کد خبر: ۶۲۸۳۸
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۵

۸ میلیون وام برای موتور کم مصرف کولر

وزیر نیرو گفت: تسهیلات ۸ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد به ازای هر کد ملی از طریق سکوی جت وام، فقط برای خرید الکتروموتور‌های راندمان بالا BLDC در دسترس عموم قرار گرفته است.
۸ میلیون وام برای موتور کم مصرف کولر

به گزارش مخاطب ۲۴: به نقل از وزارت نیرو، عباس علی‌آبادی روز شنبه در مراسم آغاز به کار سامانه فروش اقساطی جایگزینی الکتروموتور‌های القایی با مدل‌های راندمان بالا BLDC به عنوان بزرگ‌ترین طرح بهره‌وری انرژی در صنعت برق کشور اظهار کرد: اجرای راهکار‌های بهره‌وری انرژی در بخش خانگی و افزایش کارایی تجهیزات برقی، یکی از راهبرد‌های کلیدی در مدیریت مصرف و کاهش ناترازی برق، به‌ویژه در ایام اوج بار تابستان به شمار می‌رود.

وی افزود: مصرف انرژی در بخش سرمایش سهم بزرگی از برق کشور را به خود اختصاص داده و بر اساس آمار، بیشترین سهم در پیک سرمایشی مربوط به کولر‌های آبی و گازی است.

وزیر نیرو خاطرنشان‌کرد: در حال حاضر نزدیک به ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور مورد استفاده قرار دارد و سالانه حدود یک میلیون دستگاه جدید نیز به این چرخه افزوده می‌شود. بر همین اساس، نگاه ویژه به ارتقای بازده انرژی در تجهیزات موجود از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی اظهار کرد: در همین راستا، طرح جایگزینی الکتروموتور‌های با فناوری جدید و راندمان بالای BLDC به جای الکتروموتور‌های القایی در کولر‌های آبی، به عنوان یکی از پروژه‌های مهم وزارت نیرو با راهبری ساتبا و حمایت نهاد‌هایی همچون صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت توانیر و مجموعه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکننده داخلی، اجرایی شده است.

علی آبادی گفت: اجرای این طرح می‌تواند منجر به کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی (معادل سالانه ۴۶۵ میلیون کیلووات ساعت)، کاهش ۵۰ درصدی توان مصرفی (معادل ۳۰۰ مگاوات) شود. همچنین، صرفه‌جویی سالانه در مصرف آب تا ۱۴ میلیون مترمکعب و جلوگیری از انتشار ۳۲۲ هزار تن گاز CO₂ با تعویض یک میلیون الکتروموتور امکان‌پذیر خواهد بود.

وی بیان کرد: از دیگر مزایای این جایگزینی می‌توان به افزایش ۳۰ درصدی بازدهی کولر‌های آبی، ارتقای برچسب انرژی تا سطح A+++، کاهش صدا، به‌کارگیری کلید‌های کنترلی با قابلیت تنظیم دمای پیوسته و افزایش طول عمر کولر اشاره کرد.

وزیر نیرو با اشاره به ساز و کار اجرایی و تأمین مالی جمعی این طرح که توسط ساتبا در تعامل با صندوق نوآوری و شکوفایی، تولیدکنندگان الکتروموتور‌های راندمان بالا، سکو‌های تأمین مالی خرد، بانک‌ها و سکو‌های فروش آغاز به‌کار کرد، افزود: در مدل طراحی‌شده، تسهیلات هشت میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت ۲۴ ماهه به ازای هر کد ملی از طریق سکوی جت وام، فقط برای خرید الکتروموتور‌های راندمان بالا BLDC در دسترس عموم قرار گرفته است.

وزیر نیرو با بیان اینکه اجرای طرح‌های ارتقای بهره‌وری انرژی نقش مؤثری در حمایت از محیط زیست و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی دارد، گفت: با توجه به چالش‌هایی که جهان در حوزه کمبود آب، تغییرات اقلیمی و نیز کمبود سوخت فسیلی دارد، هرگونه اقدام برای ارتقای بهره‌وری و راندمان مصرف انرژی می‌تواند به عنوان یک گام مهم برای حفاظت از محیط زیست و پایداری امنیت انرژی محسوب شود.

علی آبادی با تأکید بر لزوم حمایت حداکثری دستگاه‌های مربوط برای تسهیل فرایند فروش کولر‌های با راندمان بالا و تسریع در فرایند تعویض کولر‌های قدیمی، خاطرنشان‌کرد: با استفاده از راهکار‌های قانونی مانند جذب سرمایه‌گذار از محل فروش اوراق گواهی صرفه‌جویی می‌توان با کاهش آورده مشترکان بخش خانگی به حداقل روند تعویض کولر‌های قدیمی با کولر‌های با فناوری بالا را تسریع بخشید.

منبع: دیده بان ایران

برچسب ها: وام وزیر نیرو
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
یک ایرانی، گرانترین بازیکن جهان یک ایرانی، گرانترین بازیکن جهان
ستاره کبدی ایران می‌گوید بعد از درخشش در چهار فصل اخیر توانسته عنوان گران‌ترین بازیکن جهان را در اختیار بگیرد.
پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس
چندسالی است که بازار خرید و فروش پرنده‌های شکاری و زینتی در ایران و صادرات آن به کشور‌های حاشیه خلیج فارس حسابی گرم شده است و صیادان پول‌های هنگفتی به جیب زده که البته سود بیشتر نصیب دلالانی است که پرندگان را از صیادان خریده و آن را در بازار‌های صادراتی به قیمت دلاری به فروش می‌رسانند.
افشاگری همسر قاتل الهه افشاگری همسر قاتل الهه
همسر سابق متهم به قتل الهه حسین‌نژاد، گذشته تاریک این قاتل را فاش کرد.
تمام باور‌های غلط در مورد درمان کبد چرب تمام باور‌های غلط در مورد درمان کبد چرب
به گفته یک متخصص طب سنتی، از دیرباز در میان عامه مردم، باور‌های طبی و تغذیه‌ای نادرست زیادی شکل گرفته که متاسفانه این عقاید منسوخ تا به امروز هم در حال نشر و پخش است و یکی از گروه‌های فعال در دامن زدن به این تصورات و پندار‌های نادرست، افراد متخصص نمای منتسب به طب سنتی هستند که سبب بروز بدبینی‌هایی در افراد جامعه شده‌اند.
بیست و هشتمین فرزند مرد کرمانی به دنیا آمد بیست و هشتمین فرزند مرد کرمانی به دنیا آمد
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان از به دنیا آمدن بیست و هشتمین فرزند یک جانباز کهنوجی خبر داد.
۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند ۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند
رئیس سازمان بهزیستی کشور از شناسایی ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور خبر داد و گفت: این زنان تحت آموزش‌های ویژه قرار گرفتند.
بندری که یوسف را از پدرش ربود بندری که یوسف را از پدرش ربود
پدر یوسف جاویدی، یکی از جان باختگان در حادثه انفجار شهید رجایی در چهلمین روز درگذشت فرزندش، از مسئولین می‌خواهد به بازرسی‌ها و وظایفشان عمل کنند تا داستان «یوسف»‌ها هیچ گاه تکرار نشود.
برگزیده
صدای پای وزیر اقتصاد و توقف خصوصی سازی صدای پای وزیر اقتصاد و توقف خصوصی سازی
جلسه اخیر هیأت واگذاری با تصمیماتی جدید در خصوص فهرست شرکت‌های مشمول خصوصی‌سازی برگزار شد؛ تصمیماتی که شامل حذف موقت برخی بنگاه‌ها از فهرست واگذاری است و در عین حال، ابهاماتی درباره مسیر آینده این واگذاری‌ها ایجاد کرده است.
پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس
چندسالی است که بازار خرید و فروش پرنده‌های شکاری و زینتی در ایران و صادرات آن به کشور‌های حاشیه خلیج فارس حسابی گرم شده است و صیادان پول‌های هنگفتی به جیب زده که البته سود بیشتر نصیب دلالانی است که پرندگان را از صیادان خریده و آن را در بازار‌های صادراتی به قیمت دلاری به فروش می‌رسانند.
۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند ۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند
رئیس سازمان بهزیستی کشور از شناسایی ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور خبر داد و گفت: این زنان تحت آموزش‌های ویژه قرار گرفتند.
صفحه خبر بالای تصاویر