کد خبر: ۵۳۸۷۶
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹

انسان‌ها در این دو سن به سرعت و ناگهانی پیر می‌شوند

مطالعات جدید نشان می‌دهد انسان‌ها در ۲ قله تیز عمر خود سریع‌تر پیر می‌شوند.
انسان‌ها در این دو سن به سرعت و ناگهانی پیر می‌شوند

مخاطب۲۴- پیشرفت یک انسان در طول زندگی ممکن است به عنوان یک توالی تدریجی از تغییرات از تخمک به گور در نظر گرفته شود، اما حقیقت چیز دیگری است.

بیشتر بخوانید

ممکن است یک روز صبح از خواب بیدار شوید، در آینه نگاه کنید و به این فکر کنید که ناگهان خیلی بزرگتر شدید؛ شما اشتباه نمی‌کنید و این پدیده کاملاً طبیعی است. بر طبق تحقیقات انجام شده بر تغییرات مولکولی مرتبط با افزایش سن، انسان‌ها دو مرحله تغییری شدید رو به پیری را در زندگی خود تجربه می‌کنند. یکی از این تغییرات در سن متوسط ۴۴ سالگی و دیگری در سن ۶۰ سالگی اتفاق می‌افتد.

مایکل اسنایدر، ژنتیک شناس از دانشگاه استنفورد در ماه آگوست پس از انتشار این مطالعه گفت: «انسان‌ها در طول زمان به تدریج در حال تغییر نیستند، بلکه تغییرات ناگهانی و واقعاً چشمگیری برای آنها اتفاق می‌افتد. به نظر می‌رسد در اواسط دهه ۴۰ و اوایل دهه ۶۰ سالگی زمان تغییرات چشمگیر است. مهم نیست که به چه نوعی از مولکول‌های بدن نگاه کنید، این حقیقت درباره تمام ملکول‌ها صدق می‌کند.»

روند پیری بسیار پیچیده و با خطرات فزاینده بیماری‌های مختلف همراه است. اسنایدر و همکارانش به منظور کاهش خطر این بیماری‌ها و کمک به کشف درمان‌های بهتر، زیست‌شناسی پیری را بررسی کرده‌اند تا بهتر بفهمند در طول زندگی چه تغییراتی و چگونه رخ می‌دهند. برای این منظور، آنها گروهی متشکل از ۱۰۸ بزرگسال را ردیابی کردند که طی چندین سال هر چند ماه یک بار نمونه‌های بیولوژیکی اهدا می‌کردند.

این گروه تحقیقاتی متوجه شد که در برخی شرایط، مانند آلزایمر و بیماری‌های قلبی عروقی، خطر ابتلا به تدریج با گذشت زمان افزایش نمی‌یابد، بلکه پس از یک سن خاص به شدت افزایش می‌یابد؛ بنابراین آنها تصمیم گرفتند نگاهی دقیق‌تر به نشانگر‌های زیستی پیری بیندازند تا ببینند آیا می‌توانند تغییرات مرتبطی را شناسایی کنند. محققان با استفاده از نمونه‌های شرکت کنندگان، انواع مختلفی از مولکول‌های زیستی را ردیابی کردند. مولکول‌های مختلف مورد مطالعه شامل آر اِن اِی، پروتئین‌ها، لیپید‌ها و گونه‌های میکروبیوم روده، پوست، بینی و دهان هستند که در مجموع ۱۳۵۲۳۹ ویژگی بیولوژیکی را شامل می‌شوند.

هر
شرکت کننده به طور متوسط ۴۷ نمونه در طول ۶۲۶ روز ارسال کرد. این حجم از داده‌ها منجر به بیش از ۲۴۶ میلیارد ریز داده‌ها شد که محققان آنها را پردازش کردند و به دنبال الگو‌هایی مشابه در تغییرات گشتند. چندین مطالعه دیگر پیش از این مطالعه جدید تغییرات غیر خطی در فراوانی مولکولی را یافته بودند. این تغییرات غیر خطی در روند پیری موش‌ها و انسان‌ها مشابه است. مطالعات بر روی مگس‌ها، موش‌ها و گورخرماهی نیز به روند پیری تدریجی در این گونه‌ها اشاره کرده است.

اسنایدر و همکارانش متوجه شدند تغییر بسیار واضحی در فراوانی انواع مختلف مولکول‌ها در بدن انسان در دو مرحله مجزا وجود دارد. حدود ۸۱ درصد از تمام مولکول‌هایی که مورد مطالعه قرار گرفتند، تغییراتی را در طی یک یا هر دوی این مراحل نشان دادند. این تغییرات در اواسط دهه ۴۰ و دوباره در اوایل دهه ۶۰ با نمایه‌های کمی متفاوت به اوج خود می‌رسد. تغییرات دهه ۴۰ سالگی تغییراتی را در مولکول‌های مربوط به متابولیسم لیپیدها، کافئین و الکل و همچنین بیماری‌های قلبی عروقی و اختلال در عملکرد پوست و عضله نشان داد.

تغییرات دهه ۶۰ سالگی نیز با تغییر در متابولیسم کربوهیدرات و کافئین، بیماری‌های قلبی عروقی، تغییرات در پوست و ماهیچه، تغییر سیستم ایمنی و عملکرد کلیه‌ها همراه است. اولین نقطه اوج، یعنی در اواسط دهه ۴۰، معمولا زمانی است که زنان شروع به یائسگی یا پیش از یائسگی می‌کنند، اما محققان یائسگی را به عنوان یک عامل اصلی در این تغییرات رد کردند، زیرا مردان نیز در همان سن دچار تغییرات مولکولی قابل توجه و مشابهی می‌شوند.

شیائوتائو شن، متابولومیست و نویسنده اول این مطالعه، توضیح داد: «این کشف جدید نشان می‌دهد اگرچه یائسگی یا دوران قبل از یائسگی ممکن است در تغییرات مشاهده شده در زنان در اواسط ۴۰ سالگی نقش داشته باشد، اما احتمالاً عوامل مهم دیگری نیز بر این تغییرات در مردان و زنان تأثیر می‌گذارد. شناسایی و مطالعه این عوامل باید در اولویت تحقیقات آتی قرار گیرد.»

محققان خاطرنشان کردند حجم نمونه آنها بسیار کوچک است و نمونه‌های زیستی محدودی را از میان افراد ۲۵ تا ۷۰ ساله آزمایش کرده‌اند. تحقیقات آینده می‌تواند به بررسی بیشتر این پدیده کمک کند و آن را با جزئیات بیشتر در طیف وسیع‌تری از موضوعات مورد مطالعه قرار دهد تا درک بهتری از چگونگی تغییر بدن انسان در طول زمان داشته باشیم.

برچسب ها: انسان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری
به‌نظر می‌رسد که درمان هورمونی یائسگی، اثربخشی داروی تیرزپاتید (Zepbound) را افزایش می‌دهد. زنان با ترکیب این دو درمان، وزن بیشتری کم کردند و تعداد بیشتری از آنها توانستند حداقل ۲۰٪ از وزن بدن خود را کاهش دهند. این یافته‌ها، نتایج پیشین درباره‌ی داروی سماگلوتید (Wegovy) را نیز تأیید می‌کنند.
طارمی به خواست خود از اینتر می رود طارمی به خواست خود از اینتر می رود
مهاجم ایرانی اینتر با جدایی‌اش از این تیم در این تابستان جاری موافقت کرده است.
طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم
رئیس جمهور نوشت: معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است و این مسیر صلح‌آمیز را با جدیت و بسیج همه ظرفیت‌های سیاسی دنبال می‌کنیم. ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم و برای دور کردن سایه جنگ از کشور، ضمن دفاع از حقوق طبیعی ملت ایران، از همه سرمایه‌های سیاسی و دیپلماسی بهره خواهیم گرفت.
پاریس بالاخره باخت! پاریس بالاخره باخت!
بالاخره فصل طولانی فوتبال به اتمام رسید و جام جهانی باشگاه‌ها، قهرمان خودش را شناخت و پی اس جی برابر چلسی زانو زد.
بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت
یعقوب صباحی، بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون، ظهر امروز درگذشت.
«سوپرمن» صدرنشین شد «سوپرمن» صدرنشین شد
فیلم ماجراجویانه و ابرقهرمانی «سوپرمن» با فروش جهانی ۲۱۷ میلیون دلار، صدرنشین گیشه سینمای آمریکا و جهان شد، اما چینی‌ها چندان روی خوشی به ابرقهرمان آمریکایی نشان ندادند.
دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور به همراه دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران ظهر دوشنبه با حضور در یکی از هتل‌های شهر تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ ۱۲ روزه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
برگزیده
درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری
به‌نظر می‌رسد که درمان هورمونی یائسگی، اثربخشی داروی تیرزپاتید (Zepbound) را افزایش می‌دهد. زنان با ترکیب این دو درمان، وزن بیشتری کم کردند و تعداد بیشتری از آنها توانستند حداقل ۲۰٪ از وزن بدن خود را کاهش دهند. این یافته‌ها، نتایج پیشین درباره‌ی داروی سماگلوتید (Wegovy) را نیز تأیید می‌کنند.
مهلت ثبت‌نام رشته‌های کاردانی دانشگاه ملی مهارت تمدید شد مهلت ثبت‌نام رشته‌های کاردانی دانشگاه ملی مهارت تمدید شد
مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته برنامه پذیرش کاردانی ویژه دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ـ غیرانتفاعی سال ۱۴۰۴ تمدید شد.
وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند
وحید جلیلی، قائم مقام رئیس صداسیما: تصویری که از امریکا امروز ملت ایران دارد یک غرب منحط، وحشی خونخوار است که به هیچ عهد و پیمانی وفادار نمی‌ماند، این برای از راننده اسنپ تا بقال تا پزشک تا معلم تا همه اقشار مردم مشخص است.
صفحه خبر بالای تصاویر