توجه به مصاحبه‌های بازیکنان و کادرفنی، انتظار می‌رفت آنها نمایش خوب همراه با کسب نتیجه، ارائه دهند. البته آنچه مهم‌تر از باخت شده، دلایل و توجیه‌هایی مطرح شده است و مطمئنا چنین شرایطی مانع پیشرفت و رفع نقاط ضعف خواهد شد.
مقصران باخت به قطر معرفی شدند

به گزارش مخاطب ۲۴: امیر قلعه‌نویی در صحبت‌هایی که داشت، احتمالاً بدون آن که خودش بخواهد، عوامل باخت به قطر را برشمرد؛ از بیرانوند و طارمی گرفته تا داور و هزینه بازی دادن به جوانان. او مثل همیشه در مواقع شکست، سهمی برای خود و همکارانش قائل نیست.

تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی اردوی منتهی به دیدار مقابل قطر را پشت سرگذاشت که مصاحبه‌های کادرفنی و بازیکنان نشان می‌داد به‌رغم مسجل شدن صعود به جام‌جهانی ۲۰۲۶ کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا دو بازی پایانی برای آنها نه‌تنها تشریفاتی نیست، بلکه کسب نتیجه هم برای‌شان بسیار مهم و باارزش است.

در چند روز برگزاری مینی‌کمپ و پس از آن اردوی تیم‌ملی، اظهارنظر‌هایی از بازیکنان مختلف روی خروجی سایت فدراسیون فوتبال قرار گرفت مبنی بر اینکه پیروزی مقابل قطر و کره‌شمالی و کسب ۶ امتیاز این دو دیدار می‌تواند در سیدبندی جام جهانی تأثیرگذار باشد و در این راستا قلعه‌نویی و شاگردانش با تمام توان برابر حریفان صف‌آرایی خواهند کرد.

در چنین شرایطی طبیعی بود که انتظار نمایشی قابل‌قبول همراه با کسب نتیجه از تیم تحت هدایت امیر قلعه‌نویی داشته باشیم، چون به نظر می‎‌رسید اصلی‌ترین عاملی که می‌تواند به تیم ضربه بزند رفع شده است؛ بی‌انگیزگی. اما آنچه درون مستطیل سبز اتفاق افتاد، ثابت کرد تمام مواضع پیشین و تأکید بر پیروزی، صرفاً در حد تئوری بوده و ذهن بازیکنان (حداقل بخشی از آنها)، با این موضوع هماهنگی و تطابق صددرصدی نداشته است. از آن مهم‌تر سردرگمی و بی‌برنامگی تاکتیکی تیم‌ملی در دیدار برابر قطر بود که تعدادی از کارشناسان هم روی آن صحه گذاشتند.

گرچه سرمربی تیم ملی در نشست خبری پس از بازی، تلویحاً مدعی شد که اخراج میلاد محمدی دلیل این مهم بوده است، اما در همین خصوص هم نکات و سؤالاتی وجود دارد. در وهله اول اینکه چرا اخراج میان بازیکنان به موضوعی عادی تبدیل شده و آمار دریافت آن در بازی‌های اخیر، افزایش معناداری داشته است؟ این سومین اخراجی تیم ملی در ۹ بازی سپری‌شده از مرحله انتخابی است. در واقع یا مجموعه تیم از لحاظ ذهنی آمادگی لازم را ندارند یا اینکه نظم تاکتیکی تیم دچار مشکل است که در هر دو حالت، کادر فنی باید پاسخگو باشد. نکته بعدی این است که چطور تیم‌ملی برنامه مناسبی برای حفظ روند پس از ۱۰ نفره شدن ندارد و اعضای کادرفنی و دستیاران قلعه‌نویی نمی‌توانند در چنین وضعیتی، کمک درست و سریعی به سرمربی تیم بدهند؟

موضوع حائزاهمیت اینکه تیم ملی تا پیش از ۱۰ نفره شدن هم که در دقیقه ۳۵ اتفاق افتاد، چندان نمایش خوب و چشم‌نوازی نداشت، اما از همه اینها مهم‌تر به مواضع و نوع نگرش امیر قلعه‌نویی مربوط می‌شود. او به عنوان نفر اول تیم‌ملی، در نشست خبری پس از بازی با قطر، برای رقم خوردن این باخت، عوامل مختلفی را یکی پس از دیگری برشمرد که در میان آنها اشتباهات «احتمالی» خودش و دستیارانش، هیچ سهمی نداشت!

سرمربی تیم ملی که به شدت از عملکرد داور عربستانی ناراضی بود، علیه او و کنفدراسیون فوتبال آسیا برای انتخاب داوری از غرب آسیا، انتقاد کرد و گفت: «در اینطور بازی‌ها باید داور از شرق آسیا بگذارند، اما داوری گذاشتند که تیم ما را عصبی کرده بود. خطا‌هایی برای ما گرفت که همان مدل خطا‌ها را برای قطر نمی‌گرفت. این اعتماد به نفس تیم ما را از بین برد.» امیر قلعه‌نویی در بخش‌های دیگر صحبت‌هایش، از ریز تا درشت از کوچک تا بزرگ، اجزای تشکیل‌دهنده شکست برابر قطر را بیان کرد: «دو تیم بازی تاکتیکی انجام دادند. در نیمه دوم با تغییراتی که دادیم کنترل بازی را در دست گرفتیم و یکی دو فرصت مهدی طارمی داشت که استفاده نکرد. در نیمه دوم کم‌کارترین بازیکن زمین علیرضا بیرانوند بود، البته آن گل را نباید می‌خورد، چون گل بچه‌گانه‌ای بود. روی گلی که خوردیم وینگر چپ باید با یارش می‌آمد که نیامد و گل خوردیم، اما به هر حال بازیکن جوان باید اشتباه کند، جوان بازی دادن این هزینه‌ها را دارد.»

بدین ترتیب، بیرانوند گل بدی خورد، یک بازیکن یارگیری درستی انجام نداد، طارمی از فرصت‌ها بهره نبرد و البته بازیکن جوان بازی دادن، هزینه دارد! این صحبت قلعه‌نویی در حالی مطرح شد که میانگین سنی ترکیب ابتدایی تیم ملی برابر قطر، ۲۹ سال و ۸ ماه بود و امیرحسین حسین‌زاده ۲۴ ساله [که اکنون در لیست بزرگسالان محسوب می‌شود]، جوان‌ترین بازیکن! شکست در فوتبال موضوعی معمول و عادی است، به‌خصوص در شرایطی که تیم‌ملی فوتبال ایران در حال حاضر در آن قرار دارد و پیش‌تر جشن صعود به جام‌جهانی ۲۰۲۶ را برپا کرده، اما آنچه مورد توجه است و نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد به «دلایل» باخت و البته «توجیه» شکست مربوط می‌شود.

منبع: تابناک

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟
درگیری و حوادث فقط بزرگ‌تر‌ها را درگیر و نگران نمی‌کند، کودکان هم سهمی از اضطراب اتفاقات تلخ دارند؛ آنها سؤال می‌پرسند، می‌ترسند و گاهی در سکوت، اضطراب را در دل خود نگه می‌دارند. در پی حمله رژیم صهیونیستی به ایران، توصیه‌های روانشناسی دفتر یونیسف بازخوانی می‌شود، توصیه‌هایی که والدین را راهنمایی می‌کند چطور با فرزندان خود درباره این موضوعات حرف بزنند، به سوالاتشان پاسخ بدهند.
کمالوندی: تأسیسات هسته‌ای آسیب جدی ندیده‌اند کمالوندی: تأسیسات هسته‌ای آسیب جدی ندیده‌اند
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که در نطنز، بخشی از آسیب‌ها به بخش‌های سطحی وارد شده و خوشبختانه عمده تأسیسات، که در زیر زمین قرار دارند، آسیبی ندیده‌اند.
صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد
به گفته معاون مرکز بهبود محیط کسب و کار، خرید و فروش آنلاین طلا موقتا متوقف شد.
شهادت مظلومانه نوجوان تکواندوکار بر اثر تجاوز رژیم صهیونیستی شهادت مظلومانه نوجوان تکواندوکار بر اثر تجاوز رژیم صهیونیستی
یک نوجوان تکواندوکار بر اثر تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران به شهادت رسید.
اسارت یک خلبان زن اسراییلی اسارت یک خلبان زن اسراییلی
پدافند هوایی کشورمان دو جنگنده اسرائیلی را ساقط کرد. یک خلبان که زن است اسیر شد.
کانال ۱۳: آتش‌سوزی در نزدیکی ساختمان وزارت دفاع در تل‌آویو رخ داد کانال ۱۳: آتش‌سوزی در نزدیکی ساختمان وزارت دفاع در تل‌آویو رخ داد
شبکه المیادین از برخورد موشک‌های ایرانی به تل‌آویو خبر داده است.
آغاز پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل آغاز پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل
دقایقی پیش پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل آغاز شد.
برگزیده
ایران صاحب بیشترین کارت قرمز در انتخابی جام جهانی ایران صاحب بیشترین کارت قرمز در انتخابی جام جهانی
ملی‌پوشان فوتبال ایران بیشتر از هر تیم دیگری در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ در قاره آسیا کارت قرمز دریافت کردند.
شگفتی ۱۰ ساله شطرنج جهان شگفتی ۱۰ ساله شطرنج جهان
رومن شوگدژیف، شطرنج‌باز ۱۰ ساله روس، با ثبت رکوردی شگفت‌انگیز در مسابقات رادنیچکی، به جوان‌ترین استاد بین‌المللی تاریخ شطرنج تبدیل شده است.
اگر ۱۶ پیام نیازمند داشتیم او ۱۰۰ میلیارد نمی‌گرفت! اگر ۱۶ پیام نیازمند داشتیم او ۱۰۰ میلیارد نمی‌گرفت!
مجتبی فریدونی می‌گوید؛ مشکل تقل و انتقالات به دلیل عدم توازن عرضه و تقاضاست. ما اگر ۱۶ دروازه‌بان طراز‌اول در حد بیرانوند داشتیم چه اتفاقی رخ می‌داد. اگر ۱۶ نیازمند داشتیم دیگر کسی برای این دروازه‌بان ۱۰۰ میلیارد هزینه نمی‌کرد، بلکه ۱۰ میلیارد هم حاضر نبودند برایش هزینه کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر