کد خبر: ۵۶۵۱۹
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۹

خطرات برخی دارو‌های مصرفی زنان باردار برای فرزندان

دارو‌های رایجی که توسط زنان باردار استفاده می‌شود، خطر ابتلای فرزندانشان به اوتیسم را افزایش می‌دهد.
خطرات برخی دارو‌های مصرفی زنان باردار برای فرزندان

مخاطب ۲۴- محققان دریافته‌اند که دارو‌های ضدالتهابی که توسط میلیون‌ها زن باردار در سراسر جهان مصرف می‌شوند، ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را در کودکانشان افزایش دهد.

 

محققان تأثیر مصرف هورمون‌های گلوکوکورتیکوئیدی (یا گلوکوکورتیکوئیدها)، نوعی استروئید را بر روی کودکانی که در دوران بارداری در معرض این دارو‌ها قرار داشتند، مورد مطالعه قرار دادند.

 

نتایج نشان داد کودکانی که در معرض این دارو‌ها قرار گرفتند، ۳۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از کودکانی که مادرانشان از این دارو‌ها استفاده نمی‌کردند، در معرض ابتلا به اوتیسم بودند.

 

دارو‌های هورمون گلوکوکورتیکوئید، مانند پردنیزون و کورتیزون، همچنین با افزایش خطر ابتلا به ناتوانی‌های ذهنی، اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) و اضطراب مرتبط هستند؛ زیرا این دارو‌ها اثر هورمون کورتیزول را تقلید می‌کنند. این هورمون در غده فوق کلیوی تولید می‌شود و دارای اثر ضد التهابی است.

 

این دارو‌ها معمولاً توسط زنان باردار استفاده می‌شوند که احتمال دارد زایمان زودرس را تجربه کنند؛ زیرا این دارو‌ها به رشد و بلوغ اندام‌های جنین کمک می‌کنند. دارو‌های گلوکوکورتیکوئید همچنین به زنان بارداری که از اختلالات ایمنی یا عفونت‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و آسم رنج می‌برند، داده می‌شود؛ زیرا این دارو‌ها پاسخ ایمنی را کاهش می‌دهند.

 

اما مطالعه جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن جنین در معرض مقادیر بیش از حد این دارو‌ها ممکن است بر رشد مغز او تأثیر منفی بگذارد.

 

عوارض جانبی استفاده طولانی مدت از هورمون‌های گلوکوکورتیکوئید، مانند افزایش وزن و پوکی استخوان، دهه هاست که شناخته شده است. با این حال، مطالعه اخیر انجام شده در دانمارک نشان می‌دهد که این دارو‌ها ممکن است به رشد مغز کودکان نیز آسیب برساند.

 

محققان داده‌های رشد بیش از ۱.۱ میلیون کودک متولد شده بین سال‌های ۱۹۹۶ و ۲۰۱۶ را بررسی کردند. بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر از این کودکان در رحم در معرض گلوکوکورتیکوئید‌ها قرار گرفته بودند.

 

محققان ۱۵ سال پس از تولد این کودکان را دنبال کردند تا تأثیر قرار گرفتن در معرض دارو‌ها بر رشد آن‌ها را بررسی کنند. آن‌ها دریافتند کودکانی که در معرض این دارو‌ها قرار می‌گیرند، ۵۰ درصد بیشتر از کودکانی که مادرانشان دارو مصرف نمی‌کنند، به اوتیسم مبتلا می‌شوند.

 

همچنین نتایج نشان داد که خطر ابتلا به ناتوانی‌های ذهنی و اختلال نقص توجه و بیش فعالی در گروهی که در معرض دارو‌ها قرار داشتند ۳۰ درصد بیشتر بود.

 

اختلالات خلقی، اضطراب و استرس نیز در نزد آن‌ها ۵۰ درصد بیشتر بود.

 

در مورد فرزندان مادران مبتلا به اختلالات خودایمنی یا التهابی، خطر ابتلا به اوتیسم و ADHD در گروه در معرض مواد مخدر ۳۰ درصد بیشتر بود، در حالی که مشکلات خلقی و ناتوانی‌های ذهنی ۴۰ درصد بیشتر بود.

برچسب ها: مادران باردار
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قدرتمندترین موشک جهان پرتاب و منفجر شد قدرتمندترین موشک جهان پرتاب و منفجر شد
تازه‌ترین پرتاب آزمایشی استارشیپ، بزرگترین و قدرتمندترین موشک جهان با موفقیت همراه نبود و راکت فضایی غول‌پیکر اندکی پس از پرتاب در آسمان منفجر شد.
هوش مصنوعی زمان مرگ شما را هم می‌گوید! هوش مصنوعی زمان مرگ شما را هم می‌گوید!
اپلیکیشن جدیدی به نام Death Clock قادر است با استفاده از هوش مصنوعی و با بهره‌گیری داده‌های دریافتی افراد، زمان دقیق مرگ آنها را پیش‌بینی کند.
آیا همیشه درگیر خاطرات بد هستید؟ آیا همیشه درگیر خاطرات بد هستید؟
اگر خاطرات بد مدام در مغز شما ظاهر می‌شود این عادت بد می‌تواند مقصر اصلی باشد.
چهره‌های شاخص سینما در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر چهره‌های شاخص سینما در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
برخی از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون که کارنامه مفصلی دارند این بار در فیلم‌هایی که کارگردان‌های کار اولی هستند، حضور پررنگی خواهند داشت و در جشنواره فیلم فجر امسال دیده می‌شوند.
معادل فارسی فرسته جای پست را گرفت معادل فارسی فرسته جای پست را گرفت
فرهنگستان زبان و ادب فارسی، واژه فارسی «فرسته» را معادل واژه فرنگی «پٌست» تصویب کرد
زن چینی با شیرین‌کاری خودش را سوزاند! زن چینی با شیرین‌کاری خودش را سوزاند!
زن جوان چینی به‌دلیل اشتیاق برای انجام دادن یک شیرین‌کاری زمستانی که در اینستاگرام دیده بود، دچار سوختگی درجه دو شد و موهایش آسیب دید.
آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟ آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟
آیا انسان با مرگ، همه تجربه‌ها را با خود از بین خواهد برد یا دانشمندان راهی برای بازیابی خاطره و تجربه از مغز انسان مرده پیدا کرده‌اند؟
برگزیده
همسران غریب:با هم و تنها همسران غریب:با هم و  تنها
از بین رفتن رابطه زوجیت، مثل مرگ یک موجود زنده ناراحت‌کننده است. رابطه‌ها با امید آغاز می‌شوند و وقتی از واقعیت شکست می‌خورند تمام می‌شوند، حتی اگر هیچ وقت مرگ‌شان روی کاغذ اعلام نشود.
آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین
«قریب به اتفاق خانواده‏ قربانیان که بالای ۱۰۰ خانواده بودند، شکایت کرده بودند، اما دو جلسه مانده به آخرین جلسه دادگاه، بیشترشان از روی ناامیدی به رسیدگی منصفانه، شکایت‏شان را پس گرفتند و تنها ۷ تا ۸ خانواده باقی ماندند.»
ایران چندمین کشور باهوش جهان؟ ایران چندمین کشور باهوش جهان؟
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ایرانی‌ها به‌عنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته می‌شدند اما در به‌روزرسانی سال جدید میلادی (۲۰۲۵) رتبه‌بندی آی‌کیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانی‌ها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر