کد خبر: ۵۳۶۳۴
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱

تنزل رتبه ایران و هشداری برای حوزه حکمرانی هوش مصنوعی

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران رتبه کلی ایران در شاخص هوش مصنوعی در دنیا را ۱۳۳ ذکر کرد و گفت: متاسفانه رتبه خوبی نداریم و بین ۱۳۳ کشور در شاخص نهادی مربوط به حکمرانی رتبه ۱۳۳ را کسب کردیم و بعد از ما هیچ کشور دیگری وجود ندارد.
تنزل رتبه ایران و هشداری برای حوزه حکمرانی هوش مصنوعی

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:داود ادیب در پنجمین نشست تخصصی هوش مصنوعی و اقتصاد، گـفت: بر اساس آخرین رتبه‌بندی کشور‌ها در حوزه هوش مصنوعی در آکسفورد اینساید در ۲۰۲۳، ایران رتبه ۹۴ را در میان ۱۹۳ کشور به دست آورده است و رتبه ما در این حوزه تنزل یافته است.

وی با بیان اینکه در حوزه دانشی جلو هستیم که دلیل آن تعداد انتشار مقالات است، اظهار کرد: سه شاخص عمده برای آمادگی هوش مصنوعی در دنیا تعیین شده که شامل «دولت، حکمرانی و تسهیل‌گری و قوانین»، «زیرساخت» و «تکنولوژی و فناوری» می‌شود.

بر اساس آخرین گزارشی که از سازمان وایپو در حوزه نوآوری جهانی دریافت کردیم، در شاخص نهادی که به آمادگی هوش مصنوعی مرتبط می‌شود، متاسفانه رتبه خوبی نداریم و بین ۱۳۳ کشور در شاخص نهادی مربوط به حکمرانی رتبه ۱۳۳ را کسب کرده‌ایم و به این معنا است که بعد از ما هیچ کشور دیگری وجود ندارد.

ادیب، این آمار را هشداری برای کشور در حوزه حکمرانی هوش مصنوعی دانست و یادآور شد: هر چه ما زیرساخت مناسبی داشته باشیم و بتوانیم فناوری‌هایی را جذب کنیم و یا در کشور این فناوری‌ها را توسعه دهیم، اگر به موضوع قوانین و حکمرانی داده و حکمرانی بر داده توجه نکنیم، شانس خوبی در دنیا نخواهیم داشت.

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران به بیان وضعیت زیرساخت‌های این حوزه پرداخت و با بیان اینکه اقبال و شانس خوبی در این حوزه نداریم، گفت: ایران در شاخص محیط‌های سازمانی رتبه ۱۲۷، در شاخص اثربخشی دولت رتبه ۱۲۰، در شاخص محیط نظارتی رتبه ۱۳۱، در شاخص کیفیت نظارتی رتبه ۱۳۳ و در شاخص احکام قانونی رتبه ۱۱۸ را کسب کرده است.

به گفته وی، ایران همچنین در شاخص محیط تجارت رتبه ۱۲۸ و در شاخص سیاست‌های انجام کسب و کار رتبه ۱۲۶ را از آن خود کرده و همه این رتبه‌ها در میان ۱۳۳ کشور جهان محاسبه شده است.

ادیب با اشاره به وضعیت کشور در حوزه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: کشور در این حوزه نسبت به سال گذشته (۲۰۲۲) که رتبه ۹۷ را داشته، در سال ۲۰۲۳ تنزل رتبه داشته و به جایگاه ۱۰۲ جهانی رسیده است.

در زیر شاخص‌های این شاخص نیز وضعیت کشور به این صورت است:

* در حوزه دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ۸۹

* استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ۶۵

* سرویس آنلاین دولتی رتبه ۱۱۵

* مشارکت الکترونیکی رتبه ۱۲۸

* زیرساخت‌های عمومی رتبه ۵۰

وی تاکید کرد: این اعداد نشان می‌دهد که در حوزه زیرساختی باید فعالیت بیشتری داشته باشیم. در زیرساخت تنها موضوع تجهیزات مطرح نیست. ما اگر تجهیزات سرور‌های قوی در اختیار داشته باشیم، می‌توانیم در این حوزه کار کنیم و حتی می‌توانیم از روش‌هایی، چون کلود کامپیوتینگ استفاده کنیم. ما در حوزه هوش مصنوعی می‌توانیم از کار‌های کوچک آغاز کنیم و حتما لازم نیست که گام‌های بزرگ برداریم.

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران با بیان اینکه کشور‌های مختلف بر اساس توانمندی‌هایشان هر کدام یک موضوع و جهت‌گیری خاصی نسبت به هوش مصنوعی داشته‌اند، ادامه داد: امریکا به دلیل توان مالی که دارد، شرکت‌های بزرگ را خریداری کرده است، کشور‌های عربی، چون امارات و عربستان جذب نمایندگی این حوزه را در پیش گرفته‌اند و هندوستان به سمت آموزش هوش مصنوعی حرکت کرده است.

وی ادامه داد: در اتحادیه اروپا به دلیل توانمندی فناوری آنها نسبت به کشور‌های پیشرو کمتر به سمت قانونگذاری، سیاستگذاری و استراتژی رفته‌اند و سعی کردند در این حوزه قدرت را به دست بگیرند. کشور چین نیز در حوزه ربات‌ها فعال شده است. ایران نیز به دلیل اینکه در سه حوزه دولت، زیرساخت و تکنولوژیکی مشکل دارد، پیشنهاد می‌شود که با توجه به سبقه‌ای که در حوزه ریاضیات دارد، مزیت رقابتی خود را در حوزه الگوریتم‌ها و مدل‌ها تعریف کند.

ادیب در پایان خاطرنشان کرد: با شروع در مدل‌سازی کوچک می‌توانیم مزیت رقابتی را در دنیا کسب کنیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادیب زارعی اولین گلری که پنج پنالتی گرفت + فیلم ادیب زارعی اولین گلری که پنج پنالتی گرفت + فیلم
ادیب زارعی ۲۱ ساله که اولین بازی خود را در ترکیب فولاد خوزستان مقابل فولاد هرمزگان انجام می‌داد، در ضیافت پنالتی‌ها ناجی یحیی گل‌محمدی و قرمزپوشان اهوازی شد؛ آن هم با یک رکورد خاص و ویژه در سطح جهان.
عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد
افراد مبتلا به صرعِ حساس به نور به زودی می‌توانند بدون نگرانی تلویزیون تماشا کنند
ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟ ماجرای خودکشی دانشجوی دانشگاه رازی چه بود؟
معاون دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به خودکشی ناموفق یکی از دانشجویان دختر این دانشگاه گفت: این حادثه پس از بروز اختلافات شخصی در خوابگاه رخ داد و اقدام سریع مسئولان باعث نجات دانشجو شد.
کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی! کپی شخصیت ۱۰۰۰ نفر با کمک هوش مصنوعی!
گروهی از پژوهشگران «دانشگاه استنفورد» و «گوگل دیپ‌مایند» با کمک هوش مصنوعی، کپی‌هایی را از شخصیت ۱۰۰۰ شرکت‌کننده ساختند و تقلید آنها را از همتایان انسانی خود بررسی کردند.
هنرمندان در مراسم جشن حافظ هنرمندان در مراسم جشن حافظ
سینمایی‌ها در شب آذر ماهی تهران به بهانه بیست و سومین مراسم جشن سینمایی و تلویزیونی «حافظ» در تالار بزرگ وزارت کشور گردهم آمدند.  در این مراسم که شامگاه ۳ آذر ماه برپا شد، برگزیدگان بخش سینمایی و تلویزیونی این رویداد در بخش‌های مختلف معرفی شدند. در این رویداد از یک عمر فعالیت هنری مرتضی عقیلی تقدیر شد.
مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟ مو را با آب گرم بشوییم یا سرد؟
شست‌وشوی مو با آب گرم و شامپو باعث باز شدن کوتیکول‌ها می‌شود و مو‌ها را مستعد اصطکاک می‌کند. اصطکاک‌ها مانند تماس مو با لباس یا بالش به مرور می‌تواند منجر به تخریب مو و ایجاد موخوره شود.
کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟ کدام آجیل بیشترین کالری را دارد؟
فندق یکی از مغزیجات پرطرفدار در آجیل به اشکال مختلف خام، بو داده و آسیاب شده است که بیشتر افراد از طعم بی‌نظیر آن در شکلات صبحانه لذت می‌برند.
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر