به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:دکتر زارعیان درمراسم رونمایی رسمی از پرتال مرکز آموزش، پژوهش نوآوری شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) هم نیاز به نوآوری دارد هم خود به نوآوری کمک میکند؛ و یکی از حوزههایی است که بیشترین تاثیر را در عرصه نوآوری و تحولات دارد، گفت: اگر میخواهیم در شرکت مخابرات ایران نقش آفرین باشیم باید عرصه جدید فناوری را جدی بگیریم.
دکتر زارعیان معاون تجاری و خدمات مشتریان در مراسم تجلیل و تقدیر از برگزیدگان موضوعات مشارکتی مناطق و رونمایی از پرتال آموزش، پژوهش و نوآوری (آپن) به نشانی mapntci.ir ضمن بیان این مطلب افزود:این تحولات، نقشها و جایگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات از یک سو و حوزه نوآوری از سوی دیگر وجود دارد نشان میدهد که اگر میخواهیم در شرکت مخابرات ایران نقش آفرین باشیم باید عرصه جدید فناوری را جدی بگیریم. تاکنون فعالیتهای خوبی صورت گرفته، اما کافی نیست و کارهای بزرگتر و مهمی پیش رو داریم.
وی با تاکید بر اینکه شرکت مخابرات ایران ۸۰ درصد از زیر ساختهای ارتباطی کشور را در اختیار دارد اظهار داشت: این شرکت نباید تنها یک شرکت عملیاتی باشد بایستی شرکتی تاثیر گذار در همه حوزهها و خودمان باشیم.
معاون تجاری و خدمات مشتریان بااشاره به اینکه درگذشته ارتباطات را هم نشانه توسعه هم عامل توسعه میدانستند اظهارداشت:اکنون باید گفت ارتباطات هم خودش نیازمند نوآوری و تحول است و هم عامل تحول عرصهای مختلف میدانند.
وی با اشاره به تحولات و تغییرات در زمینه تلفن ثابت و همراه در گذشته گفت: اکنون که در عصر هوش مصنوعی (AI) قرار گرفته ایم نگاه تحقیر آمیز نسبت به فناوریهای گذشته وجود دارد این نشان دهنده آن است که مسیر توسعه توقف ناپذیراست و همچنان ادامه دارد.
دکتر زارعیان با تاکید بر برنامه ریزی و اختصاص بودجه لازم برای دست یافتن به نوآوری و ارایه محصولات جدید تصریح کرد: با توجه و دقت این حوزه تقویت میشود و تداوم آن موجب شوق، انگیزه و همت درکارکنان شده تا کارها با سرعت پیش برود و اگر این اتفاق شرکت مخابرات ایران بیفتد شرکت به همچون سالهای گذشته در اوج ترقی و توسعه قرار میگیرد.
وی بابیان جملهای از کتاب جابهجایی در قدرت به قلم آلوین لویس تافلر، یکی از مشهورترین آیندهپژوهان جهان اظهار داشت: عصر سخت افزار و صنعتی تمام شده و وارد عصر فرا صنعتی شدیم. شاید در آن زمان تحلیل و هضم این موضوع سخت و غیر قابل تصور بود ولی با سرعت گذشت و اکنون قابل تصور است.
معاون تجاری و خدمات مشتریان در ادامه به عصر دانایی و دانش در این کتاب اشاره داشت وگفت: امروزه جز با دانش و آگاهی راه دیگری برای رسیدن به توسعه وجود ندارد. عصرهایی که در این چند سال از آن گذشتیم معادل چندین سال عمر بشر بوده است شاید از سال ۵-۱۹۹۴ تاکنون که از ورود به عصر دانش، عصر نوین، عصر سرعت و تحولات آن و کار آفرینی میگذرد و امروز وارد عصر نوآوری شدیم و زمان ماندن در این عصر با توجه به سرعت فناوری مشخص نیست و تحولات شگرفی را در آینده خواهیم داشت.
وی ازتوجه ویژه مهندس سلطانی مدیر عامل شرکت مخابرات ایران به مقوله آموزش، پژوهش ونوآوری تشکر کردو گفت: از همه همکارانی که در این حوزه مشارکت و تلاش کردند نیز قدردانی میکنم.
بستر سازی برای مشارکت وشکل گیری ایدههای نو
مهندس شکوری معاون راهبرد نیز در این مراسم، بستر سازی برای مشارکت وشکل گیری ایدههای نو از اهداف راهبردی شرکت برشمرد و اظهار داشت: در مدل ارزیابی مناطق مخابراتی شاخص “رویکردهاو راهکارهای نوآورانه درخدمات و محصولات با محوریت اتوسعه اقتصاد دیجیتال ” لحاظ شده است.
وی در زمینه ایجاد پرتال آموزشی شرکت گفت: این پرتال دسترسی آسان برای آموزش و یادگیری در همه مناطق را مقدور ساخته است، امیدوارم همه مناطق بهره کافی را از این پرتال ببرند وبه آموزش حوزه مختلف دست یابند.
توجه به نوآوری برای توسعه شرکت ضروری است
مهندس خلیلی معاون شبکه در این مراسم با تاکید بر اینکه توجه به نوآوری برای توسعه شرکت ضروری است تصریح کرد: موضوع نوآوری برای شرکت آرزش آفرین است.
وی افزود: باید از آخرین فناوریها در حوزههای مختلف و ظرفیتهای موجود برای ارتقای و بهره وری شرکت استفاده کنیم.
مهندس خلیلی با اشاره به اهمیت نوآوری و آموزش اظهار داشت: از توان فنی و عملیاتی بخش شبکه مخابرات، ایران برای تحقق آموزش وپژوهش و ایجاد زیرساخت لازم برای بهینه سازی این آموزشها استفاده میکنیم.
ضرورت افزایش رقابت پذیری در شرکت
دکتر باقری مدیر کل توسعه کسب و کار شرکت مخابرات ایران، در این مراسم باتاکید بر ضرورت افزایش رقابت پذیری در شرکت به ابلاغ موضوع اقتصاد دیجیتال به تمام مناطق مخابرات اشاره کرد؛ وی با تشریح فعالیتها بعد از ابلاغ این موضوع، اظهارداشت: بسیاری از استانها در زمینه توسعه کسب و کار مبتنی بر اقتصاد دیجیتال، فعالیتهای مناسبی، اجرا کرده اند.
دکتر باقری افزود: همچنین، کارگروههایی تشکیل شد که همزمان با شورای اقتصاد دیجیتال، به موضوعات مرتبط رسیدگی میشود.
مدیر کل توسعه کسب و کار شرکت مخابرات ایران، به دبیر خانه انقلاب صنعتی و فعالیتهای آن اشاره کرد و گفت: تمامی این فعالیتها برای افزایش رقابت پذیری در شرکت صورت میگیرد تا موجب رشد توسعه شود.
یادگیری برابر برای همه
حامد شیخپور با تشریح اهمیت آموزش عمومی با استفاده از پرتال آموزش، پژوهش، نوآوری گفت: با رونمایی از این پرتال همه میتوانند به صورت برابر از آموزشهای ارائه شده در حوزههای عمومی و تخصصی این پرتال استفاده کنند.
وی به لزوم استفاده از اساتید دانشگاهی برای تخصصی شدن آموزش در این پرتال اشاره کرد و افزود: با گسترش همکاریها و به روز رسانیهای مداوم در اطلاعات پرتال آموزش، میتوانیم اهداف طراحی شده در این بخش را پیاده سازی کنیم.
به زودی نحوه تعامل با شرکتهای طرف قرار داد به مناطق اعلام میشود
همچنین در این جلسه دکتر بیان، رییس دبیرخانه دائمی انقلاب صنعتی چهارم مخابرات ایران، به نخستین قرار داد اجرایی مخابرات البرز اشاره کرد و گفت: این قرارداد در حوزه کشاورزی است که فرصتهای خوب همکاری برای مخابرات فراهم میشود.
رییس دبیرخانه دائمی انقلاب صنعتی چهارم مخابرات ایران از دستور کار بررسی چند موضوع در زمینه آیوتل خبر داد و اظهار داشت: به زودی نحوه تعامل با شرکتهای طرف قرار داد به مناطق اعلام میشود.
وی بر نقش محوری مخابرات ایران در حوزههای نوین به عنوان بزرگترین اپراتور مخابراتی کشور تاکید کرد و گفت: شرکت مخابرات ایران در حال برداشتن گامهای اساسی برای افزایش آگاهی و دانش در جوامع تولیدی و صنعتی است و این مسئله را بهعنوان پایهای ضروری برای موفقیت تلاشهای تحول دیجیتال خود میبیند.
تقدیر از برگزیدگان
محمدحسن بیگدلو رئیس مرکز آموزش، پژوهش و نوآوری با تشکر از تلاش تمامی همکاران در رونمایی رسمی از پرتال مرکز آموزش، پژوهش نوآوری شرکت مخابرات ایران گفت: هدف از ایجاد این پرتال ایجاد فرصتهای های برابر برای یادگیری همه در سراسر کشور است.
وی با تشریح چگونگی انتخاب مقالات با موضوعات مشارکتی گفت: بعد از فراخوان مقالات از تمامی مناطق مخابراتی مقالههای پژوهشی به شورای پژوهشی ارسال شد و از مجموع ۱۳۳ مقاله رسیده در پایش اول ۷۰ مقاله و در پایش دوم ۱۰ مقاله برگزیده شد و ۵ مقاله برتر انتخاب و معرفی شد.
در این مراسم از تمامی برگزیدگان مقالات، ارزیابها و مشارکت کنندگان از تمامی مناطق مخابراتی در کشور تقدیر به عمل آمد.
بر این اساس در بخش مقالات برگزیده:مقالههای فاطمه پیر مرادیان از مخابرات منطقه اصفهان با موضوع “مروری بر روشهای تحلیل و اثبات امنیت پروتکلهای امنیتی و همچنین مقاله “بررسی طرحهای احراز هویت پزشکی در سامانههای اطلاعات پزشکی مراقبت از راه دور” به عنوان رتبه اول انتخاب شد.
مقاله محمدرضا حسینی از شرکت مخابرات ایران با موضوع” بازاندیشی در اقتصاد دیجیتالی و دیجیتال اقتصادی در ایران “رتبه دوم را کسب کرد.
مقاله مازیار فکری از مخابرات منطقه آذربایجان غربی با موضوع “طراحی مدلی برای پذیرش ارزهای دیجیتال در تجارت الکترونیکی بین شرکتی تحت شرایط تحریمهای بین المللی “عنوان رتبه سوم مقالات را به خو اختصاص داد.
مقاله علی برکتی از مخابرات منطقه خوزستان با موضوع “چشم انداز شبکه NGN/IMS در مخابرات و آینده با فناوری NFV “رتبه چهارم و مقاله مهدی فیروز از مخابرات منطقه خراسان شمالی رتبه پنجم را کسب کردند.
همچنین در بخش مقاله برتر ممتاز گروهی، دبیر خانه انقلاب صنعتی چهارم منطقه البرز با موضوع” فرصت هاو چالشهای بکارگیری هوش مصنوعی در مخابرات صنعت ۴٫۰: روش نوین و قدرتمند برای پیش بینی ریزش مشترکین مخابرات ایران با استفاده از یادگیری عمیق” انتخاب شد.
در بخش نوآوریهای برگزیده سال ۱۴۰۳: منطقه مخابرات آذربایجان شرقی درحوزه “دانشی شبکه “، منطقه مخابرات خراسان رضویی در “حوزه دانشی تجاری”معرفی شدند.
مناطق مخابراتی مرکزی، سمنان و خراسان شمالی نیزبه عنوان مناطق برتر در موضوعات مشارکتی انتخاب شدند.
در پایان فعالان حوزه مشارکت: فرهاد دانایی، سحر قربانی و زهرا اکبری نسرکانی و داوران مقالات: فرنوش حیدری و مهدی بصیری تقدیر شدند