کد خبر: ۵۷۸۰۱
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶

حقایقی که از سکه‌های ۶۰ میلیونی می‌دانیم

سکه‌های بانک مرکزی یا به شکل فیزیکی یا با تسویه نقدی به دست خریداران می‌رسند. هر دو حالت برای متقاضیان شرکت در طرح پیش‌فروش، دردسر‌هایی به دنبال دارند
حقایقی که از سکه‌های ۶۰ میلیونی می‌دانیم

مخاطب۲۴- پیش‌فروش سکه سومین اقدام بانک مرکزی برای مهار افسار قیمت‌ها در بازار طلاست. همزمان با برگزاری جلسات پی‌درپی حراج سکه در مرکز مبادله، پلن عرضه اوراق سکه دوباره روی میز مدیران بانک مرکزی آمده و حالا قرار است در روز‌های پایانی بهمن، برای اولین‌بار یک میلیون قطعه سکه پیش‌فروش شود. اخبار غیررسمی نشان می‌دهند قیمت سکه‌های حاضر در طرح پیش‎‌فروش حدود ۱۵ درصد زیر نرخ‌های فعلی بازار خواهند بود. اتفاقی که جذابیت‌های پیش‌فروش سکه را بالا می‌برد، اما از آنطرف تجربه خریداران سکه‌های بانک مرکزی و شرایطی که برای پیش‌فروش سکه اعلام شده، می‌تواند در تصمیم نهایی شرکت‌کننده‌ها تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید

آغاز پیش‌فروش سکه ۱۴۰۴

پیش‌فروش سکه، بهمن امسال برای اولین‌بار برگزار می‌شود. طبق اعلام سخنگوی مرکز مبادله ایران متقاضیان شرکت در پیش‌فروش سکه ۱۴۰۴ می‌توانند در بازه زمانی ۲۸ تا ۳۰ بهمن امسال مراحل اولیه پیش‌فرووش و انتخاب قطعه‌ها را انجام دهند، اما تحویل سکه‌ها به ۳۱ خرداد، ۳۱ مرداد و ۳۰ مهر سال آینده موکول می‌شود.

پیش‌فروش سکه به این ترتیب سررسید چهارماهه، شش‌ماهه و هشت‌ماهه دارد و هر متقاضی بالای ۱۸ سال امکان شرکت خواهد داشت.

پیش‌فروش سکه به این ترتیب سررسید چهارماهه، شش‌ماهه و هشت‌ماهه دارد و هر متقاضی بالای ۱۸ سال امکان شرکت خواهد داشت.

پیش‌فروش سکه آغاز شده. قرار به عرضه یک میلیون قطعه سکه مختلف در پیش‌فروش سکه است و همین الان هر متقاضی می‌تواند با مراجعه به سایت مرکز مبادله ارز و طلا ایران مراحل احراز هویت و ثبت‌نام را آغاز کند.

پیش‌فروش سکه به هر متقاضی اجازه می‌دهد یک سکه تمام یا دو سکه نیم‌بهار آزادی یا سه سکه ربع‌بهار آزادی انتخاب کند و با این اوصاف امکان پیش‌خرید دو سکه از قطعه‌های مختلف وجود ندارد.

سکه‌های بانک مرکزی که از مسیر مرکز مبادله ارز و طلا ایران برای پیش‌فروش گذشته می‌شود، بسته به میل متقاضی، به صورت فیزیکی تحویل داده می‌شود. حالا اگر متقاضی تمایلی به دریافت خود سکه‌ها نداشت، بحث تسویه نقدی مطرح می‌شود. اتفاقا همین دو حالت تحویل، یعنی تحویل فیزیکی یا تسویه نقدی می‌تواند مهمترین چالش شرکت کننده‌های طرح پیش‌فروش سکه ۱۴۰۴ بانک مرکزی باشد.

حقایقی از سکه‌های بانک مرکزی

پیش‌فروش سکه از سوی بانک مرکزی تقریبا یک سال بعد حراج سکه استارت می‌خورد. از این حیث تجربه خریداران سکه‌های بانک مرکزی می‌تواند در محاسبات شرکت‌کننده‌های پیش‌فروش اهمیت داشته باشد.

سکه‌های بانک مرکزی تا امروز بدون پلمب و بسته‌بندی به دست خریداران حراج رسیده است؛ دقیقا خلاف سکه‌های رایجی که در صرافی‌ها می‌بینیم. مرکز مبادله بدون هیچ تعارفی دلیل پلمب نبودن سکه‌ها را احتمال بالای جعل وکیوم‌های بانک مرکزی اعلام کرده، اما از بد ماجرا همین اتفاق باعث دردسر خریداران سکه‌های حراج می‌شود.

خریدار سکه‌های حراج به قصد فروش راهی بازار می‌شود، اما صراف‌ها معمولا نرخ کمتری نسبت به روز قیمت سکه به فروشنده ارائه می‌دهند. موضوع مهم بعدی هم برای آن دسته از افرادی است که تمایل به دریافت فیزیکی سکه ندارند. مرکز مبادله در موعد، تحویل قیمت سکه‌ها را به نرخ همان روز حساب می‌کند، اما نرخ‌های مرکز مبادله زیر قیمت بازار هستند. مثلا روز چهارشنبه ۲۴ بهمن سکه امامی در بازار آزاد در محدوده ۷۲ میلیون معامله شده، اما در مرکز مبادله ارز و طلا ۶۸ میلیون و ۳۸۲ هزار تومان قیمت خورده است.

متقاضیانی که موعد تحویل سکه‌هایشان به ۳۱ خرداد موکول می‌شود، سکه ضرب ۱۳۸۶ تحویل می‌گیرند و سکه‌های ضرب ۱۴۰۴ در تاریخ ۳۱ مرداد و ۳۰ مهر به دست برنده‎‌ها می‌رسد

پیش‌فروش سکه؛ سومین پلن بانک مرکزی برای کنترل بازار

پیش‌فروش سکه را باید سومین برنامه بانک مرکزی برای مهار افسار قیمت‌ها در بازار طلا بدانیم. حراج سکه از اسفند ۱۴۰۲ آغاز شد و تا الان بیش از ۷۰ مرتبه شاهد عرضه سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ یا سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ بودیم.

انتشار گواهی سکه مرکزی هم دوباره روی میز بانک مرکزی آماده است. اتفاقی که قبلا مشابه آن را در سال‌های گذشته داشتیم و حالا از پیش‌فروش سکه به‌عنوان راهکاری جدید برای کنترل جو بازار طلا اسم برده می‌شود. حتی اگر هدف فقط کنترل نقدینگی در بازار باشد.

قیمت سکه و طلا در روز‌های گذشته تحت‌تاثیر شرایط بازار ارز قرار گرفته و همزمان، اوجگیری انس جهانی به روند صعودی قیمت‌ها در بازار طلا تهران کمک کرده است.

قیمت سکه امامی در بازار آزاد، هفته منتهی به ۲۵ بهمن امسال را با ایستادن در جایگاه ۷۴ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان پشت‌سر گذاشت. دو میلیون و ۶۳۰ هزار تومان یا به عبارتی ۳.۶ درصد بیشتر از روز چهارشنبه. میزان افزایش قیمت سکه در بازه هفت‌روزه به هشت درصد ارتقا پیدا می‌کند و حالا بانک مرکزی با طرح ماجرای پیش‌فروش سکه، امیدوار به کنترل قیمت‌ها در بازار است.

برچسب ها: سکه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
بیانیه حزب همبستگی دانش‌آموختگان ایران در محکومیت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی بیانیه حزب همبستگی دانش‌آموختگان ایران در محکومیت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی
بیانیه حزب همبستگی دانش‌آموختگان ایران در محکومیت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و تقدیر از پاسخ قاطع نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران
بازگشت کارکنان دستگاه‌های اجرایی به فعالیت عادی از فردا بازگشت کارکنان دستگاه‌های اجرایی به فعالیت عادی از فردا
نحوه فعالیت کارکنان دستگاه‌های نظامی، انتظامی، امنیتی، بهداشتی و درمانی بر اساس تصمیم‌گیری مراجع ذی‌صلاح خواهد بود.
ایران در مذاکرات روز یکشنبه شرکت نخواهد کرد؟! ایران در مذاکرات روز یکشنبه شرکت نخواهد کرد؟!
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص دور ششم مذاکرات ایران و آمریکا گفت: تمرکز اصلی ما در وضعیت کنونی مقابله با تجاوز دشمن است.
موشک هلفایر چیست؟ موشک هلفایر چیست؟
نشریه بریتانیایی «میدل ایست آی» می‌نویسد که آمریکا پیش از حمله اسرائیل به ایران، مخفیانه حدود ۳۰۰ موشک هلفایر را در اختیار این کشور قرار داده است.
اصابت پهپاد‌های آرش ارتش به اهداف در سرزمین‌های اشغالی اصابت پهپاد‌های آرش ارتش به اهداف در سرزمین‌های اشغالی
تعدادی از انواع پهپاد‌های انتحاری آرش ارتش جمهوری اسلامی ایران دقایقی پیش به اهداف مورد نظر در سرزمین‌های اشغالی اصابت کردند.
مسافران فرودگاه بخوانند! مسافران فرودگاه بخوانند!
لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا فردا تمدید شد.
مشاهده دود غلیظ اطراف تبریز مشاهده دود غلیظ اطراف تبریز
دود غلیظی در اطراف تبریز مشاهده شده است.
برگزیده
بورس ۳ روز تعطیل شد بورس ۳ روز تعطیل شد
بنا به تصمیم شورای عالی بورس بورس سه روز تعطیل شد.
قیمت نفت ۷ درصد افزایش یافت قیمت نفت ۷ درصد افزایش یافت
قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار جهانی، در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به کشورمان و حملات تلافی‌جویانه ایران و نگرانی سرمایه گذاران از تاثیر آن بر صادرات نفت خاورمیانه، با هفت درصد افزایش بسته شد.
صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد
به گفته معاون مرکز بهبود محیط کسب و کار، خرید و فروش آنلاین طلا موقتا متوقف شد.
صفحه خبر بالای تصاویر