کد خبر: ۵۲۲۳۱
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۳

آماری از تعداد افغانستانی‌ها در ایران وجود دارد؟

به‌رغم اینکه چندین سال از حضور افغانستانی‌ها در ایران می‌گذرد، طی یکی دو سال گذشته این حضور تبدیل به چالش شده است، با وجود این هیچ آمار رسمی از تعداد دقیق این مهاجران در ایران وجود ندارد.
آماری از تعداد افغانستانی‌ها در ایران وجود دارد؟

مخاطب۲۴- تاریخ حضور اتباع افغانستانی در ایران به یکی دو سال گذشته برنمی‌گردد، سال‌هاست که تعدادی از آنها به ایران پناه آورده‌اند، از همان زمان که جنگ و ناآرامی در افغانستان جا خوش کرد مردم این کشور سرگردان شدند، برخی به پاکستان و برخی هم به سایر کشور‌ها مهاجرت کردند، اما وجود مرز مشترک و البته هم‌زبانی، ایران را به مقصد مناسبی برای آنها تبدیل کرد و بخش بزرگی از مهاجران افغانی به ایران پناه آوردند.

به گزارش ایسنا، موج دوم مهاجرت آنها به ایران به زمان قدرت گرفتن مجدد طالبان برمی‌گردد، در آن روز‌ها تعداد زیادی از افغانستانی‌ها برای در امان ماندن از طالبان و جنگ مجدد تصمیم گرفتند خودشان را به ایران برسانند، موجی که تا امروز ادامه دارد و هر از گاهی هم اوج می‌گیرد، مثلاً نادر یاراحمدی، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور همین چند روز قبل گفت که: «موج ورود اتباع افغانی به ایران همچنان ادامه داشته و در شش‌ماهه اول سال ۲۰۲۴ بیش از یک میلیون نفر از این اتباع در کشور ما ساکن شده‌اند.»

آخرین سرشماری رسمی مهاجران در ایران 

روند حضور پر تعداد مهاجران افغانستانی در ایران طی یکی دو سال گذشته تبدیل به چالش شده است، چالشی که رنگ و بوی تفاهم ندارد، برخی معتقدند باید از این گروه جنگ زده و آواره، به‌ویژه زنان و کودکان برای ادامه حضورشان در ایران حمایت کرد برخی دیگر هم معتقدند که لزومی ندارد این تعداد از افغانستانی‌های مهاجر در کشور حضور داشته باشند، این درحالی‌ست که هیچ آمار دقیق و مشخصی از تعداد این مهاجران در ایران وجود ندارد.

شاید رسمی‌ترین آمار مهاجران در ایران به سال ۱۳۹۵ و سرشماری آن سال برگردد، در آخرین سرشماری رسمی انجام شده در سال ۱۳۹۵ حضور بیش از ۱.۵ میلیون افغانستانی در ایران ثبت شده است، آماری که طی سال‌های بعد مجدد بیشتر شد، همین دو سال قبل بود که نماینده یونیسف در ایران به خبرآنلاین گفت: «دو الی سه میلیون نفر پناهنده افغانستانی در ایران وجود داشت، اما سال گذشته که آن بحران در افغانستان پیش آمد (قدرت گرتن طالبان) بین ۵۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون نفر پناهنده جدید وارد ایران شده است.»

یک پنجم جمعیت افغانستان در ایران؛ روزی ۱۰ هزار افغانستانی وارد کشور می‌شوند/ دو روزه صاحب شغل و جای خواب می‌شوند

هیچ آمار یکسانی وجود ندارد

صحبت‌های نماینده یونیسف در تهران نشان می‌دهد تا دو سال گذشته چیزی حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون افغانستانی در ایران حضور داشتند، سال گذشته احمد وحیدی، وزیر سابق کشور،گفت که: «برآورد‌ها درباره تعداد مهاجرین افغانستانی در ایران بیش از ۵ میلیون نفر است.»

نبود آمار دقیق از تعداد افغانستانی‌های حاضر در ایران تا همین سال‌ها هم ادامه دارد، وضعیتی که هربار یک مسئول از آن آمار می‌دهد نشان دهنده سردرگمی در آن است. مثلاً ابوالضل ابوترابی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورای مجلس اواخر ماه قبل گفت که: «پیش‌بینی می‌شود تعداد اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز در ایران بین ۶ تا ۷ میلیون نفر باشد.»

همچنین امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفته که: بیش از ۶ میلیون تبعه افغانستان در حال حاضر در ایران زندگی می‌کنند و هزینه سالانه آن بیش از ۱۰ میلیارد دلار است.»

بیشتر بخوانید

از طرفی محمدحسین نیکنام، مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، در حاشیه هفتاد و یکمین اجلاس کمیته منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که در دوحه برگزار شد گفت که: «جمهوری اسلامی ایران میزبان بیش از ۵ میلیون مهاجر و پناهنده است که بیشتر آنها افغان‌هایی نیازمند به کمک‌های بشردوستانه هستند، این درحالی است که حدود ۸۰ درصد آنها فاقد مدارک قانونی اقامتی هستند.»

البته در این میان آمار‌های دیگری هم ارائه شده است، مثلاً حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئس سابق کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی قبل‌تر گفته بود که: «بنده معتقدم هشت میلیون افغان در ایران هستند.»

آن‌طورکه به‌نظر می‌رسد به‌دلیل حضور پرشمار اتباع غیرمجاز در کشور جز آمار حدودی آمار دقیقی از حضور افغانستانی‌ها در ایران وجود ندارد، با این وجود پلیس می‌خواهد بخش زیادی از اتباع غیرمجاز را از کشور اخراج کند، سردار احمدرضا رادان گفته که: «نزدیک به ۲ میلیون اتباع غیرمجاز تا پایان سال از کشور خارج می‌شوند.»

 
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه! کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه!
میلیاردر سوئدی ۷۶ میلیون دلار برای ساخت ۴۰۰ مدرسه و یک پرورشگاه در غزه اختصاص داد
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات
پس از شنیده شدن صدای چهار انفجار از منطقه نظامی پارچین، فرمانده سپاه ثامن‌الحجج پاکدشت اعلام کرد این صداها مربوط به عملیات امحای کنترل‌شده مهمات غیرقابل استفاده بوده و ارتباطی با حادثه یا رویداد دیگری نداشته است.