کد خبر: ۵۱۳۶۲
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۳

ایروانی: اعتبار شورای امنیت در معرض خطر است

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد، ایران به‌دنبال جنگ یا تشدید تنش در منطقه نیست، اما کاملاً آماده است تا از حاکمیت و تمامیت ارضی خود در برابر هرگونه تجاوز دفاع کند.
ایروانی: اعتبار شورای امنیت در معرض خطر است

مخاطب ۲۴- امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل عصر پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره لبنان گفت، ایران به‌طور قطع از حق ذاتی خود برای دفاع مشروع، کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل، استفاده خواهد کرد و شورای امنیت را از پاسخ قانونی خود مطلع خواهد کرد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد، لبنان در آستانه فروپاشی انسانی قرار دارد و جامعه بین‌المللی نباید اجازه دهد که این فاجعه بدتر شود. ضروری است که کمک‌های بشردوستانه بدون مانع به لبنان برسد یابد. جامعه بین‌المللی باید فوراً حمایت مالی و لجستیکی لازم را فراهم کند تا اطمینان حاصل شود که لوازم ضروری به جمعیت‌های آسیب‌دیده می‌رسد.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد، این شورا باید پیامی قاطع ارسال کند: «اشغالگری و تجاوزات رژیم اسرائیل باید پایان یابد.» رژیم اسرائیل باید به‌طور کامل قطعنامه ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) را اجرا کند. راه‌حل عادلانه برای این بحران مستلزم به رسمیت شناختن حاکمیت و استقلال لبنان، پایان اشغالگری غیرقانونی و تجاوزات رژیم اسرائیل و احترام به حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل است.
متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی در نشست اضطراری شورای امنیت با موضوع: «وضعیت در خاورمیانه: لبنان» در ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴ به شرح زیر است.
بسم الله الرحمن الرحیم
خانم رئیس
از شما برای برگزاری این نشست اضطراری مهم سپاسگزاریم. همچنین بابت گزارش‌های ارائه‌شده توسط سخنرانان قدردانم. ما عمیق‌ترین همدردی و همبستگی بی‌دریغ خود را با دولت و مردم لبنان اعلام می‌داریم؛ مردمی که در حال تحمل اقدامات تجاوزکارانه و جنایات جنگی بی‌وقفه از سوی بدنام‌ترین رژیم تروریستی جهان هستند. جمهوری اسلامی ایران قاطعانه در کنار لبنان ایستاده و متعهد به حمایت از دولت، مردم و مقاومت است. جمهوری اسلامی ایران به شدت ادامه همدستی ایالات متحده، بریتانیا و برخی دیگر از کشور‌های غربی را در توانمندسازی رژیم اسرائیل برای انجام جنایات جنگی نظام‌مند و جنگ نسل‌کشی علیه مردم فلسطین و لبنان از طریق ارائه تسلیحات پیشرفته محکوم می‌کند.
خانم رئیس
پس از بیش از یک سال جنگ نسل‌کشی رژیم اسرائیل در غزه، که در آن بیش از دویست هزار نفر کشته، زخمی یا زیر آوار مدفون شده‌اند، اکنون این رژیم جنگ و نسل‌کشی خود را علیه لبنان آغاز کرده و کارزار وحشیانه خود علیه مردم فلسطین در غزه را این‌بار در لبنان تکرار می‌کند. هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی چیزی فراتر از نقض حقوق بین‌الملل است؛ این یک جنایت جنگی آشکار، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی است. این رژیم زیرساخت‌های حیاتی را نابود کرده، غیرنظامیان بی‌گناه را به قتل رسانده و لبنان را به سمت یک فاجعه انسانی عمیق‌تر سوق داده است. رژیم از تمامی خطوط قرمز عبور کرده و نشان داده است که هیچ احترامی برای حقوق بین‌الملل قائل نیست.
خانم رئیس
مردم لبنان قربانی یک کارزار نظام‌مند از ترور و خشونت هستند که توسط رژیم اسرائیل از پیش برنامه‌ریزی شده تا این ملت را فلج، حاکمیت آن را تضعیف و رنجی پایدار بر مردم آن تحمیل کند. رژیم اسرائیل اکنون به یک تهدید جدی برای صلح و امنیت بین‌المللی تبدیل شده است. اقدامات تجاوزگرانه و تروریستی مداوم آن تهدیدکننده کل منطقه است و منطقه را به جنگی تمام‌عیار سوق داده است.
شورای امنیت، که مسئولیت حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد، نمی‌تواند در برابر این جنایات بی‌تفاوت بماند. این شورا تعهد اخلاقی و قانونی برای مداخله دارد. این نهاد نباید اجازه دهد که جنایات جنگی رژیم اسرائیل تحت عنوان دفاع از خود یا امنیت، که توسط نمایندگان ایالات متحده و بریتانیا در این شورا مطرح می‌شود، بدون پاسخ باقی بماند. بی‌کیفرمانی بدون مرز رژیم اسرائیل در نقض مداوم حقوق بین‌الملل لکه‌ای بر وجدان جمعی ماست.
خانم رئیس
با پشتیبانی بی‌دریغ ایالات متحده تحت عنوان «حمایت آهنین»، مقامات رژیم اسرائیل وقیح شده‌اند. جنایات فجیع آنها نه تنها توجیه می‌شود، بلکه مستمراً مورد تحسین و تقدیر قرار می‌گیرد و فجایع آنها بدون شرمندگی در برابر چشم جهانیان عادی‌سازی می‌شود. آنها بر حمایت ایالات متحده برای ادامه کارزار تروریستی و ویرانی خود حساب کرده‌اند.
خانم رئیس
با وجود اینکه دولت لبنان، از جمله حزب‌الله، با پیشنهاد آتش‌بس موقت ۲۱ روزه مشترک موافقت کرد، رژیم اسرائیل با وقاحت آن را رد کرده و تهاجم گسترده‌ای علیه لبنان به راه انداخته و غیرنظامیان بی‌گناه را بی‌رحمانه هدف قرار داده است. رژیم اسرائیل سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله، که شخصیتی برجسته در جهان اسلام و عاملی حیاتی برای صلح و ثبات در لبنان بود، را با هدف نابودی هرگونه شانس آتش‌بس ترور کرد. ایشان بهترین امید باقی‌مانده برای پیشبرد روند آتش‌بس بودند.
این ترور بزدلانه یادآور تلخ دیگری از اقدام وحشتناک قبلی رژیم اسرائیل است: ترور آقای اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس و نخست‌وزیر پیشین فلسطین، در تهران؛ تروری که در حقیقت هرگونه امید به آتش‌بس برای غزه را به نابودی کشاند. چنین اقدامات فجیعی نشان می‌دهد که رژیم اسرائیل هیچ علاقه‌ای به صلح یا آتش‌بس ندارد. هدف واقعی آن تنها تحریک یک جنگ تمام‌عیار در سراسر منطقه است.
خانم رئیس
اعضای محترم شورا..
لبنان در آستانه فروپاشی انسانی قرار دارد و جامعه بین‌المللی نباید اجازه دهد که این فاجعه بدتر شود. ضروری است که کمک‌های بشردوستانه بدون مانع به لبنان برسد یابد. جامعه بین‌المللی باید فوراً حمایت مالی و لجستیکی لازم را فراهم کند تا اطمینان حاصل شود که لوازم ضروری به جمعیت‌های آسیب‌دیده می‌رسد.
اعتبار این شورا در معرض خطر است. جمهوری اسلامی ایران خواستار اقدام و آتش‌بس فوری است. آتش‌بس یک درخواست نیست، بلکه یک ضرورت است. علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت می‌خواهد که رژیم اسرائیل را به‌خاطر ارتکاب چنین جنگ نسل‌کشی و جنایات علیه مردم لبنان و فلسطین پاسخگو کند.
این شورا باید پیامی قاطع ارسال کند: «اشغالگری و تجاوزات رژیم اسرائیل باید پایان یابد.» رژیم اسرائیل باید به‌طور کامل قطعنامه ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) را اجرا کند. راه‌حل عادلانه برای این بحران مستلزم به رسمیت شناختن حاکمیت و استقلال لبنان، پایان اشغالگری غیرقانونی و تجاوزات رژیم اسرائیل و احترام به حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل است.
در نهایت، خانم رئیس، جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال جنگ یا تشدید تنش در منطقه نیست، اما کاملاً آماده است تا از حاکمیت و تمامیت ارضی خود در برابر هرگونه تجاوز که منافع حیاتی و امنیت آن را هدف قرار دهد، دفاع کند. ایران به‌طور قطع از حق ذاتی خود برای دفاع مشروع، کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل، استفاده خواهد کرد و شورای امنیت را از پاسخ قانونی خود مطلع خواهد کرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری
به‌نظر می‌رسد که درمان هورمونی یائسگی، اثربخشی داروی تیرزپاتید (Zepbound) را افزایش می‌دهد. زنان با ترکیب این دو درمان، وزن بیشتری کم کردند و تعداد بیشتری از آنها توانستند حداقل ۲۰٪ از وزن بدن خود را کاهش دهند. این یافته‌ها، نتایج پیشین درباره‌ی داروی سماگلوتید (Wegovy) را نیز تأیید می‌کنند.
طارمی به خواست خود از اینتر می رود طارمی به خواست خود از اینتر می رود
مهاجم ایرانی اینتر با جدایی‌اش از این تیم در این تابستان جاری موافقت کرده است.
طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم
رئیس جمهور نوشت: معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است و این مسیر صلح‌آمیز را با جدیت و بسیج همه ظرفیت‌های سیاسی دنبال می‌کنیم. ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم و برای دور کردن سایه جنگ از کشور، ضمن دفاع از حقوق طبیعی ملت ایران، از همه سرمایه‌های سیاسی و دیپلماسی بهره خواهیم گرفت.
پاریس بالاخره باخت! پاریس بالاخره باخت!
بالاخره فصل طولانی فوتبال به اتمام رسید و جام جهانی باشگاه‌ها، قهرمان خودش را شناخت و پی اس جی برابر چلسی زانو زد.
بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت
یعقوب صباحی، بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون، ظهر امروز درگذشت.
«سوپرمن» صدرنشین شد «سوپرمن» صدرنشین شد
فیلم ماجراجویانه و ابرقهرمانی «سوپرمن» با فروش جهانی ۲۱۷ میلیون دلار، صدرنشین گیشه سینمای آمریکا و جهان شد، اما چینی‌ها چندان روی خوشی به ابرقهرمان آمریکایی نشان ندادند.
دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور به همراه دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران ظهر دوشنبه با حضور در یکی از هتل‌های شهر تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ ۱۲ روزه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
برگزیده
ولایتی: مذاکره‌ای که منوط به توقف غنی‌سازی باشد انجام نخواهد شد ولایتی: مذاکره‌ای که منوط به توقف غنی‌سازی باشد انجام نخواهد شد
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل: غنی‌سازی جزو خطوط قرمز ایران است، اگر قرار باشد مذاکره به توقف غنی‌سازی منوط شود، قطعاً چنین مذاکره‌ای انجام نخواهد شد.
پیشنهاد جنجالی آمریکا برای زنگزور پیشنهاد جنجالی آمریکا برای زنگزور
میدل ایست آی نوشت: آمریکا در اقدامی کم‌سابقه، پیشنهاد داده که مسیر مورد مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان را تحت کنترل خود بگیرد؛ طرحی که از سوی ایروان رد شده و به‌زعم بسیاری، تلاشی برای دور زدن حاکمیت ملی کشورهاست.
وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند
وحید جلیلی، قائم مقام رئیس صداسیما: تصویری که از امریکا امروز ملت ایران دارد یک غرب منحط، وحشی خونخوار است که به هیچ عهد و پیمانی وفادار نمی‌ماند، این برای از راننده اسنپ تا بقال تا پزشک تا معلم تا همه اقشار مردم مشخص است.
صفحه خبر بالای تصاویر