کد خبر: ۵۳۷۳۳
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۵

باور‌های غلط درباره راه‌های انتقال ایدز

آیا ایدز از طریق دست دادن یا استفاده از حمام مشترک منتقل می‌شود؟ اگر شما هم چنین تصوری دارید، باید بدانید که این باور‌ها غلط هستند. دکتر مسعود مردانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به بررسی و اصلاح این تصورات نادرست پرداخته است.
src="/files/fa/news/justify;">مخاطب۲۴- ایدز یکی از مهم‌ترین چالش‌های بهداشتی در سطح جهانی است که بسیاری از مردم در مورد راه‌های انتقال آن اطلاعات اشتباه دارند. دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری HIV/AIDS و استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تشریح برخی از رایج‌ترین باور‌های غلط درباره انتقال ویروس HIV پرداخته و توضیح داده است که این باور‌ها چگونه می‌توانند بر سلامت عمومی تأثیر بگذارند.



بر اساس گفته‌های دکتر مردانی، مهم‌ترین راه‌های انتقال ایدز در ایران و جهان، ارتباط جنسی محافظت‌نشده، استفاده از سرنگ‌های مشترک آلوده در میان معتادان تزریقی، و انتقال خون و فرآورده‌های خونی آلوده است. خوشبختانه، با اقدامات مؤثر و نظارت دقیق سازمان انتقال خون، دیگر شاهد موارد ابتلاء به ایدز از طریق تزریق خون در سال‌های اخیر نبوده‌ایم.



دکتر مردانی به برخی از باور‌های غلطی اشاره کرده که هنوز در جامعه رواج دارد و می‌تواند منجر به ناآگاهی و حتی تبعیض علیه افراد مبتلا به HIV شود. وی تأکید کرد که بسیاری از افراد هنوز تصور می‌کنند که ایدز از طریق دست دادن با فرد مبتلا، نشستن در کنار او یا حتی غذا خوردن در یک ظرف مشترک منتقل می‌شود. این تصورات کاملاً اشتباه هستند.

به گفته دکتر مردانی، ایدز از طریق حمام‌های مشترک، استخرها، عطسه، سرفه، اشک چشم، بزاق دهان یا رفتن به دندانپزشکی نیز منتقل نمی‌شود. اینها تن‌ها برخی از تصورات غلطی هستند که همچنان در میان مردم شایع هستند و می‌توانند باعث استرس و نگرانی بی‌مورد در افراد شوند.



یکی دیگر از باور‌های نادرست در مورد ایدز، تصور این است که افراد مبتلا به HIV نباید ازدواج کرده یا بچه‌دار شوند. دکتر مردانی با رد این باور گفت که بسیاری از افراد مبتلا به HIV که تحت درمان‌های مناسب ضد ویروس قرار گرفته‌اند، ازدواج کرده و بچه‌دار شده‌اند. حتی بچه‌های این افراد نیز کاملاً سالم بوده‌اند.

وی توضیح داد که در مبتلایانی که تحت درمان قرار دارند و سطح ویروس در خون آنها بسیار پایین است، احتمال انتقال HIV به دیگران بسیار کم است. این افراد می‌توانند با مشاوره‌های تخصصی قبل از ازدواج، تصمیم به تشکیل خانواده بگیرند و حتی به کودک خود شیر دهند، بدون اینکه نگرانی از انتقال ویروس داشته باشند.



دکتر مردانی تأکید کرد که افراد HIV مثبت قبل از ازدواج باید به مراکز مشاوره رفتاری که در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور وجود دارند، مراجعه کنند. این مشاوره‌ها به آنها کمک می‌کند تا با در نظر گرفتن شرایط بهداشتی و پزشکی، تصمیمات آگاهانه‌ای درباره تشکیل خانواده بگیرند.

وی اشاره کرد که بسیاری از افرادی که پس از مشاوره‌های تخصصی ازدواج کرده و بچه‌دار شده‌اند، در حال حاضر خانواده‌هایی سالم دارند و مراقبت‌های لازم را برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران انجام می‌دهند.



دکتر مردانی همچنین بر اهمیت درمان به موقع مبتلایان به HIV تأکید کرد. اگر فردی مبتلا به HIV به موقع درمان نشود، خون و فرآورده‌های خونی او می‌تواند برای سایر افراد خطرناک باشد. به همین دلیل، شروع درمان‌های ضد HIV در اسرع وقت، به ویژه برای کسانی که تحت درمان نیستند، بسیار ضروری است.



باور‌های غلط و اطلاعات نادرست در مورد HIV و ایدز هنوز در جامعه وجود دارند. اما با آگاهی‌رسانی و مشاوره‌های صحیح، می‌توان این تصورات را اصلاح کرد و به افراد مبتلا به HIV کمک کرد تا زندگی سالم و طبیعی داشته باشند. اطلاعات دقیق و علمی در مورد این بیماری نه تنها به کاهش استرس و ترس‌های بی‌مورد کمک می‌کند، بلکه می‌تواند از بروز تبعیض‌های اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به ایدز حمایت کند.

برچسب ها: ایدز
اخبار داغ
ماجرای خروج ۴۰۰ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد ایران ماجرای خروج ۴۰۰ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد ایران
یک مقام ارشد ترکیه به‌طور غیررسمی پیشنهاد کرده است که ترکیه ممکن است در میان گزینه‌های دیگر، انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران به خاک ترکیه را مطرح کند.
نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات
تیمی فنی و تخصصی مشغول به‌روزرسانی و تکمیل نهایی فهرست جان‌باختگان ناآرامی‌های دی‌ماه هستند و نسخه کامل، یکپارچه و اصلاح‌شده، پس از رفع تمامی نکات فنی و اطمینان از صحت و یکپارچگی داده‌ها، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به روز رسانی خواهد شد. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد در این انتشار، برخی ناهماهنگی‌های جزئی، فنی و آماری رخ داده است.
خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، به‌طور رسمی اعلام کرده است که مبلغ پایه عیدی سال ۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی
عزل مدیر شبکه افق، در پی پخش برنامه‌ای از شبکه افق با محتوای موهن نسبت به شهدا و جان‌باختگان حوادث دی‌ماه، مدیر این شبکه به دلیل سهل‌انگاری و بی‌توجهی در مدیریت محتوای برنامه «خط‌خطی» عزل و پخش این برنامه متوقف شد.
لوگوی جدید BMW +عکس لوگوی جدید BMW +عکس
BMW بی‌سروصدا از لوگوی جدید خود رونمایی کرد
رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه! رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه!
شبکه الجزیره مدعی شد که ایران با همکاری چین و روسیه طی روزهای آینده رزمایش دریایی مشترکی برگزار می‌کند.
قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم
در بحبوحه تنش‌آفرینی‌ها و لفاظی‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه منطقه و تهدیدات علیه تهران، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اشاره کرد که تهران آماده مذاکره با آمریکا است، اما تنها در صورتی که مذاکرات «صادقانه و واقعی» باشند.
برگزیده
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟ هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:­ هموطنان دهک دهم درآمدی که هنوز کالابرگ آنها شارژ نشده، باید ابتدا­ درخواست‌شان را در ­ثبت احوال ثبت کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر