کد خبر: ۵۱۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷

کیوسک‌ها قابل واگذاری نیستند و بعد از فوت به وارث نمی‌رسند

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره اجاره بهای کیوسک‌ها گفت: کیوسک‌های درجه یک ماهیانه یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان، درجه دو یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و درجه سه ۶۵۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند.
کیوسک‌ها قابل واگذاری نیستند و بعد از فوت به وارث نمی‌رسند

مخاطب۲۴- سعید بیگی در نشست خبری درباره ممنوعیت افزایش تعداد کیوسک‌ها در سطح شهر تهران و طرح شورای شهر برای کاهش سالانه دو درصدی این کیوسک‌ها اظهار کرد: این موضوع از سوی شهرداری تهران به‌عنوان لایحه مطرح نشده و شورا آن را در قالب یک طرح به بحث گذاشته است.

وی افزود: از سال ۱۳۰۵ تا ۱۳۱۰ در تهران اتحادیه‌ای شکل گرفت که کیوسک‌هایی برای عرضه ثابت روزنامه‌ها فعالیت کردند، تا اینکه در سال ۱۳۶۹، تهران به دلیل نیاز به ساماندهی، از داشتن کیوسک‌ها و دکه‌های متعدد ممنوع شد.

بیگی اضافه کرد: با توجه به اینکه مالکیت معابر با شهرداری تهران است، با حمایت دستگاه قضا بسیاری از این کیوسک‌ها جمع‌آوری شدند و برای حمایت از این شغل، دکه‌هایی با شکل جدید برای عرضه مطبوعات طراحی و واگذار شد.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به اینکه کیوسک‌ها زیر نظر اتحادیه مطبوعات فعالیت می‌کنند، ادامه داد: اتحادیه گل و تنقلات در تهران، اتحادیه گل در شمیرانات و اتحادیه مطبوعات در منطقه ۲۰ از دیگر اتحادیه‌هایی هستند که کیوسک‌ها زیر نظر آنها کار می‌کنند. در مجموع، یک هزار و ۲۷۵ کیوسک تحت نظر این چهار اتحادیه فعالیت دارند. شهرداری مالک زمینی است که کیوسک در آن جانمایی شده و بدنه کیوسک‌ها متعلق به کیوسک‌داران است؛ بنابراین، اجاره‌ای بابت زمین به شهرداری پرداخت می‌شود.

بیشتر بخوانید

وی با اشاره به اینکه کیوسک‌های مطبوعاتی در مناطق مختلف تهران مستقر شده‌اند، گفت: کیوسک‌ها بر اساس درجه‌بندی، در درجه یک ماهیانه یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان، در درجه دو یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و در درجه سه ۶۵۰ هزار تومان اجاره پرداخت می‌کنند. کیوسک‌ها قابل واگذاری نیستند و بعد از فوت صاحبان کیوسک‌ها به وارث نمی‌رسند.

بیگی افزود: در دوره ششم مدیریت شهری، سالانه به‌طور متوسط ۲۰ درصد افزایش نرخ اجاره را با هدف واقعی‌سازی اجاره محقق کردیم.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به اینکه کیوسک‌ها مجوز چهار رسته شغلی شامل تنقلات، کتاب، صنایع‌دستی و گل دریافت کرده‌اند، ادامه داد: آنچه شهرداری به‌عنوان ماموریت در حوزه کیوسک‌ها دارد، مربوط به سیما و منظر شهری است. سالانه رنگ‌آمیزی و شست‌وشوی کیوسک‌ها انجام می‌شود و نظارت‌هایی نیز بر ایمنی کیوسک‌ها اعمال می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با تأکید بر اینکه قرارداد با کیوسک‌داران وابسته به شخص است، اظهار کرد: بی‌تردید، خرید و فروش کیوسک‌ها ممنوع است و این موضوع در نامه‌ای رسمی به دفاتر اسناد رسمی اعلام شده است. به این ترتیب، کیوسک تا زمانی که مالک در قید حیات است در اختیار او خواهد بود و پس از آن حق مالکیتی وجود نخواهد داشت و کیوسک نیز جمع‌آوری می‌شود. در حال حاضر، در سه منطقه ۶، ۱۱ و ۱۲ شاهد تعدد کیوسک‌ها هستیم که برخی از آنها به‌صورت داوطلبانه به سمت حاشیه جابه‌جا شده‌اند و تاکنون ۹ مورد جابه‌جایی انجام شده است. البته موضوعات حقوقی نیز مطرح است که اگر حل شوند، گام موثری در حوزه ساماندهی آنها برداشته خواهد شد. همچنین، مافیایی در این حوزه شکل گرفته بود که در دو سال گذشته دست آنها را قطع کرده‌ایم. ما با کسب‌وکار کیوسک‌داران مشکلی نداریم، اما با تعدد آنها و مشکلات ناشی از آنها مخالف هستیم.

بیگی در بخشی از صحبت‌های خود اعلام کرد که از سال ۱۳۸۲ با مصوبه شورای شهر، هیچ مجوزی برای اضافه شدن کیوسک‌ها صادر نشده است.

وی افزود: به‌زودی عکس و موقعیت تمامی کیوسک‌ها به همراه آدرس آنها در سامانه شفافیت بارگذاری خواهد شد.

این مقام مسئول همچنین اشاره کرد که در طراحی شهر‌ها در دنیا، استاندارد‌های مشخصی برای کیوسک‌ها تعیین می‌شود؛ اما این استاندارد‌ها هنوز در تهران مشخص نشده است. به همین خاطر، رویکرد فعلی آنها کاهش تعداد کیوسک‌ها در تهران است.

وی در مورد ساماندهی فعالیت ون‌کافه‌ها گفت: این نوع کسب‌وکار‌ها از سال ۱۴۰۰ در تهران وجود داشته‌اند و هنوز قاعده‌ای خاص برای آنها تعیین نشده است.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اذعان به اینکه این فعالیت به‌عنوان شغل غیررسمی قابل پذیرش است، تأکید کرد: ملاحظات ایمنی و بهداشتی نیز باید رعایت شود.

به گفته وی، اکثر مشکلات این حوزه مربوط به افرادی است که به‌صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند و نیروی انتظامی باید در جمع‌آوری این افراد همکاری لازم را داشته باشد.

بیگی همچنین اعلام کرد که در حال حاضر ۵۵ مجوز ون‌کافه صادر شده و مسئولیت جمع‌آوری غیرمجاز‌ها بر عهده شرکت شهربان، حریم‌بان و مناطق شهرداری تهران است.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در بخشی دیگر از صحبت‌هایش درباره ساماندهی دستفروشان در چهارراه ولی‌عصر (عج) توضیح داد که اگر در محدوده این منطقه دستفروشی وجود داشته باشد، اشتباه از سوی آنها بوده و در مراحل بعدی طرح، خیابان انقلاب و بالای چهارراه ولیعصر نیز ساماندهی خواهند شد.

وی تأکید کرد که نمی‌توان به برخورد سلبی با این قشر پرداخت، زیرا معیشت برخی افراد به این موضوع وابسته است.

بیگی همچنین در خصوص احداث پمپ بنزین‌های کوچک‌مقیاس اعلام کرد که در مکان‌هایی که تأمین زمین توسط مناطق انجام شده، اقدام به احداث این پمپ بنزین‌ها شده است. در حال حاضر چهار پمپ بنزین به بهره‌برداری رسیده و دو جایگاه در مرحله عقد قرارداد هستند. همچنین یک جایگاه در مرحله احداث با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد قرار دارد و بین پنج تا هفت جایگاه نیز در مرحله اخذ مجوز برای احداث هستند.

وی افزود: مناطق شهرداری نیز اختیار دارند که نسبت به احداث جایگاه‌های کوچک‌مقیاس اقدام کنند.

بیگی درباره جابه‌جایی کیوسک‌ها در سطح شهر تصریح کرد: کیوسک‌ها سازه‌های موقت هستند و با تغییرات شهری نیاز به جابه‌جایی آنها وجود دارد. این اقدام در کمیسیونی تصمیم‌گیری و اجرا می‌شود. موضوع اصلی در خصوص فروش دخانیات است که کیوسک‌ها به‌طور قانونی حق عاملیت پخش دارند، ولی تبلیغ دخانیات ممنوع است و نمی‌توانند این محصولات را در پیشخوان قرار دهند. شهرداری با فروش دخانیات موافق نیست و نظارت‌ها در زمینه تبلیغ دخانیات نیز اعمال می‌شود.

برچسب ها: شهرداری تهران
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد
قانون موافقتنامه چارچوب همکاری ریلی بین ایران و ترکیه توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد تا توسعه حمل و نقل ریلی و تبادلات بین دو کشور آغاز شود.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر