کد خبر: ۵۶۶۲۵
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۸

چطور بعد از دعوا با همسرتان صحبت کنید؟

پدر مشاوره ایران، معتقد است که باید آمادگی این را داشته باشید که در زندگی مشترک ممکن است مشکل و بحث در زمینه تربیت بچه، اشتغال و ... به وجود بیاید، اما باید بلد باشید بعد از بحث و اختلاف چطور با یکدیگر برخورد کنید. برای دانستن نحوه برخورد با همسر بعد از مشاجره این گزارش را از دست ندهید.
چطور بعد از دعوا با همسرتان صحبت کنید؟

مخاطب۲۴- آیا تا به حال بعد از یک مشاجره شدید با همسرتان احساس کرده‌اید که در یک گرداب گیر افتاده‌اید؟ سکوت‌های طولانی، دلخوری‌های انباشته و احساس ناتوانی در حل مشکل… این احساسات آشنایی برای بسیاری از زوج‌ها هستند. اما چه می‌شود اگر به جای گیر افتادن در این گرداب، بتوانیم از مشاجره‌ها پلی بسازیم برای تقویت رابطه‌مان؟ و از این دعوا‌های زن و شوهری برای ارتقای رابطه استفاده کنیم. در این گزارش، با راهکار‌های دکتر عبدالله شفیع آبادی، پدر مشاوره ایران، همراه می‌شویم تا یاد بگیریم چطور بعد از یک مشاجره پر تنش، هم رابطه‌مان را حفظ کنیم و هم از آن برای رشد و صمیمیت بیشتر استفاده کنیم. کلید حل این معما در دستان شماست!



آمادگی ایجاد بحث در زندگی مشترک را داشته باشید


«دکتر عبدالله شفیع آبادی»، عضو شورای مرکزی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور و پدر مشاوره ایران، می‌گوید: «حداقل تفاوت زن و شوهر در این است که یکی مرد است و دیگری زن. خواسته‌های این دو انسان با یکدیگر متفاوت است، بنابراین نمی‌توان در زندگی مشترک توقع یک زندگی بر روی یک خط مستقیم بدون مشکل را داشته باشیم، بنابراین باید آمادگی این را داشته باشیم که در زندگی مشترک ممکن است مشکل و بحث در زمینه تربیت بچه، اشتغال و ... به وجود بیاید. وقتی آمادگی داشته باشیم راحت‌تر می‌توانیم با آن روبه‌رو شویم».


آغازگر مشاجره نباشید


در ابتدا سعی‌کنید آغازگر مشاجره نباشید. هرچقدر کمتر به سمت دعوا بروید بهتر است. اگر همسرتان چیزی به شما گفت که ناراحت شده‌اید، با یک لبخند رد کنید و در یک زمان مناسب به او بگویید که از دستش ناراحت هستید و در مورد رفتارش توضیح دهد. به قول قدیمی‌ها «اجازه ندهید، رویتان به روی هم باز شود» و حرمت‌ها از بین برود، چراکه منجر به ویرانی و نابودی زندگی مشترک‌تان می‌شود.

 

بعد از مشاجره گفت‌و‌گو کنید


خیلی از خانم‌ها و آقایان بعد از دعوا به دلیل دلخوری‌ها سعی می‌کنند از صحبت کردن خودداری کنند. درحالی که این اشتباه است و باید چه حق با شما باشد، چه نباشد، بعد از مشاجره و بحث با یکدیگر درباره موضوع صحبت کنید و سعی کنید از طریق صحبت، گفت‌و‌گو مشکل‌تان را حل کنید. نگذارید مشکل کهنه شود. در مورد دلخوری‌ها و درخواست‌هایتان رُک باشید تا حرف نزنید کسی متوجه نمی‌شود در دل‌تان چه خبر است.

 

صدایتان را بالا نبرید


اگرچه گاهی سخت است و دست خودتان نیست، اما بعد از این تمرین کنید هنگام بحث صدایتان را پایین بیاورید. شفیع آبادی می‌گوید: «صدایتان را پایین بیاورید و عقل‌تان را بالا ببرید. حواستان باشد، باز هم می‌خواهید با این مرد یا زن زندگی کنید، پس باید کاری کنید که دعوا ادامه پیدا نکند. به فکر حل مشکل باشید.»


یکی از زوجین صحنه مشاجره را ترک کند


اگر بحث خیلی بالا گرفت، مقابل هم نایستید. بهتر است که هنگام عصبانیت بحث نکنید. عصبانیت عامل تسریع کننده مشکل و بحث است، چراکه ممکن است خدایی نکرده منجر به فحش، بد و بیراه و پرخاشگری شود، بنابراین یک از زوجین صحنه را برای چند دقیقه تا حتی چند ساعت ترک کند و بعد از فروکش کردن خشم و آرام شدن معقولانه و منطقی موضوع را حل کنند.



یک قول سازنده بدهید



اگر یکی از زوجین یا هردو رفتار بدی کرده‌اند، یا حرفی زده‌اند که طرف مقابل‌شان را رنجانده‌اند، بعد از مشاجره به یکدیگر قول بدهند که دو مرتبه آن را تکرار نکنند.



به عقب برنگردید



هنگام به وجود آمدن مشکل، درباره همان موضوع صحبت کنید. به عقب برنگردید. نگویید فلان موقع هم فلان کار را کردید. این موضوع نه تنها به حل شدن مشکل کمک نمی‌کند، بلکه تسریع کننده مشکل هم است.

از فرد سوم یا مشاور کمک بگیرید


اگر نتوانستید، خودتان دو نفر مشکل‌تان را حل کنید، از فرد سومی که آگاهی بیشتری دارد، کمک بگیرید یا به مشاور یا رواشناس مراجعه کنید.



کوتاه آمدن را تمرین کنید



باید یاد بگیرید که یکی از زوجین در مقابل آن یکی کوتاه بیاید. در این صورت فرد مقابل هم یاد می‌گیرد که کوتاه بیاید. عضو شورای مرکزی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور معتقد است: «سلام سلام می‌آورد. محبت محبت می‌آورد. دعوا هم دعوا می‌آورد. اما باید تحمل طی مراحل آن را داشته باشیم. برای سازنده بودن دعوا بین خودتان قرار بگذارید هر کدام زودتر کوتاه آمد جایزه بگیرد.»



به مرور زمان همدیگر را بلد می‌شوید


همانطور که گفتیم زن و مرد با یکدیگر متفاوتند. هنگامی که فردی را نشناسید متوجه رفتار‌ها عادت‌ها و مسائلی که آنها را ناراحت می‌کند، نمی‌شوید. اما در زندگی زناشویی به مرور زمان زوجین یاد می‌گیرند چطور با هم رفتار کنند و اخلاق طرف مقابل دست‌تان می‌آید.

برچسب ها: همسر
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سرنوشت زنان حرمسرای ناصری سرنوشت زنان حرمسرای ناصری
منیر السلطنه بعد از مرگ شاه یکی از زنان خوش‌شانس دربار ناصری بود که به سبب داشتن فرزند از قصر اخراج نشد و در کاخ سروستان ساکن شد و تا آخر عمر نیز در همانجا ماند.
ناگفته‌های قاضی شهریاری درباره اکبر خرمدین ناگفته‌های قاضی شهریاری درباره اکبر خرمدین
قاضی محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی تهران در برنامه‌ای تلویزیونی بخش‌هایی از ناگفته‌های پرونده اکبر خرمدین در قتل پسرش بابک و دختر و دامادش را بازگو کرد.
چطور بعد از دعوا با همسرتان صحبت کنید؟ چطور بعد از دعوا با همسرتان صحبت کنید؟
پدر مشاوره ایران، معتقد است که باید آمادگی این را داشته باشید که در زندگی مشترک ممکن است مشکل و بحث در زمینه تربیت بچه، اشتغال و ... به وجود بیاید، اما باید بلد باشید بعد از بحث و اختلاف چطور با یکدیگر برخورد کنید. برای دانستن نحوه برخورد با همسر بعد از مشاجره این گزارش را از دست ندهید.
اگر این ۵ نشانه را دارید هرگز پنیر نخورید اگر این ۵ نشانه را دارید هرگز پنیر نخورید
اگر پس از مصرف پنیر با عوارض جانبی مواجه شدید، بهتر است مدتی مصرف آن را متوقف کنید. برخی علائم خاص وجود دارند که نشان می‌دهند باید میزان مصرف پنیر را کاهش دهید تا از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنید.
آزادی گروگان ۳ ساله از چنگال باند کودک‌ربایی در تهران آزادی گروگان ۳ ساله از چنگال باند کودک‌ربایی در تهران
معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از انهدام باند کودک‌ربایی، سقط جنین و خرید و فروش نوزاد، خبر داد و گفت: با هوشیاری کارآگاهان اداره یازدهم یک گروگان۳ ساله نیز از چنگال این باند آزاد شد.
صدور حکم اعدام برای تتلو تکذیب شد صدور حکم اعدام برای تتلو تکذیب شد
یک منبع آگاه گفت: حکم نهایی تتلو هنوز صادر نشده و او به‌تازگی مشمول ارفاق قانونی شده است.
امیر تتلو به اعدام محکوم شد امیر تتلو به اعدام محکوم شد
پس از رسیدگی مجدد به پرونده در شعبه ششم دادگاه کیفری یک استان تهران، قضات دادگاه امیر تتلو را مجرم شناخته و با اکثریت آرا به اعدام محکوم کردند. حکم قطعی نیست
برگزیده
همسران غریب:با هم و تنها همسران غریب:با هم و  تنها
از بین رفتن رابطه زوجیت، مثل مرگ یک موجود زنده ناراحت‌کننده است. رابطه‌ها با امید آغاز می‌شوند و وقتی از واقعیت شکست می‌خورند تمام می‌شوند، حتی اگر هیچ وقت مرگ‌شان روی کاغذ اعلام نشود.
آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین
«قریب به اتفاق خانواده‏ قربانیان که بالای ۱۰۰ خانواده بودند، شکایت کرده بودند، اما دو جلسه مانده به آخرین جلسه دادگاه، بیشترشان از روی ناامیدی به رسیدگی منصفانه، شکایت‏شان را پس گرفتند و تنها ۷ تا ۸ خانواده باقی ماندند.»
ایران چندمین کشور باهوش جهان؟ ایران چندمین کشور باهوش جهان؟
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ایرانی‌ها به‌عنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته می‌شدند اما در به‌روزرسانی سال جدید میلادی (۲۰۲۵) رتبه‌بندی آی‌کیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانی‌ها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر