کد خبر: ۵۳۲۲۶
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰

روش صحیح نگهداری از نان

طبق سنت‌ها و آئین‌های مذهبی، اجتماعی و عرفی رایج در جامعه، عموما مردم کشور ما نان کهنه یا بیات را به دلیل اینکه آن را نعمتی الهی و برکت سفره می‌دانند دور نمی‌ریزند و اغلب این نان‌ها را برای تحویل به نان خشکی‌ها نگه می‌دارند. اما آیا شیوه نگهداری این نان‌ها صحیح است و ارائه آنها به نان خشکی‌ها و سپس به دامداری‌ها کار درستی است آیا راهکار‌های دیگری وجود ندارد؟

مخاطب۲۴- نان بعد از پخت زیاد تازه نمی‌ماند و روند بیات شدن آن به سرعت آغاز می‌شود و کپک می‌زند. اغلب این نان را نگه می‌داریم تا به نان خشکی‌ها تحویل دهیم. اما اساسا تحویل نان به این صورت غیر بهداشتی کار درستی نیست. پس چه راه‌هایی جهت سالم نگهداشتن نان بیات و استفاده بهینه‌تر از آن وجود دارد؟

طبق سنت‌ها و آئین‌های مذهبی، اجتماعی و عرفی رایج در جامعه، عموما مردم کشور ما نان کهنه یا بیات را به دلیل اینکه آن را نعمتی الهی و برکت سفره می‌دانند دور نمی‌ریزند و اغلب این نان‌ها را برای تحویل به نان خشکی‌ها نگه می‌دارند. اما آیا شیوه نگهداری این نان‌ها صحیح است و ارائه آن‌ها به نان خشکی‌ها و سپس به دامداری‌ها کار درستی است آیا راهکارهای دیگری وجود ندارد؟

بیشتر بخوانید

چرا نان زیاد نخریم؟

با دکتر خدیجه رحمانی استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی این پرسش‌ها را در جهت یافتن راهکارهایی برای حفظ بهتر نان و همچنین راه‌های دیگر استفاده از نان بیات به جای ارائه آن‌ها به نان خشکی‌ها در میان گذاشتیم. این متخصص تغذیه ضمن مخالفت با خرید نان زیاد توصیه می‌کند که به منظور جلوگیری از اسراف، نان بیشتر خریداری نشود تا مجبور به نگهداری آن و سپس دور ریختن یا تحویل به نان خشکی شویم، این متخصص تغذیه در این باره می‌گوید:‌ در درجه اول عموم توصیه‌ها بر این است که نان بیش از حد نیاز خریداری نشود چرا که اگر بیش از نیاز خریداری شود دور ریزش زیاد خواهد بود و بحث اسراف پیش خواهد آمد.

چطور نگهداری کنیم؟

او در توضیح بیشتر می‌افزاید: واقعا ما در زمینه مواد غذایی زیاد اسراف می‌کنیم. اگر هم به دلیل مشغله زیاد نان بیشتری می‌خرید، برای هر بار مصرف خود نان را بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید و زمانی که می‌خواهید از فریزر خارج کنید و نان را در توستر بگذارید یا روی اجاق گاز گرم کنید یا یکی دو ساعت پیش از مصرف از فریزر خارج کنید و بگذارید یخ آن آب شود و سپس مصرف کنید. در صورت نگهداری در فریزر نان تازگی خود را حفظ خواهد کرد.

او به مضرات نان بیات هم اشاره می‌کند و می‌گوید: اگر مجبور به نگهداری نان در بیرون فریزر شویم آنگاه بیات خواهد شد. نان زمانی که مدتی می‌ماتد بیات می‌شود و کپک می‌زند. کپک هم قابل دید نیست مگر این که کلنی‌های زیادی تشکیل شود که شما بتوانید ماکروکلنی‌های موجود در کپک را مشاهده کنید، در غیر این صورت قابل رویت نیست. حتی ممکن است نان بیات محیط مساعدی در جهت رشد قارچ پدید بیاورد. آنگاه شما بدون اینکه بدانید نان کپک زده را خواهید خورد یا آن را به نان خشکی خواهید و او هم در نهایت به گاوداری‌ها خواهد داد.

چرا به گاوداری‌ها نان ندهیم؟

این متخصص تغذیه به چرایی مفید نبودن تحویل نان بیات به گاوداری‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: به خاطر همین بار میکروبی نان‌های بیات، حتی دادن این نان‌ها به گاوداری‌ها صحیح نیست. اگر دور ریز نان دارید و می‌خواهید جهت تحویل به نان خشکی‌ها نگهدارید، نان اضافی را کاملا خشک کنید تا جایی که هیچ رطوبتی نداشته باشد چراکه آن رطوبت باعث کپک می‌شود. اگر نان خشک برای مصرف به دامداری‌ها ارائه شود، مشکلی نخواهد بود. اما متاسفانه شاید تا ۹۰ درصد این نان‌های بیات آلوده هستند و بار میکروبی دارند و به دلیل این بار میکروبی مصرف آن‌ها در گاوداری‌ها مناسب نیست.

راه جایگزین

رحمانی درباره راه حل جایگزین می‌گوید: اگر نان کاملا خشک شود خود خانواده‌ها و به ویژه خانواده‌هایی که بضاعت مالی زیادی ندارند، می‌توانند این نان را در غذاهایی مانند آبگوشت یا آبدوغ مصرف کنند. اگر نان لواش باشد آن را می‌توانند خشک کرده و خورد کنند و در زمان صرف صبحانه یا شام به همراه پنیر و گردو و سبزی استفاده کنند. حتی نان خشک شده را می‌توان به طور ویژه همراه با شام که عمدتا غذایی سبک است، استفاده کرد.

چطور خشک کنیم؟

او در توضیح بیشتر می‌گوید: نان بربری به دلیل زخامتی که دارد شاید آنطور که به نظر می‌رسد قابل استفاده نباشد برای خشک کردن بیشتر نان‌های لواش و تافتون بهتر هستند حتی سنگک خشک را هم می‌توان در زمان خوردن آبگوشت به عنوان نان ترید مورد استفاده قرار داد. نان را برای خشک کردن در ظرف دربسته قرار ندهید چرا که امکان رشد میکروب‌های غیر هوازی افزایش پیدا می‌کند. بنابراین نان را در زمان خشک کردن کاملا در معرض هوا باید قرار دهید. نان ا در واقع در همان سفره غذا چند ساعت بگذارید بماند تا خشک شود.

برچسب ها: نان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
توپ طلای فوتبال ایران در دست‌های مهدی طارمی توپ طلای فوتبال ایران در دست‌های مهدی طارمی
مهدی طارمی، ستاره فوتبال ایران و عضو باشگاه اینتر، اولین توپ ‏طلای فوتبال ایران را به خود اختصاص داد. ‏
سیاه بازی جدید کاظم صدیقی سیاه بازی جدید کاظم صدیقی
رحمت الله بیگدلی: صدیقی به عزیزی گفته بود تو بگو خودسرانه باغ ازگل را به نام صدیقی زدم.
دارایی‌های ایرانیان مقیم آمریکا دارایی‌های ایرانیان مقیم آمریکا
در گزارش پیش رو به بررسی جزئیاتی از زندگی، دارایی و فعالیت‌های اقتصادی برخی از کارآفرینان ایرانی ساکن آمریکا پرداخته‌ایم.
انتقال HPV از استخر و سرویس بهداشتی عمومی انتقال HPV از استخر و سرویس بهداشتی عمومی
استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتقاد از انتشار اطلاعات نادرست درباره ویروس HPV در شبکه‌های اجتماعی، بر لزوم نظارت و آگاه‌سازی عمومی تأکید کرد.
تعداد کودکان کار ایرانی بیشتر از اتباع است تعداد کودکان کار ایرانی بیشتر از اتباع است
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: سال گذشته ۱۲ هزار و ۶۶۳ نفر از کودکان کار از خدمات بهزیستی بهره‌مند شدند و ممکن است در برخی استان‌ها تعداد کودکان اتباع بیشتر باشد، اما در مجموع کشوری، تعداد کودکان کار ایرانی بیشتر است.
خبر بازداشت اندی تکذیب شد خبر بازداشت اندی تکذیب شد
اندی خواننده پاپ ساکن لس انجلس در صفحه شخصی خود خبر بازداشت خود در جریان اغتشاش‌های تعدادی از مخالفان ترامپ در ایالت کالیفرنیا و شهر لس آنجلس را که در برخی رسانه‌ها و خبرگزاری‌های نزدیک به دولت و دیگر نهاد‌ها منتشر شده بود را تکذیب کرد
روسیه به ایران چه کمکی می‌کند؟ روسیه به ایران چه کمکی می‌کند؟
سخنگوی کرملین گفت روسیه آماده است تا در صورت لزوم، برای خارج‌کردن سوخت هسته‌ای مازاد در ایران، به این کشور کمک کند.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر