کد خبر: ۵۰۳۵۵
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۳

عوامل افزایش سکته‌های مغزی در جهان

یک بررسی جدید نشان می‌دهد آلودگی هوا و افزایش دما تعداد سکته‌های مغزی را در سراسر جهان افزایش داده است.
عوامل افزایش سکته‌های مغزی در جهان

مخاطب۲۴- مقاله‌ای که در مجله «لنست نورولوژی» منتشر شده است، نشان می‌دهد تعداد افراد مبتلا به سکته مغزی در جهان طی سه دهه گذشته به‌شدت افزایش یافته است و آلودگی هوا، افزایش دما و عوامل (factors) سبک زندگی به این افزایش کمک کرده‌اند.

در حال حاضر، سکته مغزی سالانه نزدیک به ۱۲ میلیون نفر را درگیر می‌کند و موجب هفت میلیون مرگ می‌شود.

موارد جدید سکته مغزی از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱، در حالی که مرگ‌ومیر‌ها ۴۴ درصد رشد داشت به میزان ۷۰ درصد افزایش یافت. ناتوانی ناشی از سکته مغزی نیز ۳۲ درصد افزایش یافت.

پروفسور «والری فیگین»، نویسنده اصلی این مقاله که به‌منزله بخشی از پروژه «بار جهانی بیماری‌ها» (GBD, Global Burden of Disease) منتشر شد، گفت: با اینکه سکته مغزی تا حد زیادی قابل پیشگیری است، همچنان یک مسئله رو به رشد در بهداشت جهانی است.

تعداد افرادی که بر اثر سکته مغزی می‌میرند یا با پیامد‌های آن زندگی می‌کنند به‌سرعت در حال افزایش است و این نشان می‌دهد که استراتژی‌های فعلی پیشگیری کافی نیستند.

این مطالعه ۲۳ عامل خطر را شناسایی کرده است که عامل ۸۴ درصد بار سکته مغزی در جهان به شمار می‌روند. آلودگی هوا، سیگار کشیدن، وزن زیاد و فشار خون بالا از اصلی‌ترین این عوامل هستند.

یکی از یافته‌های به‌ویژه نگران‌کننده، نقش فزاینده عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و دمای بالا در بروز سکته مغزی است. در حال حاضر، آلودگی هوای ذرات معلق با خون‌ریزی‌های مغزی کشنده مرتبط است و آن را در سطح [خطر]سیگار کشیدن قرار می‌دهد.

دکتر «کاترین اُ جانسون»، یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: آلودگی هوا و افزایش دما در مقایسه با گذشته، نقش وسیع‌تری در سکته‌های مغزی ایفا می‌کنند.

او افزود: ما باید این خطرات محیطی را در کنار عوامل متابولیک و سبک زندگی مدیریت کنیم تا بار سکته مغزی کاهش یابد.

به گزارش ایندیپندنت، کشور‌های با درآمد پایین و متوسط مانند هند، نیجریه و بنگلادش بیشتر آسیب می‌بینند و بیش از سه‌چهارم مرگ‌های ناشی از سکته مغزی را به خود اختصاص می‌دهند. نرخ سکته مغزی در بخش‌هایی از آسیای شرقی، جنوب صحرای آفریقا و آسیای مرکزی تا ۱۰ برابر بیشتر از مناطق با درآمد بالا مانند آمریکای شمالی و استرالیا است.

دکتر جانسون، دانشمند ارشد این پژوهش در موسسه سنجش و ارزیابی سلامت در ایالات متحده، گفت: از دست دادن سلامت ناشی از سکته مغزی به‌شکل نامتوازنی بر بسیاری از کشور‌های محروم در آسیا و جنوب صحرای آفریقا تاثیر می‌گذارد و عمدتا ناشی از بار رو به رشد عوامل کنترل‌نشده خطر به‌ویژه فشار خون بالا و افزایش سطح چاقی و دیابت نوع ۲ در بزرگسالان جوان و همچنین فقدان خدمات پیشگیری و مراقبت از سکته مغزی در این مناطق است.

او هشدار داد که اگر اقدامات پیشگیرانه صورت نگیرد بار رو به افزایش سکته مغزی در جمعیت‌های جوان‌تر همچنان ادامه خواهد داشت.

عوامل متابولیکی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و چاقی همچنان از مهم‌ترین عوامل موثر در سکته‌های مغزی در سراسر جهان به شمار می‌روند.

در این بررسی، بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱، بار سکته مغزی مرتبط با شاخص توده بدنی بالا ۸۸ درصد و آنچه به قند خون بالا مرتبط است ۳۲ درصد افزایش یافت.

عوامل سبک زندگی مانند فعالیت بدنی کم و رژیم‌های غذایی سرشار از نوشیدنی‌های شیرین نیز به افزایش سکته‌های مغزی به‌ویژه در جمعیت‌های جوان‌تر، کمک کرده‌اند.

دکتر جانسون گفت: با توجه به اینکه ۸۴ درصد سکته‌های مغزی به عوامل خطر قابل پیشگیری مرتبط است، آشکارا فرصتی برای وارونه کردن این روند وجود دارد.

وی اظهار کرد: اقدام فوری در مورد آلودگی هوا، تغییرات اقلیمی و مدیریت چاقی و فشار خون ضروری است.

برچسب ها: سکته مغزی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
متن کامل سخنرانی مسعود پزشکیان در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متن کامل سخنرانی مسعود پزشکیان در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل
رئیس جمهور گفت: تا زمانی که بی عدالتی، ظلم، زیاده خواهی، فقر و جهل در منطقه‌ای حاکم باشد؛ جنگ و خونریزی ادامه خواهد داشت.
ویدئو| پاسخ پزشکیان به خبرنگار رویترز به زبان ترکی درباره جنایت‌های رژیم اسرائیل ویدئو| پاسخ پزشکیان به خبرنگار رویترز به زبان ترکی درباره جنایت‌های رژیم اسرائیل
خبرنگار رویترز در حاشیه یک نشست به زبان ترکی شروع به گفت و گو با رئیس جمهور می‌کند و پاسخ جالبی دریافت می‌کند.
چند قاب از سخنرانی مسعود پزشکیان در سازمان ملل چند قاب از سخنرانی مسعود پزشکیان در سازمان ملل
موعد سخنرانی مسعود پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل بامداد چهارشنبه چهارم مهرماه خواهد بود که به بیان دیدگاه‌های ملت ایران می پردازد.
ویدیوی تست انفجار بیسیم و پیجر در سی ان ان! ویدیوی تست انفجار بیسیم و پیجر در سی ان ان!
سی ان ان در گزارشی به تست مواد منفجره و قدرت انفجارش پرداخت و تحلیل تیم راستی آزمایی تابناک مبنی بر استفاده از پتن | PETN یا پینتریت را به عنوان ماده منفجره در ترور اعضای حزب الله لبنان با استفاده از انفجار بی‌سیم و پیجر تایید کرد.
محدودیت‌های جدید اینستاگرام محدودیت‌های جدید اینستاگرام
شرکت متا در نظر دارد برای محافظت از نوجوان‌ها در برابر آسیب‌ها و آزار‌های احتمالی فضای مجازی محدودیت‌های تازه‌ای را برای دسترسی این رده سنی به اینستاگرام اعمال کند.
زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا چه زمانی است؟ زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا چه زمانی است؟
یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا با فصل سرما و همچنین زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا توضیح داد.
تعداد دانش آموزان اتباع در تهران چند نفر است؟ تعداد دانش آموزان اتباع در تهران چند نفر است؟
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه تعداد معلمان شاغل در مدارس دولتی و غیردولتی شهر تهران ۹۰ هزار نفر است گفت: امسال شرایط نیروی انسانی خیلی خوبی را داریم.
برگزیده
تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه
نیرو‌های امنیتی بسیار زیادی در اطراف محل برگزاری مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور دارند
المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا
کوچکترین عضو کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌گوید همه تلاشش را می‌کند تا مدال طلای المپیک را بر گردن آویزد