مخاطب ۲۴- «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا پس از روی کار آمدن در ۲۰ ژانویه تقریباً تمام کمکهای خارجی ایالات متحده را به حالت تعلیق درآورد. چند روز بعد، وزارت امور خارجه این کشور گفت که تلاش برای مهار اچ آی وی تحت برنامه اضطراری رئیس جمهور برای کمک به ایدز (PEPFAR) ادامه خواهد داشت.
«وینی بیانیما»، مدیر اجرایی UNAIDS به خبرنگاران در ژنو گفت:، اما اختلال در بودجه سلامت و تأثیر آن بر خدمات گستردهتر، تأثیر مخربی بر افراد مبتلا به HIV/AIDS داشته است.
او گفت: این برداشت ناگهانی بودجه ایالات متحده باعث تعطیلی بسیاری از کلینیکها و اخراج هزاران کارمند بهداشتی شده، و همه اینها به این معنی است که ما انتظار داریم شاهد افزایش عفونتهای جدید باشیم. UNAIDS تخمین زده است که ما میتوانیم روزانه ۲۰۰۰ عفونت جدید را تجربه کنیم.
به گزارش رویترز، بیانیما گفت این ارقام بر اساس مدل سازی سازمان ملل است، اما جزئیات بیشتری در مورد چگونگی دستیابی به برآوردها ارائه نکرد.
بیانیما گفت که اگر کمکهای مالی آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) در پایان وقفه ۹۰ روزه در ماه آوریل از سر گرفته نشود، یا توسط دولت دیگری جایگزین نشود، در چهار سال آینده، ۶.۳ میلیون مورد مرگ ناشی از ایدز اضافه خواهد شد.
وی افزود: بر اساس آخرین داده ها، در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۶۰۰ هزار مورد مرگ ناشی از ایدز در سراسر جهان ثبت شده است.