کد خبر: ۵۹۱۳۲
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۱

سرعت اینترنت ۴ پله سقوط کرد

وضعیت اینترنت در سال ۱۴۰۳، تفاوت چندانی با سال قبل و سال‌های قبل‌تر از آن نکرد چه بسا اکنون که سال را به پایان می‌رسانیم، پایگاه بین المللی اسپیدتست (شبکه بین المللی سنجش سرعت و کیفیت اینترنت) از افت کیفیت و سقوط رتبه اینترنت ایران نسبت به ماه قبل گزارش می‌دهد.
سرعت اینترنت ۴ پله سقوط کرد

مخاطب ۲۴- جدیدترین داده‌های سایت اسپیدتست که معیار سنجش آن بر اساس اینترنت داخلی کشور‌ها و نه اتصال به اینترنت بین الملل است، نشان می‌دهد که در ماه فوریه سال ۲۰۲۵ (بهمن - اسفند ۱۴۰۳) بر اساس شاخص «میانه»، سرعت دانلود اینترنت ثابت ایران ۱۶.۶۸ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود ۴.۰۸ و میزان تاخیر ۲۶ میلی ثانیه است؛ بر اساس همین شاخص سرعت دانلود (بارگذاری) اینترنت سیار ۴۹.۲۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود ۱۱.۵۴ مگابیت بر ثانیه و میزان تاخیر ۲۸ میلی‌ثانیه است.

با این توصیف، جایگاه ایران در رده بندی کشور‌هایی با بیشترین میانه سرعت اینترنت موبایل با سه پله سقوط در رده ۷۲ قرار گرفته است؛ اما در بخش رده بندی کشور‌هایی با بیشترین میانه سرعت اینترنت ثابت جایگاه ایران با چهار پله سقوط رده ۱۴۰ ثبت شده است.

معاون وزیر: بی کیفیتی اینترنت را قبول داریم

همواره برای بسیاری از کاربران اینترنت این پرسش مطرح است که چرا کشور‌هایی در همسایگی ما صاحب اینترنت با کیفیت‌اند، اما ما از این امکان محروم هستیم. در این باره بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات در گفت‌و‌گو با زومیت ضمن تایید بی کیفیتی اینترنت و اذعان به آن، فیلترینگ و محدودیت‌هایی که در بیش از دو سال اخیر رخ داده را از مهم‌ترین دلایل این افت می‌داند. او معتقد است: «در چنین شرایطی طبیعی است که آسیب جدی به کیفیت سرویس وارد شود. این مسئله هم نه تقصیر اپراتور است، نه مردم. اما این موضوع باید حل شود، چون حل نشدن آن به کل اکوسیستم دیجیتال و کل اقتصاد کشور آسیب جدی خواهد زد.»

معاون وزیر ارتباطات درباره افت شاخص ترافیک اینترنت که در نتیجه اعمال محدودیت‌ها رخ داده است، می‌گوید: «در شاخص ترافیک، متوسط رشد سالانه ترافیک دیتا در دنیا ۳۰ درصد بوده، اما در حدود ۲ سال گذشته به خاطر وجود محدودیت‌ها ما این رشد را نداشته‌ایم. در این مدت ابتدا یک سقوط خیلی سنگین ترافیک داشتیم، بعد با سرعت خیلی کم و شیب ملایم شروع به رشد کردیم.» توضیحات او قابل توجه است: تصور کنید نزدیک به ۳ سال رشد را از یک اکوسیستم بگیرید؛ اپراتور‌های ارائه‌دهنده اینترنت از یک طرف به خاطر کاهش ترافیک درآمدشان کاهش پیدا کرد و از طرف دیگر، موظف بودند که به مردم سرویس بدهند، در نتیجه هزینه‌هایشان افزایش پیدا کرد. در این شرایط، قدرت این اپراتور‌ها حتی برای حفظ وضعیت موجود شبکه هم کاهش پیدا کرده بود. ضمن این که نبود قطعیت‌های بسیاری هم پیش روی شبکه بوده و اپراتور‌ها نمی‌دانستند در آینده چه چیزی در انتظارشان است؛ بنابراین توان سرمایه‌گذاری برای ارتقای زیرساخت‌هارا نداشتند.

این ۴ دلیل اصلی برای بی کیفیتی اینترنت

نخست، کمبود سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اصلی شبکه باعث شده تجهیزات موجود توان پاسخگویی به حجم روزافزون تقاضا را نداشته باشند. این مسئله به خصوص در ساعات اوج مصرف بیشتر احساس می‌شود.

دوم، پهنای باند بین‌المللی محدود و هزینه‌های بالای تأمین آن، فشار مضاعفی بر شبکه وارد می‌کند. درحالی که تعرفه‌ها پایین نگه داشته شده، هزینه‌های تأمین پهنای باند بین‌المللی به ارز خارجی محاسبه می‌شود که باتوجه به نوسانات نرخ ارز، چالش بزرگی برای اپراتور‌ها ایجاد کرده است.

سوم، افزایش تعداد کاربران و تغییر الگوی مصرف آن‌ها به سمت محتوای حجیم مانند ویدئو، بازی‌های آنلاین و آموزش مجازی، فشار بیشتری بر زیرساخت‌های موجود وارد کرده است. این در حالی است که سرعت توسعه زیرساخت‌ها متناسب با افزایش تقاضا نبوده است.

چهارم، نبود تعادل بین هزینه‌های سرمایه‌گذاری و درآمد‌های حاصل از ارائه خدمات، انگیزه شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت برای توسعه و بهبود کیفیت را کاهش داده است. در نتیجه، کاربران با وجود پرداخت هزینه‌های نسبتاً پایین، خدمات باکیفیت پایین‌تری دریافت می‌کنند.

از سوی دیگر، در سال‌های اخیر، موضوع قیمت‌گذاری خدمات اینترنت در ایران همواره موضوعی چالش‌برانگیز بوده است. بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که تعرفه اینترنت در ایران در مقایسه با استاندارد‌های جهانی و هزینه‌های زیرساختی، پایین است و تعرفه ثابت ایران طی ۹سال تقریبا ثابت مانده است. این قیمت‌گذاری که در ابتدا به نظر به نفع مصرف‌کنندگان می‌رسد، در واقعیت منجر به مشکلات متعددی شده که کیفیت خدمات را تحت‌تأثیر قرار داده است.

اینترنت همچون کالای اساسی

به هر روی آن چه امروز به عنوان «اینترنت» در اختیار مردم قرار می‌گیرد، به معنای واقعی و استاندارد آن، فاقد ویژگی‌ها و کیفیت لازم است. این در شرایطی است که امروز می‌توان اینترنت را در کنار سایر کالا‌های اساسی قرار داد و به همان میزان که برای اقلام ضروری زیست و زندگی امروز، اهتمام وجود دارد برای این کالا نیز اهتمام صورت گیرد.

برچسب ها: اینترنت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها! ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!
در جدیدترین فهرست "میانگین ضریب هوشی" (IQ) در سال ۲۰۲۵، ایرانی‌ها با میانگین ۱۰۶.۳۰ در جایگاه چهارم جهان قرار گرفتند. این رده بندی ضریب هوشی ایرانیان را بالاتر از مردم روسیه، آمریکا، کانادا و سوئیس اعلام کرد
تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت
وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت این کشور و همچنین چند شرکت و بندر در چین خبر داد.
وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت در آزمون استخدامی خرداد ماه جذب نیرو دارند وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت در آزمون استخدامی خرداد ماه جذب نیرو دارند
مهم‌ترین دستگاه‌هایی که در این آزمون اقدام به جذب نیرو خواهند کرد، وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت هستند.
برخی از کارگران فاقد شناسنامه بودند برای همین یافتن خانواده ها سخت است برخی از کارگران فاقد شناسنامه بودند برای همین یافتن خانواده ها سخت است
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان گفت: هنوز ۱۱ کارگر اسکله شهید رجایی مفقودند و اطلاعی از سرنوشت این کارگران در دست نیست
نمایشگاه کتاب بروید و یارانه کتاب بگیرید نمایشگاه کتاب بروید و یارانه کتاب بگیرید
تمام بازدیدکنندگان سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌توانند برای نخستین‌بار در این رویداد، از یارانه خرید کتاب استفاده کنند.
ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد
ساعت خدمت‌رسانی به مشتریان بانک‌ها از روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه از ساعت ۶:۳۰ الی ۱۳ می‌باشد.
گوگل حمله را آغاز کرد! گوگل حمله را آغاز کرد!
طبق گزارش‌های رسانه‌ای، اپلیکیشن نقشه‌های گوگل نام «خلیج فارس» را در برخی نسخه‌ها به «خلیج عربی» تغییر داده است. کاربران در خاورمیانه اعلام کرده‌اند که اکنون هنگام جست‌و‌جو با استفاده از اصطلاحاتی مانند «خلیج عربی» یا «خلیج فارس»، نام «خلیج عربی» نمایش داده می‌شود.
برگزیده
ثروتمندترین پادشاهان تاریخ جهان را بشناسید ثروتمندترین پادشاهان تاریخ جهان را بشناسید
در طول تاریخ، پادشاهان و حاکمان از روش‌های مختلفی برای افزایش ثروت خود و کشورشان استفاده کردند. این راه‌ها شامل فتوحات نظامی، تجارت بین‌المللی و ازدواج‌های استراتژیک می‌شد. هرکدام از این روش‌ها تأثیرات عمیقی بر توسعه اقتصادی و قدرت سیاسی کشور‌ها داشت. در ادامه نگاهی به ۷ تن از پادشاهان ثروتمند تاریخ می‌اندازیم
ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها! ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!
در جدیدترین فهرست "میانگین ضریب هوشی" (IQ) در سال ۲۰۲۵، ایرانی‌ها با میانگین ۱۰۶.۳۰ در جایگاه چهارم جهان قرار گرفتند. این رده بندی ضریب هوشی ایرانیان را بالاتر از مردم روسیه، آمریکا، کانادا و سوئیس اعلام کرد
خستگی غیرعادی علامت سکته قلبی است خستگی غیرعادی علامت سکته قلبی است
متخصص قلب و عروق گفت: از علائم کمتر شناخته‌شده بیماری قلبی در زنان می‌توان به تنگی نفس یا خستگی غیرعادی اشاره کرد و همین تفاوت در علائم باعث می‌شود بیماری قلبی در زنان دیرتر تشخیص داده شود.
صفحه خبر بالای تصاویر