مخاطب ۲۴- تنور واردات خودرو داغ داغ است و شرکتهای واردکننده، تلاش میکنند تا با عرضه محصولات جدید، سهم بیشتری از سفره واردات داشته باشند. زمزمههایی مبنی بر ورود دو مدل خودرو هوندا و برخی از محصولات جدید بیام و به گمرک به گوش میرسد که در ادامه به ذکر مشخصات آنها میپردازیم و شانس ورود و موفقیت آنها را در بازار رقابتی که به وجود آمده، بررسی میکنیم.
پیش از این گفته میشد که یکی از شرکتهای واردکننده، تصمیم گرفته دو مدل خودرو هوندا به بازار وارد کند. امروز که در حال نگارش این مطلب هستیم، دو خودرو از هوندا به خاک کشور رسیده و در گمرک شکار شدهاند. هوندا اینتگرا و هوندا ZR-V که از بازار چین به ایران وارد میشوند، محصولاتی بااصالت و جذاب هستند که میتوانند در دور بعدی فروش خودروهای وارداتی، از رقبای خود سبقت بگیرند.
چینیها تحت یک جوینت ونچر با شرکت هوندا، سیویک را مونتاژ و با نام هوندا اینتگرا راهی بازار میکنند. البته جوینت ونچر دانگ فنگ – هوندا همچنان با همکاری یکدیگر، سیویک را با همین نام به ایالتهای چین عرضه میکنند. اینتگرا که هم اکنون به گمرک ایران رسیده، یازدهمین نسل از سیویک است و مشخصاتی به شرح ذیل دارد.زیر کاپوت اینتگرا یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ قرار گرفته که میتواند در شرایط ایده آل، ۱۸۲ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. نیروی محرکه این موتور از طریق یک گیربکس CVT به محور جلو منتقل میشود. در قسمت جلو و عقب به ترتیب شاهد قرارگیری سیستم تعلیق مک فرسون و مولتی لینک هستیم تا این خودرو بتواند در هر ۱۰۰ کیلومتر مسافت، ۶.۳ لیتر سوخت مصرف کند. امکانات اینتگرا عبارتنداز:
پیش از اینکه هوندا ZR-V را در گمرک رویت کنیم، یکی از شرکتهای واردکننده از این خودرو برای جانبازان کشورمان رونمایی کرده بود. هم اکنون نسخه دیگری از این خودرو به بازار آمده و به زودی شاهد عرضه شدن آن خواهیم بود. این خودرو وارداتی در چین و تحت جوینت ونچر گک – هوندا تولید میشود.
زیر کاپوت هوندا ZR-V یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ تعبیه شده که میتواند در شرایط ایده آل، ۱۸۲ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. نیروی محرکه از طریق جعبه دنده CVT به چرخهای جلو میرسد و این ماشین وارداتی در هر صد کیلومتر پیمایش، ۷.۵ لیتر سوخت مصرف میکند. امکانات آن عبارتنداز:
گفتیم که علاوه بر دو خودرو هوندا که هم اکنون در گمرک هستند، بعضی از محصولات BMW هم وارد کشور شدهاند. این گروه از خودروها که تماما برقی محسوب میشوند، توسط شرکتهای مختلفی از جمله پرشیا خودرو عرضه خواهند شد. به نظر میرسد سه مدل خودرو بیام و شامل ix ۳، i ۳ و ix ۱ در مقطع فعلی و از مبدأ چین وارد بازار شوند.
شنیدهها حاکی از این است که نسخه ۳۵ L بیام و i ۳ وارد بازار خواهد شد. زیر کاپوت این خودرو برقی یک پیشرانه برقی ۲۸۰ اسبی با حداکثر گشتاور ۴۰۰ نیوتن متری قرار گرفته است. BMW i ۳ یک سدان دیفرانسیل عقب بوده که برای رسیدن به شتاب ۱۰۰ کیلومتر در ساعت به ۶.۲ ثانیه زمان نیاز دارد. از طرفی شعاع حرکتی این خودرو به لطف یک باتری ۷۰ کیلووات ساعتی، ۵۲۶ کیلومتر خواهد بود.
دیگر خودرو بیام و که به بازار آمده، BMW ix۱ در نسخه ۳۰L است. در هر یک از محورهای این خودرو یک پیشرانه تعبیه شده که در مجموع میتوانند ۳۰۸ اسب بخار قدرت و ۴۹۴ نیوتن متر گشتاور تولید کنند. برای رسیدن به شتاب ۱۰۰ کیلومتر در ثانیه، نیاز به ۵.۷ ثانیه زمان دارد و با هر مرتبه شارژ کامل میتواند ۴۵۰ کیلومتر بپیماید.
سومین خودرو که بیام و ix۳ است، به لحاظ مشخصات فنی با مدل ix۱ یکسان بوده و پیش بینی میشود که تا پایان سال جاری به صورت رسمی به بازار عرضه شوند. گروهی از محصولات بیام و در حال حاضر به کمک پرشیا خودرو به سامانه جانبازان آمده که مهمترین آنها، بیام و ۱۲۰i است.