مخاطب۲۴ - بررسی وضعیت امروز شاخص بورس، امروز یکشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران با کاهش ۷.۴۸۸ واحدی به رقم یک میلیون و ۵۰۴ هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن بورس، اما با افزایش ۹۸۳ واحدی عدد ۴۰۲ هزار و ۴۱۴ واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص بازار اول، اما با ۸.۷۱۹ واحد کاهش به رقم یک میلیون و ۱۶۲ هزار واحد دست یافت و شاخص بازار دوم نیز با ۵.۸۷ واحد کاهش، عدد ۲ میلیون و ۸۴۳ هزار واحد را تجربه کرد.
در بورس تهران امروز ۸ میلیارد و ۵۰۴ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله در ۵۴۶ هزار و ۳۲۷ نوبت داد و ستد شد که ارزشی بالغ بر ۵ هزار و ۶۷ میلیارد تومان را در برداشت.
در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با ۱۶ واحد کاهش به رقم ۲۰ هزار و ۷۴۶ واحد دست یافت. در این بازار، طی روز جاری ۳ میلیارد و ۶۸ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله به ارزش بیش از ۲.۹۷۰ میلیارد تومان معامله شد.
اصلیترین نمادهای تأثیر گذار بر اُفت شاخص کل بورس تهران امروز فولاد مبارکه با ۱.۲۵۱ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان با ۱.۱۱۹ واحد و پالایش نفت تهران با ۷۲۶ واحد کاهش بودند در مقابل، اما نمادهای معاملاتی شرکتهای آهنگری تراکتورسازی ایران با ۱۰۱ واحد، سرمایه گذاری گروه توسعه ملی با ۹۵ واحد و ایران خودرو با ۹۰ واحد افزایش، بالاترین تأثیر مثبت بر روی شاخص کل بورس تهران را به خود اختصاص دادند.
بازار سهام در آغاز نخستین روز معاملاتی خود در هفته اول اردیبهشت ماه همچون روال همیشگی در یکشنبههای سوت و کور بازار، شاهد معاملاتی متعادل و حتی کم رمق در اغلب نمادهای معاملاتی شاخص ساز بورس بود. بازاری که در نیمههای معاملات امروز اگر چه غلبه عرضه بر تقاضای سهام در آن به نسبت حجم کلی معاملات، سنگینی میکرد، اما با جریان آرام بازار گردانی حقوقیها در دقایق پایانی معاملات امروز عمده نمادهای معاملاتی پر تراکنش در محدوده صفر تابلو به کار خود پایان دادند.
در بازار امروز تک سهمهای گروههای کوچک و متوسط بازار دوم بویژه در گروه غذایی ها، زراعت، نیروگاهها و سیمان و ساختمانیها در کنار صنعت کاشی و سرامیک و تک سهمهای سرمایه گذاریها محفلی برای حضور معامله گران کوتاه مدت نگر برای نوسانگری بودند.
در مجموع میتوان انتظار داشت فردا معاملات بازار سرمایه پیش از میانه معاملات با روند صعودی نماگرها شاهد رنج شدن قیمتها در دامنه نوسان مثبت قیمتی باشد.
در همین رابطه فردین آقابزرگی با بیان اینکه روند صعودی در بازار سرمایه ادامه دار خواهد بود، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل آثار تورم ۴۰ درصدی در سال ۱۴۰۱ جریان بازار سرمایه به سمت مثبت است. از طرف دیگر افزایش فزاینده و افسار گسیخته نقدینگی تا آستانه ۵ هزار میلیارد تومان، ثبات نسبی در سایر بازارها و حمایتهایی که در سال ۱۴۰۰ از بازار سرمایه صورت گرفت باعث ایجاد جذابیتهایی در این بازار شد.
وی به این سوال که چرا این روند مثبت در سال گذشته رخ نداد، پاسخ داد: سال ۱۴۰۰ سال ثبات و اصلاح سطح عمومی قیمتها بود. از طرف دیگر در این سال گریز از تکرار اشتباهات سال ۱۳۹۹ در بازار اتفاق افتاد. به همین دلیل علی رغم تداوم جریان افزایش سود عملیاتی شرکتها روند صعودی در سال گذشته رخ نداد. در این سال P/E ۳۴ و P/E فوروارد ۱۲ بود، اما درحال حاضر یک اتفاقی که باعث شده اعتماد به بازار برگردد این است که بین ارزش ذاتی و ارزش روز معاملات تناسب وجود دارد و متوسط P/E کمتر از هشت و P/E فوروارد نیز در محدوده ۵ است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سایر بازارها از جمله ارز، طلا، مکسن و حتی خودرو و لوازم خانگی به نوعی سرکوب شده اند، اظهار کرد: سایه مالیات همواره بالا سر این بازارها است و در مقایسه با بازار سرمایه حمایت کمتری میشوند. در این شرایط انتظار داریم بازار سرمایه در مدار یک سود معقول باشد. البته هرگز منظور شاخص هشت میلیونی نیست، اما میتوان گذر از شاخص دو میلیون واحد را پیش بینی کرد.
آقابزرگی ادامه داد: البته به شرط حادث نشدن بخش نامههایی مثل بخش نامه اخیر وزارت صمت درمورد تعرفه صادرات و تصمیمات یک شبه برخی مسئولان. قرار نیست بازار سرمایه به صورت مداوم یک خط را طی کند، اما برایند مثبت است.