کد خبر: ۳۲۶۹۶
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۳
خسارت سنگین گرمایش زمین به تولید ناخالص داخلی کشورها؛

اقتصاد جهان زیر ضرب تغییرات اقلیمی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ضربه گرمایش زمین به تولید در دهه‌های آینده بیشتر از اعداد تخمین زده شده کنونی است.
اقتصاد جهان زیر ضرب تغییرات اقلیمی

مخاطب 24- بحران آب و هوایی و تغییرات اقلیمی، مهمترین چالش قرن اخیر است که تمامی جهان را تحت تاثیر قرار داده است. یکی از مواردی که به گفته کارشناسان حیات و اقتصاد جهان را تهدید می‌کند، خشکسالی و کاهش بارندگی است. خشکسالی‌های پیاپی در کشور‌های جهان آسیب‌هایی مانند افزایش فقر و گرسنگی، افزایش بیماری‌های ناشی از آب، تخریب اکوسیستم، بیابان زایی را به دنبال دارد و حتی کارشناسان معتقدند که صلح جهانی را مورد تهدید قرار می‌دهد.

نقش تغییرات اقلیمی در مشکلات اقتصاد جهان

به گزارش اکونومیست، ماه گذشته و قبل از برگزاری جلسه، مذاکرات بین‌المللی آب و هوایی در دبی، اقتصاددانان مشغول به روز رسانی داده‌ها و تخمین‌های تاثیر گرمایش زمین بر اقتصاد جهان بودند.

در روند این بررسی‌ها مشخص شد که بحران آب و هوایی و تغییرات اقیلمی بیش از هر چیزی اقتصاد جهان را تهدید می‌کند. بر اساس این یافته‌ها تاکید شد که گاهی اوقات ضربه گرمایش زمین به تولید در سال‌های نه چندان دور بیشتر از اعداد قابل تصور کنونی و تخمین زده شده است.

درحالی که اقتصاددانان این بحران را بسیار جدی و تهدید جهانی می‌دانند، مخالفان این نظریه‌ها معتقدند که این اعداد حاصل مدل‌های اقتصادی است که برای ثبت میزان کامل آسیب‌های آب و هوایی مناسب نیستند.

خسارت‌های میلیاردی بحران آب و هوایی به اقتصاد کشور‌ها

در سال‌های اخیر بحران‌های جدی مانند آتش سوزی جنگل‌ها، کاهش شدید منابع آبی و ... از نتایج افزایش بی‌سابقه دما و خشکسالی بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد سیل و آتش سوزی در سال ۲۰۲۳ میلیارد‌ها دلار به اقتصاد کشور‌ها خسارت وارد کرده است. این رقم بالاتر از حد پیش بینی توافق‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵ است. در آن توافق‌نامه پیش بینی شده بود که ۲ درجه سانتی‌گراد (۳.۶ فارنهایت) بالاتر از سطوح پیش از صنعتی شدن گرم شود.

سبقت همه‌گیری کرونا از تغییرات اقلیمی در آسیب به اقتصاد جهان

درحالی که اقتصاددانان تاکید جدی روی آثار مخرب گرمایش زمین بر اقتصاد کشور‌ها دارند، منتقدان این نظریه می‌گویند که تا پایان قرن، گرم شدن هوا آسیب کمتری نسبت به کووید-۱۹ به اقتصاد جهان وارد می‌کند، یا این بحران آسیب کمتری از بحران مالی ۲۰۰۷-۲۰۰۹ به سهام جهانی وارد می‌کند.

ویلیام نوردهاوس، اقتصاددان آمریکایی برنده جایزه نوبل اقتصاد، در سال ۲۰۱۸ با مدلی که نشان می‌داد سیاست‌های آب و هوایی که به بهترین وجه هزینه‌ها و منافع را از نقطه نظر اقتصادی متعادل می‌کند، منجر به گرم شدن بیش از ۳ درجه سانتی‌گراد تا سال ۲۱۰۰ می‌شود.

یک سال پیش از آن، دولت ترامپ مدل‌های مشابهی را برای توجیه جایگزینی طرح برق پاک دوره اوباما با طرحی که اجازه انتشار بیشتر گاز‌های گلخانه‌ای از نیروگاه‌های زغال‌سوز را می‌دهد، پیش کشید.

"مدل‌های ارزیابی یکپارچه" (IAMs) مدلی است که اقتصاددانان برای نتیجه گیری در مورد هر چیزی از زیان تولید گرفته تا ریسک مالی یا قیمت‌گذاری بازار‌های کربن از آن استفاده می‌کنند.

ارایه دهندگان این مدل، بر نظریه‌ای تکیه می‌کنند که چگونه تقاضا، عرضه و قیمت‌ها در سرتاسر اقتصاد با هم تعامل دارند تا تعادل جدیدی پس از یک شوک بیرونی ایجاد شود.


اقتصاد جهان زیر ضرب تغییرات اقلیمی

تداوم و ماندگاری شوک‌های تغییرات اقلیمی در اقتصاد جهان

یک سازمان غیردولتی و پژوهشی مستقر در بروکسل اعلام کرد که تغییرات آب و هوایی اساساً با سایر شوک‌ها متفاوت است، زیرا به محض وقوع، از بین نمی‌رود.

موضوع دیگر این است که مدل‌های IAM برای سال‌ها از یک "تابع درجه دوم" برای محاسبه تلفات تولید ناخالص داخلی استفاده می‌کنند که شامل مربع کردن تغییرات دما است، در حالی که روش‌های دیگر مانند تابع نمایی را که برای تغییرات سریع مناسب‌تر است، نادیده می‌گیرند.

علاوه بر این سردرگمی، IAM‌ها با توجه به طراحی خاص خود و متغیر‌هایی که انتخاب می‌کنند، نتایج کاملاً متفاوتی تولید می‌کنند که تفسیر را دشوار می‌کند.


بیشتر بخوانید


آسیب گرمایش زمین به تولید ناخالص داخلی

به‌روزرسانی مدل نوردهاوس برنده نوبل اقتصاد در سال ۲۰۱۸ برای سال جاری، که در وب‌سایت او به عنوان «پرکاربردترین IAM تغییر اقلیم» منتشر شد، خسارت‌های ۳.۱ درصدی تولید ناخالص داخلی جهانی را با رسیدن به گرمایش ۳ درجه سانتی‌گراد برآورد می‌کند.

در مقابل، آخرین نتایج بررسی‌های صورت گرفته توسط گروهی از کارشناسان بانک‌های مرکزی اروپا نشان می‌دهد که افزایش ۲.۹ درجه سانتی‌گراد تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۸ درصد بر زیان‌های مالی کشور‌ها تاثیر می‌گذارد و دولت‌ها باید خسارت‌های مربوط به خشکسالی، موج گرما، سیل و طوفان را بپردازند.

کاهش دارایی‌هالی مالی جهان در پی گرمایش زمین

برآورد‌های G۲۰ (سازمان بین‌دولتی متشکل از ۱۹ کشور به‌همراه اتحادیه اروپا (EU) و اتحادیه آفریقا (AU) که برای رسیدگی به مسائل عمده مرتبط با اقتصاد جهانی مانند ثبات مالی بین‌المللی، تغییرات اقلیمی و توسعه پایدار فعالیت می‌کند.) نشان می‌دهد که افزایش ۴ درجه‌ای هوا نسبت به سال ۲۰۱۵ می‌تواند ۲.۹ درصد از میانگین ارزش دارایی‌های مالی جهانی را کاهش دهد.

استیو کین، استاد دانشگاه کالج لندن، در مقاله‌ای نوشت که چقدر برآورد‌ها از ضربه به دارایی‌های مالی متفاوت است. او گفته اساتید دیگر همکاری می‌کند تا به مقامات کمک کند تا خطرات را بهتر درک کنند.

 

منبع: اکو نگار

برچسب ها: خشکسالی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.