کد خبر: ۶۱۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۰

شیوع بیماری تنفسی در حج

افزایش موارد ابتلا به ویروس مِرس در عربستان سعودی، تنها چند هفته پیش از آغاز مراسم حج تمتع، نگرانی‌هایی را درباره این تجمع میلیونی برانگیخته است.
شیوع بیماری تنفسی در حج

به گزارش مخاطب ۲۴: روزنامه تلگراف در گزارشی با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کوروناویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) در عربستان سعودی، نگرانی‌هایی را درباره احتمال شیوع این بیماری همزمان با برگزاری مناسک حج تمتع که انتظار می‌رود نزدیک به سه میلیون نفر را در شهر مکه گردهم آورد، مطرح کرده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت عربستان، از ماه مارس (اسفند ـ فروردین) تاکنون دست‌کم ۹ نفر به این ویروس، که خویشاوند نزدیکِ کروناویروس است، مبتلا شده‌اند. از میان این مبتلایان، دو نفر جان خود را از دست داده‌اند.

شش مورد از جدیدترین ابتلا‌ها در میان کارکنانِ بخش درمان گزارش شده است که همگی در یک بیمارستان در شهر ریاض و از طریق تماس با یک بیمار علامت‌دار به این ویروس، آلوده شده‌اند.

با این حال، منشاء ابتلا در دو مورد همچنان ناشناخته باقی مانده است که این موضوع باعث شده زنگ خطر احتمال شیوع مخفیانه ویروس در جامعه بزرگ‌تر عربستان به صدا درآید.

شرکت تحلیل داده‌های بیماری‌های واگیردار «ایرفینیتی» هشدار داده است این موارد «احتمال خطر بروز شیوع و گسترش بالقوه بین‌المللی بیماری را در آستانه مراسم حج، که در آن میلیون‌ها نفر گردهم می‌آیند، افزایش می‌دهد.»

روزنامه تلگراف در این گزارش اشاره کرده است که در برخی از تصاویر مربوط به سفر اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به ریاض، پیشخدمت‌ها و سایر افراد حاضر در محل با ماسک صورت دیده شده‌اند.

مراسم حج که در اوایل ماه ژوئن (خردادماه) برگزار می‌شود، بیش از سه میلیون نفر را در منطقه‌ای به وسعت تنها ۱۲ کیلومتر مربع متمرکز می‌کند و معمولا به‌عنوان بستری برای شیوع بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و مننژیت باکتریایی شناخته می‌شود. از همین رو عربستان تمام زائرانی که قصد شرکت در مناسک حج تمتع را دارند ملزم می‌کند که پیش از ورود به این کشور، واکسن مننژیت تزریق کنند.

از سال ۲۰۱۲ تاکنون، مجموعا ۲۶۱۳ مورد تأییدشده از ابتلا به مرس در جهان ثبت شده است که بیش از ۸۰ درصد آنها در عربستان سعودی رخ داده است. نرخ مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری حدود ۳۶ درصد گزارش شده است.

مرس یک ویروس قابل انتقال بین حیوان و انسان است که توسط شتر‌ها حمل می‌شود و از طریق تماس با حیوانات آلوده، مصرف گوشت یا شیر آنها، یا خوردن مواد غذایی آلوده به مدفوع، ادرار یا بزاق شتر قابل انتقال است.

انتقال انسان به انسان این ویروس عمدتا از طریق قطرات تنفسی در محیط‌های بسته بیمارستانی اتفاق می‌افتد، اما مواردی از انتقال درون‌خانوادگی یا در سطح جامعه نیز مشاهده شده است.

علائم اصلی بیماری شامل تب بالا، سرفه، تنگی نفس، درد عضلات، اسهال و حالت تهوع است.

بیشتر افرادی که بر اثر مرس جان می‌بازند، دست‌کم یک بیماری زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان یا فشار خون بالا دارند.

در حال حاضر هیچ واکسنی برای محافظت در برابر مرس در دسترس نیست، اگرچه کارآزمایی‌های بالینی در این زمینه در حال انجام است.

منبع: فرارو

برچسب ها: حج بیماری
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟ علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟
مدیران باشگاه پرسپولیس قصد دارند با علی دایی برای نشستن روی نیمکت این تیم مذاکره کنند.
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد
بنابر اعلام شرکت مخابرات ایران، مبلغ آبونمان برای مشترکان خانگی بر اساس منطقه جغرافیایی متفاوت است؛ مشترکان در تهران و کلان‌شهر‌ها باید ماهانه ۳۰ هزار تومان، در مراکز استان‌ها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و در سایر شهر‌ها ۱۷ هزار تومان پرداخت کنند. این بدان معناست که حتی در صورت‌عدم استفاده از تلفن ثابت، این مبلغ به عنوان حق اشتراک باید پرداخت شود.
بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «رافائل گروسی تأیید کرد که هرگز هیچ سند، مدرک یا شواهدی مبنی بر حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما در گزارش اخیر خود آشکارا زمینه را برای تروئیکای اروپایی و آمریکا برای ارائه قطعنامه علیه ایران فراهم کرد که در نهایت بهانه را برای حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشور فراهم کرد.»
چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟ چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟
این روز‌ها دیگر اینترنت به یکی از ارکان اصلی اقتصاد دیجیتال و ارتباطات جهانی بدل شده، ورود فناوری‌هایی مانند استارلینک می‌تواند زمین بازی را به‌کلی تغییر دهد. اما این فناوری در ایران با پیچیدگی‌هایی روبه‌رو شده که تنها فنی یا اقتصادی نیست؛ بلکه لایه‌های عمیق سیاسی و امنیتی نیز دارد.
ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم
سعید لیلاز، تحلیلگر سیاسی و اقتصادی، در گفت‌وگویی با شبکه افق با انتقاد از عملکرد‌های گذشته گفت: «ما در دو سه دهه اخیر، مردم را از خودمان پراکنده کرده‌ایم.»
اخراج مهاجران افغان از ایران اخراج مهاجران افغان از ایران
مساله مهاجران افغانستانی در ایران حالا وارد یک مرحله عجیب و پیچیده شده است، بازگشت چند ده هزار نفر از افغان‌های مقیم ایران به افغانستان، اما ابعاد مهم اقتصادی، سیاسی و امنیتی در پی دارد؛ که حتی اکنون و بعد از جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل شاید بتوان گفت ابعاد امنیتی آن تا حد زیادی پیچیده‌تر نیز شده است.
در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟ در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟
در پنجمین روز از بازگشایی معاملات بازار سرمایه، ارزش معاملات خرد تا این لحظه به ۱۲ هزار و ۴۷۱ میلیارد تومان رسیده، با این حال بازار همچنان با غلبه عرضه مواجه است.
برگزیده
آخرین جزئیات پرونده قتل امیر محمد خالقی آخرین جزئیات پرونده قتل امیر محمد خالقی
امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در محله کوی دانشگاه توسط دو سارق زورگیر به قتل رسید
شهریه مدرسه ۱۰۰ میلیون تومان؟ شهریه مدرسه ۱۰۰ میلیون تومان؟
«۲۵ درصد مدارس بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون، ۳۹ درصد بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون، ۱۷ درصد بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون، ۹ درصد بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون، ۲.۹ درصد بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون، ۲.۲ درصد بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون، ۷ دهم درصد بین ۸۰ تا ۹۰ میلیون، ۵ دهم درصد بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان شهریه دارند.»
وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است
وزیر ارتباطات درباره اختلال‌های اخیر اینترنت پس از رفع محدودیت‌های دسترسی به اینترنت بین‌الملل توضیحاتی ارائه داد.
صفحه خبر بالای تصاویر