کد خبر: ۵۷۰۹۰
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱

راهبرد عراقچی در کابل

سفر سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه وی به افغانستان در حالی انجام شد که کشورمان مدت‌ها درگیر چالش‌هایی از جمله تامین حقابه هیرمند، مسائل امنیتی و بازگشت مهاجران غیرقانونی افغان به کشورشان است.
راهبرد عراقچی در کابل

مخاطب۲۴- سفر رئیس دستگاه دیپلماسی ایران سید عباس عراقچی که روز گذشته (یکشنبه) همراه با یک هیات سیاسی و اقتصادی به کابل انجام شد، دیدار و گفت‌و‌گو با مقام‌های ارشد حکومت سرپرست افغانستان از جمله وزیر امور خارجه و رئیس الوزرا را به همراه داشت.



عراقچی در خصوص جمع بندی سفر خود به کابل به خبرنگاران گفت که همواره ایران از تحولات ۴۵ سال گذشته افغانستان متاثر شده و آثار این تحولات را تحمل کرده است.

بیشتر بخوانید


وی موضوعاتی از جمله مهاجران افغان در ایران، مواد مخدر و یا گروه‌های تروریستی القاعده و داعش را از جمله مواردی ذکر کرد که ایران همیشه از تحولات افغانستان تاثیر گرفته است. عراقچی در بخشی دیگر از سخنانش بر مساله آب و امنیت مرز‌ها تاکید کرد که موضوعات «مهم و تاثیرگذار» هستند و مدیریت آنها از طریق تعامل و گفت‌و‌گو انجام می‌شود.



تامین حقابه از طریق هیرمند و هریرود موضوعی است که ایران به طور تاریخی در این خصوص با همسایه خود با مشکل رو‌به‌رو بوده و از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان بیشتر با چالش‌های آن دست و پنجه نرم می‌کند.

راهبرد عراقچی در کابل

اهمیت این مساله در جریان سفر عراقچی به کابل به حدی بود که ملا محمدحسن آخند، رئیس الوزرای حکومت سرپرست افغانستان در دیدار با رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان، تامین حقابه ایران از هیرمند را یک «تعهد شرعی، اخلاقی و انسانی» دانست که «حتی بدون وجود معاهده، افغانستان خود را موظف به این امر می‌داند.»



در راستای اجرای معاهده ۱۳۵۱ هیرمند بین ایران و افغانستان، بهمن ماه سال گذشته بیست و هفتمین نشست کمیساران آب هیرمند با حضور نمایندگان دو کشور در شهر زابل برگزار شد.



در آن نشست طرف ایرانی ضمن ارائه گزارشی درخصوص دریافت نشدن حقابه از رودخانه هیرمند در سال‌های اخیر، به موانعی از جمله مشکلات فنی سازه‌های احداثی در مسیر این رودخانه به ویژه اصلاح سد کمالخان اشاره کرد.



بازگشت شهروندان غیرقانونی افغانستان به کشورشان با توجه به برقراری امنیت و تلاش ایران برای اخراج مهاجران غیرقانونی، دیگر موضوع مورد بحث در دیدار عراقچی با سران طالبان بود که در داخل مشکلاتی مانند شناسایی و هویت اتباع را به همراه داشته است.



امیر خان متقی وزیر امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان نیز در دیدار با عراقچی ضمن قدردانی از میزبانی سخاوتمندانه مردم ایران از مهاجران و پناهجویان افغان در مدت پنج دهه گذشته، بازگشت مهاجران را از اولویت‌های حکومت طالبان برشمرد.



بازگرداندن اتباع به ویژه مهاجران غیرقانونی موضوع بسیار پیچیده و هزینه‌بر برای جمهوری اسلامی ایران است و تا زمانیکه حکومت طالبان بستر مناسب و امنی را برای شهروندان خود در کشور ایجاد نکند، بازگشت افغان‌ها دشوارتر خواهد شد.



از سوی دیگر این مساله نیز وجود دارد که در صورت حل نشدن مشکلات در افغانستان ممکن است مهاجران غیرقانونی بیشتری به سمت کشور‌های همسایه از جمله ایران گسیل شوند.



تروریسم، ناامنی و آرام نگه داشتن مرز‌ها به نظر مهم‌ترین موضوعی بود که پای عراقچی را به کابل باز کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در این مورد در جمع خبرنگاران گفت که بحث امنیت مرز‌ها مهم بود و تاکید هر دو طرف بر این بود که امنیت مرز‌ها مهم است.



مساله تروریسم در افغانستان یک معضل عمیق است که نه مساله دیروز یا امروز بلکه مشکلی چندین ساله است. نبود امنیت خود حکومت طالبان را نیز از تروریسم متاثر کرده است. آذر ماه سال جاری وزیر مهاجرین حکومت سرپرست افغانستان در یک انفجار تروریستی کشته شد.



از همین رو متقی در دیدار با عراقچی با اشاره به اهتمام افغانستان نسبت به مقوله امنیت به ویژه امنیت مرز مشترک با ایران، بر تعهد حکومت سرپرست افغانستان نسبت به اتخاذ همه تدابیر لازم جهت حراست از مرز و جلوگیری و مقابله با هرگونه شرارت و تروریسم تاکید کرد.



علاوه بر این به تازگی افغانستان و پاکستان درگیری‌های نظامی را در مرز‌های خود تجربه کردند که سر ریز هرگونه درگیری بین دو کشور متوجه ایران نیز خواهد بود. در این مورد پاکستان هفته گذشته میزبان هیات عالی رتبه نظامی به ریاست سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران بود.



همچنین یکی از ابعاد سفر عراقچی می‌تواند با هماهنگی با دستگاه نظامی کشور صورت گرفته باشد تا درگیری‌های به وجود آمده بین دو همسایه شرقی را مدیریت و در جهت کاهش تنش تلاش‌هایی انجام شود.

برچسب ها: سید عباس عراقچی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
یک ایرانی، گرانترین بازیکن جهان یک ایرانی، گرانترین بازیکن جهان
ستاره کبدی ایران می‌گوید بعد از درخشش در چهار فصل اخیر توانسته عنوان گران‌ترین بازیکن جهان را در اختیار بگیرد.
پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس
چندسالی است که بازار خرید و فروش پرنده‌های شکاری و زینتی در ایران و صادرات آن به کشور‌های حاشیه خلیج فارس حسابی گرم شده است و صیادان پول‌های هنگفتی به جیب زده که البته سود بیشتر نصیب دلالانی است که پرندگان را از صیادان خریده و آن را در بازار‌های صادراتی به قیمت دلاری به فروش می‌رسانند.
افشاگری همسر قاتل الهه افشاگری همسر قاتل الهه
همسر سابق متهم به قتل الهه حسین‌نژاد، گذشته تاریک این قاتل را فاش کرد.
تمام باور‌های غلط در مورد درمان کبد چرب تمام باور‌های غلط در مورد درمان کبد چرب
به گفته یک متخصص طب سنتی، از دیرباز در میان عامه مردم، باور‌های طبی و تغذیه‌ای نادرست زیادی شکل گرفته که متاسفانه این عقاید منسوخ تا به امروز هم در حال نشر و پخش است و یکی از گروه‌های فعال در دامن زدن به این تصورات و پندار‌های نادرست، افراد متخصص نمای منتسب به طب سنتی هستند که سبب بروز بدبینی‌هایی در افراد جامعه شده‌اند.
بیست و هشتمین فرزند مرد کرمانی به دنیا آمد بیست و هشتمین فرزند مرد کرمانی به دنیا آمد
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان از به دنیا آمدن بیست و هشتمین فرزند یک جانباز کهنوجی خبر داد.
۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند ۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند
رئیس سازمان بهزیستی کشور از شناسایی ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور خبر داد و گفت: این زنان تحت آموزش‌های ویژه قرار گرفتند.
بندری که یوسف را از پدرش ربود بندری که یوسف را از پدرش ربود
پدر یوسف جاویدی، یکی از جان باختگان در حادثه انفجار شهید رجایی در چهلمین روز درگذشت فرزندش، از مسئولین می‌خواهد به بازرسی‌ها و وظایفشان عمل کنند تا داستان «یوسف»‌ها هیچ گاه تکرار نشود.
برگزیده
جزئیات حمله به پیروز مجتهدزاده جزئیات حمله به پیروز مجتهدزاده
پیروز مجتهدزاده، در جریان مراجعه به ملکی در جماران تهران، با رفتاری خشونت‌آمیز مواجه شد و مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
روز یکشنبه، آزمون مجلس و مدنی زاده روز یکشنبه، آزمون مجلس و مدنی زاده
سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه نامه معرفی «مدنی‌زاده» به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد در جلسه فردا اعلام وصول می‌شود، گفت که از فردا جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس برای بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اقتصاد آغاز می‌شود.
اولین انتخابات شورا‌های شهر تهران به‌صورت تناسبی اولین انتخابات شورا‌های شهر تهران به‌صورت تناسبی
معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات گفت: برای نخستین‌بار در انتخابات شورا‌های اسلامی شهر تهران، انتخابات به‌صورت تناسبی و با فهرست احزاب و جبهه‌ها برگزار می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر