کد خبر: ۵۴۵۴۵
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷

چرا زندان صیدنایا از مخوفترین زندان‌های خاورمیانه شناخته می‌شود؟

زندان صیدنایا، واقع در ۳۰ کیلومتری شمال دمشق، پایتخت سوریه، در منطقه ریف، از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور به یکی از بدنام‌ترین و مخوف‌ترین زندان‌های جهان تبدیل شده است.
چرا زندان صیدنایا از مخوفترین زندان‌های خاورمیانه شناخته می‌شود؟

مخاطب۲۴- درگیری انقلابیون سوریه برای بازکردن در‌های زندان مخوف «صیدنایا» ادامه دارد. طبق گزارش الجزیره، مخالفان اسد هنوز نتوانسته‌اند در‌های تمام سلول‌های زندان پیچیده صیدنایا را باز کنند. آنها از دوربین‌های مداربسته زندانیان را دیده‌اند، اما درست نمی‌دانند که آنها کجا هستند و به محل دقیق آنها نیز اشراف ندارند.

زندان صیدنایا دمشق یکی از مخوفترین و پیچیده‌ترین زندان‌های سوریه است. این زندان چند طبقه زیرزمینی دارد و طراحی اش به شدت پیچیده است. به همین دلیل، مخالفان درست نمی‌دانند که مخفیگاه‌های این زندان کجا قرار گرفته‌اند. ساختمان‌های مختلف زندان صیدنایا مخفی هستند و درهایشان نیز با قفل‌های مخصوصی بسته شده که کد دارند  و بدون کد باز نمی‌شوند. طبق گزارش الجزیره، انقلابیون کارمندان زندان را فراخوانده و قول داده‌اند در ازای دادن کدها، مشخص کردن سلول‌های مخفی و کمک به آزادی زندانیان، از محاکمه آنها خودداری شود.

اما زندان صیدنایا کجاست و چرا یکی از مخوفترین زندان‌های خاورمیانه شناخته می‌شود؟ زندان صیدنایا، واقع در ۳۰ کیلومتری شمال دمشق، پایتخت سوریه، در منطقه ریف، از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور به یکی از بدنام‌ترین و مخوف‌ترین زندان‌های جهان تبدیل شده است.

اخبار و شایعات زیادی در رابطه با این زندان منتشر شده و به گوش می‌رسد. برخی شایعات حاکی از این است که زندانیان این بازداشتگاه مخوف به طور غیرقانونی مورد شکنجه قرار می‌گیرند و مخفیانه اعدام می‌شوند و حتی جسد آنها سوزانده می‌شود. برخی از کسانی که مدتی در صیدنایا بازداشت شده بوند، از سلول‌های کوچک و تاریک، شکنجه‌های بی امان و اعدام‌های شبانه در مقابل چشمان خود سخن گفته‌اند.

برخی سازمان‌های بین المللی مانند «عفو بین‌الملل» هم گزارش‌های مختلفی علیه این زندان منتشر کرده‌اند. طبق گزارش عفو بین الملل، اتفاقات غیرقانونی زیادی در صیدنایا به وقوع پیوسته است.

صیدنایا از دو ساختمان اصلی تشکیل شده که ظرفیت پذیرش ۱۰ تا ۲۰ هزار زندانی را دارد. طبق برخی گزارش ها، زندانیان معمولا ماه‌ها یا سال‌ها در بازداشتگاه‌ها زندگی می‌کنند. برخی زندانیان این زندان از زمان درگیری اسلامگرایان با دولت حافظ اسد در حماه در زندان بوده‌اند.

بیشتر بخوانید

با این حال، بیشتر زندانیان از زمان جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ به این زندان پا گذاشته‌اند. طبق گزارش شبکه حقوق بشر سوریه، بیش از ۱۳۶،۶۱۴ نفر، از جمله ۳،۶۹۸ کودک و ۸،۵۰۴ زن، در طول جنگ داخلی سوریه و بعد از آن، بین مارس ۲۰۱۱ تا دسامبر ۲۰۲۴، در زندان‌های سوریه بازداشت شده‌اند.

همچنین، برخی گزارش‌ها حاکی از این است که در این زندان، تجاوز‌های جنسی گسترده‌ای رقم خورده است. طبق ادعای برخی زندانیان، تجاوز جنسی در این زندان به حدی بوده که برخی کودکان حاصل از تجاوز در این زندان به دنیا آمده و از کودکی در سلول‌ها زندگی کرده‌اند.

همچنین، برخی زندانیان مدعی شده‌اند که بیشتر اوقات چشمشان بسته بوده و هیچ کسی را نمی‌دیدند. همچنین، طبقات پایین این زندان تاریک بوده و برخی زندانیان ماه‌ها هیچ نوری دریافت نمی‌کرده‌اند.

با این حال، بسیاری تاکید دارند که این گزارش‌ها دروغین بوده و توسط مخالفان اسد و متحدان ترکیه و آمریکا ایجاد و منتشر شده است. آنها تاکید دارند که زندان صیدنایا مخوف است، اما داستان‌های عجیب و غریب حول آن داستان سرایی و شایعه بوده و صحت ندارد.

حقیقتی که به زودی افشا می شود

با این حال، تا چند روز دیگر پرده از اسرار این زندان مخوف برداشته می‌شود. اکنون زندان به دست انقلابیون افتاده و آنها به برخی طبقات این زندان پیچیده دسترسی پیدا کرده‌اند. احتمالا تا چند روز دیگر تمام زندان به دست انقلابیون کشف شده و دادگاه عاملان و مجرمان این زندان نیز برگزار می‌گردد.

طبق گزارش الجزیره، نخستین برخورد انقلابیون با زندان صیدنایا شوکه کننده بوده است. انقلابیون زندانیانی را آزاد کرده‌اند که به مدت ۴۰ سال در سلول‌های تنگ و تاریک صیدنایا زندانی بوده‌اند. «راغید الطاطاری» یکی از این زندانیان است. او خلبان نیروی هوایی سوریه بود که ۴۳سال پیش به علت سرپیچی از دستور بمباران حماه توسط حافظ اسد زندانی شد. او دیروز از زندان صیدنایا آزاد شد.

همچنین، طبق ادعای خبرنگار الجزیره، برخی زندانیان قدیمی صیدنایا آنقدر از دنیا دور بوده اند که اصلا نمی دانسته اند بشار اسد کیست و گمان داشتند هنوز حافظ اسد بر سر کار است. آنها نمی دانستند در سوریه انقلاب شده و فکر می کردند «صدام حسین» به سوریه حمله کرده است.

در حال حاضر، خبرنگاران با دیدن تصاویر صیدنایا شوکه شده اند. آنها گمان نمی کردند با افرادی روبه رو شوند که موبایل را نشناخته یا گمان داشته باشند هنوز صدام بر عراق حکومت می کند. آنها همچنین از دیدن فردی که به علت مشکلات روحی  دچار فراموشی شده و همچنان در زندان به سر می برد شوکه شدند.

باید دید صیدنایا دیگر چه شگفتی ترسناکی برای ناظران خواهد داشت. اما هرچه هست، فعلا برخی می‌گویند مانور خبری بر روی زندان‌های سوریه، برای به فراموشی سپردن جنایتهای اسراییل در منطقه است.

چرا زندان صیدنایا از مخوفترین زندان‌های خاورمیانه شناخته می‌شود؟

برچسب ها: بشار اسد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سایه مرگ بر تالاب انزلی سایه مرگ بر تالاب انزلی
«تالاب انزلی» یکی از زیست‌بوم‌های ارزشمند جهان که از سال ۱۹۷۵ میلادی در کنوانسیون بین‌المللی رامسر ثبت شده است، در حال حاضر با کاهش عمق آب با حداکثر ۲ تا ۲.۵ متر رو‌به‌رو است.
۱۰ پیش‌بینی کلیدی سال ۲۰۲۵ ۱۰ پیش‌بینی کلیدی سال ۲۰۲۵
در سال ۲۰۲۵، بازگشت دونالد ترامپ به قدرت و تأثیرات گسترده آن بر سیاست جهانی، شکل‌گیری صلح شکننده در اوکراین، تقابل کنترل‌شده ایران و اسرائیل، و تشدید رقابت آمریکا و چین از روند‌های کلیدی است. توافق صلح میان کرد‌ها و ترکیه، بازتنظیم روابط بریتانیا و اتحادیه اروپا و مدیریت بحران مهاجرت در اروپا نیز تحولات مهمی هستند. تمرکز جهانی به‌طور فزاینده‌ای بر منافع داخلی و تنش‌های ژئوپلیتیک معطوف خواهد بود.
پرجمعیت‌ترین خانواده جهان ۱۰۲ فرزند دارد پرجمعیت‌ترین خانواده جهان ۱۰۲ فرزند دارد
لابد شما هم دیده یا شنیده‌اید که خانواده‌هایی با فرزندان پرشمار وجود دارند که شمار آنها از ۱۰ یا ۱۵ نفر بیشتر است، ولی آیا می‌توانید حدس بزنید که پرجمعیت‌ترین خانواده جهان چند عضو دارد؟
مادری به اتهام خفه کردن دختر ۱۳ ساله اش محاکمه شد مادری به اتهام خفه کردن دختر ۱۳ ساله اش محاکمه شد
زن و شوهر جوان به اتهام قتل دختر ۱۳ ساله‌شان محاکمه و هر دو به حبس محکوم شدند.
چرا سردار سلیمانی با گلشیفته فراهانی صحبت کرد؟ چرا سردار سلیمانی با گلشیفته فراهانی صحبت کرد؟
نرجس سلیمانی جزئیاتی از گفت‌وگوی تلفنی گلشیفته فراهانی با سردار قاسم سلیمانی را برای نخستین بار بازگو کرد.
آخرین جزئیات پرونده قتل خبرنگار ایرنا آخرین جزئیات پرونده قتل خبرنگار ایرنا
پرونده منصوره قدیری، خبرنگاری که با ضربات دمبل و چاقو به دست همسرش به قتل رسیده بود، بزودی با دریافت آخرین دفاعیات متهم و صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری تهران ارسال خواهد شد.
نخستین عکس فضانوردان از کره زمین در سال ۲۰۲۵ نخستین عکس فضانوردان از کره زمین در سال ۲۰۲۵
فضانورد مشهور ناسا، سال ۲۰۲۵ را با تصویری خیره‌کننده از زمین آغاز کرده که آن را «نمایش نور سال نو» توصیف کرده است.
برگزیده
جزئیات جدید درباره افزایش مدت گذرنامه جزئیات جدید درباره افزایش مدت گذرنامه
معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا با اشاره به ارسال لایحه افزایش مدت اعتبار گذرنامه در مجلس، گفت: یکی از اقداماتی که مجموعه فراجا از ۳ الی ۴ سال گذشته پیشنهاد و دنبال کرده است، موضوع افزایش اعتبار گذرنامه از ۵ سال به ۱۰ سال است و پلیس برای آن آمادگی دارد.
پیام مهم رئیس حشدالشعبی به ایران پیام مهم رئیس حشدالشعبی به ایران
رئیس سازمان بسیج مردمی عراق با بیان اینکه الحشد الشعبی در دفاع از وطن راه فرماندهان شهید پیروزی را ادامه خواهد داد، تاکید کرد: به برادران خود در ایران وفادار هستیم.
چاشنی وفاق در رفتار مشاور رییس جمهور چاشنی وفاق در رفتار مشاور رییس جمهور
نورالدین آهی؛ مشاور احزاب و تشکل های ریاست جمهوری در دو کنگره سالانه دو حزب مختلف سیاسی حضور یافت.
صفحه خبر بالای تصاویر