کد خبر: ۶۰۰۰۵
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۳

۷ دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند

برخی دارو‌ها می‌توانند با ویتامین دی تداخل داشته باشند و جذب یا اثرگذاری آن را کاهش دهند، بنابراین آگاهی از این تداخلات و مشورت با پزشک ضروری است.
۷ دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند

مخاطب۲۴- ویتامین دی یکی از ویتامین‌های حیاتی برای سلامت استخوان‌ها، تنظیم متابولیسم و کاهش التهاب در بدن است، اما مصرف همزمان آن با برخی دارو‌ها می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند.

به گزارش هلث، ویتامین دی یک ویتامین ضروری است که نقش مهمی در التهاب و متابولیسم (تولید انرژی) ایفا می‌کند. دو نوع اصلی ویتامین دی وجود دارد: ارگوکالسیفرول (ویتامین دی ۲) و کوله‌کالسیفرول (ویتامین دی ۳). ویتامین دی برای درمان و کاهش خطر بیماری‌هایی که مرتبط با سطح پایین ویتامین دی هستند، مانند راشیتیسم و پوکی استخوان ضروری است. شما می‌توانید ویتامین دی را از رژیم غذایی، تابش مستقیم آفتاب، یا به‌صورت مکمل دریافت کنید. ویتامین دی ممکن است با دارو‌ها و مکمل‌های دیگر که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشد، بنابراین قبل از شروع مصرف ویتامین دی در صورت مصرف سایر دارو‌ها با پزشک خود مشورت کنید.

۱. استاتین‌ها

مهارکننده‌های هیدروکسی متیل‌گلوتاریل کوآنزیم آ که به نام استاتین‌ها شناخته می‌شوند، دارو‌هایی هستند که برای کاهش سطح کلسترول مصرف می‌شوند. نمونه‌هایی از استاتین‌ها شامل لیپیتور (آتورواستاتین)، لوواستاتین و زوکور (سیمواستاتین) هستند. ویتامین دی ممکن است جذب استاتین در خون را کاهش دهد و مانع از انتقال آن در بدن شود. برخی از مطالعات کوچک نشان داده‌اند که مکمل‌های ویتامین دی می‌توانند میزان تأثیر داروی استاتین در بدن را کاهش دهند. با این حال، خطر تاثیر این امر بر سطح چربی‌های خون (مانند لیپید‌ها و کلسترول) کم است. استاتین‌ها همچنین می‌توانند بر روند طبیعی تولید ویتامین دی در بدن تاثیر بگذارند، زیرا ویتامین دی با کمک یک نوع خاص از کلسترول در بدن تولید می‌شود. همچنین استاتین‌ها و ویتامین دی توسط همان آنزیم کبدی، یعنی سیتوکروم، تجزیه می‌شوند و این می‌تواند باعث رقابت بین این دو دارو برای این آنزیم شود. این رقابت ممکن است منجر به سطح بالاتر یکی از دارو‌ها و سطح پایین‌تر داروی دیگر شود. تحقیقات بیشتری برای درک این تعاملات و تاثیر آن بر ویتامین دی و استاتین‌ها مورد نیاز است. در کل، مصرف همزمان ویتامین دی و استاتین معمولاً ایمن است. در صورتی که هر دو را مصرف می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید تا سطح کلسترول شما را به دقت تحت نظر داشته باشد یا در صورت نیاز داروی کلسترول شما را تغییر دهد.

۲. اورلیستات

اورلیستات دارویی است که برای کمک به کاهش وزن استفاده می‌شود. این دارو می‌تواند به‌صورت نسخه‌ای (زنی‌کال) یا بدون نسخه (آلی) مصرف شود. اورلیستات چربی‌های موجود در رژیم غذایی را تجزیه می‌کند و از جذب آنها در معده و روده جلوگیری می‌کند و آنها را از طریق مدفوع دفع می‌کند. این دارو همچنین می‌تواند جذب ویتامین دی را در معده و روده مسدود کرده و مقدار کلی ویتامین دی در بدن شما از رژیم غذایی و مکمل‌ها را کاهش دهد. اگر اورلیستات و ویتامین دی مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک شما سطح ویتامین دی شما را زیر نظر بگیرد و توصیه کند که مصرف این دو دارو حداقل دو ساعت از یکدیگر جدا باشد.

۳. دیورتیک‌های تیازیدی

دیورتیک‌های تیازیدی، برای درمان مشکلات قلبی و عروقی و کمک به دفع مایعات اضافی از بدن استفاده می‌شوند. نمونه‌هایی از این دارو‌ها شامل هیدروکلروتیازید و کلروتیازید هستند. تعامل دارویی میان ویتامین دی و دیورتیک‌های تیازیدی به نحوه تاثیر ویتامین دی بر سطح کلسیم مربوط می‌شود. ویتامین دی به بدن کمک می‌کند تا کلسیم را در معده جذب کرده و آن را به سایر قسمت‌ها برای استفاده منتقل کند. دیورتیک‌های تیازیدی سطح کلسیم خون را با کاهش میزان کلسیم از دست رفته از طریق ادرار افزایش می‌دهند. مصرف همزمان دیورتیک‌های تیازیدی و ویتامین دی می‌تواند منجر به افزایش سطح کلسیم خون (هیپرکلسمی) شود. خطر هیپرکلسمی در بزرگ‌سالان مسن‌تر یا افرادی که بیماری کلیوی دارند، بیشتر است. اگر نگران تداخل دارویی میان دیورتیک‌های تیازیدی و ویتامین دی هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

۴. استروئید‌ها

کورتیکواستروئید‌ها معمولاً برای کاهش التهاب و درمان بیماری‌هایی مانند کولیت زخمی یا آسم تجویز می‌شوند. نمونه‌هایی از کورتیکواستروئید‌ها شامل پردنیزون، هیدروکورتیزون و دگزامتازون هستند. تحقیقات نشان می‌دهد استروئید‌ها می‌توانند جذب کلسیم را کاهش داده و نحوه جذب ویتامین دی در بدن را تحت تاثیر قرار دهند. برخی از مطالعات گزارش داده‌اند که کمبود ویتامین دی در افرادی که استروئید مصرف می‌کنند، بیشتر است.

۵. بیل اسید سیکوسترنت‌ها

این دارو‌ها برای کاهش سطح کلسترول و قند خون مصرف می‌شوند. نمونه‌هایی از بیل اسید سیکوسترنت‌ها شامل کلوستیرامین، کولستیولام و کولستیتول هستند. بیل اسید سیکوسترنت‌ها اسید صفرا را در روده مسدود کرده و از ورود آن به خون جلوگیری می‌کنند. این کار باعث می‌شود که کبد کلسترول را از خون جذب کرده و اسید صفرا بیشتری تولید کند که به کاهش سطح کلسترول کمک می‌کند.

۶. دیگوکسین

دیگوکسین دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی و نارسایی قلبی تجویز می‌شود. مصرف دوز‌های بالای ویتامین دی می‌تواند خطر هیپرکلسمی (سطح بالای کلسیم در خون) را افزایش دهد. سطوح بالای کلسیم می‌تواند خطر آریتمی‌های قلبی (ریتم‌های غیرطبیعی قلب) را افزایش دهد، به‌ویژه اگر دیگوکسین نیز مصرف شود.

۷. دیلتیازم

دیلتیازم دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی و عروقی تجویز می‌شود. تعامل دارویی میان دیلتیازم و ویتامین دی به‌ویژه به نحوه تاثیر این دو دارو بر سطح کلسیم مربوط می‌شود.

مکمل‌هایی که نباید با ویتامین دی مصرف کنید

ویتامین دی به‌طور کلی با بسیاری از مکمل‌ها تداخل ندارد. با این حال، اگر ویتامین دی را همراه با کلسیم یا منیزیم مصرف می‌کنید، باید این مکمل‌ها را به دقت زیر نظر داشته باشید. اگر علائمی مانند تهوع، استفراغ، تشنگی زیاد، ادرار مکرر، ضعف عضلانی، درد استخوان یا گیجی را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر دارو‌هایی برای آریتمی یا سایر مشکلات قلبی مصرف می‌کنید، باید مراقب هرگونه نشانه یا علامت از تشدید آریتمی‌ها باشید.

برچسب ها: ویتامین دی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عجیب‌ترین منظومه جهان کشف شد عجیب‌ترین منظومه جهان کشف شد
دانشمندان یک منظومه دو ستاره‌ای عجیب را با یک سیاره فراخورشیدی که در مداری جانبی به دور آنها می‌چرخد، کشف کرده‌اند.
نظر جدید وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ چیست؟ نظر جدید وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ چیست؟
«ستار هاشمی» درباره رفع فیلترینگ گفت: «با نگاهی که دولت چهاردهم دارد، می‌خواهیم اجماع و همگرایی ایجاد شود و طبیعتا فرآیند مذاکرات زمان‌بر است.» او وعده داد که امسال گام‌های بعدی رفع فیلترینگ برداشته می‌شود.
قبل از مذاکره دوم، ویتکاف با رییس سازمان جاسوسی موساد دیدار دارد! قبل از مذاکره دوم، ویتکاف با رییس سازمان جاسوسی موساد دیدار دارد!
منابع آگاه از ملاقات و رایزنی مذاکره‌کننده ارشد ایالات متحده با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی یک روز قبل از آغاز دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا خبر دادند.
بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری
بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری در جریان سفر به بخش فشافویه، از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای تاریخی کنارگرد بازدید کرد
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی
راهنمای جدید گوگل برای مهندسی دستور، منبعی بی‌نظیر برای هر کسی است که می‌خواهد از ابزار‌های هوش مصنوعی مانند Gemini بهترین نتیجه را بگیرد.
محمد هاشمی: ایران برنده دور اول مذاکرات با آمریکا بود محمد هاشمی: ایران برنده دور اول مذاکرات با آمریکا بود
یک فعال سیاسی، تاکید کرد: مذاکرات با آمریکا در عرض یک روز تاثیر خود را بر بازار ایران گذاشت و به نوعی جمهوری اسلامی توانست در دور اول مذاکرات به آنچه که می‌خواهد دست پیدا کند.
برگزیده
عجیب‌ترین منظومه جهان کشف شد عجیب‌ترین منظومه جهان کشف شد
دانشمندان یک منظومه دو ستاره‌ای عجیب را با یک سیاره فراخورشیدی که در مداری جانبی به دور آنها می‌چرخد، کشف کرده‌اند.
نظر جدید وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ چیست؟ نظر جدید وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ چیست؟
«ستار هاشمی» درباره رفع فیلترینگ گفت: «با نگاهی که دولت چهاردهم دارد، می‌خواهیم اجماع و همگرایی ایجاد شود و طبیعتا فرآیند مذاکرات زمان‌بر است.» او وعده داد که امسال گام‌های بعدی رفع فیلترینگ برداشته می‌شود.
قانون بسیاری از ترک فعل‌ها را جرم تلقی نکرده است قانون بسیاری از ترک فعل‌ها را جرم تلقی نکرده است
رئیس قوه قضاییه گفت: بسیاری از ترک فعل‌ها در زمره جرایم نمی‌گنجند و ما نمی‌توانیم در قبال آنها ورود قضایی داشته باشیم.
صفحه خبر بالای تصاویر