کد خبر: ۵۷۸۰۱
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶

حقایقی که از سکه‌های ۶۰ میلیونی می‌دانیم

سکه‌های بانک مرکزی یا به شکل فیزیکی یا با تسویه نقدی به دست خریداران می‌رسند. هر دو حالت برای متقاضیان شرکت در طرح پیش‌فروش، دردسر‌هایی به دنبال دارند
حقایقی که از سکه‌های ۶۰ میلیونی می‌دانیم

مخاطب۲۴- پیش‌فروش سکه سومین اقدام بانک مرکزی برای مهار افسار قیمت‌ها در بازار طلاست. همزمان با برگزاری جلسات پی‌درپی حراج سکه در مرکز مبادله، پلن عرضه اوراق سکه دوباره روی میز مدیران بانک مرکزی آمده و حالا قرار است در روز‌های پایانی بهمن، برای اولین‌بار یک میلیون قطعه سکه پیش‌فروش شود. اخبار غیررسمی نشان می‌دهند قیمت سکه‌های حاضر در طرح پیش‎‌فروش حدود ۱۵ درصد زیر نرخ‌های فعلی بازار خواهند بود. اتفاقی که جذابیت‌های پیش‌فروش سکه را بالا می‌برد، اما از آنطرف تجربه خریداران سکه‌های بانک مرکزی و شرایطی که برای پیش‌فروش سکه اعلام شده، می‌تواند در تصمیم نهایی شرکت‌کننده‌ها تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید

آغاز پیش‌فروش سکه ۱۴۰۴

پیش‌فروش سکه، بهمن امسال برای اولین‌بار برگزار می‌شود. طبق اعلام سخنگوی مرکز مبادله ایران متقاضیان شرکت در پیش‌فروش سکه ۱۴۰۴ می‌توانند در بازه زمانی ۲۸ تا ۳۰ بهمن امسال مراحل اولیه پیش‌فرووش و انتخاب قطعه‌ها را انجام دهند، اما تحویل سکه‌ها به ۳۱ خرداد، ۳۱ مرداد و ۳۰ مهر سال آینده موکول می‌شود.

پیش‌فروش سکه به این ترتیب سررسید چهارماهه، شش‌ماهه و هشت‌ماهه دارد و هر متقاضی بالای ۱۸ سال امکان شرکت خواهد داشت.

پیش‌فروش سکه به این ترتیب سررسید چهارماهه، شش‌ماهه و هشت‌ماهه دارد و هر متقاضی بالای ۱۸ سال امکان شرکت خواهد داشت.

پیش‌فروش سکه آغاز شده. قرار به عرضه یک میلیون قطعه سکه مختلف در پیش‌فروش سکه است و همین الان هر متقاضی می‌تواند با مراجعه به سایت مرکز مبادله ارز و طلا ایران مراحل احراز هویت و ثبت‌نام را آغاز کند.

پیش‌فروش سکه به هر متقاضی اجازه می‌دهد یک سکه تمام یا دو سکه نیم‌بهار آزادی یا سه سکه ربع‌بهار آزادی انتخاب کند و با این اوصاف امکان پیش‌خرید دو سکه از قطعه‌های مختلف وجود ندارد.

سکه‌های بانک مرکزی که از مسیر مرکز مبادله ارز و طلا ایران برای پیش‌فروش گذشته می‌شود، بسته به میل متقاضی، به صورت فیزیکی تحویل داده می‌شود. حالا اگر متقاضی تمایلی به دریافت خود سکه‌ها نداشت، بحث تسویه نقدی مطرح می‌شود. اتفاقا همین دو حالت تحویل، یعنی تحویل فیزیکی یا تسویه نقدی می‌تواند مهمترین چالش شرکت کننده‌های طرح پیش‌فروش سکه ۱۴۰۴ بانک مرکزی باشد.

حقایقی از سکه‌های بانک مرکزی

پیش‌فروش سکه از سوی بانک مرکزی تقریبا یک سال بعد حراج سکه استارت می‌خورد. از این حیث تجربه خریداران سکه‌های بانک مرکزی می‌تواند در محاسبات شرکت‌کننده‌های پیش‌فروش اهمیت داشته باشد.

سکه‌های بانک مرکزی تا امروز بدون پلمب و بسته‌بندی به دست خریداران حراج رسیده است؛ دقیقا خلاف سکه‌های رایجی که در صرافی‌ها می‌بینیم. مرکز مبادله بدون هیچ تعارفی دلیل پلمب نبودن سکه‌ها را احتمال بالای جعل وکیوم‌های بانک مرکزی اعلام کرده، اما از بد ماجرا همین اتفاق باعث دردسر خریداران سکه‌های حراج می‌شود.

خریدار سکه‌های حراج به قصد فروش راهی بازار می‌شود، اما صراف‌ها معمولا نرخ کمتری نسبت به روز قیمت سکه به فروشنده ارائه می‌دهند. موضوع مهم بعدی هم برای آن دسته از افرادی است که تمایل به دریافت فیزیکی سکه ندارند. مرکز مبادله در موعد، تحویل قیمت سکه‌ها را به نرخ همان روز حساب می‌کند، اما نرخ‌های مرکز مبادله زیر قیمت بازار هستند. مثلا روز چهارشنبه ۲۴ بهمن سکه امامی در بازار آزاد در محدوده ۷۲ میلیون معامله شده، اما در مرکز مبادله ارز و طلا ۶۸ میلیون و ۳۸۲ هزار تومان قیمت خورده است.

متقاضیانی که موعد تحویل سکه‌هایشان به ۳۱ خرداد موکول می‌شود، سکه ضرب ۱۳۸۶ تحویل می‌گیرند و سکه‌های ضرب ۱۴۰۴ در تاریخ ۳۱ مرداد و ۳۰ مهر به دست برنده‎‌ها می‌رسد

پیش‌فروش سکه؛ سومین پلن بانک مرکزی برای کنترل بازار

پیش‌فروش سکه را باید سومین برنامه بانک مرکزی برای مهار افسار قیمت‌ها در بازار طلا بدانیم. حراج سکه از اسفند ۱۴۰۲ آغاز شد و تا الان بیش از ۷۰ مرتبه شاهد عرضه سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ یا سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ بودیم.

انتشار گواهی سکه مرکزی هم دوباره روی میز بانک مرکزی آماده است. اتفاقی که قبلا مشابه آن را در سال‌های گذشته داشتیم و حالا از پیش‌فروش سکه به‌عنوان راهکاری جدید برای کنترل جو بازار طلا اسم برده می‌شود. حتی اگر هدف فقط کنترل نقدینگی در بازار باشد.

قیمت سکه و طلا در روز‌های گذشته تحت‌تاثیر شرایط بازار ارز قرار گرفته و همزمان، اوجگیری انس جهانی به روند صعودی قیمت‌ها در بازار طلا تهران کمک کرده است.

قیمت سکه امامی در بازار آزاد، هفته منتهی به ۲۵ بهمن امسال را با ایستادن در جایگاه ۷۴ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان پشت‌سر گذاشت. دو میلیون و ۶۳۰ هزار تومان یا به عبارتی ۳.۶ درصد بیشتر از روز چهارشنبه. میزان افزایش قیمت سکه در بازه هفت‌روزه به هشت درصد ارتقا پیدا می‌کند و حالا بانک مرکزی با طرح ماجرای پیش‌فروش سکه، امیدوار به کنترل قیمت‌ها در بازار است.

برچسب ها: سکه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه
در شرایطی که صنعت ایران سالی دشوار را با ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی و ضعف تقاضا پشت سر گذاشته، لایحه بودجه ۱۴۰۵ با افزایش قابل‌توجه مالیات‌ها و رشد محدود دستمزدها، نگرانی‌ها درباره تشدید رکود، تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و افت سرمایه‌گذاری را افزایش داده و فعالان صنعتی نسبت به آینده تولید هشدار می‌دهند.
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
صفحه خبر بالای تصاویر