کد خبر: ۶۱۷۰
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۴

وجود ضعف جدی برای مبارزه با مواد مخدر

رئیس جمهور گفت: پیام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، باید میزان ایفای نقش همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی مدعی حقوق بشر در این زمینه باشد.
وجود ضعف جدی برای مبارزه با مواد مخدر

به گزارش مخاطب۲۴ _آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور روز یکشنبه در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر ضمن تجلیل از مقام شامخ شهدا و ایثارگران این عرصه، گفت: تقدیم ۳۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز نشان صدقی است که برای مبارزه با مواد مخدر در ایران اسلامی وجود دارد.

وجود ضعف جدی برای مبارزه با مواد مخدر

وی با تأکید بر اینکه مبارزه با مواد مخدر مسأله‌ای جدی و دارای اولویت در کشور است، اظهار داشت: در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر باید مسیر طی شده در مبارزه با مواد مخدر آسیب‌شناسی شود.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به کارنامه خوب جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر در سطح ملی و جهانی، با قدردانی از همه دست‌اندرکاران در ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، پلیس مرزبانی و بسیج، گفت: تا وضعیت مطلوب فاصله داریم.

رئیسی مبارزه با مواد مخدر را با وجود سازمان‌های مافیایی، کاری پیچیده و با اهمیت دانست و ضمن تاکید بر لزوم بکارگیری خلاقیت و ابتکار در این مبارزه گفت: باید تلاش کرد روند مبارزه با مواد مخدر متحول شود و در این راه مسئولیت دستگاه‌های عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر مضاعف است، اما هیچ دستگاهی نباید در این مبارزه غایب باشد.

وی معضل مواد مخدر و روانگردان‌ها را یکی از بحران‌های جدی برای کشور‌ها و جامعه بشری است دانست و گفت: هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی وارد مبارزه با سوداگران شود و همه کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی باید نقش خود را به درستی ایفا کنند.

رئیس‌جمهور گفت: سؤالم از سازمان ملل این است که آیا سهم، میزان و جایگاهی که برای مبارزه با مواد مخدر بر عهده این سازمان قرار داده شده، به همین میزانی است که عمل می‌شود؟ یعنی یک دفتر مبارزه با مواد مخدر در سازمان ملل برای این منظور کافی است؟

رئیسی ادامه داد: معتقدم کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی به میزان ادعا و مسئولیتی که بر عهده دارند، نقش‌شان را ایفا نمی‌کنند. آیا تنها قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای حضور موثر در عرصه مبارزه با مواد مخدر کافی است؟ نقش سازمان ملل متحد قطعاً بالاتر از این‌هاست.

وی تأکید کرد: امروز ۱۱۳ سال پس از امضای معاهده شانگ‌های توسط کشور‌های مختلف برای مبارزه با مواد مخدر شاهدیم که این کالا در بستر اینترنت سهل‌تر از بسیاری کالا‌های دیگر در دسترس قرار دارد و مواد مخدر سنتی به صنعتی تبدیل شده و با دیگر جرائم سازمان‌یافته همچون پولشویی پیوند خورده است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد ضعف جدی در شکل‌گیری یک عزم بین‌المللی در مبارزه با مواد مخدر وجود دارد و تا این ضعف جبران نشود، اوضاع رو به بهبود نخواهد رفت.

رئیسی با تشریح اقدامات آمریکا و ناتو در افغانستان که منجر به توسعه کشت انواع مواد مخدر شده است، گفت: در دو دهه تسلط آمریکایی‌ها و ناتو در افغانستان، مواد مخدر تولید و از سنتی به صنعتی تبدیل و در سراسر جهان توزیع می‌شد.

وی افزود: چرا جامعه جهانی به وظیفه قانونی، اخلاقی و حقوق بشری خود در پاسخگو کردن آمریکا و ناتو در این زمینه عمل نمی‌کند؟

رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه جامعه جهانی در قبال وظایف خود در زمینه مبارزه با مواد مخدر، می‌خواهد فقط با قدردانی و ارسال لوح تقدیر به ایران بسنده کند، افزود: پیام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر باید پایش میزان ایفای نقش دولت‌ها و سازمان‌های بین المللی مدعی حقوق بشر در این زمینه باشد که به اعتقاد بنده در این زمینه ضعف جدی وجود دارد.

رئیسی در ادامه در تشریح اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز صداقت و جدیت جمهوری اسلامی در این زمینه بر همگان روشن است و نیاز به استدلال نیست، زیرا ۴۳ سال است به صورت جدی با مواد مخدر مبارزه کرده‌ایم و در این راه از همه ابزار‌ها و ظرفیت‌ها از جمله تصویب قوانین لازم، تشدید مبارزه و اقدامات قضایی بهره گرفته‌ایم.

وی گفت: اگر در این سال‌ها جامعه جهانی آن‌گونه که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر عمل کرده است، به وظایف خود عمل می‌کرد، وضع امروز جهان حتما متفاوت بود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه اقدامات ارزشمند و اثرگذار جمهوری اسلامی در مبارزه مواد مخدر تحت تحریم‌های ظالمانه آمریکا صورت گرفته است، گفت: بسیاری از ابزار‌ها و فناوری‌هایی که در مبارزه با مواد مخدر باید در اختیار ما باشد، به دلیل تحریم‌ها از دسترس خارج است.

رئیسی در ادامه خطاب به نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل متحد گفت: ما از سازمان ملل گله‌مندیم که چرا دستکم در راستای رفع تحریم‌های ظالمانه نسبت به فعالان در میدان مبارزه با مواد مخدر اقدامی صورت نمی‌دهد؟!

وی افزود: سازمان ملل امروز باید به این سوال پاسخ دهد که چرا جمهوری اسلامی به رغم ایستادگی پرهزینه در زمینه مبارزه با مواد مخدر، همچنان باید تحت تحریم‌های ظالمانه باشد؟

رئیس‌جمهور در ادامه به برخورد با شبکه‌های قاچاق مواد مخدر در ایران اشاره کرد و گفت: در حالی که سازمان‌های اطلاعاتی ما پیگیرانه در این زمینه فعالیت می‌کنند، باید سازمان‌های اطلاعاتی منطقه و جهان گزارش دهند که چه میزان تبادل اطلاعاتی در این زمینه با کشور ما داشته‌اند و چه میزان از شبکه‌های قاچاق مواد مخدر را شناسایی و با آن‌ها برخورد کرده‌اند.

رئیسی گفت: یکی از رموز موفقیت در مبارزه با مواد مخدر تبادل اطلاعات بین سرویس‌های اطلاعاتی منطقه و جهان است و آن‌ها باید در جلسات کارشناسی در این زمینه گزارش بدهند و دبیر کل سازمان ملل هم بررسی کند که نقش این سازمان‌ها در مبارزه با مواد مخدر چه میزان بوده است؟

وی در پایان با تاکید بر تقویت کار اطلاعاتی در شناسایی سرشبکه‌های قاچاق مواد مخدر و همچنین اقدامات پیشگیرانه نهاد‌های فرهنگی و آموزش و پرورش گفت: در زمینه جمع‌آوری معتادان متجاهر نیز اقدامات صورت گرفته کافی نیست و باید به گونه‌ای عمل شود که ما به هیچ عنوان و در هیچ بخشی از کشور معتادان متجاهری را که مزاحم زندگی مردم هستند، مشاهده نکنیم.

منبع : تسنیم 

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی به خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا، وقوع سانحه تلخ قطار و جان‌باختن شماری از افراد را تسلیت گفت.
لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش! لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش!
آمار‌ها از فروکش کردن تب‌وتاب استخدام‌های گسترده در مقایسه با چند سال گذشته حکایت دارد.
درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه! درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه!
مقام‌های وزارت جنگ آمریکا در هفته‌های اخیر از چند کشور عضو ناتو خواسته‌اند لحن اظهارات عمومی خود درباره تهدید روسیه را تعدیل کنند؛ درخواستی که به گفته منابع آگاه، با این استدلال مطرح شده است که برخی مواضع مقام‌های اروپایی می‌تواند امنیت قاره را تضعیف کند.
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
برگزیده
درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه! درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه!
مقام‌های وزارت جنگ آمریکا در هفته‌های اخیر از چند کشور عضو ناتو خواسته‌اند لحن اظهارات عمومی خود درباره تهدید روسیه را تعدیل کنند؛ درخواستی که به گفته منابع آگاه، با این استدلال مطرح شده است که برخی مواضع مقام‌های اروپایی می‌تواند امنیت قاره را تضعیف کند.
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.