کد خبر: ۵۳۶۳۴
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱

تنزل رتبه ایران و هشداری برای حوزه حکمرانی هوش مصنوعی

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران رتبه کلی ایران در شاخص هوش مصنوعی در دنیا را ۱۳۳ ذکر کرد و گفت: متاسفانه رتبه خوبی نداریم و بین ۱۳۳ کشور در شاخص نهادی مربوط به حکمرانی رتبه ۱۳۳ را کسب کردیم و بعد از ما هیچ کشور دیگری وجود ندارد.
تنزل رتبه ایران و هشداری برای حوزه حکمرانی هوش مصنوعی

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:داود ادیب در پنجمین نشست تخصصی هوش مصنوعی و اقتصاد، گـفت: بر اساس آخرین رتبه‌بندی کشور‌ها در حوزه هوش مصنوعی در آکسفورد اینساید در ۲۰۲۳، ایران رتبه ۹۴ را در میان ۱۹۳ کشور به دست آورده است و رتبه ما در این حوزه تنزل یافته است.

وی با بیان اینکه در حوزه دانشی جلو هستیم که دلیل آن تعداد انتشار مقالات است، اظهار کرد: سه شاخص عمده برای آمادگی هوش مصنوعی در دنیا تعیین شده که شامل «دولت، حکمرانی و تسهیل‌گری و قوانین»، «زیرساخت» و «تکنولوژی و فناوری» می‌شود.

بر اساس آخرین گزارشی که از سازمان وایپو در حوزه نوآوری جهانی دریافت کردیم، در شاخص نهادی که به آمادگی هوش مصنوعی مرتبط می‌شود، متاسفانه رتبه خوبی نداریم و بین ۱۳۳ کشور در شاخص نهادی مربوط به حکمرانی رتبه ۱۳۳ را کسب کرده‌ایم و به این معنا است که بعد از ما هیچ کشور دیگری وجود ندارد.

ادیب، این آمار را هشداری برای کشور در حوزه حکمرانی هوش مصنوعی دانست و یادآور شد: هر چه ما زیرساخت مناسبی داشته باشیم و بتوانیم فناوری‌هایی را جذب کنیم و یا در کشور این فناوری‌ها را توسعه دهیم، اگر به موضوع قوانین و حکمرانی داده و حکمرانی بر داده توجه نکنیم، شانس خوبی در دنیا نخواهیم داشت.

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران به بیان وضعیت زیرساخت‌های این حوزه پرداخت و با بیان اینکه اقبال و شانس خوبی در این حوزه نداریم، گفت: ایران در شاخص محیط‌های سازمانی رتبه ۱۲۷، در شاخص اثربخشی دولت رتبه ۱۲۰، در شاخص محیط نظارتی رتبه ۱۳۱، در شاخص کیفیت نظارتی رتبه ۱۳۳ و در شاخص احکام قانونی رتبه ۱۱۸ را کسب کرده است.

به گفته وی، ایران همچنین در شاخص محیط تجارت رتبه ۱۲۸ و در شاخص سیاست‌های انجام کسب و کار رتبه ۱۲۶ را از آن خود کرده و همه این رتبه‌ها در میان ۱۳۳ کشور جهان محاسبه شده است.

ادیب با اشاره به وضعیت کشور در حوزه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: کشور در این حوزه نسبت به سال گذشته (۲۰۲۲) که رتبه ۹۷ را داشته، در سال ۲۰۲۳ تنزل رتبه داشته و به جایگاه ۱۰۲ جهانی رسیده است.

در زیر شاخص‌های این شاخص نیز وضعیت کشور به این صورت است:

* در حوزه دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ۸۹

* استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ۶۵

* سرویس آنلاین دولتی رتبه ۱۱۵

* مشارکت الکترونیکی رتبه ۱۲۸

* زیرساخت‌های عمومی رتبه ۵۰

وی تاکید کرد: این اعداد نشان می‌دهد که در حوزه زیرساختی باید فعالیت بیشتری داشته باشیم. در زیرساخت تنها موضوع تجهیزات مطرح نیست. ما اگر تجهیزات سرور‌های قوی در اختیار داشته باشیم، می‌توانیم در این حوزه کار کنیم و حتی می‌توانیم از روش‌هایی، چون کلود کامپیوتینگ استفاده کنیم. ما در حوزه هوش مصنوعی می‌توانیم از کار‌های کوچک آغاز کنیم و حتما لازم نیست که گام‌های بزرگ برداریم.

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران با بیان اینکه کشور‌های مختلف بر اساس توانمندی‌هایشان هر کدام یک موضوع و جهت‌گیری خاصی نسبت به هوش مصنوعی داشته‌اند، ادامه داد: امریکا به دلیل توان مالی که دارد، شرکت‌های بزرگ را خریداری کرده است، کشور‌های عربی، چون امارات و عربستان جذب نمایندگی این حوزه را در پیش گرفته‌اند و هندوستان به سمت آموزش هوش مصنوعی حرکت کرده است.

وی ادامه داد: در اتحادیه اروپا به دلیل توانمندی فناوری آنها نسبت به کشور‌های پیشرو کمتر به سمت قانونگذاری، سیاستگذاری و استراتژی رفته‌اند و سعی کردند در این حوزه قدرت را به دست بگیرند. کشور چین نیز در حوزه ربات‌ها فعال شده است. ایران نیز به دلیل اینکه در سه حوزه دولت، زیرساخت و تکنولوژیکی مشکل دارد، پیشنهاد می‌شود که با توجه به سبقه‌ای که در حوزه ریاضیات دارد، مزیت رقابتی خود را در حوزه الگوریتم‌ها و مدل‌ها تعریف کند.

ادیب در پایان خاطرنشان کرد: با شروع در مدل‌سازی کوچک می‌توانیم مزیت رقابتی را در دنیا کسب کنیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه! رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه!
شبکه الجزیره مدعی شد که ایران با همکاری چین و روسیه طی روزهای آینده رزمایش دریایی مشترکی برگزار می‌کند.
قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم
در بحبوحه تنش‌آفرینی‌ها و لفاظی‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه منطقه و تهدیدات علیه تهران، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اشاره کرد که تهران آماده مذاکره با آمریکا است، اما تنها در صورتی که مذاکرات «صادقانه و واقعی» باشند.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
برگزیده
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟ هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:­ هموطنان دهک دهم درآمدی که هنوز کالابرگ آنها شارژ نشده، باید ابتدا­ درخواست‌شان را در ­ثبت احوال ثبت کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر