کد خبر: ۵۴۵۴۵
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷

چرا زندان صیدنایا از مخوفترین زندان‌های خاورمیانه شناخته می‌شود؟

زندان صیدنایا، واقع در ۳۰ کیلومتری شمال دمشق، پایتخت سوریه، در منطقه ریف، از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور به یکی از بدنام‌ترین و مخوف‌ترین زندان‌های جهان تبدیل شده است.
چرا زندان صیدنایا از مخوفترین زندان‌های خاورمیانه شناخته می‌شود؟

مخاطب۲۴- درگیری انقلابیون سوریه برای بازکردن در‌های زندان مخوف «صیدنایا» ادامه دارد. طبق گزارش الجزیره، مخالفان اسد هنوز نتوانسته‌اند در‌های تمام سلول‌های زندان پیچیده صیدنایا را باز کنند. آنها از دوربین‌های مداربسته زندانیان را دیده‌اند، اما درست نمی‌دانند که آنها کجا هستند و به محل دقیق آنها نیز اشراف ندارند.

زندان صیدنایا دمشق یکی از مخوفترین و پیچیده‌ترین زندان‌های سوریه است. این زندان چند طبقه زیرزمینی دارد و طراحی اش به شدت پیچیده است. به همین دلیل، مخالفان درست نمی‌دانند که مخفیگاه‌های این زندان کجا قرار گرفته‌اند. ساختمان‌های مختلف زندان صیدنایا مخفی هستند و درهایشان نیز با قفل‌های مخصوصی بسته شده که کد دارند  و بدون کد باز نمی‌شوند. طبق گزارش الجزیره، انقلابیون کارمندان زندان را فراخوانده و قول داده‌اند در ازای دادن کدها، مشخص کردن سلول‌های مخفی و کمک به آزادی زندانیان، از محاکمه آنها خودداری شود.

اما زندان صیدنایا کجاست و چرا یکی از مخوفترین زندان‌های خاورمیانه شناخته می‌شود؟ زندان صیدنایا، واقع در ۳۰ کیلومتری شمال دمشق، پایتخت سوریه، در منطقه ریف، از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور به یکی از بدنام‌ترین و مخوف‌ترین زندان‌های جهان تبدیل شده است.

اخبار و شایعات زیادی در رابطه با این زندان منتشر شده و به گوش می‌رسد. برخی شایعات حاکی از این است که زندانیان این بازداشتگاه مخوف به طور غیرقانونی مورد شکنجه قرار می‌گیرند و مخفیانه اعدام می‌شوند و حتی جسد آنها سوزانده می‌شود. برخی از کسانی که مدتی در صیدنایا بازداشت شده بوند، از سلول‌های کوچک و تاریک، شکنجه‌های بی امان و اعدام‌های شبانه در مقابل چشمان خود سخن گفته‌اند.

برخی سازمان‌های بین المللی مانند «عفو بین‌الملل» هم گزارش‌های مختلفی علیه این زندان منتشر کرده‌اند. طبق گزارش عفو بین الملل، اتفاقات غیرقانونی زیادی در صیدنایا به وقوع پیوسته است.

صیدنایا از دو ساختمان اصلی تشکیل شده که ظرفیت پذیرش ۱۰ تا ۲۰ هزار زندانی را دارد. طبق برخی گزارش ها، زندانیان معمولا ماه‌ها یا سال‌ها در بازداشتگاه‌ها زندگی می‌کنند. برخی زندانیان این زندان از زمان درگیری اسلامگرایان با دولت حافظ اسد در حماه در زندان بوده‌اند.

بیشتر بخوانید

با این حال، بیشتر زندانیان از زمان جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ به این زندان پا گذاشته‌اند. طبق گزارش شبکه حقوق بشر سوریه، بیش از ۱۳۶،۶۱۴ نفر، از جمله ۳،۶۹۸ کودک و ۸،۵۰۴ زن، در طول جنگ داخلی سوریه و بعد از آن، بین مارس ۲۰۱۱ تا دسامبر ۲۰۲۴، در زندان‌های سوریه بازداشت شده‌اند.

همچنین، برخی گزارش‌ها حاکی از این است که در این زندان، تجاوز‌های جنسی گسترده‌ای رقم خورده است. طبق ادعای برخی زندانیان، تجاوز جنسی در این زندان به حدی بوده که برخی کودکان حاصل از تجاوز در این زندان به دنیا آمده و از کودکی در سلول‌ها زندگی کرده‌اند.

همچنین، برخی زندانیان مدعی شده‌اند که بیشتر اوقات چشمشان بسته بوده و هیچ کسی را نمی‌دیدند. همچنین، طبقات پایین این زندان تاریک بوده و برخی زندانیان ماه‌ها هیچ نوری دریافت نمی‌کرده‌اند.

با این حال، بسیاری تاکید دارند که این گزارش‌ها دروغین بوده و توسط مخالفان اسد و متحدان ترکیه و آمریکا ایجاد و منتشر شده است. آنها تاکید دارند که زندان صیدنایا مخوف است، اما داستان‌های عجیب و غریب حول آن داستان سرایی و شایعه بوده و صحت ندارد.

حقیقتی که به زودی افشا می شود

با این حال، تا چند روز دیگر پرده از اسرار این زندان مخوف برداشته می‌شود. اکنون زندان به دست انقلابیون افتاده و آنها به برخی طبقات این زندان پیچیده دسترسی پیدا کرده‌اند. احتمالا تا چند روز دیگر تمام زندان به دست انقلابیون کشف شده و دادگاه عاملان و مجرمان این زندان نیز برگزار می‌گردد.

طبق گزارش الجزیره، نخستین برخورد انقلابیون با زندان صیدنایا شوکه کننده بوده است. انقلابیون زندانیانی را آزاد کرده‌اند که به مدت ۴۰ سال در سلول‌های تنگ و تاریک صیدنایا زندانی بوده‌اند. «راغید الطاطاری» یکی از این زندانیان است. او خلبان نیروی هوایی سوریه بود که ۴۳سال پیش به علت سرپیچی از دستور بمباران حماه توسط حافظ اسد زندانی شد. او دیروز از زندان صیدنایا آزاد شد.

همچنین، طبق ادعای خبرنگار الجزیره، برخی زندانیان قدیمی صیدنایا آنقدر از دنیا دور بوده اند که اصلا نمی دانسته اند بشار اسد کیست و گمان داشتند هنوز حافظ اسد بر سر کار است. آنها نمی دانستند در سوریه انقلاب شده و فکر می کردند «صدام حسین» به سوریه حمله کرده است.

در حال حاضر، خبرنگاران با دیدن تصاویر صیدنایا شوکه شده اند. آنها گمان نمی کردند با افرادی روبه رو شوند که موبایل را نشناخته یا گمان داشته باشند هنوز صدام بر عراق حکومت می کند. آنها همچنین از دیدن فردی که به علت مشکلات روحی  دچار فراموشی شده و همچنان در زندان به سر می برد شوکه شدند.

باید دید صیدنایا دیگر چه شگفتی ترسناکی برای ناظران خواهد داشت. اما هرچه هست، فعلا برخی می‌گویند مانور خبری بر روی زندان‌های سوریه، برای به فراموشی سپردن جنایتهای اسراییل در منطقه است.

چرا زندان صیدنایا از مخوفترین زندان‌های خاورمیانه شناخته می‌شود؟

برچسب ها: بشار اسد
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر