کد خبر: ۶۰۲۰۲
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶

بسته پیشنهادی جلیلی درباره مذاکرات هسته‌ای

ما در بسته پیشنهادی خود بیان کردیم با استفاده از مفهوم مردم سالاری و احترام به حقوق ملت‌ها و آرای آنها می‌توان برای بسیاری از موضوعات منطقه‌ای گفت‌و‌گو و پیشنهادی ارایه داد و یکی از این پیشنهادات در مورد بحرین و احترام به حقوق مردم آنها و اهمیت دموکراسی در این ارتباط و برخورداری همه مردم از حق رای بود.
بسته پیشنهادی جلیلی درباره مذاکرات هسته‌ای

مخاطب۲۴- دور اول مذاکرات ایران و آمریکا در عمان - و آن گونه که صدا و سیما از دیروز هزار بار تکرار کرده: مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان- (تا خدای‌ناکرده خیال نکنیم مستقیم بوده) شنبه ۲۳ فروردین برگزار شد.

در پایان عباس عراقچی و ویتکاف هم چند دقیقه صحبت کردند که البته آن گونه که صدا و سیما اصرار دارد فقط احوال‌پرسی بوده البته تندرو‌ها دوست داشتند چهار تا فحش هم می‌داد و بیرون می‌آمد.

آقای عراقچی توضیح زیادی نداده و به سبک سعید جلیلی از بسته پیشنهادی سخن به میان نیاورده بلکه به سبک برجام که تجربه آن را دارد گفت‌و‌گو کرده و تعیین محل نشست بعدی را هم یک دستاورد معرفی نکرده است.

بیشتر بخوانید


از این رو حالا و در فروردین ۱۴۰۴ که وزیر خارجه دولت پزشکیان و یکی از مردان اصلی توافق برجام گفت‌و‌گو و مذاکره کرده خالی از لطف نیست به ۱۳ سال قبل سری بزنیم به خرداد ۱۳۹۱ و در دوره احمدی نژاد و قبل از برجام و ظریف تا ببینیم آقای سعید جلیلی دقیقا چه می‌گفت و دنبال چه بود که یک سال بعد در جریان مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ صدای دکتر ولایتی را هم درآورد و گفت: شما مذاکره را با کلاس فلسفه اشتباه گرفته بودید!

بخشی ازسخنان سعید جلیلی بعد از انجام سه دور مذاکره با گروه ۱+۵ در یک نشست خبری در بغداد در جمع خبرنگاران از این قرار بود؛

(راستی صحبت از ۱+۵ شد بد نیست یادآور شویم قاعدتا این اصطلاح را هم بعدتر کمتر خواهیم شنید، چون ایران فقط با یکی گفت‌و‌گو می‌کند و از قضا همان که از برجام خارج شده).

ما معتقدیم که ظرفیت گفت‌و‌گو‌ها فرصتی است برای این که در مورد عرصه‌های مختلف که می‌تواند منجر به صلح و امنیت بیشتر شود.

در گفت‌و‌گو‌های استانبول دو طرف بر دو محور موضوعات برای گفت‌و‌گو توافق کردند؛ یکی مباحث هسته‌ای و دیگری در مورد مباحث غیرهسته‌ای که مورد علاقه دو طرف است و می‌تواند موضوع گفت‌و‌گو قرار گیرد.

ما در بسته پیشنهادی خود بیان کردیم با استفاده از مفهوم مردم سالاری و احترام به حقوق ملت‌ها و آرای آنها می‌توان برای بسیاری از موضوعات منطقه‌ای گفت‌و‌گو و پیشنهادی ارایه داد و یکی از این پیشنهادات در مورد بحرین و احترام به حقوق مردم آنها و اهمیت دموکراسی در این ارتباط و برخورداری همه مردم از حق رای بود. آن‌ها نیز در زمینه‌ی غیرهسته‌ای دو پیشنهاد را داشتند از جمله مقابله با دزدان دریایی و امنیت آب‌های دریایی و دوم مبارزه با مواد مخدر بود که جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با هر دو موضوع پیشنهادات خود را ارایه داد.

در مورد محور هسته‌ای نیز همان طور که گفتم بحث‌های طولانی و جدی و اساسی بین دو طرف انجام شد و ما در موضوع همکاری برای برنامه هسته‌ای ایران پیشنهادات جدی داشتیم و آن چه که اهمیت دارد در این گفت‌و‌گو‌ها به خصوص در مورد مسائل هسته‌ای و همکاری‌های هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران و باید مورد اهمیت و توجه قرار بگیرد توجه به حقوق ملت‌ها از جمله حقوق ملت ایران است. ما معتقدیم که دست یابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای حق تمام اعضای ان‌پی‌تی است و شعار ما “انرژی صلح آمیز هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ کس” است.

ما می‌گوییم که دست‌یابی به انرژی صلح آمیز برای تمام اعضای ان‌پی‌تی و استفاده از آن یک حق است و باید به آن احترام گذاشت.

یکی از مباحث مهم در استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای و دستیابی به این انرژی، داشتن چرخه سوخت و غنی سازی است و تاکید داریم این حق مسلم ماست و ما طبق ان‌پی‌تی حق داشتن انرژی صلح‌آمیز و حق غنی‌سازی اورانیوم را دارا هستیم و بر همین مبنا هرگونه همکاری و بحث در زمینه‌ی همکاری‌های هسته‌ای را قابل قبول می‌دانیم.

مسیر گفت‌و‌گو برای همکاری‌ها وقتی می‌تواند موفق و روبه جلو باشد که مسیر‌های تخریبی به موازات آن نباشد و این یک مقوله جدی برای ماست.

این که گفت‌و‌گو‌ها طولانی شد به دلیل وجود ایده‌ها و موضوعات مختلف بود که دو طرف به صراحت آنها را مطرح کردند و این نشانگر جدی بودن گفت‌وگوهاست.

نگاه ۱+۵ به این گفت‌و‌گو‌ها به این صورت است که این مذاکرات رو به جلو باشد و ما همواره این موضوع را اعلام کرده‌ایم و حاضریم هم اکنون نیز مذاکرات را ادامه دهیم و آمادگی خود را برای ادامه مذاکرات اعلام می‌کنیم. حال این مذاکرات می‌تواند در زمینه هسته‎ای و غیرهسته ‎ای باشد که ما برای آن آماده‌ایم.

این که طرف مذاکره چه مسائلی را در مذاکرات مطرح کردند باید از خودشان بپرسید. تمام طرف‌های مذاکره با یکدیگر همکاری داشتند و درباره مسائل مطرح شده صحبت کردیم.

در گفت‌وگوی استانبول دو طرف توافق‌هایی روی چند موضوع داشتند؛ یکی این که گفت‌و‌گو برای همکاری باشد و به صورت یک فرآیند دارای یک مسیر باشد و بر اساس عمل متقابل و گام متقابل صورت گیرد.

جملۀ آخر را دوباره بخوانیم: گفت‌و‌گو برای همکاری باشد. همکاری هم به صورت یک فرآیند دارای مسیر باشد و براساس عمل متقابل و گام متقابل صورت بگیرد.

برچسب ها: ایران و آمریکا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
برنامه کاهش ساعات کاری ادارات اعلام شد برنامه کاهش ساعات کاری ادارات اعلام شد
ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی استان هرمزگان از روز شنبه ۲۱ تیرماه یک ساعت کاهش یافت.
جزئیات انفجار در چیتگر جزئیات انفجار در چیتگر
سخنگوی سازمان اورژانس تهران با اشاره به وقوع یک حادثه انفجار حوالی در دریاچه چیتگر، علت وقوع آن را انفجار گاز اعلام کرد.
جزییات واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی جزییات واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی
وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی با رد گمانه‌زنی‌ها، جزئیات واریز کالابرگ الکترونیکی را به‌طور شفاف اعلام کرد.
پدیده لیگ به شباب الاهلی پیوست! پدیده لیگ به شباب الاهلی پیوست!
باشگاه شباب الاهلی امارات توانست ستاره جوان پیکان و تیم امید ایران را جذب کند.
خرید ۷۰ میلیون یورویی القادسیه خرید ۷۰ میلیون یورویی القادسیه
باشگاه القادسیه عربستان با مهاجم تیم ملی فوتبال ایتالیا به توافق رسید و قرارداد امضا کرد. رقم این قرارداد ۷۰ میلیون یورو اعلام شده است.
هشدار؛ لینک فیلم زلزله ۸.۵ ریشتری بانکوک را باز نکنید هشدار؛ لینک فیلم زلزله ۸.۵ ریشتری بانکوک را باز نکنید
لینک فیلمی با عنوان زلزله ۸.۵ ریشتری بانکوک در حال انتشار در گروه‌های مجازی می‌باشد، از بازکردن این لینک خودداری کنید. این لینک یک ویروس باج‌افزار برای دسترسی به برنامه‌های بانکی مردم در تلفن همراه است.
چگونه در هوای آلوده از خود محافظت کنیم؟ چگونه در هوای آلوده از خود محافظت کنیم؟
آلودگی هوا آثار مختلفی روی بدن انسان‌ها دارد؛ اما با برخی اقدامات می‌توان این آثار منفی را کاهش داد.
برگزیده
نظر شخصی ریس جمهور با سیاست‌های کلان نظام فاصله دارد نظر شخصی ریس جمهور با سیاست‌های کلان نظام فاصله دارد
محمدجواد لاریجانی، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، گفت: باید واقع‌بینی را بر خواسته‌ها و تصورات ترجیح دهیم.
۷ مسیر برای حل معمای نفوذ ۷ مسیر برای حل معمای نفوذ
اگر در هر نوع پاسخ به معادله فرد-فناوری تردید داشته باشیم، در یک چیز تردیدی نیست که در جنگ رسانه‌ایِ بی‌وقفه‌ی پس از نبرد ۱۲ روزه، رسانه‌ها و تریبون‌های همسو با اسرائیل، به دنبال آنند که از «نفوذ» بیش از هرچیز «تهدید نرم» بسازند.
جزئیات ماجرای انفجار پیجر‌ها جزئیات ماجرای انفجار پیجر‌ها
شیخ نعیم قاسم گفت: «دو روز مانده به عملیات پیجر‌ها نشانه‌هایی مشکوک از جمله در مورد شکستن پیجر‌ها به دست آمد و همین موضوع باعث شد اسرائیل عملیات خود را زودتر انجام دهد. ۱۵۰۰ پیجر بمب‌گذاری شده دیگر نیز در ترکیه بوده است که بنا به درخواست نجیب میقاتی نخست وزیر موقت لبنان از اردوغان، این پیجر‌ها منهدم شده است.»
صفحه خبر بالای تصاویر