کد خبر: ۵۱۹۵۶
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۴

راهکاری برای پیشگیری از مسمومیت دارویی در کودکان

دکتر راضیه کشاورز ملکی بر لزوم توجه به پیشگیری از مسمومیت دارویی در کودکان تأکید کرد و افزود: برای پیشگیری از مسمومیت در کودکان، ضروری است که دارو‌ها در مکان‌های غیرقابل دسترس نگهداری شوند.
مخاطب۲۴- سرپرست اداره تجویز و مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، از افزایش مسمومیت‌های دارویی به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم سلامت یاد کرد و گفت: مسمومیت‌های دارویی ناشی از مصرف بیش از حد، استفاده نادرست یا تداخل دارویی، شایع‌ترین نوع مسمومیت است.
 
دکتر راضیه کشاورز ملکی همزمان با هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها با تأکید بر اهمیت پیشگیری از این مسمومیت‌ها، راهکارهایی برای مراقبت از کودکان و مقابله با مسمومیت‌های تعمدی یا اتفاقی ارائه کرد.
 
وی در خصوص فعالیت مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم گفت: این مرکز با شماره 190 از ساعت 8 تا 20 آماده ارائه مشاوره و اطلاعات به عموم مردم است. افراد می‌توانند با تماس با شماره‌های این مرکز، سوالات خود را مطرح کرده و اطلاعات لازم را دریافت کنند.
بیشتر بخوانید
وی در خصوص نحوه برخورد با مسمومیت‌های تعمدی یا اتفاقی گفت: در صورت وقوع مسمومیت، بیمار باید سریعا به مرکز پزشکی منتقل شود. ارائه گزارش دقیق از علائم و نوع مسمومیت به پزشک بسیار مهم است، زیرا شناسایی تغییرات بیمار در تشخیص و درمان مؤثر خواهد بود. پس از آن، اقدامات اولیه برای دفع سم و حفاظت از بیمار انجام می‌شود.
 
کشاورز ملکی با اشاره به شایع‌ترین علت مسمومیت در ایران و جهان گفت: مسمومیت‌های دارویی، ناشی از مصرف بیش از حد، استفاده نادرست یا تداخل دارویی، شایع‌ترین نوع مسمومیت است. همچنین، مسمومیت با مواد مخدر و الکل در بین بزرگسالان و جوانان نیز وجود دارد.
 
وی در ادامه کودکان را از جمله قربانیان مصرف ناآگاهانه داروها خواند و بر لزوم توجه به پیشگیری از مسمومیت دارویی در کودکان تأکید کرد و افزود: برای پیشگیری از مسمومیت در کودکان، ضروری است که داروها در مکان‌های غیرقابل دسترس نگهداری شوند. همچنین، نگهداری داروها در بسته‌بندی اصلی و با برچسب مشخص و آموزش کودکان در خصوص عدم استفاده از داروها بدون نظارت بزرگ‌ترها بسیار حائز اهمیت است.
 
در پایان کشاورز ملکی تأکید کرد: با رعایت اصول مصرف صحیح دارو و آگاهی‌بخشی به افراد، می‌توان خطر مسمومیت‌ها را کاهش داد و از بروز عوارض جدی جلوگیری کرد.
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر