کد خبر: ۶۱۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲

پاکستان: مجوز حمله به هند صادر شده است

نخست‌وزیر پاکستان امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که شورای عالی امنیت ملی این کشور به نیروهای مسلح پاکستان مجوز داده است تا «اقدامات متقابل» علیه حملات هوایی هند انجام دهند.
پاکستان: مجوز حمله به هند صادر شده است

مخاطب ۲۴- در پی حملات شبانه ارتش هند به خاک پاکستان و کشته شدن دست‌کم ۲۶ غیرنظامی و زخمی شدن ۴۶ نفر دیگر، شهباز شریف اعلام کرد که اسلام آباد آماده پاسخ متقابل به دهلی نو است.

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، این شدیدترین تنش نظامی بین دو رقیب اتمی از بیش از دو دهه پیش تاکنون است.

دولت هند مدعی شده که در واکنش به حمله‌ای مرگبار در منطقه پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند (در ۲۲ آوریل) که طی آن ۲۶ نفر کشته شدند، به ۹ پایگاه «زیرساخت‌های تروریستی» در خاک پاکستان حمله کرده است.

ارتش پاکستان اعلام کرد که این حملات مناطق مختلفی از جمله احمدپور شرقی، مریدکه، سیالکوت، شکرگڑھ در ایالت پنجاب و همچنین شهر‌های کوئلی و مظفرآباد در کشمیر آزاد (تحت کنترل پاکستان) را هدف قرار داده است.

در واکنش به این حملات، سخنگوی ارتش پاکستان احمد شریف چودری تصریح کرد که پنج جنگنده و یک پهپاد تهاجمی هند در جریان این تجاوز هدف قرار گرفته و ساقط شده‌اند. وی نام سه فروند جنگنده رافائل، یک میگ-۲۹ و یک سوخو-۵۷ را در بین آنها ذکر کرد.

بر اساس این گزارش، دفتر نخست‌وزیر پاکستان با استناد به بند ۵۱ منشور سازمان ملل که حق دفاع مشروع را برای کشور‌ها محفوظ می‌دارد، در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد «پاکستان طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، این حق را برای خود محفوظ می‌داند که در زمان، مکان و با شیوه‌ای که خود تعیین می‌کند، در دفاع از جان شهروندان بی‌گناه و حاکمیت ملی خود، اقدامات تلافی‌جویانه انجام دهد.»

در این بیانیه همچنین آمده است «نیرو‌های مسلح پاکستان رسماً مجاز هستند تا اقدامات متقابل لازم را در این خصوص انجام دهند.»

نخست‌وزیر پاکستان در ادامه تأکید کرد «هند، بار دیگر برخلاف منطق و عقلانیت، شعله‌های آتش را در منطقه برافروخته و مسئولیت کامل تبعات بعدی این اقدام متوجه دهلی‌نو خواهد بود.»

همزمان، وزارت امور خارجه پاکستان نیز کاردار هند را فراخوانده و مراتب اعتراض شدید اسلام‌آباد نسبت به آنچه «حملات بی‌دلیل و تحریک‌آمیز» خوانده شده، اعلام کرد.

در بیانیه این وزارتخانه هشدار داده شده که «چنین رفتار بی‌پروایی از سوی هند تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه‌ای به شمار می‌آید.»

روایت هند: حمله به پایگاه‌های تروریستی

در مقابل، سخنگویان نظامی هند در یک نشست خبری ادعا کردند که حملات به مراکزی متعلق به گروه‌های شبه‌نظامی مانند جیش محمد و لشکر طیبه انجام شده است. به ادعای آنها، این پایگاه‌ها مراکز آموزش، تسلیحات، سربازگیری و شست‌وشوی مغزی بوده‌اند.

آنها همچنین ادعا کردند که در حملات خود از تسلیحات خاص و فناوری‌های پیشرفته استفاده کرده‌اند تا از خسارات به زیرساخت‌ها و غیرنظامیان جلوگیری شود؛ هرچند به جزئیات این تجهیزات اشاره‌ای نکردند.

دبیر کل وزارت خارجه هند ویکرام میسری در این نشست گفت «اطلاعات نشان می‌داد که حملات بیشتری از سوی گروه‌های تروریستی مستقر در پاکستان در راه است، بنابراین اقدام پیشگیرانه اجتناب‌ناپذیر بود.»

او همچنین پاکستان را متهم کرد که پس از حمله به پهلگام هیچ اقدامی برای مقابله با «زیرساخت‌های تروریستی» انجام نداده و افزود «پاکستان هنوز پاسخگوی حمایت از این گروه‌ها نیست.»

در مقابل، اسلام‌آباد هرگونه دخالت در حمله پهلگام را رد کرده و شهباز شریف پیشنهاد داده بود که در صورت تشکیل هیأتی بی‌طرف برای تحقیق، پاکستان در آن مشارکت خواهد کرد.

وضعیت در کشمیر؛ سایه جنگ سنگین‌تر می‌شود

طبق این گزارش، رویارویی کنونی یادآور درگیری نظامی بزرگ در سال ۲۰۱۹ است که طی آن، حمله هوایی هند به منطقه بالاکوت با واکنش نظامی پاکستان و سرنگونی یک جنگنده هندی همراه شد؛ خلبان آن پس از اسارت، در اقدامی نمادین آزاد شد.

صبح روز چهارشنبه، تبادل آتش شدید در امتداد خط کنترل (LoC) – مرز مورد مناقشه بین دو کشور – ادامه یافت.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در سوی هندی، ۱۰ غیرنظامی کشته و ۴۸ نفر زخمی شده‌اند. رویترز به نقل از منابع رسمی گزارش داده که در سوی پاکستانی، دست‌کم ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

چهار منبع محلی در کشمیر تحت کنترل هند نیز به رویترز گفته‌اند که سه جنگنده هندی در نقاط مختلف این منطقه سقوط کرده‌اند؛ هرچند وزارت دفاع هند هنوز این موضوع را به‌طور رسمی تأیید نکرده است.

برچسب ها: پاکستان
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.