کد خبر: ۵۷۶۶۲
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۷

پرسش معنادار زیدآبادی از حداد عادل

«اگر آقای حداد عادل این نکته را قبول داشته باشد، می‌توان بحث را همراه با ارائۀ استدلال ادامه داد و اگر قبول نداشته باشد، تا تعیین تکلیف این موضوع، استدلال هیچ معنایی ندارد. واضح است که من در اینجا قصد توصیه به مذاکره با ترامپ را ندارم. تصمیم‌گیری در این باره باری است بر دوش حکمرانان که خود باید تبعات آن را بپذیرند.»
پرسش معنادار زیدآبادی از حداد عادل

مخاطب۲۴- احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خود طی یادداشتی نوشت:

دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس تشکلی به نام «شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب» گفته است که رهبری برای نفی مذاکره با آمریکا استدلال کرده است، موافقان مذاکره هم دلیل بیاورند و استدلال کنند.

بیشتر بخوانید

سخن آقای حداد بسیار منطقی و پسندیده است و در واقع وی با این نوع موضعگیری عملاً راه خود را از محافلی که زبان توهین و تهدید و داغ و درفش را به کار گرفته و یا هر نوع بحث از مذاکره را ضرورتاً به دو عنصر حماقت یا خیانت، منحصر می‌کنند، کاملاً جدا کرده است.

روشن است که از سر نادانی یا خشم و احساس و تعصب و یا هوی و هوس نباید وارد مباحث سیاسی شد و دستورالعمل صادر کرد بخصوص بحثی که به سرنوشت جامعه و کشور مربوط می‌شود. هر توصیه‌ای در این زمینه لازم است با مبانی روشن، استدلال عقل‌پسند و توضیح پیامد‌های آن همراه باشد، در غیر این صورت وجاهت و استحکامی ندارد.

بحث و ارائۀ دلیل در جهت نفی یا اثبات یک امر، در درجۀ نخست به میزانی از آزادی و امنیت نیاز دارد. به طور قطع نمی‌توان شمشیری را بالای سر فردی گذاشت و بعد به او گفت که حالا در جهت پیشنهاد و توصیه‌ات، استدلال کن! متأسفانه سابقۀ اسفباری در نظام جمهوری اسلامی در این باره وجود دارد که قبلاً بار‌ها در بارۀ آن گفته شده و در اینجا نیاز به تکرار آن نیست.

در هر صورت، پیشنهاد آقای حداد چنانچه لوازمش از سوی نهاد‌های مختلف پذیرفته و رعایت شود، فاصله گرفتن از آن سابقۀ اسفبار است و امیدوارم که از سوی دیگر افراد صاحب قدرت و یا صاحب نفوذ نیز مطرح شود.

واقعیت این است که سیاست سرشتی تراژیک دارد. یعنی گاه پیش می‌آید که یک حکمران بر سر دو راهی‌هایی قرار می‌گیرد که به ناگزیر باید یکی از آنها را انتخاب کند، حال آنکه، هر دو راه عوارض بسیار تلخ و ناگواری دارد. در این نوع وضعیت‌ها، کار بر هر حکمرانی بی‌نهایت سخت و دشوار می‌شود، چون شق ثالثی وجود ندارد.

برای تصمیم‌گیری در این موارد باید بسیار فکر کرد و سنجید و مشورت کرد و نظر گرفت و عواقب مثبت و منفی هر یک از دو مسیر را به روشنی و صادقانه شکافت و آنگاه تصمیم گرفت. چنین تصمیمی به رغم بغرنجی و پیامد‌های دردناک آن، قابل دفاع است و می‌توان بسیاری از مردم را نسبت به درستی آن قانع کرد.

هر استدلالی، اما در هر حوزه‌ای بنا به مبانی و اصول و فلسفۀ پذیرفته شده در آن حوزه، ضعف و استحکامش روشن می‌شود. با تأسف بسیار باید گفت که بحث در بارۀ مبانی و اصول و فلسفۀ حکمرانی و حکومتداری در کشور ما دچار پراکندگی و پریشانی شده و اجماعی بر سر آن وجود ندارد. از این رو، اگر بخواهیم در بارۀ هر مسئلۀ سیاسی روز استدلال آوریم به ناچار، کار به آغاز از نقطۀ صفر کشیده می‌شود و نقطۀ صفر هم این است که حکومت و دولت اصلاً برای چیست؟ در یک جامعه اگر پاسخ اجماعی به نسبت واحدی به این پرسش وجود نداشته باشد، نه فقط استدلال‌های دو طرف یک بحث، از جانب هم قبول نمی‌شود بلکه استدلال هر طرف در چشم دیگری مضحک و بی‌ربط می‌آید.

در دنیای قدیم و جدید فلسفۀ وجودی دولت و حکومت، بهروزی جامعه بر اساس نظر مردم جامعه و حفظ آن در برابر انواع تهدید‌ها و خطرات داخلی و خارجی بوده است. حداقل خروجی نهایی حکومت باید حفظ و بقای جامعه یا کشور و منابع انسانی و مادی آن باشد. اگر این هدف به هر دلیلی تأمین نشود، حکومت و دولت در ایفای وظایف خود ناتوان بوده و نمرۀ مردودی می‌گیرد.

اگر آقای حداد عادل این نکته را قبول داشته باشد، می‌توان بحث را همراه با ارائۀ استدلال ادامه داد و اگر قبول نداشته باشد، تا تعیین تکلیف این موضوع، استدلال هیچ معنایی ندارد.

واضح است که من در اینجا قصد توصیه به مذاکره با ترامپ را ندارم. تصمیم‌گیری در این باره باری است بر دوش حکمرانان که خود باید تبعات آن را بپذیرند. فقط می‌خواهم به ایضاحِ بحث کمک کنم تا پیامد‌های مذاکره وعدم مذاکره و تأثیر آن بر سرنوشت ایران روشن شود.

برچسب ها: احمد زیدآبادی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها! ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!
در جدیدترین فهرست "میانگین ضریب هوشی" (IQ) در سال ۲۰۲۵، ایرانی‌ها با میانگین ۱۰۶.۳۰ در جایگاه چهارم جهان قرار گرفتند. این رده بندی ضریب هوشی ایرانیان را بالاتر از مردم روسیه، آمریکا، کانادا و سوئیس اعلام کرد
تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت
وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت این کشور و همچنین چند شرکت و بندر در چین خبر داد.
وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت در آزمون استخدامی خرداد ماه جذب نیرو دارند وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت در آزمون استخدامی خرداد ماه جذب نیرو دارند
مهم‌ترین دستگاه‌هایی که در این آزمون اقدام به جذب نیرو خواهند کرد، وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت هستند.
برخی از کارگران فاقد شناسنامه بودند برای همین یافتن خانواده ها سخت است برخی از کارگران فاقد شناسنامه بودند برای همین یافتن خانواده ها سخت است
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان گفت: هنوز ۱۱ کارگر اسکله شهید رجایی مفقودند و اطلاعی از سرنوشت این کارگران در دست نیست
نمایشگاه کتاب بروید و یارانه کتاب بگیرید نمایشگاه کتاب بروید و یارانه کتاب بگیرید
تمام بازدیدکنندگان سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌توانند برای نخستین‌بار در این رویداد، از یارانه خرید کتاب استفاده کنند.
ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد
ساعت خدمت‌رسانی به مشتریان بانک‌ها از روز شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه از ساعت ۶:۳۰ الی ۱۳ می‌باشد.
گوگل حمله را آغاز کرد! گوگل حمله را آغاز کرد!
طبق گزارش‌های رسانه‌ای، اپلیکیشن نقشه‌های گوگل نام «خلیج فارس» را در برخی نسخه‌ها به «خلیج عربی» تغییر داده است. کاربران در خاورمیانه اعلام کرده‌اند که اکنون هنگام جست‌و‌جو با استفاده از اصطلاحاتی مانند «خلیج عربی» یا «خلیج فارس»، نام «خلیج عربی» نمایش داده می‌شود.
برگزیده
تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت
وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران با تمرکز بر صادرات نفت این کشور و همچنین چند شرکت و بندر در چین خبر داد.
مردم در حصر اینترنتی مردم در حصر اینترنتی
وقتی تلگرام و اینستاگرام همچنان در دسترس همه‌است، فیلترینگ چه چیزی را متوقف کرده است؟ لاهوتی می‌گوید تنها فرقش این است که مسئولان رایگان وصل‌اند و مردم باید پول بدهند.
گوگل حمله را آغاز کرد! گوگل حمله را آغاز کرد!
طبق گزارش‌های رسانه‌ای، اپلیکیشن نقشه‌های گوگل نام «خلیج فارس» را در برخی نسخه‌ها به «خلیج عربی» تغییر داده است. کاربران در خاورمیانه اعلام کرده‌اند که اکنون هنگام جست‌و‌جو با استفاده از اصطلاحاتی مانند «خلیج عربی» یا «خلیج فارس»، نام «خلیج عربی» نمایش داده می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر