کد خبر: ۵۶۷۵
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۴

پست بانک ایران، قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» را به شعب سراسر کشور ابلاغ کرد

بخشنامه اجرای قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» رئیس‌جمهوری، توسط معاونت سازمان و برنامه‌ریزی پست بانک ایران به شعب سراسر کشور ابلاغ شد.
پست بانک ایران، قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» را به شعب سراسر کشور ابلاغ کرد

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل روابط عمومی پست بانک ایران، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری با ارسال نامه ۱۹۱۷۷ مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۱۰ و با هدف اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی ج. ا. ا قانون «تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار» مصوب ۲۴ اسفند سال گذشته مجلس شورای اسلامی را برای اجرا، به وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.

پست بانک ایران، قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» را به شعب سراسر کشور ابلاغ کرد
بر اساس این قانون که در تاریخ پنجم اردیبهشت به تایید شورای نگهبان رسیده است، تمام مجوز‌های کسب وکار که سلامت، محیط‌زیست، بهداشت عمومی- اجتماعی، نظم و انضباط پولی، مالی و ارزی، فرهنگ و امنیت ملی را به صورت مستقیم تهدید می‌کنند یا مستلزم بهره‌برداری از منابع طبیعی یا تغییر کاربری اراضی کشاورزی هستند، به تشخیص هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار و تایید هیات وزیران در صورتی‌که تا سه ماه پس از اجرایی شدن این قانون در درگاه ملی مجوز‌های کشور ثبت شوند، به عنوان مجوز‌های تایید محور که نیازمند بررسی و تایید مراجع صدور مجوز است معرفی شده و فعالیت در آن‌ها نیازمند طی مراحل اخذ مجوز بر اساس ماده ۷ این قانون است.
بر طبق ماده ۲ این قانون، دو ماده به عنوان مواد (۳۰) و (۳۱) به قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار مصوب ۱۳۹۰/۱۱/۱۶ الحاق می‌شود، که بر طبق ماده ۳۰ وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است با همکاری معاونت ذی‌ربط رئیس‌جمهور حداکثر شش‌ماه پس از اجرایی شدن این قانون، با استفاده از ظرفیت‌های موجود نسبت به اصلاح و ارتقا «پایگاه اطلاعات قوانین و مقررات مرتبط با محیط کسب وکار» اقدام کند و بر طبق ماده ۳۱ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز باید حداکثر سه ماه پس از اجرایی شدن این قانون، دستورالعمل نحوه ثبت الکترونیکی قرارداد‌های تسهیلات بانکی را تهیه کند و به تصویب شورای پول و اعتبار برساند.
بر اساس این قانون، بانک‌ها و موسسات اعتباری موظف هستند در چهارچوب این دستورالعمل و با استفاده از ظرفیت‌های موجود، سامانه الکترونیکی قرارداد‌های تسهیلات را با امکان دسترسی هر تسهیلات گیرنده به اطلاعات تسهیلات خود ظرف یکسال پس از اجرای این قانون ایجاد کنند و نسبت به ثبت الکترونیکی قرارداد‌های تسهیلات و قرارداد‌های وابسته از جمله ضمانت، ارزیابی وثایق، امهال مطالبات، اقرار به دین، تهاتر، صلح و توافق، رضایت‌نامه و هرگونه توافق مرتبط با تسهیلات اقدام کنند.
یکسال پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، دریافت هرگونه وجه قانونی مرتبط با تسهیلات توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری از قبیل کارمزد، هزینه کارشناسی، اصل، سود، وجه التزام در قالب قرارداد درج شده در این سامانه انجام می‌شود.
همچنین، بانک‌ها و موسسات اعتباری موظف هستند قرارداد‌های تسهیلاتی که پیش از این قانون منعقد شده است، منوط بر اینکه بیش از سه سال از تسویه آن‌ها نگذشته باشد، یک هفته پس از ثبت درخواست مشتری یا سایر متعهدین ذیربط در شعبه، یک نسخه از قرارداد و اطلاعات کامل این تسهیلات از جمله جدول اقساط را به آن‌ها ارائه کنند و تا زمان پیاده‌سازی سامانه الکترونیکی قرارداد‌های تسهیلات که حداکثر یکسال پس از اجرای این قانون است، بانک‌ها و موسسات اعتباری مکلف هستند ظرف یک ماه پس از انعقاد قرارداد، ترتیبی اتخاذ کنند که مشتریان اعم از تسهیلات گیرنده، ضامنان و راهنان با ورود به صفحه شخصی خود در درگاه بانک، امکان دسترسی به تصویری از نسخه کاغذی قرارداد تسهیلاتی خود را داشته باشند یا درصورت درخواست، این قرارداد‌ها به‌صورت کاغذی به تسهیلات‌گیرندگان تسلیم و رسید تحویل تصویر قرارداد به مشتری، در پرونده شعبه نگهداری شود.
بر اساس این گزارش، قانون «تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار» در ۵ ماده و ۱۶ تبصره به دنبال حذف موانع زائد از سر راه متقاضیان کسب و کار در سطح کشور است.

بخشنامه اجرای قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» رئیس‌جمهوری، توسط معاونت سازمان و برنامه‌ریزی پست بانک ایران به شعب سراسر کشور ابلاغ شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سرطان پروستات چه کسی برای ترامپ مهم شد؟ سرطان پروستات چه کسی برای ترامپ مهم شد؟
پس از مشخص شدن ابتلای «جو بایدن» رئیس جمهور سابق آمریکا به سرطان پروستات، جمعی از قانونگذاران جمهوری خواه و دموکرات برای او آرزوی بهبودی کردند و ترامپ در پیامی برای او و خانواده‌اش آرزوی سلامتی داشت.
دوستی با هوش مصنوعی برای پیشرفت در شغل تان دوستی با هوش مصنوعی برای پیشرفت در شغل تان
هوش مصنوعی همه‌کاره، در حال بلعیدن فرصت‌های شغلی، درآمد و حتی هویت ماست. اگر همین امروز ابزارهایش را یاد نگیرید، فردا ممکن است زیر دستانش کار کنید!
گردش مالی نمایشگاه کتاب امسال باورنکردنی شد! گردش مالی نمایشگاه کتاب امسال باورنکردنی شد!
این دوره نمایشگاه کتاب با افزایش حدود ۱۰۰درصدی نمایشگاه کتاب نسبت به سال گذشته همراه بوده است
دختر خوب مناسب ازدواج چه ویژگی‌هایی دارد؟ دختر خوب مناسب ازدواج چه ویژگی‌هایی دارد؟
در واقع ممکن است برای کسی که در یک خانواده مذهبی به دنیا آمده، مهم‌ترین ویژگی مورد نظر، پوشش و حجاب کامل باشد، امکان دارد برای کسی که در یک خانواده ثروتمند به دنیا آمده مهم‌ترین ویژگی یک دختر خوب، این باشد که او بتواند مستقل بوده و درآمد داشته باشد یا اصلاً دختر خوب برای رابطه از نظر یک فرد دیگر، کسی است که کم‌توقع باشد.
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
برگزیده
اختیار تعیین قیمت نان به استانداران واگذار می‌شود اختیار تعیین قیمت نان به استانداران واگذار می‌شود
بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار اختیار تعیین قیمت نان به استانداران واگذار می‌شود.
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
سرنوشت فرحناز شیری و ۳۰ زن راننده سرنوشت فرحناز شیری و ۳۰ زن راننده
با وجود سال‌ها غیبت زنان راننده در ناوگان اتوبوسرانی تهران، حالا بار دیگر جرقه‌هایی از تغییر در پایتخت روشن شده است؛ در شرایطی که شهرهایی، چون مشهد و بیرجند تجربه موفق حضور زنان در حمل‌ونقل عمومی را پشت سر گذاشته‌اند، مقامات شهری و انتظامی پایتخت نیز از بازگشت زنان به خطوط اتوبوس‌های شهری، به‌ویژه بی‌آرتی، سخن می‌گویند.
صفحه خبر بالای تصاویر