کد خبر: ۵۷۸۷۷
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱

مخالفت کارگران با تغییر فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی

طی روز‌های اخیر مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی پیشنهادی برای تغییر فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی ارائه کرده بود که با مخالفت شدید کارگران رو‌به‌رو شد.
مخالفت کارگران با تغییر فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی

مخاطب۲۴- چند روز گذشته مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به طرح پیشنهاد فرمول محاسبه مستمری به صورت اختیاری و امتیازی، گفت: طبق قوانین فعلی، اصولاً میانگین دستمزد دو سال آخر ملاک محاسبه و برقراری مستمری متقاضیان بازنشستگی است و هرگونه تغییر در این فرمول هم بر عهده قانونگذار است.

وی افزود: آن‌چه ما به عنوان یک پیشنهاد جهت هم‌فکری و بیان دیدگاه‌های کارشناسی شرکای اجتماعی مطرح کردیم، حتی در صورت جمع‌بندی نهایی و طی فرآیند‌های لازم در مراجع مربوطه و اجرایی شدن، باز هم یک فرآیند اختیاری برای بیمه‌شدگان خواهد بود.

سالاری گفت: طبق این فرمول پیشنهادی سنوات‌بیمه پردازی بیمه شده با حداقل دستمزد همان سال ضریب‌گیری خواهد شد و از ضریب تمام طول مدت بیمه‌پردازی میانگین گرفته و در حداقل حقوق سال درخواست بازنشستگی ضرب خواهدشد؛ به طور معمول نتایج بررسی نشان می‌دهد، مبلغ حاصل از این فرمول بیشتر از میانگین دو سال آخر بیمه شده طبق فرمول فعلی است؛ زیرا در محاسبه دو سال آخر، سال ماقبل درخواست بازنشستگی به روزرسانی نمی‌شود، اما در حالت پیشنهادی، تمام سنوات بیمه‌پردازی به روزرسانی و با نرخ روز محاسبه می‌شود.

سالاری تصریح کرد: اگر مبلغ مستمری به دست آمده با این فرمول پیشنهادی، از محاسبه با فرمول فعلی دو سال آخر، مبلغ بیشتری شد، تأمین اجتماعی مبلغ بیشتر را برقرار می‌کند و اگر هم مبلغ مستمری کمتر از میزان محاسبه با میانگین دو سال آخر شد؛ اجباراً مبلغ کم‌تر برای بیمه‌شده اعمال نخواهد شد و بیشترین مبلغ حاصل از فرمول‌های قدیم یا جدید به عنوان حقوق بازنشستگی لحاظ خواهد شد.

بیشتر بخوانید

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ضرورت انجام اصلاحات و تغییرات تحول‌آفرین متناسب با الزامات آینده‌نگری در صندوق‌های اجتماعی، خاطر نشان کرد: اگر از انجام اصلاحات در فرآیند‌های کاری صحبت می‌کنیم، هدف ضایع کردن حق مکتسبه فعلی بیمه‌پردازان و مردم نیست بلکه به دنبال آن هستیم تا در تعامل با شرکای اجتماعی، سازوکاری ایجاد کنیم که بتوانیم بهترین خدمت‌رسانی را به آنان داشته باشیم.

وی تصریح کرد: این یک فرآیند اختیاری است و اصلاً به این معنی نیست که می‌خواهیم کمتر از میانگین دو سال آخر به بازنشسته بدهیم و اگر فرد به هر دلیلی متضرر شد، بدون هیچ مانعی از این امکان استفاده نمی‌کند و اگر هم به نفعش بود سازمان مشکلی برای اعمال و برقراری مستمری با مبلغ بیشتر حاصل از این فرمول را ندارد.

سالاری با اشاره به ضرورت تغییر در نحوه خدمت‌رسانی سازمان تأمین اجتماعی، گفت: ارائه این فرمول، هم به نفع کارگر و بیمه‌پرداز و هم به نفع کارفرما است و در نهایت موجب تأمین منافع سازمان هم می‌شود، زیرا تاکید و حساسیت بیمه‌پرداز به ثبت مزد واقعی به منظور بهره‌مندی از مستمری بهتر در آینده، نیاز به مداخله فیزیکی و بازرسی کارگاهی یا دفاتر و ایجاد نارضایتی احتمالی برای فعالین محیط کسب و کار را منتفی و افزایش درآمد سازمان و امکان خدمت‌رسانی بهتر را فراهم می‌کند.

به گزارش تسنیم، حقوق بازنشستگی یکی از مهم‌ترین حقوق کارگران است که نقش حیاتی در تأمین معیشت و رفاه آنان در دوران پس از اشتغال دارد. این حقوق نه‌تنها به عنوان یک حمایت اجتماعی در نظر گرفته می‌شود، بلکه نشان‌دهنده احترام به سال‌ها تلاش و زحمت کارگران در عرصه‌های مختلف تولید و خدمات است.

پرداخت منظم حقوق بازنشستگی تضمین‌کننده امنیت اقتصادی کارگران پس از پایان دوران کار است. بسیاری از کارگران در دوران اشتغال فرصت کافی برای پس‌انداز ندارند و حقوق بازنشستگی منبع اصلی تأمین هزینه‌های زندگی آنها می‌شود. تأخیر یا عدم پرداخت این حقوق می‌تواند مشکلات جدی برای معیشت بازنشستگان و خانواده‌هایشان ایجاد کند.

در این راستا سید سعید فتاحی، مشاور کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، واکنش نشان داد و گفت: کارگران با ۳۰ سال واریزی حق بیمه به سازمان انتظار دارند تا به نسبت سال‌هایی که حق بیمه پرداخت کرده‌اند، مستمری دریافت کنند. نه اینکه مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص پرداخت مستمری برای کارگران نظریه جدید ارائه دهد که به جای محاسبه میانگین دوسال آخر خدمت کارگران، یکسال حقوق به نسبت تورم با میانگین سی سال را ارایه دهد.

وی ادامه داد: اگر سازمان میخواهد اینطوری محاسبه مستمری کارگران را انجام دهد، عقب ماندگی از بدو اشتغال کارگران را به نسبت تورم همان سال اجرا نماید، سپس به فکر انجام محاسبه میانگین سی سال برای حقوق کارگران باشد.

فتاحی افزود: آقای سالاری مدیر عامل محترم سازمان تأمین اجتماعی روی سخنم با شما بزرگواراست، زمانی که نام جنابعالی برای این سازمان را شنیدیم، نور امید در دل کارگران روشن شد تا شما که نام درخشانی از خود در این سازمان از قبل داشته‌اید و دارید بتوانید مشکلات کارگران را با راه و روش‌هایی که لطمه‌ای به کارگران بزند انتخاب نمایید نه اینکه با این بحثی که مطرح کرده‌اید، تیشه به ریشه حقوق مستمری کارگران بزنید.

وی گفت: کارگر برای حل مشکلات خود به کدام سو برود تا رفاه و آسایش نسبی برای خود داشته باشد، اگر کارگران به جای واریز حق بیمه در سالیان اشتغال خود سکه می‌خریدند. الان حال بسیار خوبی داشتند. ولی به امید اینکه بعد سی سال واریز حق بیمه بتوانند با مستمری خود زندگی ساده‌ای داشته باشند که این هم با این روش محاسبه میانگین سی سال از بین می‌رود.

مشاور کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران بیان کرد: ناترازی صندوق یا به قول شما ورودی و خروجی نفرات شاغل و بازنشسته برمیگردد به عدم مدیریت صحیح در ادوار گذشته در شرکت‌های شستا که الان کتک این مدیریت‌های سلیقه‌ای را باید کارگر بدبخت بخورد؛ تا بلکه سازمان بتواند برای مدتی روی پای خود بایستد؛ بنابراین برای ادامه کارنامه درخشان خود به فکر کارگران باشید، نه دستور العمل‌ها و بخشنامه‌های به ضرر کارگران که هیچ دردی از این قشر کم نمی‌کند، بلکه زخمی آنان را زخمی می‌کند صادر کنید.

به گزارش تسنیم، پرداخت حقوق بازنشستگی نه‌تنها موجب رفاه فردی بازنشستگان می‌شود، بلکه تأثیرات مثبتی بر اقتصاد و جامعه دارد. بازنشستگان با دریافت این حقوق قادر خواهند بود هزینه‌های ضروری خود را پرداخت کنند که این امر به رونق اقتصادی و افزایش تقاضای داخلی کمک می‌کند. از سوی دیگر، تأمین مالی مناسب بازنشستگان باعث کاهش فشار بر نهاد‌های حمایتی دولتی و خیریه‌ها خواهد شد.

در برخی کشور‌ها و سازمان‌ها، مشکلاتی مانند تأخیر در پرداخت حقوق بازنشستگی یا ناکافی بودن میزان آن وجود دارد. تورم، مشکلات اقتصادی و ضعف در مدیریت منابع صندوق‌های بازنشستگی از جمله دلایلی هستند که می‌توانند حقوق بازنشستگان را تحت تأثیر قرار دهند.

پرداخت به‌موقع و منصفانه حقوق بازنشستگی یکی از اصول اولیه عدالت اجتماعی است که باید توسط دولت‌ها و کارفرمایان مورد توجه قرار گیرد. اتخاذ سیاست‌های حمایتی، مدیریت صحیح منابع مالی و افزایش سطح حقوق بازنشستگی مطابق با نرخ تورم می‌تواند از مشکلات معیشتی بازنشستگان بکاهد و آینده‌ای مطمئن‌تر برای آنان رقم بزند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
شرط ایران برای برقراری ارتباط با حاکمان جدید سوریه شرط ایران برای برقراری ارتباط با حاکمان جدید سوریه
وزیر امور خارجه ایران گفت تا زمانی‌که حاکمان جدید سوریه امنیت در این کشور را تضمین نکنند، ایران قصد برقراری تماس با حاکمان جدید سوریه را ندارد.
هوش مصنوعی میگه تراختور قهرمان! هوش مصنوعی میگه تراختور قهرمان!
هوش مصنوعی قهرمان ایران را مشخص کرد گروک شانس ۳ تیم برای قهرمانی لیگ برتر فوتبال ایران در فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۴ را پیش بینی کرد.
ایران و آمریکا در ایتالیا گفت‌وگوی مستقیم ندارند ایران و آمریکا در ایتالیا گفت‌وگوی مستقیم ندارند
«هیبا نصر» خبرنگار الشرق در رم امروز مدعی شده «هیأت‌های ایالات متحده و ایران در یک اتاق در سفارت عمان در رم حضور دارند» مه این خبر درست نیست.
فروش بیش از ۲ میلیاردی نمایش‌ها در فروردین ۱۴۰۴ فروش بیش از ۲ میلیاردی نمایش‌ها در فروردین ۱۴۰۴
آمار فروش نمایش‌های مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر و تماشاخانه سنگلج از ابتدای سال تا پایان روز جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد.
اسامی جدید محصولات خوراکی غیرمجاز اسامی جدید محصولات خوراکی غیرمجاز
روابط عمومی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام شناسایی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز، نسبت به مصرف آنها هشدار داد.
قانون فرزندخواندگی اصلاح می‌شود قانون فرزندخواندگی اصلاح می‌شود
وزیر دادگستری گفت: ما در سال‌های قبل یک آیین‌نامه‌ای را تنظیم کردیم و در دولت اصلاح کردیم تا بچه‌های بی‌سرپرست به جای اینکه در مراکز بهزیستی نگهداری شوند به خانواده‌ها تحویل داده شده و در خانواده نگهداری شوند. البته این موضوع هنوز جا نیفتاده است و اگر جا بیفتد شاید دیگر کودکی برای نگهداری در مراکز بهزیستی نداشته باشیم و همه کودکان را به خانواده‌ها واگذار کنیم.
سه دهک بالا جامعه به چه کسانی اطلاق می‌شود؟ مالکان خانه با درآمد ۳۰۰ میلیون ریالی! سه دهک بالا جامعه به چه کسانی اطلاق می‌شود؟ مالکان خانه با درآمد ۳۰۰ میلیون ریالی!
طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آیین‌نامه‌ای تدوین شده که سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد که طبق آن باید ۲۴ میلیون نفر حذف می‌شدند که با توجه به اینکه تعدادی از این افراد یارانه دریافت نمی‌کردند مقرر شد ۱۷ میلیون نفر حذف شوند که باز هم عدد بزرگی است.
برگزیده
سه دهک بالا جامعه به چه کسانی اطلاق می‌شود؟ مالکان خانه با درآمد ۳۰۰ میلیون ریالی! سه دهک بالا جامعه به چه کسانی اطلاق می‌شود؟ مالکان خانه با درآمد ۳۰۰ میلیون ریالی!
طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آیین‌نامه‌ای تدوین شده که سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد که طبق آن باید ۲۴ میلیون نفر حذف می‌شدند که با توجه به اینکه تعدادی از این افراد یارانه دریافت نمی‌کردند مقرر شد ۱۷ میلیون نفر حذف شوند که باز هم عدد بزرگی است.
کرایه تاکسی در تهران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد کرایه تاکسی در تهران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد
توضیح مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران در مورد نرخ کرایه‌های جدید در سال ۱۴۰۴/ نرخ کرایه جدید چقدر است؟
خانوار‌هایی که دیگر یارانه نخواهند گرفت خانوار‌هایی که دیگر یارانه نخواهند گرفت
با گذشت نیمی از فروردین ماه هنوز خبری در خصوص زمان اجرای بند پ تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ و آیین‌نامه اجرایی آن منتشر نشده است.
صفحه خبر بالای تصاویر