کد خبر: ۵۳۲۱۵
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶

قالیباف:همه باید تلاش کنیم تا ثروت جدید خلق کنیم

رئیس مجلس، در همایش «تأمین مالی تولید از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی» بر لزوم توجه به خلق ثروت به سمت عدالت، پیشرفت، تولید و اشتغال تأکید کرد و از نقش برجسته بانک‌ها در سرمایه‌گذاری‌های داخلی و چالش‌های سرمایه‌گذاری خارجی سخن گفت.
قالیباف:همه باید تلاش کنیم تا ثروت جدید خلق کنیم

مخاطب۲۴- محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح امروز شنبه در همایش «تأمین مالی تولید از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی» با تأکید بر اهمیت حرکت در راستای خلق ثروت جدید برای کشور، گفت: همه باید تلاش کنیم تا ثروت جدید خلق کنیم و این خلق ثروت حتماً باید به سمت عدالت، پیشرفت، تولید و اشتغال پیش رود.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت فعلی نظام بانکی کشور افزود: امروز بانک‌های ما ۹۲ درصد در سرمایه‌گذاری‌ها نقش دارند. اگر مشکل سرمایه‌گذاری خارجی حل شود و شرایط گذشته برگردد، سهم سرمایه‌گذاری خارجی به حدود شش یا هفت درصد خواهد رسید.

قالیباف همچنین تصریح کرد: اینطور نیست که بگوییم سرمایه‌گذاری خارجی بیاید و همه مشکلات ما را حل کند؛ البته من مخالف سرمایه‌گذاری خارجی نیستم و بلکه طرفدار آن هم هستم.

بیشتر بخوانید

وی در ادامه اشاره کرد که نظام بانکی در موفقیت‌ها پیشتاز بوده است، اما در موارد عدم موفقیت نیز این نظام نقش پیشتاز را ایفا کرده است.

رئیس مجلس با اشاره به چالش‌های پیش روی اقتصاد کشور و ضرورت اصلاحات ساختاری در نظام بانکی، تأکید کرد که برای رسیدن به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار، باید به مسائل تأمین مالی تولید و تسهیل سرمایه‌گذاری‌ها توجه ویژه‌ای شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت بودجه ۱۴۰۴ و افزایش هزینه‌ها، که عمدتاً از محل اوراق تأمین می‌شود، گفت: حتماً یکی از عوامل اختلال در نظام بانکی، همین موضوع است که البته هیچ شکی در آن نیست. اما باید بپذیریم که خلق پول و نقدینگی بی‌هدف یا بدون کنترل در دست نظام بانکی نیز مشکلات و مسائل خاص خود را دارد.

وی همچنین به تصمیمات مجلس یازدهم در زمینه قانون‌گذاری و اصلاحات اقتصادی اشاره کرد و افزود: مجلس در دوره کنونی با خرد جمعی و جمع‌سپاری، تلاش کرده است که برای مسائل کلیدی اقتصادی تصمیم‌گیری کند. البته ما ادعا نداریم که تمام تصمیمات ما درست و قطعی بوده، اما آمادگی داریم تا در صورت وجود اشکال، اصلاحات لازم را در کمترین زمان انجام دهیم.

قالیباف در ادامه اظهار داشت: برای مثال، در موضوع مالیات‌ستانی تصمیمی گرفتیم و بعد از شفاف‌سازی و مشاهده اشتباهات، در کمتر از ۴۵ روز قانون مربوطه را اصلاح کردیم.

رئیس مجلس در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت تقویت اقتدار بانک مرکزی در سیاست‌های پولی اشاره کرد و گفت: در قانون بانک مرکزی، ما تلاش کردیم تا اقتدار بانک مرکزی را بازگردانیم. باید بپذیریم که حرف بانک مرکزی در سیاست‌های پولی باید اعتبار داشته باشد و این سیاست‌گذاری‌ها باید مؤثر باشند.

قالیباف با اشاره به مشکلات بنگاه‌های اقتصادی تحت تملک بانک‌ها، گفت: در قانون برنامه آمده است که بنگاه‌های دولتی باید واگذار شوند. اما سوال این است که این بنگاه‌ها به چه کسانی واگذار شوند؟ در برخی مواقع در فضا‌های سیاسی بحث‌هایی از واگذاری‌های ۳۰ سال پیش مطرح می‌شود که به نتیجه‌ای نمی‌رسد. به عنوان مثال، در مورد بنگاه هفت‌تپه، هنوز تکلیف مشخص نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: ما از مسیر خصوصی‌سازی مطلع هستیم و باید شجاعت را به مدیران بازگردانیم تا بتوانند بنگاه‌ها را به افراد شایسته واگذار کنند. تصمیمات باید شجاعانه و مبتنی بر واقعیت‌های بازار باشد.

وی در خصوص ابزار‌های مالی مورد نیاز برای تحقق این اهداف گفت: با وجود قانون نظام تأمین مالی تولید که حدود ۳۶ آئین‌نامه دارد، سوال من از دولت این است که کدام‌یک از این آئین‌نامه‌ها تدوین و اجرایی شده است؟

قالیباف تأکید کرد که برای رفع مشکلات اقتصادی، باید هماهنگی لازم بین بخش‌های مختلف دولت و بخش خصوصی وجود داشته باشد.

قالیباف همچنین بر اهمیت حل مشکل تورم در کشور و نقش بانک‌ها در این زمینه تأکید کرد و گفت: باور ما این است که تورم در کشور مشکل اصلی است و ما می‌توانیم با بازگرداندن اعتبار به بانک مرکزی و تقویت نظارت بر بانک‌ها این مشکل را حل کنیم. باید اصلاحات نهادی و غیرنهادی را به صورت توأمان انجام دهیم تا از این شرایط سخت عبور کنیم.

رئیس مجلس در ادامه افزود: باید بپذیریم که تولید و پیشرفت اقتصادی با همت بانک‌ها در کشور انجام می‌شود و بانک‌های دولتی و خصوصی باید دست به دست هم دهند تا این روند به سمت اصلاحات پیش برود.

قالیباف در نهایت به اهمیت اصلاحات اقتصادی در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: برنامه هفتم به عنوان یکی از افتخارات ما در حوزه مسائل اقتصادی است. این قانون کمترین اشکال را دارد و هرگونه مشکل در آن را اصلاح خواهیم کرد، اما نکته این است که حرکت کنیم و اصلاحات لازم را در زمان مناسب انجام دهیم. با ایستادن و عدم حرکت، هیچ عیبی مشخص نمی‌شود.

رئیس مجلس تأکید کرد که در نهایت هدف تمامی این اصلاحات، خدمت به مردم و حل مشکلات اقتصادی کشور است: مهم‌ترین جبهه ما برای خدمت به شهدا، امام (ره) و مقام معظم رهبری، اصلاح مسائل اقتصادی به نفع مردم است و این وظیفه ملی، دینی و شرعی همه ماست که باید به آن توجه داشته باشیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر