کد خبر: ۶۰۱۴۳
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۲

بیانیه کاخ سفید درخصوص مذاکرات امروز با ایران

کاخ سفید در بیانیه‌ای درباره گفت‌و‌گو‌های تهران - واشنگتن به ریاست سید عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در مسقط با قدردانی از کشور عمان اعلام کرد: گفت‌و‌گو‌ها با ایران بسیار مثبت و سازنده بود.
بیانیه کاخ سفید درخصوص مذاکرات امروز با ایران

مخاطب ۲۴- کاخ سفید روز شنبه به وقت محلی در بیانیه‌ای اعلام کرد: استیو ویتکاف در این دیدار به دکتر عراقچی تاکید کرد که از سوی دونالد ترامپ ماموریت دارد تا» در صورت امکان، اختلافات میان ایالات متحده و آمریکا را از مسیر گفت‌و‌گو و دیپلماسی حل‌وفصل کند.»

کاخ سفید در بیانیه خود آورده است: «استیون ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا به همراه آنا اسکروگیما سفیر آمریکا در عمان امروز در مسقط با دکتر عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران به میزبانی سید بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان گفت‌و‌گو کرد. گفت‌و‌گو‌ها بسیار مثبت و سازنده بود و آمریکا عمیقاً از کشور عمان برای حمایت از این ابتکار قدردانی می‌کند.»

کاخ سفید تصریح کرد: «ویتکاف به دکترعراقچی تاکید کرد از سوی رئیس جمهور ترامپ دستور دارد تا در صورت امکان، اختلافات دو کشور را از طریق گفت‌و‌گو و دیپلماسی حل کند. این مسائل بسیار پیچیده هستند و گفتگوی مستقیم امروز ویتکاف گامی رو به جلو برای دستیابی به یک نتیجه دوجانبه سودمند بود. طرفین توافق کردند که شنبه آینده دوباره با هم دیدار کنند.»

بیشتر بخوانید

پیش از بیانیه کاخ سفید، استیو ویتکاف مذاکره کننده ارشد آمریکا با ایران در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی درباره مذاکرات عمان گفت: «ما گفتگوی بسیار مثبت و سازنده‌ای داشتیم.»

ویتکاف گفت که مذاکرات با ایران در ۱۹ آوریل ۲۰۲۵ (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ادامه خواهد یافت. او امروز از عمان به کشورش آمریکا بازمی‌گردد.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز پیش از ترک مسقط در گفت‌و‌گو با خبرنگاران، با سازنده خواندن فضای مذاکرات گفت: قرار است شنبه آینده نیز در همین سطح گفت‌و‌گو‌ها برگزار شود و محل آن احتمالاً اینجا نخواهد بود. البته میزبانی با عمان خواهد بود، ولی ممکن است که در جای دیگری برگزار شود.

وزیر امور خارجه درباره امکان رسیدن به جدول زمانی هم گفت: امروز فضای جلسه به گونه‌ای بود که این ادامه و استمرار را در حقیقت تضمین می‌کرد و نشان می‌داد. در جلسه بعدی که شنبه آینده برگزار می‌شود، سعی می‌کنیم وارد دستور کار مذاکرات شویم که طبعا در کنار خود جدول زمانی هم خواهدداشت.

وی افزود: اینها دیگر شکل مذاکرات است که در جای خودش تعیین می‌شود، ولی مهم محتوا است و اینکه بر چه مبنایی مذاکره کنیم. در این جلسه فکر می‌کنم به مبنای مذاکراتی خیلی نزدیک شدیم. اگر در جلسه آینده بتوانیم مبنا را قطعی کنیم، فکر می‌کنم که بخش زیادی از راه را پیموده‌ایم و می‌توانیم براساس آن مبنا گفت‌و‌گو‌های واقعی را آغاز کنیم.

«بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان نیز از برگزاری گفت‌و‌گو‌هایی میان تهران و واشنگتن در فضای مثبت خبر داد و تاکید کرد کشورش همچنان در مسیر تسهیل صلح و ثبات منطقه‌ای نقش‌آفرینی خواهد کرد.

وزیر امور خارجه عمان با اشاره به تلاش‌های مستمر مسقط در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای گفت: عمان به فعالیت‌های خود در راستای کمک به تحقق صلح و ثبات ادامه خواهد داد.

وی تصریح کرد که این کشور نقش میانجی‌گری را برای آغاز گفت‌و‌گو میان ۲ کشور ایفا کرده و هدف از این تلاش‌ها، رسیدن به توافقی عادلانه و الزام‌آور میان تهران و واشنگتن بوده است.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در حساب کاربری خود در شبکه ایکس قبل از ترک مسقط نوشت: دور اول مذاکرات غیرمستقیم با فرستاده ویژه ایالات متحده آقای ویتکاف، با میزبانی و میانجیگری برادرم جناب بدر البوسعیدی از سلطنت عمان سازنده و امیدوارکننده بود.

وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه گفت‌و‌گو‌ها در فضای احترام متقابل انجام شد، خاطرنشان کرد: من دیدگاه‌های ایران را قاطعانه و در عین حال با نگاه رو به جلو تشریح کردم. هر دو طرف تصمیم گرفتند که این روند را ظرف چند روز ادامه دهند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ به منظور گفت‌و‌گو غیرمستقیم با فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی به همراه «مجید تخت روانچی» معاون سیاسی، «کاظم غریب‌آبادی» معاون بین‌الملل و حقوقی، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه و مذاکره کنندگان ارشد حوزه رفع تحریم‌ها، هسته‌ای و کارشناسان ذیربط وارد مسقط پایتخت عمان شد.

عراقچی طبق روال مرسوم در دیدار با «سید بن حمد بن حمود البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان درباره ترتیبات اجرای گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم مشورت و تبادل نظر کرد.

برچسب ها: استیو ویتکاف
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
ترامپ در کنست: ایران اسرائیل را به رسمیت بشناسد+ فیلم ترامپ در کنست: ایران اسرائیل را به رسمیت بشناسد+ فیلم
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در سخنرانی خود در پارلمان اسرائیل (کنست) خطاب به ایران گفت: تهران باید دست از تهدید همسایگان، حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی و انکار موجودیت اسرائیل بردارد و مسیر صلح را انتخاب کند.
صدور کارت بازی سرژ اوریه؛ ستاره ساحل عاجی پرسپولیس صدور کارت بازی سرژ اوریه؛ ستاره ساحل عاجی پرسپولیس
با صدور مجوز و کارت بازی سرژ اوریه، مدافع ساحل عاجی پرسپولیس رسماً مجاز به حضور در رقابت‌های لیگ برتر خلیج فارس شد و پس از بهبودی کامل، آماده همراهی سرخ‌پوشان است.
ترامپ رسماً پایان جنگ غزه را اعلام کرد+ فیلم ترامپ رسماً پایان جنگ غزه را اعلام کرد+ فیلم
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به پرسش خبرنگاران، پایان رسمی جنگ غزه را تأیید کرد و گفت: «بله، جنگ اکنون رسماً به پایان رسیده است.»
بقائی: تصمیم درباره عدم حضور در نشست شرم‌الشیخ با سنجش همه جوانب اتخاذ شد+ فیلم بقائی: تصمیم درباره عدم حضور در نشست شرم‌الشیخ با سنجش همه جوانب اتخاذ شد+ فیلم
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به دعوت رسمی رئیس‌جمهور مصر از آقای پزشکیان برای حضور در نشست شرم‌الشیخ گفت: تمامی ابعاد موضوع در جلسات کارشناسی بررسی شد و تصمیم نهایی با هدف تأمین منافع ملی اتخاذ گردید.
ترامپ: گام بعدی ما صلح با ایران و برقراری آرامش در خاورمیانه است ترامپ: گام بعدی ما صلح با ایران و برقراری آرامش در خاورمیانه است
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در گفت‌و‌گو با شبکه بلومبرگ اعلام کرد در صورت بازگشت به کاخ سفید، برنامه بعدی دولتش تحقق صلح با ایران و برقراری آرامش پایدار در خاورمیانه خواهد بود.
هواپیمای ترامپ در فلسطین اشغالی فرود آمد+ فیلم هواپیمای ترامپ در فلسطین اشغالی فرود آمد+ فیلم
هواپیمای رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، دقایقی پیش در فلسطین اشغالی فرود آمد؛ این سفر در ادامه تحرکات اخیر واشنگتن برای پیگیری روند آزادی گروگان‌ها و بررسی اوضاع منطقه انجام می‌شود.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر