کد خبر: ۵۲۹۵۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۴

موشک بالستیک تاکتیکی فتح ۳۶۰

موشک بالستیک تاکتیکی فتح ۳۶۰ یکی از اعضای غیررسمی خانواده موشک‌های فاتح و ساخت ایران است. مشخصات این سلاح کوتاه برد چیست؟
موشک بالستیک تاکتیکی فتح ۳۶۰

مخاطب ۲۴- توان موشکی جمهوری اسلامی ایران بر هیچ کس پوشیده نیست و پس از موشک باران اسرائیل و پرتاب موفقیت آمیز بالستیک‌ها و کروز‌ها به خاک تل آویو و حیفا، به جهان غرب و متحدان خوش خیال رژیم صهیونیستی ثابت شد که نباید بی‌گدار به آب بزنند. در حال حاضر منتظر وقوع عملیات وعده صادق (۳) هستیم، زیرا فرمانده کل قوا پاسخ حمله بامداد ۵ آبان اسرائیل به ایران را حتمی و دندان شکن دانسته‌اند.

نه تنها منطقه، بلکه جهان در وضعیت فعلی میل به جنگ دارد و بعید نیست که سومین نبرد بزرگ جهانی تا قبل از ورود به ۲۰۳۰ آغاز شود! روسیه با اوکراین می‌جنگد و کره شمالی به مسکو سرباز می‌فرستد. صهیونیست‌ها لبنان را موشک باران می‌کنند و چین هم به دنبال نابودی تایوان است. کوچک‌ترین تلنگری کافی است که جهان به ورطه هولناک جنگ جهانی کشیده شود.

موشک بالستیک تاکتیکی فتح ۳۶۰

ایران همواره سعی کرده با اتکا به دانش بومی، قدرت موشکی خود را تقویت کند و نمونه بارز پیشرفت را در عملیات وعده صادق (۲) دیدیم. موشک‌های بالستیک ایران نظیر سجیل، عماد، قدر، خرمشهر ۴ و حاج قاسم، توانایی‌های زیادی دارند و می‌توانند کمتر از چند دقیقه به قلب اسرائیل اصابت کنند.

موشک بالستیک تاکتیکی فتح ۳۶۰

از طرفی طراحی و ساخت موشک هایپرسونیک فتاح ۱ نشان می‌دهد که مهندسان هوافضای کشورمان سخت در حال تلاشند تا به فناوری‌های مدرن امروزی دست پیدا کنند. امروز تصمیم گرفته‌ایم یک موشک بالستیک تاکتیکی و نقطه‌زن قدرتمند را معرفی کنیم که فتح ۳۶۰ نامگذاری شده است.

مشخصات فنی فتح ۳۶۰

فتح ۳۶۰ که با نام BM-۱۲۰ هم شناخته می‌شود را مهندسان ایرانی ساخته‌اند. این بالستیک تاکتیکی سوخت جامد، به روش ماهواره‌ای هدایت می‌شود و برای اولین بار در سال ۱۳۹۹ شمسی و در جریان نمایشگاه نظامی رونمایی شده است. بیایید ببینیم که این موشک چه مشخصاتی دارد.

نیرو‌های مسلح ایران نیاز به سامانه موشکی داشتند که بتواند ضمن حمل تعداد زیادی موشک، تحرک پذیری بالایی داشته باشد. به طور معمول پرتابگر‌های موشک در کشور به صورت تکی در دسترس هستند و گرچه لانچر‌های دوتایی و سه تایی هم داریم، اما، چون آنها موشک را در فضای بیرون قرار می‌دادند و عوامل طبیعی و شرایط آب و هوایی مختلف روی موشک‌ها تأثیر می‌گذاشت، چندان کارآمد نبودند.

موشک بالستیک تاکتیکی فتح ۳۶۰

دغدغه ساخت یک سامانه تحرک پذیر موشکی که محدودیت سایر پرتابگر‌ها را نداشته باشد، منجر به طراحی و تولید فتح ۳۶۰ شد. این موشک سوخت جامد تک مرحله‌ای، پلتفرمی مشابه با موشک‌های خانواده فاتح دارد. با این اوصاف در جلو این موشک مثل فاتح ۱۱۰، شاهد بالچه هدایتی هستیم و در عقب هم بالچه تعادل قرار گرفته است.

از فتح ۳۶۰ می‌توان ضد اهداف هوایی در فاصله ۳۰ تا ۱۲۰ کیلومتری استفاده کرد. وزن کلاهک این موشک حدود ۱۵۰ کیلوگرم بوده و مشخص نیست که چقدر مواد منفجره دارد. با عنایت به وزن کلاهک فتح ۳۶۰ می‌توان آن را مشابه راکت‌های توپخانه‌ای کالیبر بزرگ جهان دانست. با این حال شاید وزن کلاهک این موشک از سایر بالستیک‌های ایرانی کمتر باشد، اما برای هدف قرار دادن سامانه‌های موشکی، هواپیما‌ها یا بالگرد‌های پارک شده و ساختمان‌های غیرمستحکم کافی است.

موشک بالستیک تاکتیکی فتح ۳۶۰
سرعت این موشک در فاز میانی حدود ۳ ماخ و در فاز پایانی به ۴ ماخ می‌رسد. سیستم هدایتی فتح ۳۶۰ شامل هدایت اینرسی و هدایت ماهواره‌ای بوده که نوع ماهواره معلوم نشده است. (می‌توان پیش‌بینی کرد که از اینرسی و جی پی اس غیرنظامی استفاده می‌شود)

گفتیم که این موشک شباهت زیادی به فاتح ۱۱۰ دارد، اما نکته جالب اینکه نصف آن طول دارد و حتی وزن و ابعادش نسبت به این موشک کمتر است. پرتابگر فتح ۳۶۰ می‌تواند ۶ تیر موشک را در خود جای دهد و با ردیف‌های چهارتایی هم مشاهده شده است. لانچر به شکل استوانه و مکعبی خواهد بود.

شباهت فتح ۳۶۰ به سامانه هایمارس

موشک بالستیک تاکتیکی فتح ۳۶۰

برخی منابع مدعی شده‌اند که سامانه موشکی فتح ۳۶۰ شباهت زیادی به سامانه هایمارس دارد که این ادعا بی‌پایه و اساس است. هایمارس را باید یک راکت انداز چندمنظوره دانست که برتری‌های زیادی دارد. برای مثال می‌تواند راکت‌ها و مهمات بسیار بیشتری با برد ۴۰ تا ۸۰ کیلومتر و همچنین راکت‌های هدایت ماهواره‌ای با برد ۸۵ تا ۱۵۰ کیلومتر را حمل کند.

علاوه بر این هایمارس توانایی حمل و پرتاب موشک‌های زمین به زمین MGM-۱۴۰ با حداکثر برد ۳۰۰ کیلومتر و موشک پرسام با برد ۵۰۰ کیلومتر را دارد. لاکهید مارتین همچنین در تلاش است تا بتواند این سامانه را مجهز به موشک‌های ضد کشتی کند. اینها در حالی است که سامانه موشکی فتح ۳۶۰ قادر به حمل یک نوع موشک است و این قیاس درست نیست که آنها به هم شباهت دارند. مزیت فتح ۳۶۰ نسبت به سامانه آمریکایی، حمل تعداد موشک بیشتر است.

برچسب ها: موشک موشک کروز
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر