کد خبر: ۵۷۷۳۱
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰

آخرین وضعیت پرونده قضایی ورزشکار و توله شیر چی شد؟

پرونده قضایی امیر علی‌اکبری به دلیل نگهداری از یک توله شیر، به دلایلی شعبه دیگری ارجاع شده است و این روند می‌تواند باعث طولانی شدن فرآیند رسیدگی قضایی شود، با این حال یگان حفاظت محیط زیست اعلام کرده که با جدیت پیگیر این پرونده است.
آخرین وضعیت پرونده قضایی ورزشکار و توله شیر چی شد؟

مخطب ۲۴- چندی قبل ورزشکاری، ویدیویی را در حال نگهداری و بازی با یک توله شیر در منزل شخصی‌اش منتشر کرد؛ تصاویری که واکنش‌های گسترده‌ای را از سوی فعالان محیط زیست در پی داشت و منجر به تشکیل پرونده قضایی علیه او ـ امیر علی‌اکبری، وزرشکار رشته هنر‌های رزمی ترکیبی ـ شد.

سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در این زمینه اعلام کرد که «نگهداری از گونه‌های حیات وحش به‌ویژه توله شیر جرم محسوب می‌شود و تبلیغ آن در فضای مجازی یک جرم مضاعف است.»

بیشتر بخوانید

در پی این واکنش‌ها علی اکبری اظهارکرد که این توله شیر متعلق به یکی از دوستانش بوده و او به‌صورت موقت از حیوان مراقبت کرده است. او همچنین مدعی شده بود که توله شیر را به سازمان محیط زیست تحویل داده است، اما فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تاکید کرد که پس از بررسی‌های انجام شده مشخص شد هیچ توله شیری به ادارات محیط زیست سراسر کشور تحویل داده نشده است بنابراین دستور تشکیل پرونده قضایی برای امیر علی اکبری صادر شد.

در حالی که نگهداری از حیوانات وحشی در منازل سلامت جانی انسان را به خطر می‌اندازد، می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در اکوسیستم و در نهایت انقراض گونه‌ها نیز منجر شود. بر همین اساس نیز آگاهی بخشی به عموم مردم به ویژه چهره‌های شناخته شده درباره قوانین مرتبط با حیات وحش و پیامد‌های منفی نگهداری از این گونه‌ها نیز امری ضروری است.

پرویز فلاحی ـ معاون یگان حفاظت محیط زیست درباره آخرین وضعیت پرونده قضایی امیر علی‌اکبری می‌گوید: در این رابطه پرونده‌ای که علیه امیر علی اکبری تشکیل شد و پیگیری صورت گرفت. شعبه دادگاه بر اساس محل سکونت ایشان تعیین شده بود، اما با محل نگهداری توله شیر مطابقت نداشت و به قولی محل وقوع جرم در حوزه قضایی تهران بوده است، در نتیجه قرار عدم صلاحیت صادر و پرونده به شعبه تهران ارجاع شد. در حقیقت اعلام شد که این شعبه دادگاه امکان بررسی پرونده را ندارد و پرونده به شعبه تهران ارجاع داده شد.

معاون یگان حفاظت محیط زیست تاکید می‌کند: همکاران پیگیر موضوع هستند.

فلاحی تصریح کرد: علی اکبری مدعیست دوستش که در وهله اول از توله شیر نگهداری می‌کرده، آن را تحویل داده است، اما در خصوص تحویل توله شیر برای یگان حفاظت محیط زیست ابهاماتی مطرح است چراکه توله شیر به حفاظت محیط زیست تحویل نشده است و حالا این مورد باید برای قاضی مسجل شود.

وقتی شهرت حاشیه امن نمی‌شود

نگهداری از حیوانات وحشی، به‌ویژه گونه‌هایی مانند توله شیر، در حقیقت یک زنجیره از پیامد‌های قانونی، محیط‌زیستی و اجتماعی را به همراه دارد؛ پرونده امیر علی‌اکبری، ورزشکار رشته هنر‌های رزمی ترکیبی نیز دقیقا در نقطه‌ای قرار گرفته که پرسش‌های مهمی درباره مسئولیت اجتماعی چهره‌های شناخته‌شده و تاثیرات مخرب این رفتار بر اکوسیستم‌ها مطرح می‌کند.

یکی از نکات مهم نقش چهره‌های عمومی در الگوسازی اجتماعی است. زمانی که یک شخص معروف تصویری از نگهداری از توله شیر را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارد، تنها یک «لحظه شخصی» را به اشتراک نگذاشته بلکه پیامی را منتشر کرده که هزاران نفر آن را می‌بینند و ناخودآگاه به نگهداری حیات وحش در خانه فکر می‌کنند این در حالیست که نگهداری چنین حیواناتی در منازل نه تنها خلاف قانون است بلکه می‌تواند تهدیدی جدی برای امنیت فردی و عمومی باشد و اکوسیستم را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

قوانین در این حوزه بر پایه اصول حفاظت از تنوع زیستی، پیشگیری از قاچاق گونه‌های در معرض خطر و کاهش خطرات ناشی از تماس انسان با حیوانات وحشی بنا شده است. خطرات واقعی نگهداری از حیوانات وحشی بی‌شمار است. تهدید سلامت عمومی، آسیب به حیوانات، اختلال در اکوسیستم و رشد بازار غیرقانونی حیات وحش تنها بخشی از این آثار جبران ناپذیر است.

برخلاف ظاهر جذاب این تصاویر، توله شیر‌ها در اسارت از محرومیت‌های شدید جسمی و روانی رنج می‌برند. آنها در فضای محدود رشد می‌کنند، از آموزش‌های طبیعی محروم می‌شوند و در نهایت نمی‌توانند به حیات وحش بازگردند.

این اولین باری نیست که چهره‌ای شناخته شده تصاویری از خود و حیوانی وحشی را در شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشته و با واکنش رو‌به‌رو شده است. «شیر دل قراره بیاد پیش خودم بزرگ بشه و هواشو داشته باشیم» این بخشی از جملاتی است که چند سال قبل علی زندوکیلی رو به دوربین، در حالی که توله شیری را در آغوش گرفته بود، گفت. این ویدئو نیز انتقادات گسترده‌ای منتشر شد و در ادامه زندوکیلی با انتشار پستی اعلام کرد که قصد نگهداری از این گونه را در منزل ندارد و به‌شدت مخالف انجام این کار است.

عبدالله سالاری - کارشناس حیات وحش -درباره نحوه برخورد انسان با حیات وحش می‌گوید: انسان باید از محدوده تولید مثل حیوان فاصله بگیرد و آن را ترک کند. به هیچ‌وجه نباید به موالید حیوانات نزدیک شد.

او می‌گوید: انتقال بوی دستِ انسان به این موالید تفاوتی با حذف آنها نخواهد داشت چراکه حیات وحش دیگر پذیرای او نخواهد بود و در صورت انتقال حیوان به اداره حفاظت محیط زیست هم در بهترین حالت باید تا پایان عمر در باغ وحش زندگی کند.

برچسب ها: شیر
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد
بنابر اعلام شرکت مخابرات ایران، مبلغ آبونمان برای مشترکان خانگی بر اساس منطقه جغرافیایی متفاوت است؛ مشترکان در تهران و کلان‌شهر‌ها باید ماهانه ۳۰ هزار تومان، در مراکز استان‌ها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و در سایر شهر‌ها ۱۷ هزار تومان پرداخت کنند. این بدان معناست که حتی در صورت‌عدم استفاده از تلفن ثابت، این مبلغ به عنوان حق اشتراک باید پرداخت شود.
بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد بقائی: گزارش گروسی بهانه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را فراهم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «رافائل گروسی تأیید کرد که هرگز هیچ سند، مدرک یا شواهدی مبنی بر حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما در گزارش اخیر خود آشکارا زمینه را برای تروئیکای اروپایی و آمریکا برای ارائه قطعنامه علیه ایران فراهم کرد که در نهایت بهانه را برای حمله رژیم اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشور فراهم کرد.»
چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟ چرا مجلس به‌دنبال ممنوعیت استارلینک است؟
این روز‌ها دیگر اینترنت به یکی از ارکان اصلی اقتصاد دیجیتال و ارتباطات جهانی بدل شده، ورود فناوری‌هایی مانند استارلینک می‌تواند زمین بازی را به‌کلی تغییر دهد. اما این فناوری در ایران با پیچیدگی‌هایی روبه‌رو شده که تنها فنی یا اقتصادی نیست؛ بلکه لایه‌های عمیق سیاسی و امنیتی نیز دارد.
ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم ما مردم را از خودمان پراکنده کردیم
سعید لیلاز، تحلیلگر سیاسی و اقتصادی، در گفت‌وگویی با شبکه افق با انتقاد از عملکرد‌های گذشته گفت: «ما در دو سه دهه اخیر، مردم را از خودمان پراکنده کرده‌ایم.»
اخراج مهاجران افغان از ایران اخراج مهاجران افغان از ایران
مساله مهاجران افغانستانی در ایران حالا وارد یک مرحله عجیب و پیچیده شده است، بازگشت چند ده هزار نفر از افغان‌های مقیم ایران به افغانستان، اما ابعاد مهم اقتصادی، سیاسی و امنیتی در پی دارد؛ که حتی اکنون و بعد از جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل شاید بتوان گفت ابعاد امنیتی آن تا حد زیادی پیچیده‌تر نیز شده است.
در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟ در پنجمین روز قرمزی بورس چه گذشت؟
در پنجمین روز از بازگشایی معاملات بازار سرمایه، ارزش معاملات خرد تا این لحظه به ۱۲ هزار و ۴۷۱ میلیارد تومان رسیده، با این حال بازار همچنان با غلبه عرضه مواجه است.
اسراییل دوباره دست درازی کند از بین خواهد رفت! اسراییل دوباره دست درازی کند از بین خواهد رفت!
یک منبع مطلع به رسانه روسی گفته در صورت تکرار تجاوز رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران، تهران با فراگرفتن درس‌هایی از نقاط ضعف این رژیم در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، این جنگ را به «آخرین جنگ» رژیم صهیونیستی تبدیل خواهد کرد
برگزیده
برانکو در چه شرایطی به پرسپولیس می‌آید؟ برانکو در چه شرایطی به پرسپولیس می‌آید؟
برانکو ایوانکوویچ برای مذاکره با پرسپولیس یک شرط مهم دارد.
اسماعیل کارتال هم از پرسپولیس جدا شد و رفت! اسماعیل کارتال هم از پرسپولیس جدا شد و رفت!
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس از توافق کامل برای جدایی اسماعیل کارتال، سرمربی ترکیه‌ای خبر داد.
ماجرای تجاوز به دختر ۲۰ ساله به کجا رسید؟ ماجرای تجاوز به دختر ۲۰ ساله به کجا رسید؟
پرونده تجاوز ورزشکاران ایرانی به دختر ۲۰ ساله کره‌ای همچنان باز است.
صفحه خبر بالای تصاویر