کد خبر: ۳۷۳۱۶
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۳

عارف چه نامه‌ای به قوه قضاییه نوشت؟

محمدرضا عارف در پی تشدید درگیری‌ها در جامعه به بهانه حفظ حجاب به رئیس قوه قضائیه نامه نوشت.
عارف چه نامه‌ای به قوه قضاییه نوشت؟

مخاطب ۲۴- محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیامی در خصوص تشدید درگیری‌ها در جامعه به بهانه حفظ حجاب و فریضه امر به معروف و نهی از منکر از رئیس قوه قضاییه خواست با تدبیر خود و بهره گیری از نظرات نخبگان جامعه در کمترین زمان ممکن جلوی اقدامات خلاف قانون که باعث تشدید تنش و درگیری در جامعه به بهانه حفظ حجاب و امر به معروف و نهی از منکر شده است را بگیرد چه آنکه ادامه این روند جز خسران برای کشور و نظام نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید

متن این پیام به شرح زیر است:

به نام خدا

بعد از حادثه تلخ و دردناک درگذشت خانم مهسا امینی و به تبع آن حوادث ناگواری که به دلیل سوء تدبیر بخشی از بدنه حاکمیت در کشور رخ داد، موضوع حجاب با راهبرد همان بخش از حاکمیت و برای به حاشیه راندن معضلات اصلی کشور از جمله فقر و بیکاری و فساد اداری و برای سرپوش نهادن بر تمامی ضعف‌ها و ناقابلیت‌های مدیریتی، به موضوع اصلی منازعه ملت و حاکمیت تبدیل شد.
اینکه بعد از گذشت ۴۵ سال از انقلاب همچنان موضوع حجاب مورد مناقشه بین بخش قابل توجهی از جامعه و حاکمیت قرار دارد نشان از این است که متولیان امر نتوانستند با برخورد‌های سخت و خشن و خارج از اصول منطقی و حتی دینی و مذهبی، بخشی عمده‌ای از زنان جامعه ایران را به آن نوع از حجابی که می‌پسندند متقاعد کنند. اگرچه خیل کثیری از بانوان ایرانی چه در داخل و چه خارج از کشور رعایت عفاف و حجاب را نه به جهت خواست و اجبار حاکمیت بلکه برای میل و خواست شخصی و بر اساس اصول دینی و سنتی خود مورد ملاحظه قرار می‌دهند.

متاسفانه با تصویب لایحه عفاف و حجاب در مجلس، بدون هر گونه مشورت و رایزنی با مصلحان و متفکران و بدنه دانشگاهی متخصص در امور اجتماعی و امنیتی و صرفا بر اساس تفکرات ایدئولوژیک اقلیتی بسیار محدود که امروز منافع خود را در تقابل با اکثریت جامعه می‌انگارند، چالشی دیگر در جامعه پدیدار گشته و فریضه امر به معروف و نهی از منکر که اساسا برای اصلاح رفتار حاکمان در مبانی شرع مقدس وارد گشته را در حد پدیده زشت و ناپسند و غیر شرعی و اخلاقی ``مخبری`` و نظایر آن تنزل دادند و باعث رویارویی مردم و ایجاد دوقطبی‌های بسیار خطرناک در سطح جامعه شده است که نمونه بسیار دردناک آن را در روز‌های اخیر شاهد بودیم. افعالی مانند فیلم برداری از زنان و دختران به بهانه مبارزه با بی حجابی، که هیچگونه توجیه عقلانی، شرعی و اخلاقی ندارد و حتی در تضاد آشکار با غیرت ایرانی در دفاع از ناموس است، در تقابل آشکار با آیه شریفه:" ولقد کرمنا بنی آدم.. " و حفظ کرامت انسان و به طور خاص زنان شریف ایرانیست. عدم برخورد جدی با اینگونه حرکات که بطور آشکار در مباینت با سنت رسول اکرم (ص) و شیوه ائمه اطهار در مواجهه با منکرات فردی و امر به معروف است فقط و فقط باعث سوزاندن سرمایه اجتماعی و عصبانی‌تر کردن قاطبه مردم، حتی معتقدین به حجاب، نسبت به حکمرانی و حکمرانان و به مسلخ بردن دین و خصوصا مذهب اهل بیت (ع) می‌شود.

این نوع رفتار‌ها با هر نیتی که انجام شود نه تنها نهی از منکر نیست که خود منکری آشکار است و با قواعد فقهی مشعر بر امر به معروف و نهی از منکر همخوانی و تناسب ندارد و وااسفا که اینگونه برخورد‌ها از سوی افرادی که ملبس به لباس روحانیت هستند و قرار بود ملجا و پناهگاه مردم باشند سر بزند که مطمئنا از باب حسنات الاابرار و سیئات المقربین قبیح‌تر از اقدامات مشابه توسط مردم عادی است و در نگاه قانون نیز منطبق با موضوع موارد ۶۱۹ و ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ دائر بر ایجاد مزاحمت برای بانوان و تظاهر به ارتکاب عمل حرام است.

اینجانب به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، که قطعا محافظت و مراقبت از مصالح مردم به عنوان اصل و پایه نظام همواره در اولویتم بوده است، از ریاست محترم قوه قضاییه که در دوران تصدی شان در قوه قضاییه تلاش کرده اند رویکردی جدید متناسب باحفظ حقوق شهروندی اتخاذ کنند انتظار دارم با تدبیر خود و بهره گیری از نظرات نخبگان جامعه در کمترین زمان ممکن جلوی اقدامات خلاف قانون که باعث تشدید تنش و درگیری در جامعه به بهانه حفظ حجاب و امر به معروف و نهی از منکر شده است را بگیرند چه آنکه ادامه این روند جز خسران برای کشور و نظام نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.

محمدرضا عارف

برچسب ها: محمدرضا عارف
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک
در پایان دومین مسابقه آسیایی استقلال در لیگ قهرمانان دو هواداران نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به تندی از خجالت بازیکنان و کادر فنی استقلال در آمدند
برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود
سخنگوی دولت اعلام کرد برنامه جامع ایران برای مقابله با مکانیسم ماشه و کاهش فشار تحریم‌ها روز یکشنبه تصویب خواهد شد؛ برنامه‌ای با مأموریت‌های مشخص برای دستگاه‌ها.
تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود
حسن یزدانی، ستاره کشتی جهان، فردا درباره بازگشت به تشک و احتمال پیوستن به تیم کشتی استقلال جویبار تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کند.
پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا
آلمان از پهپاد جنگی جدید “CA-۱ Europa” رونمایی کرد؛ پرنده‌ای هوشمند که با هوش مصنوعی، تصمیم‌گیری و همکاری گروهی در میدان نبرد را بر عهده می‌گیرد.
قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل
آخرین نرخ‌های سکه و طلا امروز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد؛ شامل سکه امامی، بهار آزادی، نیم و ربع سکه و همچنین قیمت انس جهانی طلا.
انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری
در نشستی با حضور اعضای حزب همبستگی دانش‌آموختگان فارس، انتصاب مدیرکل جدید صمت، بر حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان تأکید شد.
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر