کد خبر: ۵۴۲۸۶
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸

عارف: نقد حکومت از سوی دانشجویان، نباید براندازی قلمداد شود

معاون اول رئیس‌جمهور با انتشار یادداشتی به مناسبت روز دانشجو نوشت: در مقطع فعلی، دانشگاه‌ها، دانشگاهیان و البته جنبش دانشجویی، می‌توانند در تحقق وفاق ملی در کشور، بسیار تاثیرگذار باشند.

مخاطب۲۴- محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور طی یادداشتی به مناسبت روز دانشجو، با اشاره به رویکرد وفاق ملی، از دانشجویان و جنبش دانشجویی خواست در تحقق وفاق ملی در کشور پیشگام شوند.

بیشتر بخوانید

 

 متن یادداشت محمدرضا عارف به شرح زیر است:

«۱۶ آذر»، یادآور جایگاه دانشگاه و  دانشجویان، در روند تحولاتی است که جامعه‌ی ما را به سوی سرفرازی و آبادانی هدایت می‌کند. استقلال‌خواهی و آزادی‌طلبی، دو درسی است که از ۱۶ آذر۱۳۳۲ به یادگار مانده است و جنبش دانشجویی که به زعم من لازم است فعالیت چند دهه اخیر خود را مورد نقد و بررسی جدی قرار دهد، هیچ‌گاه نباید از این دو ویژگی فاصله بگیرد.

جنبش دانشجویی بیش از هفت دهه است که در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران نقشی تاثیرگذار داشته است.

جنبش دانشجویی که مبتنی بر آموزه‌های اسلامی و علائق ملی شکل گرفته، باید علاوه بر حضور تأثیرگذار، پرسشگر و اصلاحگر در جریانات و رویدادهای مهم کشور، لحظه‌ای نیز از تحول و اصلاح خود غافل نماند؛ از این رو جنبش‌ دانشجویی به‌سان رودی جاری و زلال، هم اصلاح می‌کند و هم اصلاح می‌شود و انتظار می‌رود که در مسیر خود، لحظه‌ای سکون و تردید در تلاش صادقانه برای اعتلای کشور عزیزمان و ارتقای جایگاه و منزلت مردم به خود راه ندهد و پیشرفت و توسعه در همه زمینه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را خالصانه دنبال کند.

هویت دانشگاه و دانشجو با تحلیل، نقد و مطالبه‌گری همراه است. بر همین اساس است که رهبر معظم انقلاب، بارها بر راه‌اندازی کرسی‌های آزاداندیشی تاکید کرده‌اند؛ اما متاسفانه این مهم به صورت اصولی تحقق نیافته و حتی بعضا با موانع سلیقه‌ای هم روبه‌رو شده است.

نقد حکومت و حاکمیت از سوی جنبش دانشجویی، نباید به معنای براندازی قلمداد شود؛ بلکه می‌تواند تقویت‌کننده حاکمیت باشد. اگر دانشگاهیان نقد نکنند و جنبش دانشجویی، نقد را از خود دور کند، از هویت خود دور می‌شوند و متاسفانه طی سالیان اخیر شاهد بودیم با دخالت‌های نابجای نهادهایی که ارتباطی با دانشگاه ندارند، عملا جنبش دانشجویی در سکون و رخوت قرار گرفت.

دولت وفاق ملی، به همین دلایل، راهبرد اصلی در حوزه دانشگاه را حمایت از فعالیت تشکل‌های مختلف دانشجویی قرار داد و در گام نخست رویکرد وفاق، با همراهی نهادهای مختلف و محوریت وزارت علوم و وزارت بهداشت، دانشجویان و فعالان دانشجویی که طی سالیان گذشته، بنا به هر دلیلی از ادامه تحصیل منع شده بودند را به خانه خود، یعنی دانشگاه باز گرداند و این عده از دانشجویان تحصیل خود را از سرگرفتند.

در مقطع فعلی، دانشگاه‌ها، دانشگاهیان و البته جنبش دانشجویی، می‌توانند در تحقق وفاق ملی در کشور، بسیار تاثیرگذار باشند. تردیدی ندارم که برگزاری میزگردهای تخصصی با رویکرد وفاق ملی در دانشگاه‌ها، به دولت در پیگیری و تحقق اهدافش و ایجاد وفاق بین همگان، در همه ابعاد کمک می‌کند.

جنبش دانشجویی، ضمن احصای چالش‌های اصلی کشور، می‌بایست راه‌حل‌های علمی آن را نیز ارائه دهد و کارگزاران نظام نیز از ظرفیت جنبش دانشجویی برای چاره‌جویی و حل چالش‌های کشور، به ویژه ناترازی‌ها بهره ببرند.

از یاد نبریم که برخورد امنیتی با روحیه نقادی دانشجو، دانشجویان را دچار بی‌انگیزگی می‌کند و بی‌انگیزگی آفت جنبش دانشجویی است. جنبش دانشجویی باید مدافع آزادی‌ اندیشه، آزادی‌بیان و آزادی‌ اجتماعات باشد که این آزادی‌ها، لازمه داشتن یک نظام مردم‌سالار است.

جنبش دانشجویی باید خود را در درون نظام اسلامی تعریف کند؛ اما این به معنی چشم فروبستن بر کژی‌ها و ناروایی‌ها نیست. جنبش دانشجویی باید در برابر هرگونه انحراف از مسیر انقلاب و تعدی به حقوق اساسی مردم، حساس باشد.

در شرایط خاص کشور که شاهد تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران هستیم، دانشجویان و دانشگاهیان باید برای برون‌رفت از این وضعیت، مسئولان را با نقد مشفقانه خود برای اصلاح امور و پاسخ به مطالبات مردم، به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی کمک کنند.

انتظاری که به عنوان یک معلم دانشگاه از تشکل‌های دانشجویی دارم، این است که با رویکرد بلندمدت و با روش و منش اخلاقی و حفظ هویت خود، فعالیت کنند و در گفت‌وگو پیش‌قدم باشند و هیچ‌گاه باب گفت‌وگو با تشکل‌های رقیب را نبندند. یاد و خاطره همه شهدا بویژه شهدای جنبش دانشجویی را گرامی می دارم‌.

برچسب ها: محمدرضا عارف
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
گردش مالی نمایشگاه کتاب امسال باورنکردنی شد! گردش مالی نمایشگاه کتاب امسال باورنکردنی شد!
این دوره نمایشگاه کتاب با افزایش حدود ۱۰۰درصدی نمایشگاه کتاب نسبت به سال گذشته همراه بوده است
دختر خوب مناسب ازدواج چه ویژگی‌هایی دارد؟ دختر خوب مناسب ازدواج چه ویژگی‌هایی دارد؟
در واقع ممکن است برای کسی که در یک خانواده مذهبی به دنیا آمده، مهم‌ترین ویژگی مورد نظر، پوشش و حجاب کامل باشد، امکان دارد برای کسی که در یک خانواده ثروتمند به دنیا آمده مهم‌ترین ویژگی یک دختر خوب، این باشد که او بتواند مستقل بوده و درآمد داشته باشد یا اصلاً دختر خوب برای رابطه از نظر یک فرد دیگر، کسی است که کم‌توقع باشد.
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برگزیده
شرط و شروط جدید اسرائیل برای برقراری آتش بس در غزه شرط و شروط جدید اسرائیل برای برقراری آتش بس در غزه
رسانه‌های صهیونیستی از جزئیات طرح پیشنهادی جدید تل آویو در مذاکرات دوحه به منظور برقراری آتش بس و تبادل اسرا خبر می‌دهند.
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
پزشکیان درباره مهاجرین افغانستانی چه گفت؟ پزشکیان درباره مهاجرین افغانستانی چه گفت؟
وزیر خارجه طالبان با رئیس‌جمهور ایران دیدار کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر