به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:مهدی روحانینژاد، معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در گفتوگو با خبرگزاری مهر از پوشش فیبر نوری برای بیش از ۸میلیون و ۱۴۰هزار خانوار در کشور خبر داد و اعلام کرد که این خدمات در تمام ۳۱استان کشور گسترش یافته است. برخی از استانها نیز تقریبا به پوشش کامل فیبر نوری دست یافتهاند. وی در ادامه به برنامههای سازمان برای افزایش سرعت اینترنت و بهرهبرداری بهینه از فیبر نوری اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر اپراتورها متعهد به ارائه حداقل سرعت ۱۰۰مگابایت بر ثانیه برای مشترکان خود هستند و برخی اپراتورها تا سرعت ۱۰۰۰مگابایت بر ثانیه را نیز ارائه میدهند. این امر به افزایش کیفیت و سرعت اینترنت کمک خواهد کرد و مردم به وضوح این تغییرات را لمس خواهند کرد.»
روحانینژاد مطرح کرد: «یکی از چالشها، مسائل اقتصادی و مشوقهای اتصال است. اپراتورها برای برقراری این اتصالات انگیزه اقتصادی دارند؛ اما در برخی موارد موانع اجرایی نیز وجود دارد. برای مثال، شهرداریها و شرکت توانیر باید همکاری بیشتری برای اجرای پروژههای فیبر نوری داشته باشند؛ چراکه در بسیاری از مواقع فیبر باید از روی تیرهای چراغ برق عبور کند.»
وی همچنین به کمبود تجهیزات، مانند مودمها در بازار اشاره کرد و توضیح داد: «وجود تجهیزات یک دغدغه جدی در کشور است که وزیر ارتباطات نیز به آن اشاره کرد. با توجه به اینکه برای سال بعد حداقل ۲میلیون اتصال نیاز داریم و این به معنای حدود ۲میلیون مودم است که ما هنوز در کشور نه این مقدار مودم داریم و نه وارد کردیم. این یکی از چالشهایی است که سال آینده با آن مواجه خواهیم بود.»
معاون سازمان تنظیم مقررات همچنین به تعرفههای پایین تلفن همراه اشاره کرد و گفت: با توجه به تعرفه پایین تلفن همراه ممکن است مردم انگیزه کمتری برای استفاده از فیبر نوری داشته باشند. این مساله باید در برنامهریزیهای آینده مورد توجه قرار گیرد.