کد خبر: ۵۰۸۶
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲

سود سهام عدالت از امروز واریز می‌شود

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت:دامنه نوسان متقارن از سال جدید به تدریج افزایش می‌یابد.
سود سهام عدالت از امروز واریز می‌شود

به گزارش سرویس اقتصادی مخاطب ۲۴ مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در آخرین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۰ با ارائه به گزارشی از اقدامات این نهاد نظارتی در یکسال اخیر گفت: سازمان بورس در ۳ حوزه محوری از حقوق سرمایه گذاران، افزایش سهم معامله گران خرد در معاملات و ارتقای سامانه‌های نظارتی هوشمند برنامه ریزی جامعی را تبیین کرده که در سال آینده بطور جدی‌تر دنبال و اهداف در نظر گرفته شده محقق خواهد شد که به تقویت و ثبات بازار کمک خواهد کرد.

 

سود سهام عدالت از امروز واریز می شوذ

 


بیشتر بخوانید: سود سهام عدالت تا پایان هفته واریز می‌شود




وی با بیان اینکه شرکت سپرده گذاری مرکزی تا کنون ۹۹ درصد سود سهامداران سهام عدالت را از شرکت‌های سرمایه پذیر دریافت کرده است گفت: از امروز شنبع سود سهامداران سهام عدالت در یک مرحله واریز خواهد شد.

 


به گفته وی همه سهامداران سهام عدالت به ۲ روش مستقیم و غیر مستقیم که اطلاعات خود را به سامانه سجام داده باشند از امروز شنیع سود سهام خود را از بانک‌هایی که از آن‌ها شماره شبای بانکی دریافت کرده‌اند، دریافت خواهند کرد.

عشقی با بیان اینکه تا کنون هیچ درخواستی برای دریافت مجوز کانون سهامداران حقیقی به سازمان بورس مراجعه نکرده است، افزود: سازمان بورس آمادگی دارد نسبت به بررسی این موضوع اقدام و بررسی‌های جامع را ارائه دهد.

سخنگوی سازمان بورس در برابر این پرسش که زیان مردم در بورس چه زمانی جبران خواهد شد، گفت: در هیچ بازاری در دنیا نمی‌توان تضمین زمانی برای جبران زیان سهامدار داد از طرفی با توجه به تعدد نماگر‌های مختلف در بازار سهام، نمی‌توان صرفاً به یک شاخص و نوسان آن تکیه و بر اساس آن استناد کرد. اینکه شخصی در بازار سرمایه به اندازه شاخص کل سود یا زیان کرده باشد شاید بسیار سخت باشد.

عشقی ادامه داد نمی‌توان در حال حاضر گفت که ریزش‌های بازار دوباره به سقف‌های تاریخی قبل بازگردد، وظیفه نهاد نظارتی رصد ریسک‌های بازار و کنترل آن‌ها است از جمله اقداماتی که در زمینه تعدیل مصوبات بودجه کشور یا تعلیق نماد‌ها با نوسان ۲۰ درصدی و همچنین تقویت سامانه‌های نظارتی صورت گرفته است.

به گفته وی در زمینه خرید یا فروش سهام بویژه موضوع پذیره نویسی سرخابی‌ها در بازار پایه فرابورس که مشمول پذیرش نمی‌شوند، توصیه‌ای داریم و رویکرد ما شفاف سازی در خصوص اطلاعات است. بحث‌هایی که در کانال‌های خبری فرابورس در شبکه‌های اجتماعی اعلام می‌سود شاید از نوع هشدار باشد و سهامداران با دقت سرمایه گذاری کنند.

وی تصریح کرد: باشگاه استقلال و پرسپولیس مشمول پذیرش در بازار نیستند، اما با توجه به رویکرد شفاف سازی و لزوم نظارت و کنترل‌های حسابرسی و حاکمیت شرکتی مقرر سد تا سهام سرخابی‌ها در تابلو بازار پایه درج و پذیره نویسی شوند.

عشقی افزود: بخشنامه دامنه نوسان متقارن پس از تأیید نهایی در هیأت مدیره سازمان بورس ابلاغ می‌شود و سعی خواهد شد که افزایش تدریجی دامنه نوسان قیمت سهام، بخش اصلی بازار و شرکت‌های بزرگ را در بر گیرد. بنا شده افزایش دامنه نوسان برای تمام شرکت‌ها اعم از شرکت‌های پذیرش شده در فرابورس در بازار اول و دوم نیز شامل شود. با توجه به افزایش یک درصدی دامنه نوسان در ابتدای آغاز کار، به نظر می‌رسد تأثیر چندانی در کلیت روند معاملات بازار نداشته باشد.

وی تصریح کرد: برنامه ریزی برای افزایش صندوق‌های سرمایه گذاری، اصلاح مقررات بازار گردانی در بازار و مطالعات در حوزه زیر ساخت‌های بازار از جمله حجم مبنا نیز در دست اقدام و بررسی است.

به گفته این مقام مسئول افزایش دامنه نوسان متقارن قیمت سهام از اوایل سال ۱۴۰۱ در بورس و فرابورس آغاز می‌شود بطوریکه افزایش تدریجی دامنه نوسان بر اساس سنجش میزان فعالیت سهامدار خرد، میزان فعالیت بازارگردان‌ها و سایر مؤلفه‌ها در تعادل بخشی بازار تعدیل و برررسی می‌شود چراکه تعدیل دامنه نوسان به تنهایی نمی‌تواند بازار را به تعادل برساند و باید به شرایطی رسید که ضمن تعادل بازلر از صف خرید و فروش مداوم در نماد‌های معاملاتی فاصله گرفت.

عشقی گفت: خروج پول در یکسال اخیر عمدتاً از سوی حقیقی‌ها بوده و عمده این پول در حاشیه بازار در صندوق‌های سرمایه گذاری پارک شده و بخشی نیز از بازار خارج شده است. سال آینده شرکت‌ها از افزایش سرمایه متناسب‌تری برخوردار خواهند بود و با توجه به ثبات ارزی، تصمیم سازی شرکت‌ها مناسب‌تر خواهد بود.

عشقی با اشاره به اینکه مطالبات ۵۱۰ میلیارد تومانی صندوق تثبیت واریز خواهد شد ادامه داد: در مورد صندوق پالایش یکم و دارایکم از نوع‌های خاص هستند و رأی یونیت‌های آن در دست دولت است و با مشورت فعالان در بازار اصلاحاتی برای اصلاح ساختار این صندوق‌ها استخراج شده و اگر مشابه سایر صندوق‌های فعلی بازار انجام شود، به nav بازارمی رسد.

وی گفت: اصلاح ساختار اساسنامه این صندوق‌ها باید در هیأت دولت مصوبه بگیرد و صندوقی نداریم در بازار که فاصله زیادی بین nav آن و بازار وجود داشته باشد.

در ادامه این نشست خدابخش نایب رئیس هیأت مدیره سازمان بورس توضیح داد: توسعه بازار اولیه در سال جدید از طریق تشکیل شرکت‌های سهام عام یا صندوق‌های پروژه محور خواهد بود؛ چرا یک عده‌ای بروند در مزایده یک معدن برنده بشوند و امکان حضور سایر مردم مهیا نباشد؟

آخرین اخبار
اخبار داغ
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: پرونده محمد ساعدی‌نیا به‌دلیل دعوت مردم به مشارکت در اغتشاش و حمایت از آشوبگران در دادگستری قم تشکیل و وی بازداشت شده است وی ادامه داد: اموال، املاک و سهام او شناسایی و توقیف شده و در صورت اثبات خسارت، جبران از محل اموال وی علاوه بر مجازات قانونی انجام می‌شود.
ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد
معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از کشف جسد ملیکای ۲۲ ساله خبر داد که مفقودی او در راه بازگشت به خانه توسط خانواده‌اش اعلام شده بود.
بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو
نیروی هوایی عراق با انجام چند حمله هوایی در بیابان‌های اطراف استان نینوا، تعدادی از عناصر گروه تروریستی داعش را هدف قرار داد و به هلاکت رساند.
ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد
تیم ملی فوتسال ایران با پشت سر گذاشتن یکی از سخت‌ترین فینال های تاریخ و با برتری در ضربات پنالتی، برای چهاردهمین بار به عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا دست پیدا کرد.
آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن
دور دیگری از مذاکرات ایران و آمریکا در روزهای آتی برگزار می‌شود
فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران
بغض شمسایی در پایان نشست خبری ترکید و گفت: رفتار حرفه‌ای مجاب می‌کرد که در مسابقات آسیایی شرکت کنیم. تسلیت می‌گویم به مردم عزیز کشورم به خاطر اینکه داغدار هستند. برای ما اینجا فوتبال ارزش ندارد و چیزی که ارزش داشت این بود که در کنار هم بودیم و خواستیم از هم دفاع کنیم.
هشدار رسمی لیگ عربستان به اعتراض تاریخی رونالدو هشدار رسمی لیگ عربستان به اعتراض تاریخی رونالدو
رونالدو با امتناع از حضور در مسابقات، زنگ خطر را برای فوتبال عربستان به صدا درآورد؛ اقدامی که مستقیماً سیاست‌های نقل و انتقالاتی صندوق سرمایه‌گذاری عمومی را نشانه گرفته و واکنش تند لیگ را در پی داشته است.
برگزیده
آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل
در ادامه اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمان آغاز مرحله دوم این طرح را اعلام کرده است؛ مرحله‌ای که از فردا چهارشنبه آغاز می‌شود و به‌صورت تدریجی، دهک‌های مختلف درآمدی را پوشش می‌دهد.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول
نرخ تازه محصولات ایران خودرو برای امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.
صفحه خبر بالای تصاویر