کد خبر: ۶۱۵۳۲
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۶

فرونشست زمین در اصفهان، تهدید بقای آثار تاریخی

رییس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: فرونشست زمین، آثار تاریخی این دیار را با تهدید و خطر مواجه کرده است که باید برای آن چاره‌اندیشی شود.
فرونشست زمین در اصفهان، تهدید بقای آثار تاریخی

به گزارش مخاطب ۲۴: رسول میرباقری روز یکشنبه در صد و هفتاد و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: بر همین مبنا باید نواحی تاریخی و میراث فرهنگی این دیار را بصورت ویژه مورد توجه قرار دهیم.

وی تصریح کرد: برای مثال اگر مشکلی برای عمارت «عالی قاپو» رُخ دهد دیگر نمی‌توانیم در دنیا سرمان را بلند کنیم، زیرا این عمارت و دیگر بنا‌های تاریخی این دیار، میراث گرانبهای جهانی به شمار می‌روند.

رییس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در جلسه امروز گفت: تغییر کاربری‌های برخی حُجره‌ها و فروشگاه‌ها در میدان «نقش جهان» و تبدیل شماری از آنها به مغازه‌های اغذیه فروشی، آسیب جدی به هویت تاریخی و فرهنگی این مکان با ارزش زده است.

فرزانه کلاهدوزان اضافه کرد: در خیابان‌های منتهی به این میدان به اندازه کافی شاهد افزایش تعداد فروشگاه‌های مختلف بوده‌ایم، اما اغذیه فروشی‌ها به‌دلیل استفاده از آب زیاد با توجه به محدودیت‌های فاضلاب میدان، سبب آسیب رساندن به این بافت تاریخی می‌شوند.

وی افزود: میدان نقش جهان را نباید فقط یکی از نماد‌های هویت اصفهان دانست بلکه گنجینه‌هایی از هنر، تاریخ و فرهنگ در این مجموعه ارزشمند میراثی نهفته است.

رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان نیز اظهار داشت: این کلانشهر را نباید فقط یک مقصد گردشگری دانست بلکه یک «محتوا» است که باید روایت شود.

مصطفی نباتی‌نژاد خاطرنشان کرد: اصفهان به‌عنوان پایتخت گردشگری شهر‌های آسیایی در سال ۲۰۲۵ انتخاب شده است و باید از این ظرفیت، بخوبی بهره بگیریم.

سخنگو و عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: همزمان با «دهه کرامت» در این کلانشهر بیش از ۳۸۰ برنامه با حدود ۲۰۰ هزار نفر مخاطب برگزار شد.

علی صالحی افزود: لایحه اصلاحات دفترچه قیمت تراکم مسکونی و تجاری در جلسه امروز شورا بررسی شد تا بعد از طی مراحلی، بسرعت در دستور کار مناطق شهرداری قرار گیرد و پروانه‌های ساختمانی بر این اساس صادر شود.

محمد نورصالحی رییس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز با تاکید بر لزوم توجه هرچه بیشتر به تحقق شعار سال (موسوم به سرمایه‌گذاری برای تولید) تصریح کرد: گفت: کمیسیون‌های تخصصی شورا باید جنبه‌های مختلف ورود مدیریت شهری برای استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری در سال جاری را بررسی کنند.

طبق گزارش سازمان زمین‌شناسی، نرخ فرونشست اصفهان بطور میانگین بین ۱۵ تا ۱۸ سانتی‌متر در سال است.

اصفهان، تنها شهری محسوب می‌شود که فرونشست به دل آن نفوذ کرده و به گفته کارشناسان، این موضوع خطرپذیری این خطه را بیشتر کرده و تنها راهکار جلوگیری از پیشرفت این پدیده نیز جاری شدن زاینده‌رود و کاهش برداشت آب‌های زیرزمینی دشت «اصفهان بُرخوار» است؛ اتفاقی که هرچقدر به تعویق بیفتد با مشکلاتی نظیر تهدید سازه‌های شهری، ساختمان‌ها و خطوط انتقال نیرو، جمعیت ۲ و نیم میلیون نفری شهر اصفهان را تهدید خواهد کرد.

فرونشست یک پدیده زیست محیطی به معنی نشست تدریجی یا پایین رفتن ناگهانی سطح زمین به‌دلیل تراکم موارد زیرسطحی است؛ برداشت بیش از حد از آب‌های زیرزمینی ناشی از نیاز روزافزون به منابع آب که به‌دنبال توسعه جمعیت، صنعت و کشاورزی در حوضه آبریز زاینده‌رود رخ داده، از دلایل اصلی این امر به شمار می‌رود.

استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی (حدود ۲ هزار اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی در کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر