کد خبر: ۵۰۸۲۴
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۵

جواهراتی زیبا از ضایعات!

یاقوت‌هایی که از ضایعات جواهرات تولید شده‌اند می‌توانند صنعت جواهرسازی را متحول کنند.

مخاطب۲۴- سوفی بونز (Sofie Boons)، مدرس دانشگاه UWE بریستول، یک روش شیمیایی را توسعه داده است که امکان رشد یک یاقوت با اندازه کامل را در یک حلقه پلاتینی فراهم می‌کند. او چهار سال اخیر را صرف توسعه فرآیند رشد یاقوت از این مواد دور ریز در سازه‌های فلزی کرده است.

این فرآیند جدید می‌تواند به تغییر صنعت جواهرات کمک کند. به گفته بونز، جواهراتی که در آزمایشگاه رشد می‌کنند، مشابه سنگ‌های استخراج‌شده، ساختار و کیفیت یکسانی دارند و تنها تفاوت در محل رشد آنهاست.

فرآیند نوآورانه‌ای برای تبدیل مواد دور ریز به یاقوت‌های پایدار

بونز این فرآیند را با قرار دادن قطعه کوچک یاقوت واقعی در یک محیط پلاتینی آغاز کرد، سپس از یک عامل شیمیایی به نام «شار» استفاده کرد که به کاهش دما کمک می‌کند و باعث رشد جواهر می‌شود. این جواهرات معمولا در یک کوره از تکه‌های مواد زائد جواهرات رشد می‌کنند و تنها ۵۰ ساعت برای رشد یاقوت در کوره لازم است.

بونز می‌گوید: من در حال آزمایش هستم که آنها را در داخل کوره بین پنج تا ۵۰ ساعت رشد دهم. زمان طولانی‌تر به این معنی است که من کریستال‌هایی دریافت می‌کنم که کمی شفاف‌تر و بزرگتر هستند. من در تلاش هستم تا روند زمانی را کوتاه کنم تا آن را پایدارتر کنم. بونز می‌گوید: ویژگی‌های رشد غیرقابل پیش‌بینی جزو جنبه‌های جواهرات طبیعی است و به نظر من به عنوان یک جواهرساز این امر جذاب است.

روش پیشگامانه بونز رشد جواهر را بازتعریف می‌کند

پروفسور بونز افزود که این روش کاملا نوآورانه و پایدار است. به گفته او، هنگامی که با جواهرات خرد شده سروکار دارید، جواهرسازان باید آنها را بیشتر برش دهند، که ارزش آنها را کاهش می‌دهد. با این حال، این فرآیند جدید به آنها اجازه می‌دهد تا از قطعات باقیمانده سنگ‌های قیمتی برای رشد جواهرات بزرگتر به طور مستقیم در ساختار‌های فلزی استفاده کنند.



او معتقد بود که کل این فرآیند یک پیشرفت است و امیدوار است که این تصور دیرینه مبنی بر اینکه جواهرات تولید شده در آزمایشگاه «مصنوعی» یا بی‌ارزش‌تر از سنگ‌های استخراج شده هستند را به چالش بکشد.

در روش‌های سنتی، جواهرسازان با انتخاب دقیق، برش و تنظیم هر سنگ، سنگ‌های قیمتی را در جواهرات ترکیب می‌کنند تا زیبایی طبیعی و طراحی کلی قطعه را افزایش دهند. فرآیند بونز کاملا منحصر به فرد و سازگار با محیط است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟ صدیقی در نماز جمعه این هفته چه سخنی برای گفتن داشت؟
حجت‌الاسلام کاظم صدیقی خطیب جمعه تهران خطاب به عموم مردم تاکید کرد: باید واحد باشید و وحدت و انسجام را حفظ کنید و هر صدای تفرقه را صدای دشمن تلقی کنید.
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
شوخی آذری جهرمی با آرزویی که ربع پهلوی به گور خواهد برد
پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد
پرونده کنکور‌های دو نوبته بسته شد و از سال آینده کنکور یک نوبت برگزار می‌شود.
کدام داور و قاری قرآنی برنامه محفل در دولت پزشکیان پست گرفت؟ کدام داور و قاری قرآنی برنامه محفل در دولت پزشکیان پست گرفت؟
«حامد شاکرنژاد» قاری قرآن و داور مسابقات محفل، مشاور فرهنگی وزیر راه و شهرسازی شد.
دلیل تبریک باشگاه اینتر به طارمی چه بود؟ دلیل تبریک باشگاه اینتر به طارمی چه بود؟
باشگاه اینتر با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی، تولد مهاجم ایرانی خود را تبریک گفت
ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد! ظریف از تنها تهدید اسراییل رونمایی کرد!
وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در حساب ایکس خود نوشت: جنگ، ترور، خرابکاری، باج‌گیری. نشان می‌دهد که تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است.
مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد
معاون اول رئیس جمهور، مصوبه هیات وزیران مبنی بر عضویت سیدعلی مدنی زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان عضو شورای عالی کار را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد.
برگزیده
پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد پرونده کنکور‌های دو نوبته برای همیشه بسته شد
پرونده کنکور‌های دو نوبته بسته شد و از سال آینده کنکور یک نوبت برگزار می‌شود.
تعداد دختران کنکوری تجربی بیشتر بود یا پسران؟ تعداد دختران کنکوری تجربی بیشتر بود یا پسران؟
بر اساس اعلام سازمان سنجش در گروه تجربی نوبت اول کنکور امسال گروه آزمایشی تجربی ۲۸۳ هزار و ۷۸۷ نفر معادل ۶۷ درصد داوطلبان زن هستند.
حذف سرخک و سرخجه در ایران حذف سرخک و سرخجه در ایران
مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی (امرو) حذف سرخک و سرخجه در ایران را به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان تبریک گفت.
صفحه خبر بالای تصاویر