کد خبر: ۶۱۹۸۸
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۰

ترامپ در فاصله دوری از نتانیاهو

با حذف نتانیاهو هم جنگ در فلسطین خاتمه می‌یابد و هم یک مخالف پر هیاهوی توافق با ایران کنار زده می‌شود. توافقی که برای ترامپ مهم است.
ترامپ در فاصله دوری از نتانیاهو

به گزارش مخاطب ۲۴: ترامپ حتی قبل از بازگشت به کاخ سفید توانست آتش بس را در غزه برقرار سازد، اما اسرائیلی‌ها خیلی زود آن را شکستند. او این آتش بس را نوعی دستاورد می‌دید که اسرائیل بسیار سریع آن را دود کرد.

سپس در روز‌هایی نه چندان دور ترامپ مایک والتز، مشاور امنیت ملی خود، را اخراج کرد و سپس فاکس نیوز دلایل اصلی آن را بیان کرد: جنگ طلبی در برابر ایران و ارتباط مستقیم با اسرائیلی که آنها نیز بسیار با مذاکرات با ایران مخالف هستند. چیزی که به نظر می‌رسد دخالت والتز و اسرائیلی‌ها در کارش تلقی کرده باشد و خشم او را برانگیخته باشد.

از این نقطه دیگر روابط ترامپ با اسرائیلی‌ها و در راس آنها نتانیاهو تیره و تار شد. چند روز پس از این اخراج، در اوج حملات هوایی اسرائیل به یمن، ترامپ اعلام کرد که با حوثی‌ها به توافقی رسیده است بدون اینکه اسمی از اسرائیل بیاورد یا درباره منافع آنها صحبتی بکند. روز بعد حوثی‌ها اعلام کردند که به حملات خود به اسرائیل ادامه می‌دهند که معنی دیگرش آن بود که اسرائیل بخشی از توافق نیست. چند روز بعد حماس تنها اسیر اسرائیلی-آمریکایی را در مذاکره مستقیم و توافق با آمریکایی‌ها بدون حضور و اطلاع اسرائیل آزاد کرد. این امر نشان داد که آمریکا خود می‌خواهد بخشی از مشکلات را حل کند.

در همین حین ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه و کسی که معتمد اوست، در اظهار نظری تند و کم سابقه گفت که «ما می‌خواهیم اسرا را بازگردانیم، اما اسرائیل نمی‌خواهد به جنگ خاتمه دهد؛ اسرائیل آن را طولانی می‌کند.»

در میانه این احوالات نکته‌ای دیگر هم به چشم می‌آمد. در دیدار ترامپ با نتانیاهو در کاخ سفید ترامپ گویی از عمد از مذاکره با ایران گفت و نتانیاهو نتوانست مخالفت کند؛ آنگاه وقتی نتانیاهو به لیبی کردن ایران اشاره کرد ترامپ آن را تایید نکرد.

در روز‌های اخیر ترامپ به خاورمیانه سفر کرد و به چند کشور عربی جنوب خلیج فارس رفت؛ قرارداد‌های نظامی بزرگی با آنها بست بدون اینکه تعهد قبلی آمریکا به حفظ برتری نظامی اسرائیل را مد نظر قرار بدهد و سپس بدون اینکه منافع و خواسته‌های اسرائیل را در نظر بگیرد تحریم‌های سوریه را ملغی اعلام کرد. نهایتا بدون هیچ دیداری با اسرائیلی‌ها بازگشت. او حتی در این دیدار‌ها اوصافی برای سعودی برشمرد که قبلا آمریکایی‌ها فقط به اسرائیل گفته می‌شد؛ مانند آنکه سعودی قدرتمندترین شریک آمریکا است.

در آخرین اقدام، واشنگتن پست اعلام کرد که دولت ترامپ به اسرائیل گفته است «اگر جنگ را پایان ندهید کنارتان می‌گذاریم.» بلافاصله اسرائیلی‌ها با ورود چند بسته انسان دوستانه ناچیز موافقت کردند. اما بسیار بعید است که ترامپ جز با پایان بی قید و شرط جنگ چیزی را بپذیرد. اساسا او شاید حتی وقتی به هدفش برسد نیز به کینه کشی خود ادامه دهد.

همه این‌ها نشان می‌دهد که ترامپ کینه‌ای از نتانیاهو گرفته است و احتمالا نمی‌خواهد به این زودی دست از آن بردارد. زیرا ترامپ در دشمنی کردن سرسخت است و معمولا یک روند خاص را در دشمنی پیش می‌گیرد که اکنون نشانه‌های زیادی از این رویه دیده می‌شود. بعید است که ترامپ تمام سیاست خارجی خود را نسبت به اسرائیل تغییر دهد، اما محتمل است که او همه کاری در تضاد با نتانیاهو بکند.

سرمنشا این کینه صرفا به شکستن آتش بس یا ارتباط مستقیم با مشاور امنیت ملی نمی‌رسد بلکه احتمالا کینه‌ای قدیمی است از ۲۰۲۰ و انتخابات جنجالی آمریکا که ترامپ به نتایج معترض بود. نتانیاهو جزء اولین کسانی بود که به بایدن تبریک گفت؛ چیزی که ترامپ هیچ وقت نبخشید. او یک سال بعد از آن در دو مصاحبه جداگانه با فحاشی از نتانیاهو یاد کرد و او را خائن خواند و کلماتی به کار برد که در ادبیات سیاسی معمولا به کار نمی‌رود.

به طور معمول ترامپ هرگاه با کسی دشمن می‌شود با کینه‌ای عمیق آن را ادامه می‌دهد، در رسانه‌ها می‌گوید که خائن است و وفادار نیست، منافع طرف مقابل را تخریب می‌کند و بطور مداوم این رویه‌ها را تکرار می‌کند. اکنون اکثر این نشانه ها، بجز جعل عناوین تحقیر آمیز که عادت دارد، برای نتانیاهو دیده می‌شود. گرچه او این موضوع را کاملا علنی نمی‌کند، چیزی که شاید برای حساس نکردن لابی یهود در آمریکا باشد.

منطقی‌ترین پیش بینی، با فرض اینکه ترامپ هنوز کینه دور قبلی انتخابات را فراموش نکرده باشد، این است که او نهایتا کاری می‌کند که نتانیاهو از قدرت خلع شود؛ مخصوصا که او اکنون در معرض محاکمات زیادی است و خود خطر را احساس می‌کند. زیرا تقریبا همه می‌دانند که تنها راهی که برای اینکه ترامپ تمام سیاست خارجی خود نسبت به اسرائیل را تغییر ندهد حذف نتانیاهو از قدرت است.

در طرف دیگر، ممکن است ترامپ بخواهد به جنایات غزه که افکار عمومی جهانی را مکدر کرده است پایان دهد.

با حذف نتانیاهو هم جنگ در فلسطین خاتمه می‌یابد و هم یک مخالف پر هیاهوی توافق با ایران کنار زده می‌شود. توافقی که برای ترامپ مهم است که بدون جنجال به انجام برسد؛ دست کم ایران در زمان انتخابات جنجالی ۲۰۲۰ با تدبیر برخورد کرد و پس از چند روز که همه آب‌ها از آسیاب افتاد به بایدن تبریک گفت.

منبع: عصر ایران

برچسب ها: ترامپ نتانیاهو
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
موشک PL-۱۵ چین: سلاحی که آسمان را تسخیر می‌کند موشک PL-۱۵ چین: سلاحی که آسمان را تسخیر می‌کند
موشک هوا به هوای PL-۱۵، شاهکار نظامی چین، با برد ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتری و فناوری هدایت پیشرفته، به یکی از پیشرفته‌ترین تسلیحات جهان تبدیل شده است. این موشک که از جنگنده‌هایی، چون J-۱۰ و J-۳۵ شلیک می‌شود، با توانایی درگیری فراتر از دید، تهدیدی جدی برای رقبا در آسمان است
قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان
نیروی هوایی ایران با ناوگان متنوعی از جنگنده‌های بومی و خارجی، نقش کلیدی در دفاع از آسمان کشور دارد. این مقاله به بررسی مزایا و معایب جنگنده‌های ایران، از اف-14 تام‌کت تا کوثر بومی، می‌پردازد و نگاهی به توانمندی‌ها و چالش‌های جنگنده‌های ایران دارد.
زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟ زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟
به گفته مسئولان، منابع مالی کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ تامین شده است.
چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟ چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟
حتی زیر آتش، زندگی راهی پیدا می‌کند... تنها در ۱۲ روز جنگ علیه ایران، ۳۰۳۰۸ نوزاد به دنیا آمدند.
چرا چاوشی را انتخاب کردند؟! چرا چاوشی را انتخاب کردند؟!
محسن چاوشی بعد از خواندن قطعه علاج و ایستادگی کنار مردم کشورش مورد تهاجم رسانه‌ها و هنرمندان ضد انقلاب قرار گرفته است.
نیرو‌های شرکت به گوش باشید! نیرو‌های شرکت به گوش باشید!
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته، از تلاش‌ها برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیرو‌های شرکتی از سوی دولت چهاردهم خبر داد.
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
برگزیده
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟ آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟
محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به حمله اسرائیل به میدان تجریش توییتی در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر