کد خبر: ۶۱۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۰

شیوع بیماری تنفسی در حج

افزایش موارد ابتلا به ویروس مِرس در عربستان سعودی، تنها چند هفته پیش از آغاز مراسم حج تمتع، نگرانی‌هایی را درباره این تجمع میلیونی برانگیخته است.
شیوع بیماری تنفسی در حج

به گزارش مخاطب ۲۴: روزنامه تلگراف در گزارشی با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کوروناویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) در عربستان سعودی، نگرانی‌هایی را درباره احتمال شیوع این بیماری همزمان با برگزاری مناسک حج تمتع که انتظار می‌رود نزدیک به سه میلیون نفر را در شهر مکه گردهم آورد، مطرح کرده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت عربستان، از ماه مارس (اسفند ـ فروردین) تاکنون دست‌کم ۹ نفر به این ویروس، که خویشاوند نزدیکِ کروناویروس است، مبتلا شده‌اند. از میان این مبتلایان، دو نفر جان خود را از دست داده‌اند.

شش مورد از جدیدترین ابتلا‌ها در میان کارکنانِ بخش درمان گزارش شده است که همگی در یک بیمارستان در شهر ریاض و از طریق تماس با یک بیمار علامت‌دار به این ویروس، آلوده شده‌اند.

با این حال، منشاء ابتلا در دو مورد همچنان ناشناخته باقی مانده است که این موضوع باعث شده زنگ خطر احتمال شیوع مخفیانه ویروس در جامعه بزرگ‌تر عربستان به صدا درآید.

شرکت تحلیل داده‌های بیماری‌های واگیردار «ایرفینیتی» هشدار داده است این موارد «احتمال خطر بروز شیوع و گسترش بالقوه بین‌المللی بیماری را در آستانه مراسم حج، که در آن میلیون‌ها نفر گردهم می‌آیند، افزایش می‌دهد.»

روزنامه تلگراف در این گزارش اشاره کرده است که در برخی از تصاویر مربوط به سفر اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به ریاض، پیشخدمت‌ها و سایر افراد حاضر در محل با ماسک صورت دیده شده‌اند.

مراسم حج که در اوایل ماه ژوئن (خردادماه) برگزار می‌شود، بیش از سه میلیون نفر را در منطقه‌ای به وسعت تنها ۱۲ کیلومتر مربع متمرکز می‌کند و معمولا به‌عنوان بستری برای شیوع بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و مننژیت باکتریایی شناخته می‌شود. از همین رو عربستان تمام زائرانی که قصد شرکت در مناسک حج تمتع را دارند ملزم می‌کند که پیش از ورود به این کشور، واکسن مننژیت تزریق کنند.

از سال ۲۰۱۲ تاکنون، مجموعا ۲۶۱۳ مورد تأییدشده از ابتلا به مرس در جهان ثبت شده است که بیش از ۸۰ درصد آنها در عربستان سعودی رخ داده است. نرخ مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری حدود ۳۶ درصد گزارش شده است.

مرس یک ویروس قابل انتقال بین حیوان و انسان است که توسط شتر‌ها حمل می‌شود و از طریق تماس با حیوانات آلوده، مصرف گوشت یا شیر آنها، یا خوردن مواد غذایی آلوده به مدفوع، ادرار یا بزاق شتر قابل انتقال است.

انتقال انسان به انسان این ویروس عمدتا از طریق قطرات تنفسی در محیط‌های بسته بیمارستانی اتفاق می‌افتد، اما مواردی از انتقال درون‌خانوادگی یا در سطح جامعه نیز مشاهده شده است.

علائم اصلی بیماری شامل تب بالا، سرفه، تنگی نفس، درد عضلات، اسهال و حالت تهوع است.

بیشتر افرادی که بر اثر مرس جان می‌بازند، دست‌کم یک بیماری زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان یا فشار خون بالا دارند.

در حال حاضر هیچ واکسنی برای محافظت در برابر مرس در دسترس نیست، اگرچه کارآزمایی‌های بالینی در این زمینه در حال انجام است.

منبع: فرارو

برچسب ها: حج بیماری
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر