مخاطب۲۴ اخبار و تحلیل های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانهروز در اختیار شما قرار میدهد
مرتب دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید. هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید.
یکی از اتهامات متهم ردیف اول پرونده اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی یا همان قاچاق ارز، اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق فروش ارز بدون رعایت ضوابط و مقررات ارزی است.
مخاطب۲۴- پرونده موسوم به چای دبش با گزارش وزارت اطلاعات دولت شهید رئیسی به عنوان اولین گزارش دهنده در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفت و به موازات آن سایر دستگاهها نیز به این پرونده ورود کردهاند، در واقع این اقدام یک تعاملی بین قوه قضاییه و دولت قبل (دولت شهید رئیسی) بوده است.
این پرونده در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور با برگزاری ۲۴ جلسه رسیدگی شد و در نهایت برای ۴۲ نفر از متهمان تصمیم نهایی اتخاذ شد.
یکی از اتهامات متهم ردیف اول پرونده اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی یا همان قاچاق ارز، اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق فروش ارز بدون رعایت ضوابط و مقررات ارزی است.
اواخر سال ۱۴۰۱ اکبر رحیمی درآباد در جلساتی که برای بازپرداختن ارز دریافتی برگزار شده است اعلام کرده که نسبت به کشت فراسرزمینی چای در کشور هند اقدام کرده، که ضابط در رد اظهارات متهم اعلام کرد گیاه چای، گیاهی چند ساله بوده و در هیچ مکانی از دنیا، کشت فراسرزمینی چای وجود ندارد و محصول در زمان برداشت، فروخته میشود لذا ادعاهای نامبرده در خصوص سفارش چای با ارزهای دریافتی و کشت قراردادی مغایر با واقعیت است.
شرکت دبش طی سالهای اخیر با ارتباطات گستردهای که در شبکه بانکی کشور داشته نسبت به دریافت تسهیلات ریالی اقدام میکرده است.
این شرکت اقدام به ثبت سفارشهای متعددی در حوزه واردات چای با اظهار قیمتهای چندین برابری برای واردات چای بی کیفیت میکرده که پس از دریافت تسهیلات مذکور نسبت به دریافت ارز مربوطه در صرافیهای خارج از کشور اقدام کرده است، اما از آنجایی که قیمت ارز تخصیص یافته به شرکت عمدتا تفاوت قیمت چندین برابری با نرخ بازار آزاد داشته، این شرکت در قدم اول، اقدام به فروش بخشی از ارز دریافتی در امارات به متقاضیان به ویژه شرکتها و تجار ایرانی به نرخ بازار آزاد مینمود که از این طریق توانسته ریال تعهدات بانکی را به مرور زمان و در زمان معین تصفیه نماید، لذا بانکهای داخلی شرکت دبش را به عنوان مشتری خوش حساب قلمداد میکردند و در دریافت تسهیلات بعدی نیز شرکت دبش امتیاز بالاتری داشته و در اولویت بوده است.
بخش بیشتر از ارز دریافتی صرف سرمایه گذاری گروه دبش در کشور امارات مانند خرید برج تجاری و تأسیس صرافی شده است. همچنین شرکت دبش اقدام به خرید ملک در کشور اسپانیا نموده و از این طریق نسبت به دریافت ویزای اسپانیا اقدام کرده است.
حسب گزارش ضابط پرونده یکی از روشهای متهم جهت مهلت گرفتن، دستکاری در تاریخ ثبت سفارشات و اظهارنامههای گمرکی بود.
از ابتدای تشکیل پرونده موضوع شرکتهای ذینفع واحد گروه دبش مطرح شده است تا جایی که در برخی از گزارشها تعداد شرکتهای ذینفع واحد داخلی را بیش از ۴۷ شرکت و شرکتهای خارجی نیز بیش ۱۰ شرکت عنوان شده است به عنوان نمونه حسب گزارشات واصله متهم ۴ شرکت در امارات تأسیس نموده که شامل شرکت نجمه الفالحیه که شرکتی بوده که در سالهای اخیر بخش اصلی و عمده صادرات چای به ایران را برعهده داشت و در واقع پیش فاکتور و فاکتورهای جعلی توسط این شرکت برای گروه دبش صورت میگرفته است که اکبر عیدی یکی از متهمان پرونده مدیریت این شرکت را در دبی برعهده داشته است.
یکی دیگر از شرکتهای متهم ردیف اول در زمینه صادرات قیر ایران به کشور کنیا فعال بود که رحیمی درآباد اعلام کرده که از طریق این شرکت در حال صادرات قیر به کنیا بوده تا در ازای آن چای وارد کند.
نکته قابل توجه اینکه به وزارت جهاد صراحتا اعلام شده شرکت مذکوربه سبب عدم پرداخت مابه التفاوت ارز در محاکم قضایی دارای پرونده بوده، اما مجددا ارز را به این شرکت تخصیص داده است.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامهای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریههای غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیمگیری برای این امر انجام نگرفته است.
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارتهای وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانههای سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
«در کنار فضای بیاعتمادی و بلاتکلیفی ناشی از مذاکراتی که پیشتر مطرح شده و بینتیجه باقی ماندهاند، حس نااطمینانی در بازار همچنان پابرجاست. موضوعی که تهدیدآمیزتر و نگرانکنندهتر است، آن است که در بازهای بلندمدت، سهامدار و سرمایهگذار از حق تصمیمگیری درباره سرمایه خود محروم شده است.»